V sobotu 25. 2. v 18.00 (den před první postní nedělí) bude u kazatele doma.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Praha.  KAPKA MEDU PRO VERUNKU Nový původní český muzikál pro všechny generace Příběh o lásce, přátelství, o modré planetě a o tom, jak.
Advertisements

Z železniční zastávky Dobratice p.Prašivou
TRHLINA Špatná zpráva s dobrým koncem
S Měření Aut a t t i s t i k a Jan Bereznaj 8.C. Měřeno v Jalubí ( z okna ) • Pátek – celkem 17 aut • Sobota – celkem 12 aut • Neděle – celkem 18 aut.
Liturgický rok.
Průlet liturgickým rokem
Dlouhodobé doprovázení mladých lidí z dětských domovů  Schází rodinné zázemí  Schází dovednosti  Je narušen vývoj – traumata  Jsou ohroženou skupinou.
Základní škola, Most, J. A. Komenského 474, p.o Most Základní škola, Most, J. A. Komenského 474, p.o Most Digitální učební materiál vytvořen.
LITURGICKÁ ZNAMENÍ postoje a gesta
Termín: vždy první středa v měsíci Začátek: 9 30 hod Vstupné: 20,-Kč - výstava čertů vyrobených rodiči s dětmi doma Termín: začátek prosince - Mikulášská.
MENŠINY V ČR Okomentuj obrázky: O jaké skupiny lidí se jedná?
Výukový matriál byl zpracován v rámci projektu OPVK 1.5 EU peníze školám registrační číslo projektu:CZ.1.07/1.5.00/ Autor:Mgr. Martina Daňková Zpracováno:1.12.
Svět Západu a vznik NATO
Lyžařský kurz ► místo : Soláň – Bzové, hotel Lúka ► ► odjezd : neděle v 13:30 hod, ► sraz v 13:00 hod ► návrat : pátek do.
Celostátní setkání mládeže Žďár nad Sázavou.
Zní, zní, zní Ref.: Zní, zní, zní hlas temný, tichý, zní, zní, zní, v poušti volání. Zní, zní, zní: „Zvažte své hříchy, ještě pozdě není, je čas pokání.“
SCHŮZKA RODIČŮ U11 a ml. sezóna 2014/2015 SOKOL NUSLE
Velikonoce – přežít/prožít
Základní škola Nový Jičín, Komenského 68, příspěvková organizace
Vypracoval Mgr. David Mikoláš
Velikonoce – jen svátky jara?
Kalendář - duben Petr Machala.
Cvičná prezentace Společný postup tvorby prezentace v MS PowerPoint 2003 Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Martin Dlouhý.
Vzdělávací materiál vytvořený v projektu OP VK Název školy:Gymnázium, Zábřeh, náměstí Osvobození 20 Číslo projektu:CZ.1.07/1.5.00/ Název projektu:Zlepšení.
Světový den modliteb Program z Malajsie Pátek Kulturní a spolkový dům v Černilově Od 18:30 hod.
Tento vzdělávací materiál vznikl v rámci projektu EU – peníze školám Název projektu : Objevujeme svět kolem nás Reg. číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/
I Operační program vzdělání pro konkurenceschopnost 1.1. Globální grant: Zvyšování kvality ve vzdělávání ve Zlínském kraji Projekt CZ.1.07/1.1.08/
 Poslední přikázání z první desky desatera – příkazy vztahující se k Bohu.  Již ve SZ patřilo toto přikázání k identitě vyvoleného národa.  Židé světili.
Úskalí začínajícího učitele
Průlet liturgickým rokem
Vypracoval: Jakub Moravec
Zní, zní, zní Ref. Zní, zní, zní hlas temný, tichý, zní, zní, zní, v poušti volání. Zní, zní, zní: „Zvažte své hříchy, ještě pozdě není, je čas pokání.“
Materiál slouží při výuce učiva „OSOBNOST“..  Český hokejista  Narozen  Od 18-ti let hraje v NHL  Je jedním z nejúspěšnějších hokejistů.
ZÁSADY PREZENTACE Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je MGR. MILOŠ NYGRÝN.
VY_32_INOVACE_2D.9.11 Autor: Kateřina Vyčichlová Projekt Škola do života CZ.1.07/1.4.00/ Dějepis, 9. třída ZŠ Základní škola Kutná Hora, Kremnická.
Povodeň 1. Den nastává, již slunka svit, noc prchá do dáli, nevěsta se zdobí, jsme hotovi, až hlas zazní, brzy přijde Ježíš. Ref: Jak velká povodeň zachvátí.
