Adresa: Ostrčilova Ostrava

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Sociální zabezpečení 4. ročník Studijní obor: Sociální činnost Implementace ICT do výuky č. CZ.1.07/1.1.02/ GG OP VK.
Advertisements

Sociální služby SOZ.
Předmět úpravy Podmínky pro poskytování sociálních služeb a příspěvku na péči Podmínky pro vydávání oprávnění k poskytování soc.služeb, pro výkon veřejné.
Nabídka odpoledních klubů od října 2013 Společnost DUHA – integrace osob s mentálním postižením.
Ruzanna Sargsyan dobrovolnice z Arménie Jeďte jako DOBROVOLNÍCI do celého světa!
sdružení onkologických pacientů Ostrava
Péče o pacienty s chronickým onemocněním. Dispenzarizace.
Rodinné centrum Kamarád Nenuda o.s.: Enkaustika pro rozvoj osobnosti Mgr. Ivana Scharfová
Zákon o sociálních službách
Koncepce zdravotní péče o bezdomovce
V ÝROČNÍ ZPRÁVA OBČANSKÉHO SDRUŽENÍ ABC Rok 2012.
Skupina osob se zdravotním znevýhodněním
LLP Comenius Evropská jazyková cena Label Petr Chaluš.
Finanční možností svépomocných skupin
Český červený kříž Oblastní spolek Chrudim
Pokus Jen tak Městská charita České Budějovice. Mnozí dělají charitu, my jsme CHARITA Nestátní nezisková církevní organizace Součást Charity ČR, mezinárodní.
HESLO NA WIFI KULTURAEVROPA. RE: FORMA, na které záleží aneb zaměstnávání osob s chronickým duševním onemocněním PARALELNÍ ŽIVOTY je název projektu, který.
HEMODIALÝZA.
Projekt „Rozvoj procesu plánování dostupnosti sociálních služeb v Olomouci“ 3. KOMUNITNÍ PLÁN SOCIÁLNÍCH SLUŽEB MĚSTA OLOMOUCE 2013 – 2015 Tato akce je.
Vznik  jeden z výstupů projektu „Vytvoření střednědobého plánu rozvoje sociálních služeb v Prostějově“  realizace byla zahájena  v pěti.
Podpora odborných partnerství v sociálních službách, existuje ano či ne?
Sdružení onkologických pacientů Karviná ONKO-NADĚJE Karviná se sídlem v Karvinské hornické nemocnici Karviná Nové Město.
Koncepce péče o staré občany
Klinická propedeutika
TRANSPLANTACE LEDVIN.
Ročník Lenka Miketová ZSF OU v Ostravě
U MÍME ŽÍT NAPLNO ! Kampaň pro ženy s rakovinou prsu 2008.
VÝŽIVA V PREVENCI NÁDOROVÝCH ONEMOCNĚNÍ
Prezentace pečovatelské služby
Sdružení Podané ruce, o.s.
PŘEDSTAVUJEME Fond ohrožených dětí je občanské sdružení na pomoc týraným, zanedbávaným, zneužívaným opuštěným nebo jinak sociálně ohroženým dětem, s působností.
Komunitní péče.
Domácí násilí v praktické rovině
ADVAITA, o. s. MUDr. David Adameček.
KVĚTINOVÝ DEN-ČESKÝ DEN PROTI RAKOVINĚ
Prosinec 2007 MUDr. Jana Valjentová a kolektiv Cesty domů
Čujkovova 31 Ostrava – Jih tel: tel:
Centrum pro rozvoj péče o duševní zdraví v Moravskoslezském kraji
Things we knew, things we did… Things we have learnt, things we should do Kvalita života po protinádorové terapii Kateřina Kubáčková Odd. onkologie a radioterapie.
PORADENSKÝ SYSTÉM v České republice
Rekondiční pobyt osob po cévní mozkové příhodě Skokovy 2.9. –
Cesta k udržení mobility a soběstačnosti seniorů
Podpora procesu transformace pobytových sociálních služeb v MSK Úvodní konference k projektu Sanatoria Klimkovice.
Plán aktivního stárnutí ve městě Brně součást projektu „Rozvojové dokumenty Strategie pro Brno“ Rodina spojuje generace Projekt Brno-Zdravé.
VÝROČNÍ ZPRÁVA ZA ROK 2008 FAUST, o.s.. Statutární zástupci: Bc. Jana Hajderová Ing. Naděžda Antošová, PhD. Jiří Němec.
Bílý kruh bezpečí pobočka Brno
Oblastní charita Most Název služby: „Rodinné centrum Petrklíč“ Petra Jilemnického č.p. 2457, Most Adresa:
Výchova ke zdraví v porodní asistenci
Zhoubné nádory dětí a sport Jan Novotný, Hana Hrstková*, Martina Novotná Pedagogická fakulta MU, Brno *Lékařská fakulta MU, Brno.
Zdraví a jeho determinanty Mgr. Aleš Peřina, Ph. D. Ústav ochrany a podpory zdraví LF MU Kamenice 5, Brno.
CELOSTÁTNÍ PACIENTSKÉ SETKÁNÍ 31. října 2014 LYMFOM HELP, o.s.
Martin Gregora.  Podvýživa je stav nerovnováhy mezi potřebami organismu a skutečným příjmem, který vzniká v důsledku nedostatku živin důležitých pro.
Sdružení Práh Vzniklo v roce 1999 prostřednictvím projektu Matra II – holandského ministerstva zahraničí V roce 2000 členem sdružení se stává Psychiatrická.
Poradenství v sociálních službách. Sociální poradenství Základní Odborné.
Bc. Anna Kasincová (Pacholíková) Mgr. Markéta Křivská.
Sociální rehabilitace. je soubor specifických činností směřující dosažení samostatnosti, nezávislosti a soběstačnosti osob, a to rozvojem jejich specifických.
Prezentace služeb Komunitní plánování Litomyšl
OBLASTNÍ CHARITA MOST NÍZKOPRAHOVÉ ZAŘÍZENÍ PRO DĚTI A MLÁDEŽ ZASTÁVKA DUCHCOV.
ŠANCE LOVOSICE Prezentace služeb. ŠANCE LOVOSICE je nestátní neziskovou organizací, která se věnuje provozem sociálních služeb a služeb souvisejících,
Název školy: Střední škola sociální PERSPEKTIVA a Vyšší odborná škola, s.r.o. Adresa: Mírová 218/6 Dubí III - Pozorka Název projektu KLÍČE K POZNÁVÁNÍ.
Odlehčovací služby. terénní, ambulantní nebo pobytové služby poskytované osobám, které mají sníženou soběstačnost z důvodu věku, chronického onemocnění.
Denní stacionáře.
Sdružení AMIGA - Agency for Migration and Adaptation
Týdenní stacionáře.
Terénní péče o seniory s demencí a jejich podpora v domácím prostředí
§ 49 Domovy pro seniory. V domovech pro seniory se poskytují pobytové služby osobám, které mají sníženou soběstačnost zejména z důvodu věku, jejichž.
Dobrovolnické programy
Sociálně aktivizační služby
Středisko rané péče SPRP, pobočka Brno
CENTRUM NA PODPORU INTEGRACE CIZINCŮ
Transkript prezentace:

