Praha, 29. března 2010 Sliby ČSSD: Cesta k bankrotu.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
– – Očekávané změny v oblasti zákoníku práce, občanského zákoníku a v důchodovém systému 1.
Advertisements

Dopad daňových reforem na vztah zaměstnavatel – zaměstnanec.
 Je v ČR organizováno a garantováno státem.  Vychází z Listiny základních práv a svobod, která zaručuje každému občanu právo na sociální zabezpečení.
Panelová diskuse ČSSD Daňová reforma
Reformy v sociální oblasti Změny ve financování sociálních služeb Ing. Ondřej Mátl.
Legislativní změny v oblasti zaměstnávání OZP
Odměňování za práci Plat =odměňování zaměstnanců – státu, územních samosprávných celků (krajů a obcí), státních fondů, příspěvkových organizací, jejíž.
Bytové družstvo U Arény
Nástroje na podporu bydlení v ČR Ekonomika bydlení a technické infrastruktury.
1 Možnosti financování projektů v oblasti vodohospodářské infrastruktury v ČR A. Programy spolufinancované z EU: 1. Operační program životního prostředí.
Energetický management budov Jiří Karásek Fakulta stavební, ČVUT v Praze K126.
ROZPOČET Mgr. Michal Oblouk.
Mateřská a rodičovská dovolená
Petr NEČAS ministr práce a sociálních věcí 9. dubna 2008 Bilance dopadů sociálních reforem za rok 2008.
Změny v podpoře pro období Ing. Marian Piecha, Ph.D., LLM | generální ředitel Brno, 8. října 2013.
DŮSLEDKY SOCIÁLNÍCH UDÁLOSTÍ V RODINĚ Šimon Plecháček.
Makroekonomie I ( Cvičení 12 – Fiskální politika - shrnutí )
Modelové příjmové situace rodin s malými dětmi při vstupu pečujícího rodiče na trh práce Robert Jahoda VUPSV, v.v.i.
Zabezpečení v případě nemoci a svízelných sociálních situacích Mgr. Hana Svobodová.
Nástroj změny v místním prostředí
Gymnázium a obchodní akademie Chodov Smetanova 738, Chodov Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Šablona: III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím.
Dopad daňových reforem na trh bydlení ing. Tomáš Prouza, MBA, ředitel péče o klienty a ombudsman Stavební fórum, Praha, 22. května 2007.
– – Úsporná opatření platná od ledna 2011 a jejich dopady na občany.
SOCIÁLNÍ POLITIKA – 3. nástroj hospodářské politiky – 1. ČÁST Autor: Autor: Ing. Vladimír Havlík Autor je výhradním tvůrcem materiálu. Datum vytvoření:
Sociální zabezpečení a důchodová politika
CzechInvest Agentura pro podporu podnikání a investic NÁRODNÍ DIALOG KE KLASTROVÝM KONCEPCÍM Martina Froňková Praha,
NÁVRH KONCEPCE PENZIJNÍ REFORMY V ČR Generali TOP Talent 2007 Bc. Martin SVOBODA.
Ministr práce a sociálních věcí Petr NEČAS 17. července 2008 Dopady sociálních reforem leden - květen.
SOCIÁLNÍ POLITIKA STÁTU
Čistá mobilita, elektromobilita Ing. Luděk Sosna, Ph.D. ředitel odboru Strategie ELEKTROMOBILITA ve veřejné dopravě, Praha,
Ekonomický program NS-LEV 21 Filip Drapák http://
Vzdělávací materiál vytvořený v projektu OP VK Název školy:Gymnázium, Zábřeh, náměstí Osvobození 20 Číslo projektu:CZ.1.07/1.5.00/ Název projektu:Zlepšení.
Úsporná opatření v působnosti MPSV a daních z příjmů.
RODINA A FINANČNÍ KRIZE
Národní protikrizový plán vlády Miroslav Kalousek ministr financí.
TÉMA: SPRAVEDLIVÁ REFORMA HOSPODÁŘSKÉ POLITIKY AUTOŘI: JAN MLÁDEK, JIŘÍ HAVEL HOSPODÁŘSKÁ POLITIKA.
Daňová reforma - reformní novela 2013 JUDr. Radim Boháč, Ph.D
Mirek Topolánek V l á d a ODS. Vláda funguje  Díky koaličnímu kabinetu ODS:  Po deseti letech spravuje zemi  Plní volební sliby v maximální míře 
Doc. JUDr. Radim Boháč, Ph.D. katedra finančního práva a finanční vědy PF UK 24. března 2014.
MUDr. Martin Kuba ministr průmyslu a obchodu AKTUALIZACE STÁTNÍ ENERGETICKÉ POLITIKY STABILNÍ ELEKTŘINA ZA PŘIJATELNOU CENU AKTUALIZACE STÁTNÍ ENERGETICKÉ.
1 Reforma veřejných financí Reforma veřejných financí 2007.
Generali pojišťovna Penzijní připojištění se státním příspěvkem.
Rozvoj kapacit dalšího profesního vzdělávání v Královéhradeckém kraji grantové schéma kraje pro období 2004 – 2006 Olga Zumrová.
Státní rozpočet Rozpočet přebytkový Rozpočet vyrovnaný
Konsolidace veřejných financí v České republice “Když poplatník pláče...” Liberální institut & Katedra ekonomie Vysoká škola ekonomická, Praha Ing. Aleš.
THEME 7 Social Security Welfare State Types of Social Security Systems.
Valná hromada Svazu dopravy - Ekologická daňová reforma v ČR Ekologická daňová reforma (EDR) v ČR JUDr. Jan Dusík, MSc. I. náměstek ministra ředitel.
Vážení obchodní partneři, V souvislosti se zákonem č. 261/2007 Sb., o stabilizaci veřejných rozpočtů si Vám dovolujeme ukázat přehled dopadů tohoto zákona.
Právo sociálního zabezpečení J.Kožiak. Předmět úpravy  Pojem Právní odvětví, které upravuje pomoc občanům v tíživé společenské situaci z veřejných zdrojů.
Plnění Národního programu reforem Ing. Tomáš Zídek Ministerstvo financí ČR Odstraňování bariér konkurenceschopnosti EU a ČR.
Veřejné finance Ing. Vojtěch Jindra Katedra ekonomie (KE)
OSVČ – zdravotní pojištění 2014 Každý občan ČR a cizinec s přechodným či trvalým pobytem v ČR musí být zdravotně pojištěn Zákon č. 48/1997 Sb., o veřejném.
3. téma HOSPODAŘENÍ DOMÁCNOSTÍ. Rozpočet - Příjmy Mzdy/platy Mzdy/platy Státní sociální zabezpečení Státní sociální zabezpečení Nájemné Nájemné Úrokové.
1 Plánované změny v železniční dopravě Vít Bárta, ministr dopravy ČR Petr Žaluda, generální ředitel Českých drah Jiří Vodička, předseda představenstva.
Druhá fáze reformy veřejných rozpočtů - prorůstové daňové změny - Ministerstvo financí ČR
Návrh státního rozpočtu ČR na rok 2007 I.náměstek ministra financí Ing. Eduard Janota 11. září 2006.
Sociální zabezpečení Sociální služby
Stabilizace veřejných rozpočtů – novely daňových předpisů Michal Radvan Za využití Kalousek, M. Návrhy změn právních předpisů. Daňová reforma 2008 – 2010.
Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Název školyGymnázium, Soběslav, Dr. Edvarda Beneše 449/II Kód materiáluVY_62_INOVACE_11_17 Název materiáluZákonná.
Rozpočty obcí a krajů v roce 2009 v návaznosti na aktuální ekonomický vývoj Ministerstvo financí ČR Praha červen 2009 Jan Zikl ředitel odboru financování.
ROZPOČET Mgr. Michal Oblouk. ROZPOČET seznam veškerých plánovaných výdajů a příjmů porovnání pravidelných příjmů a výdajů, rozdělování a užití peněz druhy:
Novela zákona o pomoci v hmotné nouzi – veřejná služba Alena Zieglerová Praha, Úřad vlády, Setkání ASZ s NNO působících v oblasti sociálního.
Daně a rozpočty (Státní rozpočet, daňová soustava, hospodaření domácnosti, mzda, ZP + SP) Finanční gramotnost pro 9. ročníky 2016 / 2017 Bc. Tomáš Janda.
SOCIÁLNÍ ZABEZPEČENÍ Mgr. Michal Oblouk.
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Rozpočtová a fiskální politika
Platí teze: „Pozitiva a sociální jistoty“
Střední škola obchodně technická s. r. o.
Rozpočtová a fiskální politika
Welfare state Sociální zabezpečení Zabezpečení rodin s dětmi
Transkript prezentace:

Praha, 29. března 2010 Sliby ČSSD: Cesta k bankrotu

Návrhy ČSSD: Cesta k bankrotu Návrhy ČSSD budou stát za 4 roky 650 miliard Kč Každá rodina tak zaplatí za Paroubkovy sliby Kč

Návrhy ČSSD: Cesta k bankrotu Nejnákladnější opatření

Návrhy ČSSD: Cesta k bankrotu Garance důchodů ve výši 55 % čisté mzdy 13 miliard Kč ročně Zvýšení a rozšíření přídavků na děti 20 miliard Kč ročně

Návrhy ČSSD: Cesta k bankrotu Zvýšení rodičovského příspěvku 30 miliard Kč ročně Mimořádné „13. důchody“ 7 miliard Kč ročně

Návrhy ČSSD: Cesta k bankrotu Komplexní rekonstrukce a modernizace státních nemocnic 17,5 miliardy Kč Zrušení zdravotnických poplatků 10 miliard Kč ročně

Návrhy ČSSD: Cesta k bankrotu Vývoj veřejného dluhu

Návrhy ČSSD: Cesta k bankrotu Kolik zaplatíme na úrocích (mld. Kč)

Návrhy ČSSD: Cesta k bankrotu Každý občan zaplatí v roce Kč jen za úroky ze státního dluhu!

