Vývoj vzdělávacích programů celoživotního vzdělávání v oblasti péče o krajinu a její tvorby.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Základní škola, Matice školské 3, České Budějovice
Advertisements

Kvalita v dalším vzdělávání Hodnocení kvality dalšího vzdělávání v rámci sítě místních center celoživotního vzdělávání.
Naše úkoly v projektu: • Vytvoření a vyhodnocení průzkumu • Elektrotechnika – Základy elektrotechniky • Elektrotechnika – Moderní domovní instalace • Připravit.
Autoevaluace školy Základní škola a Mateřská škola Karla Klostermanna Železná Ruda, p.o. Zahradní Železná Ruda Ctirad Drahorád, ředitel školy.
ZAČLENĚNÍ PODNIKATELŮ DO TVORBY REGIONÁLNÍ INOVAČNÍ STRATEGIE KONKRÉTNÍ AKTIVITY SPOLUPRÁCE S VÁMI PRO OBDOBÍ OD DO – JAK SE MŮŽETE.
Obce sobě Podpora meziobecní spolupráce Projekt Svazu měst a obcí ČR.
Projekt IQ auto = IQ Industry VIZE: DOSÁHNOUT SHODY MEZI POTŘEBAMI KVALIFIKOVANÉ PRACOVNÍ SÍLY ZE STRANY PRŮMYSLU A NABÍDKOU TRHU PRÁCE VYMEZENOU ODBORNÝMI.
Nové přístupy k využití ict ve výuce přírodovědných předmětů na základních školách CZ.1.07/1.1.07/
Psychologie pro manažery Projekt ESF v Opatření 3.3 Rozvoj celoživotního učení Registrační číslo projektu: CZ / /0018.
RVP a jejich transformace do školních vzdělávacích programů
Vzděláváním blíže jihočeské krajině Zahájení projektu Název návrhu GP: Vzděláváním blíže jihočeské krajině Registrační číslo GP: CZ.1.07/3.2.08/
CENTRUM VZDĚLÁVÁNÍ PEDAGOGŮ ODBORNÝCH ŠKOL. Cíle projektu Vytvořit v Uherském Brodě regionální centrum pro další vzdělávání pedagogů - oblast strojírenství.
Nové možnosti v gymnaziálním vzdělávání Martin Mach.
Prevence korupce z hlediska příjemce dotace Ing. Martin Puš starosta města Jičín.
Centrum vzdělávání pedagogů odborných škol. Zahájení projektu: Ukončení projektu: Délka realizace projektu:19 měsíců.
Zkvalitňování dalšího profesního vzdělávání zaměřeného na stavebnictví, elektrotechniku a gastronomii.
LEDNICE 28. – 29. BŘEZEN 2012 ŘEŠENÍ PROJEKTU UNIV 2 KRAJE V JIHOMORAVSKÉM KRAJI 9. KRAJSKÁ KONFERENCE PROJEKTU Jana Bydžovská.
VLED Vzdělávání v lesnických disciplínách. Podstata projektu Vytvoření unikátního vzdělávacího kurzu s 10 studijními programy se zaměřením na lesnické.
INVESTICE DO ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ
Výchovné problémy ZŠ Prezentace projektu č. CZ.1.07/1.3.03/
Dalším profesním vzděláváním k rozvoji Písecka – Tvorba a pilotní realizace modulárních vzdělávacích programů CZ / Tento projekt je spolufinancován.
Reg. číslo projektu: CZ.1.07/3.2.07/
Výstupy projektu Ing. Marek Vochozka, MBA, Ph.D.
Systémová podpora profesionálního výkonu sociální práce
Program rozvoje venkova ČR na období Olomouc Šumperk
Podpora poskytování dalšího vzdělávání v Pardubickém kraji reg.č.: CZ.1.07/3.2.13/ Představení projektu - rekapitulace dosavadní činnosti a úkoly.
Proměna škol v Centra celoživotního učení KRAJSKÁ KONFERENCE UNIV 2 KRAJE – LIBERECKÝ KRAJ 11. listopadu 2011.
Průběh realizace aktivit projektu TIME Průběh realizace aktivit projektu TIME Lenka Zábranská.
Jezerka 22. – 23. listopad 2012 ŘEŠENÍ PROJEKTU UNIV 2 KRAJE V PARDUBICKÉM KRAJI 13. KRAJSKÁ KONFERENCE PROJEKTU Jana Bydžovská.
Podpora poskytování dalšího vzdělávání v Pardubickém kraji - Klíčové aktivity projektu a jeho úloha v rámci současného vzdělávacího systému ČR přednáší.
Podpora poskytování dalšího vzdělávání v Pardubickém kraji reg.č.: CZ.1.07/3.2.13/ Představení projektu - rekapitulace dosavadní činnosti aktivity.
Využívání pomoci z Evropského sociálního fondu Barbora Hošková, MŠMT Pardubice, 2.dubna 2004 Využívání pomoci z Evropského sociálního fondu Barbora Hošková,
Tento projekt je spolufinancován Evropskou Unií a státním rozpočtem České republiky Moderní formy profesního vzdělávání Konference k projektu Orlová -
Podpora poskytování dalšího vzdělávání v Pardubickém kraji reg.č.: CZ.1.07/3.2.13/ Představení projektu Ing. Petra Semeráková, manažerka projektu.
STŘEDNÍ ZEMĚDĚLSKÁ ŠKOLA DALOVICE PŘEDSTAVUJE NOVÝ VZDĚLÁVACÍ PROJEKT V OBLASTI ROZVOJE A ÚDRŽBY ZELENĚ v KARLOVARSKÉM KRAJI TENTO PROJEKT JE SPOLUFINANCOVÁN.
Střední škola umělecká a řemeslná PROJEKT EVA. 10 oblastí hodnocení: 1.Cíle a jejich dosahování, ŠVP, základní dokumenty 2.Vnitřní pravidla života ve.
Evropský sociální fond - jedinečná příležitost k financování rozvoje lidských zdrojů ve výzkumu a vývoji Projekt Centrum manažerských dovedností ve vědě.
STŘEDNÍ PEDAGOGICKÁ ŠKOLA A STŘEDNÍ ZDRAVOTNICKÁ ŠKOLA KRNOV
Projekt UNIV 2 Kraje Proměna škol v centra celoživotního učení Program dalšího vzdělávání Obsluha a programování CNC obráběcích strojů Autoři projektu:
Střední škola, Bohumín, příspěvková organizace, Husova 283 Projekt“ Rozvoj dalšího vzdělávání - nový úkol pro školy“
Obchodní akademie Chrudim. Další vzdělávání ve spolupráci s úřadem práce.
Podpora poskytování dalšího vzdělávání v Pardubickém kraji reg.č.: CZ.1.07/3.2.13/ Prezentace projektu shrnutí činnosti a výstupů projektu Ing.
OSTRAVA 26. – 27. DUBNA 2012 ŘEŠENÍ PROJEKTU UNIV 2 KRAJE V MORAVSKOSLEZSKÉM KRAJI 10. KRAJSKÁ KONFERENCE PROJEKTU Jana Bydžovská.
Registrační číslo: CZ.1.07/1.1.10/ Číslo prioritní osy: 7.1 Celková výše finanční podpory: ,92 Kč Částka ESF: ,93 Kč Křížové financování:
Základní norma zdravotnických znalostí pro pedagogické pracovníky
Úspěšný projekt č. CZ / E-Úřad E-learningový vzdělávací program pro další vzdělávání pracovníků ve veřejné správě.
Jana Hadravová Informace o realizaci globálních grantů Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost v Kraji Vysočina Jana Hadravová Oddělení.
ÚVODNÍ KONFERENCE K PROBLEMATICE INTEGROVANÉHO VZDĚLÁVÁNÍ OSOB SE ZDRAVOTNÍM POSTIŽENÍM Olomouc 27. dubna 2006.
Základní fakta Celková částka pro ZŠ a SŠ v republice (mimo hl. město) mil Kč Minimální částka na jeden projekt: 15 mil. Kč Maximální výše podpory.
Projekt Integra Tisková beseda 6. června 2007 Ostrava.
Most, 24. ledna 2008 Univerzita půl třetího věku Závěrečný seminář Mgr. Jaroslava Barbara Sporková
Prezentace na konference k projektu „Inovace ŠVP“ - leden 2010 Ing. Radoslav Kučera, OA Pelhřimov.
Vzdělávání ředitelů středních škol kraje Vysočina Zkrácený název „Ředitel“ „Život je jako bonboniéra, nikdy nevíš co ochutnáš....“ Forest Gump.
Ing. Sylva Sládečková, Magistrát města Ostravy, 11. dubna 2016.
1 PROJEKT UNIV 2 KRAJE Školy jako centra celoživotního učení Jana Bydžovská KULATÝ STŮL MŠMT – PŘEDSTAVENÍ INDIVIDUÁLNÍHO NÁRODNÍHO PROJEKTU
Projekt KAP LK. Dohoda o partnerství Základní změny pro nové programové období 2014 – 2020 od podpory všeho ke koncentraci na priority od plošné podpory.
VŠICHNI MÁME STEJNOU CESTU
Krajský akční plán vzdělávání Středočeského kraje
Individuální projekt OP VVV
Společné setkání „minitýmů“
Krajský akční plán vzdělávání Středočeského kraje
Implementační projekt KAP
Podpora škol v rámci realizace dalšího vzdělávání v JMK
Krajský akční plán rozvoje vzdělávání Libereckého kraje
Pilot ZUŠ „Podpora činnosti základního uměleckého školství
IMPLEMENTACE KRAJSKÉHO AKČNÍHO PLÁNU
4. zasedání PS Vzdělávání pro území Plzeňského kraje
Nové přístupy k využití ict ve výuce přírodovědných předmětů na základních, středních školách CZ.1.07/1.1.07/ CZ.1.07/1.1.07/
Vítejte na třetí místní konferenci
Systém podpory profesního rozvoje učitelů a ředitelů (SYPO)
Transkript prezentace:

Vývoj vzdělávacích programů celoživotního vzdělávání v oblasti péče o krajinu a její tvorby

Cíl projektu - rozšíření vzdělávací nabídky pro dospělé v oblasti péče o krajinu a její tvorby vytvořením čtyř vzdělávací programů

Zpracovatelé projektu Ing. Alena Dvořáková Mgr. Iva Havlová Ing. Radka Hradilová Ing. Jaroslav Palarec

Obsah projektu  Vytvoření učebních plánů, osnov, studijních materiálů a didaktických pomůcek pro jednotlivé programy  Pilotní ověření vytvořených vzdělávacích programů

Vzdělávací programy Tvorba a realizace drobných sadovnických projektůTvorba a realizace drobných sadovnických projektů Výsadba a ošetřování dřevinVýsadba a ošetřování dřevin Zakládání a ošetřování trávníkůZakládání a ošetřování trávníků Údržba a obsluha drobné zahradnické mechanizaceÚdržba a obsluha drobné zahradnické mechanizace

Program1. Pilotní ověření vytvořených programů Program1. Pilotní ověření vytvořených programů Realizace: učitelé odborného výcviku SŠ lesnické Hejnice Sociální partneři: Úřad práce v Semilech Mgr. Jan Rychlík, ředitel Městský úřad Hejnice Jiří Horák, starosta města Městský úřad Lázně Libverda Ing. Jan Pospíšil, starosta města

Program1. Časový harmonogram Program1. Časový harmonogram srpen 2006 – schválení projektu – zahájení projektu prosinec 2006 – duben tvorba osnov, tématických plánů a stud. materiálů, oponentura - zajištění účastníků pilotního ověření ve spolupráci se sociálními partnery (10 členné skupiny)

Program1. Časový harmonogram Program1. Časový harmonogram květen – prosinec 2007 – pilotní ověření, vyhodnocení námětů a požadavků sociálních partnerů leden - květen jazykové korektury, grafická úprava, tisk - kontrola a hodnocení, uzavření projektu červen 2008 – závěrečná schůzka řešitelů projektu, prezentace výsledků projektu veřejnosti

Co škola působením v projektu získala: - čtyři studijní programy - 12 tištěných studijních textů - propagační materiály - zahradnickou techniku - výpočetní a didaktickou techniku - výukové pomůcky a ……. podle mne asi to nejcennější: - kolektiv pracovníků schopných zvládnout dobře takový úkol - zkušenosti s prací na tak rozsáhlém úkolu

Děkuji všem, kteří se na zvládnutí cíle projektu podíleli a přeji jim hodně sil a elánu do dalších smysluplných projektů!