POČÍTAČOVÉ SÍTĚ PŘÍSTUPOVÁ PRÁVA

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Autor:Ing. Bronislav Sedláček Předmět/vzdělávací oblast:Telekomunikace Tematická oblast:Lokální počítačové sítě Téma:Topologie datových sítí LAN, sítě.
Advertisements

Microsoft Office OneNote
1 Small Business Windows XP Professional Platforma pro zpracování zpráv (Messaging Platform) 6 září, 2001.
SOFTWARE dálkové studium PODNIKÁNÍ 2. listopad 2006.
Ovládací panel Pomocí něj změníte nastavení a přizpůsobíte funkčnost svého počítače.
PC SÍTĚ I.
Překlad síťových adres - NAT
Digitální výukový materiál zpracovaný v rámci projektu „EU peníze školám“ Projekt:CZ.1.07/1.5.00/ „SŠHL Frýdlant.moderní školy“ Škola:Střední škola.
HARDWARE PC Uvnitř počítače.
Vzdělávací materiál / DUMVY_32_INOVACE_02B4 Systém uživatelských účtů AutorIng. Petr Haman Období vytvořeníLeden 2013 Ročník / věková kategorie2. ročník.
POČÍTAČOVÉ SÍTĚ KONCEPCE SÍTÍ
Adresářová služba Active directory
Štěpán Lískovec, 4.A.  =základní programové vybavení počítače (tj.software)  hlavní úkol:  A, zajistit uživateli možnost ovládat PC  B, vytvořit pro.
Orbis pictus 21. století Tato prezentace byla vytvořena v rámci projektu.
Tento výukový materiál vznikl v rámci Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiálu: VY_32_INOVACE_PSK-4-14.
Operační systémy.
Serverové systémy Windows
Gymnázium, SOŠ a VOŠ Ledeč nad Sázavou I NFORMAČNÍ A KOMUNIKAČNÍ TECHNOLOGIE Ing. Jan Roubíček.
Lokální počítačové sítě Novell Netware Ing. Zdeněk Votruba Technická fakulta ČZU Laboratoř výpočetních aplikací.
Název školy: Autor: Název: Číslo projektu: Název projektu: SŠ spojů a informatiky Tábor Petr Vlach VY_32_INOVACE_OS_12 CZ.1.07/1.5.00/ Moderní škola.
1 Číslo-název šablony klíčové aktivityIII/2–Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT Tematická oblastZáklady informatiky a hardware DUMVY_32_INOVACE_ODB_540.
Tento výukový materiál vznikl v rámci Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost 1. KŠPA Kladno, s. r. o., Holandská 2531, Kladno,
Ovládací panely Systém a zabezpečení.
Výpočetní technika VY_32_INOVACE_14_16_ovládací panely.
Tento výukový materiál vznikl v rámci Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost 1. KŠPA Kladno, s. r. o., Holandská 2531, Kladno,
STRUKTURA POČÍTAČOVÝCH SÍTÍ. Co to je PC síť  PC síť - propojení dvou a více PC za účelem sdílení dat nebo komunikace.
Tiskové služby v sítích Microsoft
Active Directory Centrum pro virtuální a moderní metody a formy vzdělávání na Obchodní akademii T.G. Masaryka, Kostelec nad Orlicí Autor:
Ovládací panely obecně.
Filip Fiala, 4.C.  Základní deska  Procesor  Paměťové karty  Grafické karty  Pevný disk.
OPERAČNÍ SYSTÉMY (OS): Programy, které obsluhují základní rutiny počítače a bez nichž by žádný další program nemohl na počítači běžet. Konkrétní programy.
Orbis pictus 21. století Tato prezentace byla vytvořena v rámci projektu.
Počítačové sítě Informatika – 7. ročník
VY_32_INOVACE_8_10_Počítačové sítě
Tento výukový materiál vznikl v rámci Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiálu: VY_32_INOVACE_PSK-4-15.
Firewall Centrum pro virtuální a moderní metody a formy vzdělávání na Obchodní akademii T.G. Masaryka, Kostelec nad Orlicí Autor:
Síť a MS Windows.
Mgr. Milan Šimek. Počítačová síť je skupina počítačů spojených dohromady umožňující více uživatelům přistupovat k jedněm zdrojům, sdílet a využívat tatáž.
Práce v lokální síti Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je MGR. MILOŠ NYGRÝN.
OPERAČNÍ SYSTÉMY.
Práce v lokální síti Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je MGR. MILOŠ NYGRÝN.
Pohled uživatele.
Práce v lokální síti Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Miloš Nygrýn.
Doména Windows Serveru Centrum pro virtuální a moderní metody a formy vzdělávání na Obchodní akademii T.G. Masaryka, Kostelec nad Orlicí Autor:
Pavel Olšan & Ondřej Mrzena.  Co je server  Funkce  Verze Windows a instalace  Active Directory  Účty  DNS  DHCP  .
Ivana Topolová VŠE v Praze
Moderní trendy využívání mobilních (dotykových) zařízení nejen ve výuce.
STRUKTURA POČÍTAČOVÝCH SÍTÍ učební texty pro deváté ročníky ZŠ
Confidential1 KX-TDA100/200CE (Ver.1.0) KX-TDA100/200CE (Ver.1.0) Část 4 Programování Panasonic Communications Co., Ltd. PBX Division Servisní školení,
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola, Uherský Ostroh, okres Uherské Hradiště, příspěvková organizace AUTOR: Mgr. Marcel Bednařík NÁZEV: VY_32_INOVACE_09_INF_02.
Ovládací panely Šablona 32 VY_32_INOVACE_1_7_Windows-ovládací panely.
Nastavení systému Windows - pokračování (14). Projekt: CZ.1.07/1.5.00/ OAJL - inovace výuky Příjemce: Obchodní akademie, odborná škola a praktická.
Mgr. Roman Nedorost STAVBA PC Pořadové číslo projektu CZ.1.07/1.1.18/ „Řemesla s techniky začneme od píky“ Datum vytvoření: Datum.
Střední škola a Vyšší odborná škola cestovního ruchu, Senovážné náměstí 12, České Budějovice Č ÍSLO PROJEKTU CZ.1.07/1.5.00/ Č ÍSLO MATERIÁLU.
Informatika – Datové sítě
Název školy Střední škola hotelová a služeb Kroměříž Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Autor Ing. Zdenek Laski Název šablonyVY_32_INOVACE INF Název.
Cesta do nitra počítače. Hardware Hardware Hardware označuje veškeré fyzicky existující technické vybavení počítače. Základní deska: procesor operační.
BEZPEČNOSTNÍ TECHNOLOGIE I Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost Projekt: Vzdělávání pro bezpečnostní systém státu (reg. č.: CZ.1.01/2.2.00/ )
Název:VY_32_INOVACE_ICT_8B_3B Škola:Základní škola Nové Město nad Metují, Školní 1000, okres Náchod Autor:Mgr. Milena Vacková Ročník:8. Tematický okruh,
BEZPEČNOSTNÍ TECHNOLOGIE I Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost Projekt: Vzdělávání pro bezpečnostní systém státu (reg. č.: CZ.1.01/2.2.00/ )
PŘEDCHŮDCI POČÍTAČOVÝCH SÍTÍ … od telegrafu k wifině.
VY_32_INOVACE_8_10_Počítačové sítě
Operační systém Windows
Operační systém Windows
TÉMA: Počítačové systémy
Operační systémy - úvod
Práva uživatelů Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Ing. Libor Otáhalík. Dostupné z Metodického portálu ISSN: 
Identity management v UIS
Obsah Co je to GIS Segmentace GIS HZS ČR GIS portál HZS ČR
Transkript prezentace:

POČÍTAČOVÉ SÍTĚ PŘÍSTUPOVÁ PRÁVA Obrázek – zdroj: galerie programu MS PowerPoint 2010 PŘÍSTUPOVÁ PRÁVA

CO JE POTŘEBA PRO PŘIPOJENÍ DO LIBOVOLNÉ SÍTĚ: počítač musí obsahovat síťovou kartu (nebo modem) k síťové kartě musí být fyzicky připojena fungující síť na PC musí být nainstalovaný operační systém, který podporuje síť pro legální vstup do sítě musí mít uživatel vytvořen v síti uživatelský účet (vytvoří jej administrátor sítě)

Přístupová práva (uživatelé a uživatelské skupiny): různí uživatelé mají nastavená různá práva přístupu k prostředkům a aplikacím sítě administrátor Obrázek – zdroj: S počítačem na základní škole; Pavel Navrátil; Computer Media 2000

ADMINISTRÁTOR má neomezená práva je zodpovědný za správný chod sítě vytváří a maže účty a uživatelské skupiny, nastavuje a odebírá práva apod.

UŽIVATELSKÉ SKUPINY jsou tvořeny skupinami uživatelů stejné úrovně – mají stejná přístupová práva př. žáci, učitelé... administrátor nastaví práva skupině, po přidání uživatele do skupiny zdědí její práva (práva skupiny jsou vždy nadřazena) – usnadňuje to práci s uživateli... Obrázek – zdroj: S počítačem na základní škole; Pavel Navrátil; Computer Media 2000