Adresa: Ostrčilova 19 702 00 Ostrava (SVČ - bývalý Dům dětí a mládeže) Kontakty: tel. : 595 136 383 www.onko-amazonky.cz E-mail: onko.amazonky@volny.cz Číslo a datum registrace u MV: VSC/1 9872/92-R 30.ledna 1992

Pro většinu lidí vyslovení slovo nádor, onkologie vyvolává pocit strachu a beznaděj. Tyto obavy poznaly ženy, které si říkají Amazonky. Většina z nich prodělala karcinom prsu. Takto onemocní v ČR každá dvanáctá žena a každých 5 hodin jedna zemře. Když se v roce 1990 začalo po ukončení onkologické léčby scházet několik pacientek z toho důvodu, aby si předávaly zkušenosti, netušily, že za dva roky vznikne občanské sdružení. zakládající členky občanského sdružení

Jeho cílem je: zlepšení kvality života onkologických pacientek pomoc při překonávání osamělosti, zbavení strachu z budoucnosti zlepšení informovanosti veřejnosti o možnostech prevence a léčby nádorových onemocnění současný pracovní tým

POSKYTOVANÉ SLUŽBY PORADENSTVÍ Abychom pacienty zbavili strachu nejen z nemoci, ale také z vyskytujících se problémů, zřídily jsme CENTRUM pomoci, kde nabízíme klientkám kromě informací a praktických rad zejména svou vlastní zkušenost s nemocí a náročnou léčbou. Pro onkologicky nemocného pacienta je důležité být v kontaktu s lidmi, neuzavírat se do sebe. Poznat, že s nemocí se dá žít velmi kvalitní život. Uvědomit si, že musí na sobě pracovat a nespoléhat jen na lékařskou péči.

