InfoPath Využití formulářů ve výuce zeměpisu. InfoPath Nadstavba k balíku MS Office Prostředí koresponduje s ostatními produkty Microsoftu. Program je.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Vzdělávání v eGonCentru ORP Boskovice
Advertisements

Tabulky v MS ACCESS Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Jiří Novák.
Na panelu zpráv klikněte na Povolit úpravy,
Hromadná korespondence
ZAČÍNÁME PRACOVAT S WORDEM 2007
Export dat, vytvoření tabulek a grafů na
Výpočetní technika Akademický rok 2011/2012 Letní semestr Novák Petr
Vytvoření nového účtu na Gmail. Odeslání u na konkrétní ovou adresu.
Autor:Ing. Pavel Brož Předmět/vzdělávací oblast:Informační a komunikační technologie Tematická oblast:Práce se standardním aplikačním programovým vybavením.
VY_32_INOVACE_In 6.,7.17 PowerPoint – snímky
Styly písma - vytvoření vlastního stylu, zápatí a záhlaví stránek
14. Textový editor ( VKLÁDÁNÍ dalších objektů do textu…)
Google formuláře.
17.Tabulkový procesor (filtrování a řazení dat, formuláře, podmínky a podmíněné formátování, export a import dat) Barbora Skoumalová 4.A.
VY_32_INOVACE_56_MS_Word_V. Autor : Trýzna Stanislav Školní rok : 2011/2012 Určeno pro : šestý ročník Předmět: informatika Téma : základní orientace v.
Střední průmyslová škola strojnická Olomouc, tř.17. listopadu 49 Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu „Učíme moderně“ Registrační číslo projektu:
Základní škola a mateřská škola Bzenec Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Číslo a název šablony klíčové aktivity: III/2: využívání ICT – inovace Vypracoval/a:
Formuláře v MS Word 2007 Martin Lubas xlubm
Tabulkový procesor.
Hromadná korespondence, makro
Tabulkový procesor (spreadsheet) program zpracovávající tabulku informací umožňuje zapisovat čísla a krátké texty do tabulek a pak tyto zapsané údaje zpracovat.
Tutoriál Vlastní složka My EBSCOhost
Korespondence a hromadná korespondence Microsoft Office Word 2007 Microsoft Office Word 2010 MSeg 1.
Hromadná korespondence
TEXTOVÝ EDITOR.
MS ACCESS - FORMULÁŘE Databázové systémy.
TEXTOVÝ EDITOR (vkládání dalších objektů do textu a jejich vlastnosti, textové tabulky, šablony,) Lol.
Excel export a import dat. Import dat z webu.
Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiáluVY_32_INOVACE_253 Název školyGymnázium, Tachov, Pionýrská 1370 Autor Ing. Roman Bartoš Předmět Informatika.
Textový editor Vkládání obrázků ze souboru a použití schránky  Pomocí menu vložení a klepnutím na obrázek se nám otevře adresář, ze kterého vybereme.
Práce se šablonami v MS Word 2007
Zápatí a záhlaví, okraje stránky, číslování stránek
Název školyStřední odborná škola a Gymnázium Staré Město Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ AutorIng. Ivana Brhelová Název šablonyIII/2.
2OP483 Manažerská informatika 3Access 2013Snímek 1 2OP483 Manažerská informatika 3 Microsoft Office Access doc.
MS PowerPoint Prezentační manažer Kapitola 10.0 (Záhlaví a zápatí)
Vytvoření hypertextového odkazu
Aktivní škola - podpora, zlepšení kvality vzdělávání a výuky na základní škole Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem.
Tabulkový procesor. Tabulkový procesor pokročilé funkce filtrování a řazení dat formuláře podmínky a podmíněné formátování export a import dat.
MS Word Hromadná korespondence v MS Word 2007.
Office I. Miroslav Lorenc.
IKT MS Office Access Formuláře Ing. Jana Horáková
Název školyStřední odborná škola a Gymnázium Staré Město Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ AutorIng. Ivana Brhelová Název šablonyIII/2.
Copyright (C) 1999 VEMA počítače a projektování, spol. s r.o.1 Komunikace Aplikací VEMA G1 s Microsoft Windows Martin Šustr.
Název školyStřední odborná škola a Gymnázium Staré Město Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ AutorIng. Ivana Brhelová Název šablonyIII/2.
Ivana Topolová VŠE v Praze
Název školyStřední odborná škola a Gymnázium Staré Město Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ AutorIng. Ivana Brhelová Název šablonyIII/2.
VYTVÁŘENÍ e-LEARNINGOVÝCH MATERIÁLŮ Přednáší Mgr. Jaromír Kozel
Tabulkový procesor Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Růžena Hynková. Dostupné z Metodického portálu ISSN
Elektronické učební materiály - II. stupeň Informatika 7 Autor: Bc. Pavel Šiktanc MS WORD 2010 – záhlaví a zápatí Co se všechno naučíme??? Jak vkládat.
Autor:Ing. Pavel Brož Předmět/vzdělávací oblast:Informační a komunikační technologie Tematická oblast:Práce se standardním aplikačním programovým vybavením.
Aplikace Přijímačky školní rok 2014/2015
Tvorba prezentace Vypracovala : Jana Šimková, ZŠ a MŠ Mladoňovice Materiál vznikl v rámci projektu Šance pro všechny č.proj. CZ.1.07/1.4.00/
T EXTOVÝ EDITOR ( VKLÁDÁNÍ DALŠÍCH OBJEKTŮ DO TEXTU A JEJICH VLASTNOSTI, TEXTOVÉ TABULKY, ŠABLONY, JEJICH VYUŽITÍ A TVORBA )
Microsoft FRONT PAGE Šablona 32 VY_32_INOVACE_19_10_Front Page.
Grafická úprava sestavy Access (15). Projekt: CZ.1.07/1.5.00/ OAJL - inovace výuky Příjemce: Obchodní akademie, odborná škola a praktická škola.
NÁZEV ŠKOLY:SOŠ Net Office, spol. s r.o. Orlová Lutyně
Číslo v digitálním archivu školy
Název školy: Autor: Název: Číslo projektu: Název projektu:
Přehled pro vytvoření šablony
Vkládání grafických objektů
Číslo projektu CZ.1.07/1.4.00/ Název sady materiálů
MS WORD 2010 – úvod do programu
Číslo projektu Číslo materiálu název školy Autor Tematický celek
NÁZEV ŠKOLY:SOŠ Net Office, spol. s r.o. Orlová Lutyně
Název školy: Základní škola a Mateřská škola Prysk, okres Česká Lípa, příspěvková organizace Autor: Jitka Nacházelová, DiS. Název materiálu: VY_32_INOVACE_10_INFORMATIKA_OKNA.
iFIS*WebMailer Průvodce produktem
Microsoft® Office Excel® 2007 – školení
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Josefa Bublíka, Bánov
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Josefa Bublíka, Bánov
Přizpůsobení webu Microsoft SharePointu Online
Transkript prezentace:

InfoPath Využití formulářů ve výuce zeměpisu

InfoPath Nadstavba k balíku MS Office Prostředí koresponduje s ostatními produkty Microsoftu. Program je určen k vytváření formulářů, jejich sdílení a exportu dat. Naučíme se vytvořit test, publikovat ho a shromáždit výsledky.

Vytváření formuláře – testu Text vkládáme jako ve wordu. Ovládací prvky vybíráme z menu vpravo. Jsou stejné jako v ostatních aplikacích MS Office.

Vlastnosti prvku Volba Zdroj dat v pravém menu Pak volba Vlastnosti

Vkládání ovládacích prvků už známe z excelu. InfoPath má některé nové možnosti jako opakující se a nepovinné prvky či možnost zobrazení webového souboru v okně podúloh. Na příkladu připomeneme podmíněné formátování.

Podmíněné formátování Prvek se naformátuje v závislosti na svém obsahu. Použijeme to např. když chceme rovnou vyhodnotit správnost odpovědi. Vložíme Textové pole, zvolíme Vlastnosti Vybereme záložku Zobrazení Klineme na Podmíněné formátování

1.Vložíme Textové pole 2.Zvolíme Vlastnosti 3.Vybereme záložku Zobrazení 4.Klineme na Podmíněné formátování

V případě slovní odpovědi vybereme volbu Zadejte text.

Zvolme zelené stínování (podklad) v případě, že text v poli je „ostrov“.

Nyní ukázka celého testu Najděte adresář na serveru Dana Privates/Bergman/Veřejné/PG/Lekce3/Info Path/ Publikované formuláře Otevřete soubor Členitost EvropyČlenitost Evropy Vyzkoušejte funkčnost podmíněného formátování. Tento typ testu je určen pro přípravu žáků na ostrý test. Lze jej publikovat na webu.

Vystavení a odeslání dat Najděte adresář na serveru Dana Privates/Bergman/Veřejné/PG/Lekce3/Info Path/ Publikované formuláře Otevřete soubor Atmosféra A Ukážeme nastavení pro odesílání formulářových dat a publikování formuláře

Pro nastavení formuláře je třeba, aby byl přepnut do návrhového režimu.

Nastavíme volbu Odesílání formulářů.

V okně Odesílání formulářů provedeme volbu Odeslat a Přidat datové připojení. Pak zapíšeme e- mailovou adresu…

Možnosti formuláře Zamknout a zabránit úpravám Upravit výchozí hodnoty – např. datum na dnes()

Možnosti formuláře Záložka Upřesnit Povolit vlastní podokno – např. webovou stránku s nápovědou či instrukcemi

Publikování formuláře Menu Soubor Publikovat dále volby Ve sdílené složce A nastavit cestu do cílového adresáře

Zpracování dat z formuláře Přepněte formulář do režimu Vyplňte formulář Zvolte Soubor/Uložit jako Vyberte umístění do složky Bergman/PG/Formuláře Zvolte jakýkoli název a odešlete

Vyhodnocení dat Soubor/Exportovat do/MS Office Excel Pouze pole formulářů Vyberte pole … všechna Exportovat data z těchto formulářů… Přidat… a vybrat všechny formuláře z umístění Bergman/PG/Lekce3/InfoPath/Formuláře