Kvantitativní metody výzkumu v praxi PRAKTIKUM

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
ŘEŠENÍ ÚLOH V EXCELU.
Advertisements

Vypracovala: Monika Čáslavská
Stěžejní funkce MS Excel 2007/2010, jejich ovládání a možnosti využití
Analýza kvantitativních dat I./II. Typy dat Jiří Šafr jiri.safr(AT)seznam.cz Poslední aktualizace 26/2/2012 UK FHS Historická sociologie, Řízení a supervize.
Základní škola a mateřská škola Bzenec Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Číslo a název šablony klíčové aktivity: III/2: využívání ICT – inovace Vypracoval/a:
Kvantitativní metody výzkumu v praxi
Kvantitativní metody výzkumu v praxi PRAKTIKUM 4b. část Jiří Šafr UK FHS Řízení a supervize v sociálních a zdravotnických organizacích.
Jiří Šafr jiri.safr(zavináč)seznam.cz
Informační technologie 2 Informační technologie Jarní semestr 2005.
Jiří Šafr jiri.safr(zavináč)seznam.cz
Analýza kvantitativních dat: 1. úvod do SPSS Jiří Šafr jiri.safr(zavináč)seznam.cz vytvořeno , poslední aktualizace UK FHS Historická.
Export dat, vytvoření tabulek a grafů na
Analýza dat Jiří Slabý Nástroje pro analýzu dat SQL SERVER - součást Small Business serveruSQL SERVER - součást Small Business serveru Kontingenční tabulkyKontingenční.
M O R A V S K O S L E Z S K Ý K R A J 1 Vedení správních řízení ve spisové službě a statistika vyřizování dokumentů.
17.Tabulkový procesor (filtrování a řazení dat, formuláře, podmínky a podmíněné formátování, export a import dat) Barbora Skoumalová 4.A.
Excel - Funkce MAX Michaela Petáková. K čemu slouží Vrátí maximální hodnotu v množině hodnot.
Analýza kvantitativních dat I.
Kvantitativní metody výzkumu v praxi (KMVP) 0. Poučení z minulých ročníků a novinky od ZS 2013 (2011) poslední aktualizace Jiří Šafr jiri.safr(at)seznam.cz.
Řízení a supervize v sociálních a zdravotnických organizacích
Referát č. 17 M. Novotný Tabulkový procesor (filtrování a řazení dat, formuláře, podmínky a podmíněné formátování, export a import dat) Vysvětlit pojmy.
Analýza kvantitativních dat II. / Praktikum Vícenásobné výběrové otázky (Multiple response) Jiří Šafr jiri.safr(zavináč)seznam.cz poslední aktualizace.
Tabulkové procesory (MS Excel) Ing. Jan Roubíček.
Excel export a import dat. Import dat z webu.
Úvod: Vytvoření datové matice a pořízení dat Výzkum TV & knihy Jiří Šafr FHS UK, HiSo a ŘS Analýza kvantitativních dat AKD I. (II.) / Praktikum LS 2011,
Práce s tabulkami.
ISS Chybějící hodnoty, standardizace Semináře ke kurzu Analytické metody výzkumu Jindřich Krejčí.
Evropský sociální fond Praha & EU: Investujeme do vaší budoucnosti Školení Excel – základní jednoduché funkce Evropský sociální fond Praha & EU: Investujeme.
Jak vložit tabulku Excel do Wordu
© 2000 VEMA počítače a projektování spol. s r. o..
Název školyStřední odborná škola a Gymnázium Staré Město Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ AutorIng. Ivana Brhelová Název šablonyIII/2.
Kvantitativní metody výzkumu v praxi PRAKTIKUM
Vytvoření tabulek a grafů na V této prezentaci krok za krokem ukážeme, jak exportovat data do Excelu či do jiného programu. A dále.
Grafy funkcí Podešva Petr.
Design kvantitativního výzkumu 0. Poučení z minulých ročníků a novinky od ZS 2011 poslední aktualizace Jiří Šafr jiri.safr(at)seznam.cz UK FHS.
Analýza kvantitativních dat I. Vztahy mezi 3 znaky v kontingenční tabulce - úvod Jiří Šafr jiri.safr(zavináč)seznam.cz poslední aktualizace
Analýza kvantitativních dat II. TEST 1 (v LS 2012) Aktualizované verze jsou k dispozici na Jiří Šafr jiri.safr(zavináč)seznam.cz.
Praktikum elementární analýzy dat Třídění 2. a 3. stupně UK FHS Řízení a supervize (LS 2012) Jiří Šafr jiri.safr(zavináč)seznam.cz poslední aktualizace.
Kvantitativní metody výzkumu v praxi
1 Jaroslav Šmarda Excelent – využití možností Excelu v aplikacích Vema.
Tvorba vlastních funkcí VBA Microsoft Excel
INFORMATIKA 9 MS Excel IV. III2 – I ANOTACE Materiál obsahuje prezentaci ve formátu Microsoft PowerPoint (.ppt) pro učivo v předmětu Informatika,
MINIMUM MAXIMUM V MS Excel Tvůj úkol V souboru výšek chlapců a dívek vytvoř kopii Listu1 a přejmenuj ji na min_max. Z tohoto listu odstraň graf.
Analýza kvantitativních dat AKD I. Vstupní test 22/2/2011 Jiří Šafr, FHS UK, HiSo.
Kurz SPSS: Jednoduchá analýza dat 3. úvod do SPSS Jiří Šafr vytvořeno
Excel a Excelent v denní praxi
EXCEL VYTVOŘENÍ GRAFU ING. BOHUSLAVA VITEKEROVÁ IKT MS Office
filtrování a řazení dat, podmíněné formátování,
Úvod: Vytvoření datové matice a pořízení dat Výzkum TV & knihy Jiří Šafr FHS UK, HiSo a ŘS Analýza kvantitativních dat AKD I. (II.) / Praktikum LS 2011,
Analýza kvantitativních dat I. Vstupní test ze znalostí designu kvantitativního sociologického výzkumu Jiří Šafr jiri.safr(at)seznam.cz poslední aktualizace.
Postup při empirickém kvantitativním výzkumu
ZŠ Brno, Řehořova 3 S počítačem snadno a rychle Informatika 7. ročník III
POZNÁMKA: Pokud chcete změnit obrázek na tomto snímku, vyberte obrázek a odstraňte ho. Potom klikněte na ikonu Obrázek v zástupném textu a vložte vlastní.
Uživatelský software 1./2 A4 kabinet Aut – suterén / 15 cvičení (4 témata) - na konci.
Funkce. Funkce - definice Funkce je zobrazení, které každému číslu z podmnožiny množiny reálných čísel R přiřazuje právě jedno reálné číslo. Funkci značíme.
Anotace: Materiál je určený pro 2. ročník učebního oboru, předmět matematika. Inovuje výuku použitím multimediálních pomůcek – prezentace s názorně vypracovanými.
Elektronické učební materiály - II. stupeň Informatika 9 Logické funkce Autor: Bc. Pavel Šiktanc Co se všechno naučíme??? Používání funkce KDYŽ.
Tabulkový procesor Základní informace o kontingenčních tabulkách a grafech Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Růžena Hynková.
Statistika 1.cvičení. Základní informace Ing. Daniela Krbcová Materiály ze cvičení, přednášky Skripta k předmětu,
Název projektu: Učíme obrazem Šablona: III/2
Číslo projektu CZ.1.07/1.4.00/ Název sady materiálů
Základní škola T. G. Masaryka a Mateřská škola Poříčany, okr. Kolín
Vítejte na tréninku MS Excel!
Vzorce, vkládání vzorce, kopírování vzorce
Kvantitativní metody výzkumu v praxi PRAKTIKUM
MS EXCEL – tabulkový procesor
Metody sociologického výzkumu kvantitativní. MSV-KVANT Výuka v LS 2018
Rozložení nadpisu s obrázky
Sociální a kulturní ekologie, FHS UK
Rozložení nadpisu s obrázky
Rozložení nadpisu s obrázky
Transkript prezentace:

Kvantitativní metody výzkumu v praxi PRAKTIKUM UK FHS Řízení a supervize v sociálních a zdravotnických organizacích (LS 2008) Kvantitativní metody výzkumu v praxi PRAKTIKUM část 3. Excel: příprava dat, tabulky, grafy Jiří Šafr jiri.safr@seznam.cz vytvořeno 04. 2006 aktualizováno 22. 4. 2008

Obsah Soubor dat (MS Excel) Rekódování proměnných Kontingenční tabulky Uspořádání tabulky Grafy Praktikum KMVP část 2

Soubor dat

Případy (respondenti) Datová matice Případy (respondenti) Proměnná Hodnoty Praktikum KMVP část 2

Rekódování proměnných

Postup rekódování – podmínky pomocí Funkce Klinout na buňku, kam chci výsledek (novou rekódovanou proměnnou) Menu: Vložit / Funkci / Logické > KDYŽ Argumenty funkce Označit první buňku proměnné, kterou chci rekódovat ; (středník) odděluje: Podmínku; ANO; NE Jednoduchá funkce pro 1-4 na 0/1: fx =KDYŽ(D2<=2;0;1) Napsat lze přesnější funkci např. pro rekód 1-3 na 0/1: =KDYŽ(B2=1;0;KDYŽ(B2=2;1;KDYŽ(B2=3;1;0))) příklad pro „value labels“ =KDYŽ(F1=1;"spokojen";KDYŽ(F1=2;"stř.spokojenost";KDYŽ(F1=3;"nespokojen"))) Praktikum KMVP část 2

Praktikum KMVP část 2

Relační operátory Praktikum KMVP část 2

Praktikum KMVP část 2

Praktikum KMVP část 2

Výsledek rekódování kategorií: z (1–4) na (0–1) Praktikum KMVP část 2

Kontingenční tabulky MS Excel

Princip kontingenčních tabulek Praktikum KMVP část 2

krok 1. Datová matice Praktikum KMVP část 2

Krok 2 Praktikum KMVP část 2

Krok 3 Praktikum KMVP část 2

Krok 4 Praktikum KMVP část 2

Krok 5 Praktikum KMVP část 2

NEZÁVISLÁ - vysvětlující Uspořádání tabulky sloupcová procenta: V kategoriích nezávislé proměnné ukazujeme kompletní (100 %) distribuci závislé proměnné. NEZÁVISLÁ - vysvětlující ZÁVISLÁ - vysvětlovaná Pohlaví Spokojenost Muž Žena Celkový součet 1 (nespokojen) 41 % (5) 22 % (2) 7 2 11 % (1) 6 3 (spokojen) 16 % (2) 66 % (6) 8 100 % (12) 100 % (9) 21 Nejčastěji bývá závislá proměnná nalevo v řádcích a nezávislá (vysvětlující) ve sloupcích. Praktikum KMVP část 2

Krok 6 Praktikum KMVP část 2

Krok 7 Praktikum KMVP část 2

Krok 8 Praktikum KMVP část 2

Krok 9 Praktikum KMVP část 2

Výsledek (náhled tisku) Kontingenční tabulka s absolutními četnostmi a řádkovými procenty Praktikum KMVP část 2

Alternativní cesta = „Dokončit“ Praktikum KMVP část 2

Formátování kontingenční tabulky Pravé tlačítko myši = menu Praktikum KMVP část 2

Kontingenční tabulka – průměry v třídění 3. stupně (průměrný věk ve skupinách dle spokojenosti pro muže a ženy) Praktikum KMVP část 2

Podskupiny dle pohlaví Průměr věku Podskupiny dle spokojenosti Kontingenční tabulka pro třídění 3. stupně (průměrný věk ve skupinách dle spokojenosti pro muže a ženy) Podskupiny dle pohlaví Průměr věku Podskupiny dle spokojenosti Praktikum KMVP část 2

Postup vytvoření kontingenční tabulky Vytvořit data + vybrat do bloku Data: Kontingenční tabulka a graf Průvodce KT Seznam polí KT: přetáhnout řádky a sloupce + do datové položky (střed tab.) dát (vysvětlovaný) znak Na tabulce (prav. tl. myši) Nastavení pole: místo Součet nastavit Počet Z tabulky lze vytvořit kontingenční graf Praktikum KMVP část 2

Grafy

Příprava grafu – krok 1 Zkopírovat data z kontingenční tabulky do nového listu Vložit jako hodnoty (Úpravy / Vložit jinak / Hodnoty) (Odstranit procenta a součty) Kontingenční tabulka nám zůstává pro další výpočty Praktikum KMVP část 2

Krok 2 Praktikum KMVP část 2

Výsledek: graf v procentech Praktikum KMVP část 2

Výsledek: graf v absolutních četnostech Praktikum KMVP část 2