Pro veřejnost jsou vyhrazeny návštěvní dny: DOPOLEDNE ODPOLEDNE pondělí a úterý: 10 – 12 hod. středa: 14 – 16 hod. Pracoviště je také vybaveno odbornými publikacemi, které si může kdokoliv vyzvednout a dozvědět se o své nemoci důležité informace. Ty mu pomohou při léčbě, protože informovaný a vzdělaný pacient se pak snáze léčí.

REHABILITAČNÍ CVIČENÍ napomáhá ke zlepšení zdravotního stavu i stabilizaci choroby. Po operaci dochází ke zkrácení prsního svalu a nehybností mohou nastat srůsty. Aby se předešlo těmto komplikacím je důležité s tělem pravidelně cvičit. Vlivem ozařování je snížena kapacita plic a ty také ztrácejí pružnost. Zkušenosti medicíny dokazují prospěšnost dýchacích cviků, které jsou důležité nejen pro prevenci, ale i pro zachování dobrého zdraví.

REKONDIČNÍ POBYTY jsou určeny pacientkám, které prodělaly náročnou onkologickou léčbu, tj. chirurgický zákrok, ozařování, popř. i chemoterapii. Jejich cílem je zlepšení celkové fyzické i psychické kondice, zmírnění nežádoucích následků onkologické léčby, přispění k prevenci recidivy nádorového onemocnění, nácvikem životních návyků edukací možnost zařazení do plnohodnotného života a získávání schopnosti žít s chronickým postižením.

PŘEDNÁŠKY - ročně 9 témat. Ty jsou určeny nejen našim členkám, ale také zájemcům z řad veřejnosti. Jejich smyslem je získávání nejen odborných znalostí, ale udělat si přehled i o tématech, které nabízejí další možnosti cest za zdravím a zlepšení psychiky.

PRAVIDELNÁ SETKÁVÁNÍ onkologických pacientů každé 1.pondělí v měsíci. Zde si ženy sdělují své poznatky z průběhu nemoci, povídají o rodinných záležitostech, televizních seriálech apod. Je to psychická očista a povzbuzení do dalších dnů, týdnů a roků. Emoční podpora: letní setkávání, návštěva kulturních a společenských akcí, setkávání s partnerskými organizacemi, zájezdy.

EMOČNÍ PODPORA : letní setkávání, návštěva kulturních a společenských akcí, setkávání s partnerskými organizacemi, zájezdy

ZPRAVODAJ - vydávaný 4x ročně – každé čtvrtletí. Seznamuje členky s činností na nejbližší období i důležité plány během roku, na které je třeba se připravit. Jsou v něm uváděny také drobné rady pro zdraví.

NÁDOROVÁ PREVENCE znamená předvídání a předcházení nežádoucím událostem, souvisejících se vznikem a progresí zhoubných nádorů. V poslední době je to činnost, na kterou se stále více zaměřujeme. Je totiž nejlevnější formou k ozdravění naší populace a vede ke snížení nákladů na zdravotní péči.

PREVENTIVNÍ PROGRAM určený dívkám ve věku 17 – 19 let, provádíme na středních školách. Je zdůrazňováno samovyšetření prsů jako součást hygieny a péče o zdraví. Včasně odhalený nádor je totiž dobře léčitelný a zamezí komplikacím.

DOPORUČUJEME ženám, kterým operace změnila jejich krásné tělo podstoupit rekonstrukci prsu. Tento zákrok začíná vyhledávat více žen a je to jedno z nejskvělejších rozhodnutí, které udělají obzvlášť mladé ženy. Po rekonstrukci: Před rekonstrukcí prsu:

SPOLUPRÁCE se stejně zaměřenými sdruženími nejen v našem kraji, ale také v dalších regionech. Využíváme také služby jiných sdružení MENS SANA – rukodělné činnosti, orientální tance, angličtina nebo Senior Servisu, kde Amazonky pronikají do tajů práce s počítačem a internetem.

ONKO-AMAZONKY které jsou nezisková humanitární organizace, si nesmírně váží všech projevů přízně i finanční podpory od úřadů i dárců. Tyto pomáhají zkvalitňovat služby poskytované potřebným občanům. Mezi největší poskytovatele patří: Moravskslezský kraj, Statutární město Ostrava, obvodní úřady  Moravská Ostrava a Přívoz, Ostrava - Jih a Ostrava - Poruba. Ostrava, březen 2007