Fondy kolektivního investování Zdroj investic pro nemovitostní trh? Lukáš Vácha.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Základní pravidla při finančním investování, rentabilita, riziko, likvidita Zdeněk Jelínek.
Advertisements

Target Click Fund Zajištěný investiční program.
Proč 17.duben? 19. dubna 1743, se narodil Abraham van Ketwich, považovaný za zakladatele investičních fondů, protože založil v roce 1774 první investiční.
Dluhopis – popelka, které málokdo rozumí
Rozhodování výrobce a spotřebitele o vhodných bankovních produktech a službách v podmínkách hospodářské krize Ing. Tomáš Krajíček.
Daňové plánování při výstavbě nemovitostí Financování a výstavba nemovitostí s využitím zahraniční společnosti.
Investiční certifikáty a příklady jejich použití
Investování II (podílové fondy) Základy ekonomiky a účetnictví – 9
ZŠ a MŠ L.Kuby 48 České Budějovice Mgr. Libuše Jandová Počet hodin: 1.
Investiční společnosti a podílové fondy
Úloha depozitáře fondů kvalifikovaných investorů
Zlatá střední cesta aneb Vyvážené investiční řešení
O FIRMĚ DATALIFE PROFESIONÁLNĚ spolupracujeme s těmi nejlepší finančními společnostmi na trhu jak u nás tak v zahraničí. společnost Datalife nabízí profesionální.
Asociace finančních zprostředkovatelů a finančních poradců České republiky, o.s. CIFA forum PRAHA duben 2008 Investiční příležitosti.
Dopad daňových reforem na trh bydlení ing. Tomáš Prouza, MBA, ředitel péče o klienty a ombudsman Stavební fórum, Praha, 22. května 2007.
Spoření a investování Spoření = pravidelné odkládání menší částí příjmu a jeho ukládání na bankovní účet Nízké riziko Nízký výnos Investování = poskytování.
DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Název projektuEU peníze středním školám Masarykova OA Jičín Název školyMASARYKOVA OBCHODNÍ.
NĚKTERÉ PRÁVNÍ FORMY SPOLUPRÁCE INVESTORA A DEVELOPERA
Kdy nakoupit a kdy prodat? Časovat či nečasovat investice? Ing. Martin Viktora ředitel úseku podpory prodeje Investiční společnost.
NEJLEPŠÍ KVALITOU PENĚZ JE JEJICH KVANTITA. Aktivní správa peněžních prostředků ATLANTIK AM Vývoj na trzích a výhled na 2011 Kurdějov,
Penzijní fondy v rámci důchodové reformy Mojmír Boucník Viceprezident Asociace penzijních fondů.
1 Zajištěné investice - jistota má svoji cenu Dámský investiční klub Petr Valenta ředitel odboru řízení produktů finančních trhů ČS.
REAL ESTATE MARKET AUTUMN 2007 PRAHA Martin Skalický.
MUDr. Martin Kuba ministr průmyslu a obchodu Průmyslová politika ve vazbě na automobilový průmysl Zasedání rady ředitelů AutoSAP.
Investice Kudy vlastně putují peníze FINANČNÍ GRAMOTNOST.
PRIVATE BANKING Praha Private Banking Profesionální a komplexní péči o klienta Širokou nabídku finančních a investičních produktů počínaje.
1 Evropská dimenze ekonomické krize Ing. Oldřich Vlasák předseda SMO ČR a poslanec EP XII. Celostátní finanční konference 23. listopadu 2009.
Pohodlí nade vše Využívejte všech služeb při investování Ing. Martin Viktora ředitel úseku podpory prodeje Investiční společnost.
Real Estate Market > Autumn 2006 Komerční nemovitosti a budoucnost výnosů Současný vývoj výnosů na trhu nemovitostí v České republice PRAHA, 5. října 2006.
Problémy sektoru nájemního bydlení , RNDr. Tomislav Šimeček.
Emise dluhopisů a snížení základního kapitálu DŮVĚRNÉ PRACOVNÍ VERZE 2013/07/22.
1 Preferujete vrabce v hrsti? Konzervativní investiční řešení v praxi
Strana 1 RM-SYSTÉM tradice, jistota a spolehlivost Investiční příležitosti pro drobné investory Jan Sochor Předseda představenstva RM-SYSTÉM,
Nemovitostní podílový fond České spořitelny Milan Vávra (investiční produkty) Miloslav Klášterecký (speciální fondy) 24. a 25. října 2006.
Kolektivní investování
EKONOMIKA FINANČNÍ TRH – PODÍLOVÉ LISTY Ing. Renata Slaná
ČS nemovitostní fond Dámský investiční klub České spořitelny Ing. Martin Skalický MRICS.
IFA Česká republika 1 Novela zákona o kolektivním investování / Dopady do daní z příjmů Kateřina Hycnarová 11. října 2011.
Zajištěné investice v České spořitelně. Citát  „Úrokové příjmy jsou vyměňovány za vývoj hodnoty akciového koše“  =  Zajištěné fondy  Prémiové vklady.
Šablona č.: III/2 – VI/2 – Inovace a zkvalitnění výuky směřující k rozvoji finanční gramotnosti Vzdělávací oblast: Člověk a společnost Předmět: Občanská.
Efektivní využití informací z médií. Výběr relevantních zpráv podle klientem definovaných témat Monitoring médií.
Pokles příjmů obecních rozpočtů a způsoby řešení jeho dopadů Ministerstvo financí ČR Praha listopad 2009 Jan Zikl.
Popište, analyzujte a zhodnoťte dosavadní vývoj jednotek kolektivního investování, zásady jejich činnosti a ekonomiky Lukáš Baumruk Radka Hlavnová Markéta.
Úvod do financí Ing. Miroslav Sponer, Ph.D. - Základy financí.
KOLEKTIVNÍ INVESTOVÁNÍ.
Tisková konference 9.dubna 2015 Program  9.00 – 9.15 Představení Světového dne investičních fondů a dalších aktivit AKAT Jan D. Kabelka, předseda AKAT.
Finanční trhy 2. část, přednáška KS
Ing. Miroslav Sponer, Ph.D. - Základy financí1 Ostatní finanční zprostředkovatelé a subjekty působící na finančním trhu.
Červenec ’15 AKTUÁLNÍ VÝVOJ NA FINANČNÍCH TRZÍCH Ing. Jiří Opletal, MBA.
Soudobé trendy a perspektivy kolektivního investování prostřednictvím podílových fondů v České republice 2008 Jan Svoboda.
11 Osobní finance a investování. 2 Osobní finanční plánování Smyslem osobního finančního plánování je ujasnit si: budoucí osobní a rodinné.
Kapitálový trh Ekonomika podniku 2. ročník Kapitálový trh - zaměřuje se na umístění kapitálu ve finanční podobě - má dlouhodobou povahu, tzn. investice.
ČS nemovitostní fond - - investice na kterou si můžete sáhnout Dámský investiční klub
J&T LIFE 2025 / 2030 / 2035 Fondy životního cyklu 1.
Příčiny a důsledky hypoteční krize. Finanční krize – příčiny; hypoteční krize pád nadhodnocených akcií internetových firem většina společností.
Zákon o kolektivním investování 189/2004 Sb.. Základní ustanovení Kolektivní investování = podnikání, jehož předmětem je shromažďování peněžních prostředků.
1 ČLFA  založena 1991 (ALS ČSFR, ALS ČR, ČLFA)  42 členů  cíle:  prosazuje prostředí vhodné pro rozvoj leasingu, úvěrů a factoringu  těžištěm je financování.
Název školy Gymnázium, střední odborná škola, střední odborné učiliště a vyšší odborná škola, Hořice Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Název materiálu.
Kód vzdělávacího materiálu:
Kapitálový trh – charakteristika CP
Finanční a kapitálový trh VOKT (P-1)
Název školy: Základní škola Pomezí, okres Svitavy Autor: Olga Kotvová
Kolektivní investování
Ekonomie 1 Magistři Čtvrtá přednáška Analýza trhu zápůjčních fondů
Název školy : Základní škola a mateřská škola,
FINANČNÍ TRHY Úvod, současné trendy.
Kolektivní investování
DUM - Digitální Učební Materiál
Otázky související s daněmi z pozemků a staveb
Plán investic pro Evropu
Transkript prezentace:

Fondy kolektivního investování Zdroj investic pro nemovitostní trh? Lukáš Vácha

Fondy kolektivního investování Spousta „malých“ peněz na „velké investice“ Pouze některé mohou využívat nemovitosti jako aktivum (efektivně mohou fungovat od roku 2006) Speciální fond nemovitostí Speciální fond kvalifikovaných investorů

Speciální fondy nemovitostí Určeny pro drobné klienty i od malých objemů investic 3 české fondy spravují majetek přes 2 mld. CZK

Speciální fondy nemovitostí Pokles cen nemovitostí v letech zchladil zájem investorů Korelace s finančními aktivy je v tzv. krizových situacích vysoká (byť se zpožděním) Domácí nemovitostní trh je nepřehledný Na fondy se přece nedá sáhnout.... Nízké úroky – konzervativní finanční aktiva moc nenesou... Daňový režim kolektivního investování Normalizace nemovitostního trhu Mezi lidmi je spousta peněz... Problémy? Příležitosti?

Fondy kvalifikovaných investorů Zvláštní skupina fondů určená tzv. kvalifikovaným investorům Není tak sešněrována regulací jako fondy určené veřejnosti Lze jich efektivně využít k zastřešení celé řady i specifických investičních projektů

Administrativní jednoduchost vstupu / výstupu z investice (především OPF) Transparentnost Daňový režim kolektivního investování Dodatečné náklady (peníze + čas navíc) Zákaz veřejné nabídky investic Některá regulatorní specifika Fondy kvalifikovaných investorů Výhody? Nevýhody?

Co se připravuje? Připravovaná novela ZDP obsahuje 0% daň z příjmu u fondů kolektivního investování... V sázce je stále zachování / prodloužení / zrušení 6měsíčního časového testu pro zdanění výnosů z prodeje investičních nástrojů u fyzických osob...

Děkuji za pozornost! Lukáš Vácha QI investiční společnost, a.s. Burzovní palác Rybná 682/ Praha 1 Tel.: