Efektivní transfer technologií základní informace o projektu Národní dialog – 23.10.2012 © 2010 EF-TRANS.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Tvorba OP pro programovací období Kontext a vazby OP •EU jako ek. nejrozvinutější společenství na světě – charakterzované sociálním smírem.
Advertisements

POSPOLU Podpora spolupráce škol a firem se zaměřením na odborné vzdělávání v praxi T. Vencovská.
Představení projektu: ROZVOJ West Bohemia – rozvoj partnerství v územní působnosti Ústeckého, Plzeňského a Karlovarského kraje 2. Expertní workshop k projektu.
Brno: NANOcontact – partnerské sítě1 Vzdělávací a kontaktní středisko pro průmyslové nanotechnologické úpravy povrchů CZ.1.07/2.4.00/
ECVET v Programu celoživotního učení
Vzdělávání pro konkurenceschopnost Obecně Řídícím orgánem je MŠMT Řídícím orgánem je MŠMT Založen na principu partnerství Založen na principu partnerství.
1 Grantové schéma Spolupráce výzkumných a vývojových pracovišť s podnikatelskou sférou, podpora inovací Národní vzdělávací fond.
Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem ČR. Rozvoj výzkumu a vývoje na Ekonomické fakultě JU CZ.1.07/2.3.00/
„Výzkum, vývoj a inovace ve statistikách a analýzách“ 20. dubna 2012 Aktuality z oblasti analýz pro politiku výzkumu, vývoje a inovací Michal Pazour.
Priorita č. 3 Aktivní zapojení výzkumné a vývojové základny do rozvoje podnikání.
Stáže ve firmách - vzdělávání praxí Kulatý stůl s odbornou veřejností FOND DALŠÍHO VZDĚLÁVÁNÍ Stroupežnického 30, Praha
Výzva č. 31 – školení pro žadatele OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost Oblast podpory 2.4 Partnerství a sítě Mgr. Martina Jedličková.
KULATÝ STŮL PRO STUDENTY FBI VŠB-TUO “Safety AGENT“ Posilování partnerství v oblasti bezpečnosti průmyslu r.č. CZ.1.07/2.4.00/ , Podnikatelský.
Efektivní transfer znalostí
CzechInvest Agentura pro podporu podnikání a investic
1 KURZ ŘÍZENÍ VÝZKUMU A VÝVOJE A VYUŽITÍ JEJICH VÝSLEDKŮ V PRAXI Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České.
Transfer technologií na Technické univerzitě v Liberci Pavel Němeček.
Monitoring dalšího vzdělávání
Cesta k modernímu vzdělávání
Národní tým expertů ECVET Národní tým expertů ECVET Šíření a podpora evropského nástroje pro zvýšení kvality mobilit ECVET a jeho zavádění.
CZ / /0037 Přímá komunikace mezi fakultami a průmyslem – Brána k výzkumu Žadatel: MEDICOMP s.r.o. Partneři: PřF UK Praha, MFF UK Praha,
NÁRODNÍ DIALOG KE KLASTROVÝM KONCEPCÍM 22. – , PRAHA TRANSFER TECHNOLOGIÍ ALEŠ VLK.
Projekt Statutárního města Jihlavy - Vlastním hodnocením ke zvyšování kvality Jihlava
CZ / /0048 Centrum pro transfer technologií Technologické centrum AV ČR SSŠ AV ČR, VŠE, VŠCHT, ÚPV, ZeNTIVA, a.s., ČKD Nové Energo, a.s.
Grantové příležitosti pro Ph.D. studenty
Využívání pomoci z Evropského sociálního fondu Barbora Hošková, MŠMT Pardubice, 2.dubna 2004 Využívání pomoci z Evropského sociálního fondu Barbora Hošková,
Výzkum a vývoj a inovace v ČR Diskusní fórum k inovačnímu podnikání Brno, 3. října 2007.
CZ / /0329 Interní trenéři – klíč k úspěchu malé firmy AIVD ČR AMSP ČR Ondřej Palán, ,
Podpora inovací prostřednictvím spolupráce VŠ s podniky Ing. Eva Bosáková, CSc.
KANCELÁŘ CZELO: PARTNER ČESKÉHO VaVaI V BRUSELU ANNA VOSEČKOVÁ.
Popularizace výsledků dopravního výzkumu CZ.1.07/2.3.00/
Vysoké školy a Národní politika výzkumu a vývoje a její realizace Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy.
Projekt CZ / /0052 Komplexní program Univerzity Karlovy v Praze pro vzdělávání v řízení přenosu znalostí a výchovu v inovačním podnikání.
Tento projekt je spolufinancován ESF a státním rozpočtem ČR Číslo projektu – CZ /0024 Zřízení vzdělávacího střediska zařazeného do sítě Science.
Informační systém BOZP v ČR (IS BOZP)
0350 – Podpora nových vzdělávacích metod v systému vzdělávání ČMKOS Žadatel: ČMKOS Partner: AIVD Mgr. Dušan Martinek
CZ / /0003 Digitalizace – digitální vysílání jako nová technologie a nový trh Hermes o.s. Czech Digital Group, Newton College Jan Vávra,
Předsednictvo RVŠ dne Vladimír Kebo Informace o Kulatém stolu SPD a RVŠ dne
”Národní tým expertů ” Dům zahraniční spolupráce Národní agentura pro evropské vzdělávací programy.
Regionální inovační strategie Moravskoslezského kraje
AKTUÁLNÍ SITUACE V PROJEKTU RIS – ČASOVÝ HARMONOGRAM červen 2005 – květen 2006červen 2007 – leden 2008 Fáze 0 – definice projektu Fáze 1 - analýza Fáze.
1 Operační program Výzkum a vývoj pro inovace Programovací období
1 RESPONSIBLE CARE Projekt „Adaptabilita a posílení konkurenceschopnosti chemického průmyslu ČR“ Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem.
Zvýšení vědeckovýzkumného potenciálu pracovníků a studentů technických vysokých škol v oblasti dopravy a nových dopravních technologií Registrační číslo:
Znalostní ekonomika Praha, 23. května 2006 Mgr. Tomáš Hruda Generální ředitel.
CZ / /0020 Podpora týmu NET Genium při rozvoji progresivních informačních technologií Žadatel: NetGenium s.r.o. Partner: ČVUT Kontaktní osoba:
Závěry semináře RVŠ k 3. roli vysokých škol I: 1. V souvislosti se změnami paradigmatu role vysokých škol ve společnosti, respektujíce aktuální trendy.
Tato prezentace je spolufinancována z Evropského sociálního fondu a státního rozpočtu České republiky Grantové příležitosti pro Ph.D. studenty Ing. Šárka.
Základní informace o programu PS ESPON Území programu a rozpočet Programové území - 28 států EU + 4 partnerské státy - Švýcarsko, Norsko, Lichtenštejnsko.
1 Spolupráce při realizaci projektů inovací na ESF MU Mgr. David Póč, Oddělení pro strategii a rozvoj.
KURIKULUM S Podpora plošného zavádění školních vzdělávacích programů v odborném vzdělávání.
Klinická hodnocení a farmakologie pro 3.tisíciletí – multimodální edukační platforma CZ.1.07/2.4.00/
Most, 24. ledna 2008 Univerzita půl třetího věku Závěrečný seminář Mgr. Jaroslava Barbara Sporková
Alfa Human Service Alfa Human Service, I INVESTICE DO ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ Přátelská školka CZ.1.07/1.2.00/ Výměna.
Výzva č. 32 – školení pro žadatele OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost Oblast podpory 2.1 Vyšší odborné vzdělávání Mgr. Martina Jedličková.
Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost Oblast podpory 1.1 – Zvyšování kvality ve vzdělávání.
I N V E S T I C E D O R O Z V O J E V Z D Ě L Á V Á N Í Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy 12. listopadu 2008Dr. Aleš Vlk Prioritní osa 2 Výzva.
1 Systémový rámec terciárního vzdělávání a rozvoje lidských zdrojů ve výzkumu a vývoji Individuální projekty národní Skupiny pro výzkum a vysoké školství.
Reg. č. projektu: CZ.1.07/2.3.00/ Název projektu: Měření výkonnosti Rozvoj lidských zdrojů v oblasti výzkumu měření a řízení výkonnosti podniků,
I N V E S T I C E D O R O Z V O J E V Z D Ě L Á V Á N Í Prioritní osa 2 Výzva 2.3 Lidské zdroje ve Výzkumu a vývoji Mgr. Filip Týc Odbor programů výzkumu.
Vize ve vědě a výzkumu TECHNICKÁ UNIVERZITA V LIBERCI Univerzita s kladným nábojem.
Výroční konference OP PIK
Prioritní osa 2 Terciární vzdělávání, výzkum a vývoj OPERAČNÍ PROGRAM VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST PhDr. Kateřina Pösingerová, CSc.
PODPORA TECHNICKÝCH A PŘÍRODOVĚDNÝCH OBORŮ
Zkrácený název projektu: „Rozvoj kompetencí“
hodnocení a financování výzkumu, vývoje a inovací
Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost
Komplexní systém hodnocení
Představení Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost
Transkript prezentace:

Efektivní transfer technologií základní informace o projektu Národní dialog – © 2010 EF-TRANS

Projekt EF-TRANS je jedním z Individuálních projektů národních (IPn) realizovaných v rámci Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost. IPn představují mimořádný impuls pro rozvoj terciárního vzdělávání v České republice, jeho restrukturalizaci, hodnocení, podporu a zapojení do mezinárodního kontextu. Úvodní informace

Postavení projektu EF-TRANS v rámci IPn

Nedostatečná ochrana a mizivé využití výsledků VaV v ČR. Nedostatečný stupeň spolupráce vysokých škol, výzkumných institucí a aplikační sféry. Podpora rozvoje vícezdrojového financování VaV. Proč projekt EF-TRANS?

Cílem projektu je nastavit a pomoci realizovat efektivní transfer znalostí tvořených v rámci výzkumných a vývojových aktivit do praxe. Co je cílem projektu EF-TRANS?

Jaké jsou klíčové aktivity projektu EF-TRANS? Zpracování analytických studií a podkladů Tvorba metodik Vzdělávání EF-TRANS síť Diseminace projektu a jeho výsledků

Projekt je určen pro vysoké školy (veřejné, státní i soukromé), veřejné výzkumné instituce a vědecko-výzkumné instituce, které splňují podmínky Rámce Společenství pro státní podporu výzkumu, vývoje a inovací. Cílovou skupinou jsou v rámci výše uvedených institucí: Akademičtí pracovníci Vědečtí pracovníci Studenti (především doktorských studijních programů) Pro koho je projekt EF-TRANS určen?

Analýza A: „Analýza dopadů změn právního prostředí a dopadů reformy systému výzkumu, vývoje a inovací na vnitřní předpisy veřejných vysokých škol a veřejných výzkumných institucí a na jejich aktivity“ Analýza B: „Analýza systému komercializace výsledků výzkumu a vývoje ve vybraných státech EU (Finsko, Nizozemsko, SRN, Švédsko, Velká Británie apod.), ve Spojených státech, v Austrálii a v České republice, včetně přehledu dobrých praxí a přehledu systémů způsobů hodnocení dopadů výsledků výzkumu a vývoje v praxi“ Klíčová aktivita č. 1 Zpracování analytických studií a podkladů

Metodika I: Systém komercializace Metodika II: Ochrana duševního vlastnictví Metodika III: Spolupráce s aplikační sférou Metodika IV: Využití licencí Metodika V: Zakládání firem Metodika VI: Hodnocení výsledků a dopadů Metodika VII: Výchova k podnikání Klíčová aktivita č. 2 Tvorba metodik

Využití metodik bude ověřováno ve vybraných výzkumných institucích formou tzv. „Pilotních projektů“: celkem 14 pilotních projektů, různé typy a velikosti institucí, různý stupeň úrovně ochrany a využití DV ve výzkumných institucích, zastoupení všech oblastí výzkumu a vývoje. Klíčová aktivita č. 2 Tvorba metodik

Přínos pilotního projektu pro EF-TRANS: ověřování využitelnosti jednotlivých metodik, zpětná vazba pro doplnění analýz i metodik. Přínos pilotního projektu pro instituci: příspěvek na mzdy dvou pracovníků, možnost využití zahraničních expertů. Klíčová aktivita č. 2 Tvorba metodik

Série školení určených pro cílovou skupinu. Jako školící materiály budou sloužit výstupy prvních dvou aktivit = analýzy a metodiky. Hlavní vzdělávací aktivity budou probíhat v jednotlivých regionech ČR v průběhu roku Klíčová aktivita č. 3 Vzdělávání

Síť je týmem 14 odborníků (zástupců vysokých škol, v.v.i., regionů apod.). V síti jsou zastoupeny všechny regiony ČR. Síť se schází pravidelně 4x ročně, vždy v některém z regionů. Síť slouží jako zpětná vazba při tvorbě analýz a metodik, monitoruje připravenost jednotlivých cílových skupin a institucí, konzultuje vybraná témata dle zadání, asistuje u pilotních projektů, vzdělávání, publicitě a diseminaci výsledků projektu. Klíčová aktivita č. 4 EF-TRANS síť

Zajištění publicity a diseminace výsledků projektu nejenom jako celku, ale i s výrazným důrazem na objasňování cílů a vlivů dopadů projektu: pravidelně vydávaný e-bulletin EF-TRANS, internetové stránky projektu, pořádání kulatých stolů, informační workshopy s vedením institucí tzv. „Spanilé jízdy“, vytvoření průvodce „krok za krokem“ - Guide, komunikace s médii … Klíčová aktivita č. 5 Diseminace projektu a jeho výsledků

Klíčová aktivita č. 5 Diseminace projektu a jeho výsledků

Klíčová aktivita č. 5 Diseminace projektu a jeho výsledků

Hlavní odborný garant: Ing. Pavel Komárek, CSc. tel.: Kontaktní osoba pro média a publicitu: Ing. Václav Lukeš tel.: Prezentace pro CluStrat: Ing. Pavel Habarta, DiS. tel.: Tým projektu EF-TRANS je tu pro Vás!