Vajíčka Malovaná vajíčka Děti hledající vajíčka. Velikonoce v Německu Julie Kölblová, Sabina Bajajová a Dajana Zámečníková.
VY_32_INOVACE_1D.9.18 Autor: Kateřina Vyčichlová Projekt Škola do života CZ.1.07/1.4.00/ Dějepis, 9. třída ZŠ Základní škola Kutná Hora, Kremnická.
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Javorník, okres Jeseník REDIZO: NÁZEV: VY_32_INOVACE_41_Vánoce AUTOR: Zdeňka Buchtelová ROČNÍK, DATUM: 1., 2. 1.
Jezera Jan Dušek.
Tradice Velikonoc.
Marie Majerová 9. ročník.
EVROPA A SVĚT PO ROCE 1945.
Digitální fotografování úvod doc. Ing. Stanislav Horný, CSc. dis. Kristýna Horná gml.vse.cz Vysoká škola.
Společným postupem sociálních partnerů k přípravě na změny důchodového systému Posilování bipartitního dialogu (BIDI 2) Praha, Sekce vzdělávání.
Velikonoce – historický původ Nejvýznamnější svátek křesťanské církve; vrchol křesťanského liturgického kalendáře. Svátky jara, oslava jara. Spojené s.
Povodeň 1. Den nastává, již slunka svit, noc prchá do dáli, nevěsta se zdobí, jsme hotovi, až hlas zazní, brzy přijde Ježíš. Ref: Jak velká povodeň zachvátí.
Projekt 8.A.   Úvod  Film a diskuze  Práce ve skupinách, tvorba prezentací  Prezentace skupin  Tvorba animace  Exkurze + fotodokumentace.
Vyjádření příčiny a důsledku. Příčina (spojka PROTOŽE) Petr byl sám doma, protože jeho rodiče šli do divadla. Proč byl Petr sám doma? Protože jeho rodiče.
Copyright, 1996 © Dale Carnegie & Associates, Inc. Oběti ve Starém zákoně.
Křesťanství B. Trojanová. Křesťanství Monoteistické náboženství Vznik v 1. století n.l., původ v učení Ježíše Krista Vyvinulo se z judaismu, ale na.
Velikonoce Velikonoce jsou důležité křesťanské svátky. Oslavují zmrtvýchvstání Ježíše Krista.
ZÁSADY PREZENTACE Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je MGR. MILOŠ NYGRÝN.
KŘESŤANSKÝ KALENDÁŘ Dostupné z Metodického portálu ISSN: , financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozováno Výzkumným ústavem.
Jméno autora Mgr. Jiří Kozák Datum vytvoření VY_32_Inovace_D_9_11_20
Křesťanství B. Trojanová.
Jméno autora Mgr. Jiří Kozák Datum vytvoření VY_32_Inovace_D_9_15_20
AUTOR: Blanka Petlánová NÁZEV: VY_32_INOVACE_Pr2_13_Velikonoce
VLASTIVĚDA vypracovala: Mgr
První světová válka. Vznik československého státu.
Autor : Mgr. Venuše Nováková Název materiálu:
NÁZEV ŠKOLY: ZÁKLADNÍ ŠKOLA TIŠICE, okres MĚLNÍK AUTOR:
Název projektu: ZŠ Háj ve Slezsku – Modernizujeme školu
MIKULOVSKÉ OZVĚNY 58. ZLÍN FILM FESTIVALU 8.–
Za kamarády na východ Slovenska
na promítání dokumentárního filmu Kino Pilotů, Donská 168/19, Praha 10
ANTONYMA 7.třída ZŠ Polešovice Eva Andrýsková.
Křesťanství – pojmy, VY_32_INOVACE_
VY_32_INOVACE_02B_Velká hospodářská krize - východiska
Studená válka úvod.
Transkript prezentace:

V sobotu v (den před první postní nedělí) bude u kazatele doma

Jako příprava na postní období, promítán vynikající film

Je to gruzínský film (1984), který na kulisách totalitního vládce

ukazuje na příčiny zla,

na hloubku viny a hříchu a….

…..a nutnost hlubokého pokání.

Ukazuje i na problematiku kritického vztahu mladé generace ke svým rodičům.

Je to film dlouhý, snad i trochu nudný, s dlouhou neklipovitou kamerou.

Promlouvá symbolickým (až s nadsázkou ikonografickým) jazykem.

Voní dumavým východem.

Na film je potřeba se připravit. Jeho zvěst je ovšem jedinečná, dotýká se nejhlubších křesťanských myšlenek, a ideální do postní doby.

Film vznikl v době rozkližování sovětského svazu a ukázal na to, co světu na konci éry komunismu scházelo – a schází dodnes:

POKÁNÍ