Ing. Jiří Šilhán.  řízení a podpora spolupráce  správa dokumentů  správa dalších typů dat  správa obsahu - Content Management System (CMS)  řízení.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Číslo DUM: VY_32_INOVACE_04_01 Autor: Mgr. Ivana Matyášková
Advertisements

Inovace výuky CAD na naší škole
1IT PVY Klasifikace programového vybavení Ing. Jiří Šilhán.
Autoři: Jan Makovec Jana Vichrová Tomáš Zika Univerzita Hradec Králové Fakulta informatiky a managementu 2009/2010.
Elektronizace agend nejen ve státní správě
Podnikové informační systémy úvod
 Informací se data a vztahy mezi nimi stávají vhodnou interpretací pro uživatele, která odhaluje uspořádání, vztahy, tendence a trendy  Existuje celá.
Kateřina Svobodová a Markéta Pospíšilová
Bakalářský studijní program Softwarové technologie a management (STM) Prof. Ing. Jiří Žára, CSc.
13. Koordinace projektů Realizace změn Koordinace projektů
Learning management system Zdeněk Jelínek. Learning management systém LMS- systém řízení studia – Learning management systém Je to soubor nástrojů pro.
Mapy a geografické informační systémy
ECM Enterprise Content Management
BI, e-commerce Ing. Jiří Šilhán. Úroveň informatiky.
IS V EKONOMICKÝCH SUBJEKTECH Ing. Jiří Šilhán. IS IS – data+lidi+HW, prvky + relace mezi uživateli, které splňují nějaké cílové chování – tak aby byly.
Přínosy a druhy počítačových sítí. Jednou z nejvýznamnějších technologií používaných v oblasti výpočetních systémů jsou již řadu let počítačové sítě.
Priorita č. 3 Aktivní zapojení výzkumné a vývojové základny do rozvoje podnikání.
© HMP 2003 DATABÁZE NEJLEPŠÍCH PRAKTIK Trenér TRÉNINKOVÁ ČÁST „Řízení lidských zdrojů“ Trenér.
Výstupy z GIS Pojmy a typy výstupů, aneb pro koho, co a jak Ing. Jiří Fejfar, Ph.D.
© Ing. V. Šebek, CSc. Plánování a řízení projektů IS SW podpora pro řízení projektů  Základní funkcionalita  MS Project.
Ing. Jiří Šilhán.  představuje komplex aplikačního a základního software, technických prostředků, podnikových procesů a personálních zdrojů určených.
Jak efektivně využít BIG DATA pro práci v HR?
Projektové plánování Projektové řízení Ing. Jiří Šilhán.
Struktura personální směrnice
8. dubna 2013ISSS - Portál interních identit, Z. Motl1 Portál interních identit jako nadstavba identity managementu Mgr. Boleslav Bobčík, T-Systems Czech.
Relační databáze.
Marie Borecká, Kristina Ficencová 6. kruh, 1. ročník VSRR
Tvorba dokumentů – kritéria Obsah a forma –aktuálnost a správnost informací, variabilní data, –forma adekvátní příjemci, estetika, –účelná struktura, členění.
Databázové systémy Architektury DBS.
Co jsou to multimédia Bohumil Bareš.
Digitální výukový materiál zpracovaný v rámci projektu „EU peníze školám“ Projekt:CZ.1.07/1.5.00/ „SŠHL Frýdlant.moderní školy“ Škola:Střední škola.
Tvo ř te historii. CAD a Data Management VIII. ročník konference Autodesk Academia FÓRUM listopad 2008 Ing.Radomír Žvak DAGIS a.s.
R VY a Aplikovaná informatika Aplikovaná informatika Prezentace studijních oborů 2013.
Oracle Universal Content Management – inteligentní důvěryhodné úložiště elektronických dokumentů Jiří Machotka
Systémové pojetí hospodářské organizace 1 ECM – Řízení podnikového obsahu (Zdroj: Gála, Pour, Toman: Podniková informatika. Praha: Grada 2006) řízení podnikového.
Power Point– popis prostředí
Thang Bui Toan 4.B. Co je software ?  Software je něco, co není hardware  je programové vybavení počítače (sada všech počítačových programů umístěných.
Podpora inovací prostřednictvím spolupráce VŠ s podniky Ing. Eva Bosáková, CSc.
STANDARDIZACE V EOC inTEGROVANÉ DOPRAVNÍ SYSTÉMY Ing. Jiří Matějec Koordinátor pracovní skupiny Platby v dopravě SDT (ITS&S Czech Republic)
IBM Software Group © 2006 IBM Corporation Confidentiality/date line: 13pt Arial Regular, white Maximum length: 1 line Information separated by vertical.
2008/2009 REPORTING Tereza Mulačová Česká zemědělská univerzita v Praze Tereza Řezníčková Provozně ekonomická fakulta Marek Tláskal obor Veřejná správa.
Počítačová grafika a prezentace
Operační systém Windows Mobile
EGovernment Zpracoval: Ing. Ivan Ivanov 1 Typové projekty DMVS.
Název a adresa školy: Střední odborné učiliště stavební, Opava, příspěvková organizace, Boženy Němcové 22/2309, Opava Název operačního programu:OP.
© 2007 IBM Corporation Duben, 2007 Dokumentová řešení IBM pro státní správu Daniel Beneš.
2. změňte logo na pozadí předlohy snímku ze zelené bubliny na usměvavé sluníčko Procvičování prezentace 1. Klepnutím a přepisem vložte libovolný nadpis.
INTERNET VE STÁTNÍ SPRÁVĚ A SAMOSPRÁVĚ 2008 © Copyright IBM Corporation 2008 Správa obsahu v podání IBM 7. – 8. dubna 2008 ibm.com/cz/public Daniel Beneš.
1 Prezentace - Úvod Ing, Jiří Hejhal. 2 Moudrost Nestačí jenom být dobrý. Musí se to dát vědět.
Proces řízení kvality projektu Jaromír Štůsek
1 E - S V Ě T S E T O Č Í S T Á L E R Y C H L E J I. S T A Č Í T E M U ? Regionální a municipální informační systém RAMIS Ing. Petra Mikulecká,
Role znalostí MANAGEMENTU A MARKETINGU v přípravě pracovníků pro řešení vědecko-výzkumných úkolů Doc. RNDr. Eva Grublová, CSc. Mgr. Daniela Navrátilová.
Protálová řešení Příklady reálných nasazení Tomáš Kutěj System Engineer Microsoft.
ECM – Enterprise Content Management
Digitální výukový materiál zpracovaný v rámci projektu „EU peníze školám“ Projekt:CZ.1.07/1.5.00/ „SŠHL Frýdlant.moderní školy“ Škola:Střední škola.
YOUR SYSTEM, spol. s r. o. Ing
Katedra počítačů ČVUT FEL Program STM Obor Web a Multimédia (garant oboru: prof. Jiří Žára)
13.přednáška – Elektronické zásobování Ing. Jiří Zmatlík, Ph.D. ČVUT, Fakulta elektrotechnická Katedra ekonomiky, manažerství a humanitních věd.
MORAVSKÁ VYSOKÁ ŠKOLA OLOMOUC VÁŠ PARTNER PRO BYZNYS INOVACE.
České vysoké učení technické v Praze Fakulta dopravní Ústav dopravní telematiky Geografické informační systémy Doc. Ing. Pavel Hrubeš, Ph.D.
Základní pojmy informační činnosti Jméno autora Ing. Ladislav Novák Datum vytvoření říjen 2011 Ročník 3. Vzdělávací oblast obor tematický okruh Informační.
Služby Enterprise Europe Network s důrazem na design 1. prosince 2015Ing. Petr Hladík, Ph.D.
Tzv. životní cyklus dokumentů u původce (Tematický blok č. 4)
Vědeckovýzkumný informační systém
Geografické informační systémy
Operační systémy.
Ing. Jiří Šilhán ECM.
WEDA – řízené úložiště dokumentů Sociální agendy
Geografické informační systémy
Transkript prezentace:

Ing. Jiří Šilhán

 řízení a podpora spolupráce  správa dokumentů  správa dalších typů dat  správa obsahu - Content Management System (CMS)  řízení pracovních postupů a procesů (workflow)  řízení znalostí

 v podnikových procesech jsou zpracovávány a uchovávány i značné objemy nestrukturovaných dat,  textové dokumenty (smlouvy, nabídky, ale i výstupní sestavy, ové zprávy,...),  grafická data (obrázky, fotografie, výstupy CAD systémů apod.),  multimediální data (video, zvuk, animace),  až 80% dat v organizaci je tohoto typu,

 technologie pro vytváření / sběr, správu / zabezpečení, ukládání / uchovávání / likvidaci, publikování / distribuci, prohledávání, personalizaci a prezentaci / prohlížení / tisk veškerého digitálního obsahu,  „obsah“ v kontextu ECM - souhrnný termín pro všechny typy elektronických dat - strukturovaných i nestrukturovaných,  koncept ECM - založen na množině nástrojů pro podporu správy dokumentů a obsahu, řízení pracovních postupů a procesů a řízení a podporu spolupráce.

 správa dokumentů a obsahu zahrnuje komplex nástrojů a přístupů umožňující vhodně zachytit množinu nestrukturovaných a semi- strukturovaných dat a dle potřeby ji nabídnout  správa a řízení pracovních postupů a procesů je jednou z informatických aplikací sloužící k tomu, abychom byli schopni podnikové procesy standardizovat, ale zejména zefektivnit, tj. zkrátit jejich dobu trvání, snížit chybovost, snížit náklady.

 pojmy spolupráce a kooperace, se neliší tím, zda je nějaká úloha rozdělena, ale tím, jakým způsobem je rozdělena. V kooperaci je úloha rozdělena do nezávislých podúloh. Při spolupráci mohou být poznávané procesy či realizované úlohy rozděleny do spleti různých vrstev. Při kooperaci hraje koordinace roli při kompletaci výsledků do celku, zatímco při spolupráci je koordinace aktivitou umožňující sdílet koncepci řešení.  řízení znalostí, cílem je: spojit ty, kteří vědí, s těmi, kteří potřebují znát a proměnit osobní znalost jednotlivců do znalosti organizace (podniku).

 Varianty posloupností činností v procesu