Návrhy ČSSD: Cesta k bankrotu Bankrot státu přichází v průměru kolem dluhu 63 % HDP Pokud ČSSD prosadí své návrhy, v ČR přijde BANKROT v květnu 2013

Návrhy ČSSD: Cesta k bankrotu Dopady na zaměstnanost Zvýšení sociálního pojištění (+1 %) a firemní daně (+2 %) ztráta 60 tisíc pracovních míst Fixace nájemného na 5 let omezená mobilita pracovních sil = růst nezaměstnanosti

Návrhy ČSSD: Cesta k bankrotu Dopady na firmy Obnovení výplaty nemocenské první 3 dny 3,5 miliardy Kč ročně Zvýšení sociálního pojištění 10 miliard Kč ročně Zvýšení firemní daně 5 miliard Kč ročně

Návrhy ČSSD: Cesta k bankrotu Dopady na občany Zvýšení sociálního pojištění 960 Kč na osobu / rok Zvýšení daně z alkoholu a tabáku 480 Kč na osobu / rok Povinné důchodové pojištění rizikových kategorií 960 Kč na osobu / rok

Návrhy ČSSD: Cesta k bankrotu „Zeštíhlování“ státní správy podle ČSSD Vznik Restrukturalizační agentury Vznik Garanta boje s korupcí Vznik vládní exportní agentury Vznik Imigračního úřadu Vznik Generálního daňového a celního úřadu Vznik Generální inspekce Vznik vládní agentury na podporu výzkumu

Návrhy ČSSD: Cesta k bankrotu Další nápady ČSSD Zákaz pronajímání bytu na kratší dobu než 5 let Povinné umístění svého dítěte do školky Centralizované dotované volnočasové aktivity (výběr omezen státem)

Návrhy ČSSD: Cesta k bankrotu Co přinesou návrhy ČSSD Vyšší daně Odchod firem do zahraničí Vyšší nezaměstnanost Vyšší dluhy Státní bankrot

Děkujeme za pozornost

Návrhy ČSSD: Cesta k bankrotu Souhrn opatření podle ČSSD I. 1 rok4 rokyJednorázově 1352Důchody budou garantovány ve výši 55 % čisté mzdy 728Mimořádný 13. důchod 2400 Kč 0,10,4Minimální důchod ve výši 1,2 životního minima 4,518Zvýhodněné novomanželské půjčky do 40 let s odpočty na děti 0,31,2Náhradní výplata výživného státem 14Sociální stipendia pro studující 2080Zvýšení a rozšíření přídavků na děti 30120Zvýšení rodičovského příspěvku (podzim – 80 % platu)+vyšší daňové odpočty 0,31,2Zvýšení porodného 25Výstavba mateřských školek 0,31,2Bezplatný rok v mateřské školce 28Podpora startovacích bytů 28Denní stacionáře pro seniory 0,52Sociální bezúročné půjčky pro občany v nouzi 4,512Valorizace minimální mzdy ročně o 500 Kč 7,530Výstavba jeslí – podzim (barcelonské cíle) 45Příspěvek na provoz jeslí – podzim (barcelonské cíle) 31260Komplexní systém Sociální pojišťovny oddělený od rozpočtu - podzim 2Zvýšení kapitálu ČEB, EGAP a větší záruky ČMZRB 0,31,2Vytvoření Národního kriminálního úřadu 28Novela služebního zákona 0,31,2Vytvoření imigračního úřadu 1,56Daňové zvýhodnění zaměstnavatelů při realizaci sociálních programů pro zaměstnance

Návrhy ČSSD: Cesta k bankrotu Souhrn opatření podle ČSSD II. 1 rok4 rokyJednorázově 1040Zrušení zdravotnických poplatků 17,5Komplexní rekonstrukce a modernizace státních nemocnic 520Zvýšíme platy pedagogům a dalším pracovníkům ve školství 2Výstavba infrastruktury pro národní fotbalový stadion a stadiony v Brně a Ostravě 4Výstavba Národní knihovny 520Větší využívání PPP projektů 520Stabilizace klíčových podniků 0,52Větší ekonomická diplomacie 312Větší podpora obnovitelných zdrojů 14Podpora rekonstrukcí systému centrálního zasobování teplem 14Podpora úspor zateplování v panelových domech 0,52Větší podpora značky kvality Klasa a regionálních výrobků 0,52Výstavba nových rybníků 28Podpora vozidel na alternativní pohony 1040Snížení skleníkových plynů minimálně o 50% do r Rozvoj Akademie věd 1,56Refinancování hypoték 856Dodatečné úroky 1040Zvýšení sociálního pojištění 1040Povinné důchodové připojištění rizikových kategorií 416Zavedení progresního zdanění 520Zvýšení korporátní daně 520Zvýšení daně na tabák a alkohol