Excel – editace ( formát ) buněk

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Školení on line – blok 1: MS Excel – základy (ukázka)
Advertisements

Microsoft Word 2010 I. Spuštění aplikace Wordu Popis prostředí Základní editace textu VY_32_INOVACE_52_MS_Word_ I.
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Martin Dlouhý. Vytvořeno dne Nový začátek (New start) CZ.1.07/1.4.00/
Stěžejní funkce MS Excel 2007/2010, jejich ovládání a možnosti využití
Základní škola a mateřská škola Bzenec
X EXEL.
Textový procesor Open Office, Writer VLOŽENÍ TABULKY, ZÁKLADNÍ FORMÁTOVÁNÍ Předmět: Informatika Ročník: 6.ročník Klíčová slova: Textový procesor, textový.
Základní škola a Mateřská škola, Šumná, okres Znojmo OP VK Tematický celek: Informatika Název a číslo učebního materiálu VY _32_INOVACE_04_13.
Výpočetní technika Akademický rok 2009/2010 Letní semestr Mgr. Petr Novák Katedra informatiky a geoinformatiky FŽP UJEP
Školení počítače Excel
TABULKOVÉ PROCESORY.
IT Začátečníci Modul 4 MS EXCEL.
Power Point– pracujeme se snímky
Střední průmyslová škola strojnická Olomouc, tř.17. listopadu 49 Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu „Učíme moderně“ Registrační číslo projektu:
Tabulkový procesor – Excel Základní operace s buňkami.
Základní pojmy v informatice –II.
VYPRACOVALA: MGR. HANA TOFLOVÁ DNE: ICT2/1/3/13 WORD - tabulky.
Tabulkové procesory (MS Excel) Ing. Jan Roubíček.
Excel – Vzorce Ing. Bohumil Bareš. Principy vytváření vzorců Můžeme je zadávat ručně nebo pomocí průvodce, kliknutím na ikonu, která spustí dialogové.
VY_32_INOVACE_55_MS_Word_IV. Autor : Trýzna Stanislav Školní rok : 2011/2012 Určeno pro : šestý ročník Předmět: informatika Téma : základní orientace.
MICROSOFT EXCEL 2..
Anotace Žák dokáže v aplikací MS Word vytvořit tabulku Autor Petr Samec Jazyk Čeština Očekávaný výstup Dokáže v aplikaci MS Word vytvořit, upravit a formátovat.
Tabulkové kalkulátory
Excel ´97 Co je to program „Excel“? součást skupiny programů Microsoft Office, tabulkový procesor vhodný pro tvorbu: tabulek, výpočtů, seznamů, posloupností.
Word – Struktura dokumentu
Tabulkové procesory Pelikánová Lucie 2002.
Výukový program: Obchodní akademie Název programu: Práce s textem v objektech prezentace Vypracoval : Ing. Jiří Durďák Projekt Anglicky v odborných předmětech,
Formátováním textu se rozumí změna jeho vlastností jako velikost, barva, typ, podtržení atd. Pokud chceme změnit některou z vlastností již napsaného textu,
Word – styly Ing. Bohumil Bareš. Co je to styl Jednoduše řečeno, styl je souhrn vlastností odstavce, který lze aktivovat pouze jediným krokem. Jinými.
Power Point– sestavujeme prezentaci
Word – úprava textu Ing. Bohumil Bareš.
Excel– Zásady Ing. Bohumil Bareš.
Tabulkové procesory (MS Excel) Ing. Jan Roubíček.
Formátováním odstavce se rozumí změna jeho vlastností jako velikost, barva, typ, podtržení atd. Pokud chceme změnit některou z vlastností již napsaného.
Power Point– popis prostředí
Excel – editace a formát tabulky Ing. Bohumil Bareš.
Excel – Grafy Ing. Bohumil Bareš.
2.0 TABULKOVÝ PROCESOR MICROSOFT EXCEL
Jak vložit tabulku Excel do Wordu
Základní škola a mateřská škola Bzenec Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Číslo a název šablony klíčové aktivity: III/2: využívání ICT – inovace Vypracoval/a:
Tabulkový procesor – Excel 2010.
Základní škola a mateřská škola Bzenec Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Číslo a název šablony klíčové aktivity: III/2: využívání ICT – inovace Vypracoval/a:
Úvod Excel – tabulkový procesor. Řádek vzorců – zobrazuje úplný a skutečný obsah buňky Označená aktivní buňka Pozice aktivní buňky.
Střední škola živnostenská Sokolov, příspěvková organizace
Word – Tabulky a Grafika ve Wordu
Podmíněné příkazy jednoduché bVbVbVbVytvořené jednoduché tabulky bJbJbJbJednoduché opravy údajů bPbPbPbPodmíněné zadávání údajů.
MS PowerPoint Prezentační manažer Kapitola 6.1 (Tabulka)
Textový procesor (MS Word) Ing. Jan Roubíček. Tabulky v textu VY_32_INOVACE_10_2_15_AP.
Implementace ICT do výuky č. CZ.1.07/1.1.02/ GG OP VK 3. Tabulkové procesory Učební obor: Kadeřník, Kuchař-číšník Ročník: 2.
Název školyStřední odborná škola a Gymnázium Staré Město Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ AutorIng. Ivana Brhelová Název šablonyIII/2.
Šablona: Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT Vzdělávací oblast:Informační a komunikační technologie Předmět:Informatika Ročník: 8. Datum vytvoření:Únor.
Word – Tisk Ing. Bohumil Bareš. Tisk – klepneme na ikonu Microsoftu, vybereme tisk 2.
Tabulkový kalkulátor Radek Pinc
Základní škola a Mateřská škola, Šumná, okres Znojmo OP VK Tematický celek: Informatika Název a číslo učebního materiálu VY _32_INOVACE_04_12.
Elektronické učební materiály - II. stupeň Informatika – tabulkový procesor Autor: Bc. Pavel Šiktanc MS EXCEL 2010 Co se všechno naučíme??? Číselné formáty.
Počítačová grafika Zoner Callisto – tabulky Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Růžena Hynková. Dostupné z Metodického portálu.
Prezentace Powerpoint 1 Předmět:INFORMATIKA Ročník:7. Tematický okruh:Seznámení s programem MS Excel Název učiva:Návod na používání programu MS Excel Prezentace.
Název školy:Základní škola a mateřská škola Dolní Bojanovice, okres Hodonín příspěvková organizace Číslo projektu:CZ.1.07/1.4.00/ Označení materiálu:VY_32_INOVACE_NAV2-4.
 Program pro tvorbu tabulek.  Síť buněk, do kterých můžeme vkládat libovolné údaje  Podstatou jsou vzorce, pomocí kterých provádíme v buňce operace.
Elektronické učební materiály - II. stupeň Informatika – tabulkový procesor Autor: Bc. Pavel Šiktanc MS EXCEL 2010 Co se všechno naučíme??? Absolutní adresa.
Digitální učební materiál
Lenka Forstová Lucie Pelikánová
Tabulkový procesor Formát buňky
Co se všechno naučíme??? Formát buněk Formátovat text
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Josefa Bublíka, Bánov
Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu
Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu
Název školy: Základní škola a mateřská škola Dolní Bojanovice, okres Hodonín příspěvková organizace Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Označení materiálu:
Název školy: Základní škola a mateřská škola Dolní Bojanovice, okres Hodonín příspěvková organizace Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Označení materiálu:
Číslo projektu CZ.1.07/1.4.00/ Název sady materiálů
Transkript prezentace:

Excel – editace ( formát ) buněk Ing. Bohumil Bareš

Editace a formátování buněk tabulky Buňkou rozumíme jedno políčko tabulky Nástroje pro editaci a formátování buněk jsou na kartě Domů Styly Buňky Úpravy Schránka Písmo Zarovnání Číslo

Typ formátu buněk Volíme podle obsahu, který budeme do buněk zadávat. Zda půjde o text nebo nějaký číselný formát (des. číslo, datum…) U buněk s nastaveným číselným formátem (např. měnou) stačí zadávat jen hodnoty, měna se zapíše automaticky. Při výpočtech pak Excel počítá pouze se zadanou číselnou hodnotou. Číselná buňka musí obsahovat jen číselné znaky.

Nastavení typu formátu buněk Postup: karta Domů – panel Číslo –dialogové okno Formát buněk Měna, číslo, datum……..

Plnění buněk Pohyb po buňkách kurzorovými šipkami nebo myší Aktivní buňka je zvýrazněna orámováním Zápis dat: klikněte na buňku – zapište – potvrďte klávesou Enter Obsah buňky je vidět v buňce i v řádku vzorců – někdy se nemusí shodovat (u buněk se vzorci a s některým typem číselného formátu)

Změna obsahu buněk Oprava obsahu buňky: klávesa F2 nebo dvojklik myší Vymazání obsahu (formát zůstane zachován): označení – klávesa Delete Mazat formát, obsah nebo obojí lze pomocí ikony Vymazat na kartě Domů v panelu Úpravy

Označení buněk celého listu, řádku, sloupce Označení celého listu: klik levým tlačítkem myši do levého horního rohu tabulky Označení celého řádku/sloupce: klik levým tlačítkem na název sloupce/řádku

Označení buněk do bloku Označení do obdélníkového bloku: tažením myší od levého horního rohu budoucího bloku k pravému dolnímu rohu Označení více oblastí z tabulky: tažením myší označte první blok – stiskněte a držte klávesu Ctrl a označujte další bloky – pusťte klávesu Ctrl

Grafická úprava obsahu buněk Nástroje pro grafickou jsou úpravu na kartě Domů v panelech Písmo, Zarovnání a Číslo Podobné možnosti jako ve Wordu Lze upravovat obsah jednotlivých buněk nebo většího celku (je nutné mít buňky označené do bloku)

Zarovnání obsahu buňky Orientace textu (vodorovně, svisle, šikmo) Obsah buňky lze zarovnat ve vodorovném i svislém směru Lze nastavit i orientaci (směr) textu v buňce Zarovnání textu Zarovnání textu Zobrazí obsah buňky na více řádcích – Zalomit text Upraví velikost písma podle buňky

Výplň buněk Ikona nebo přes kartu Domů – panel Písmo – dialogové okno Formát buněk – záložka Výplň

Sloučení buněk Využití např. pro vytvoření společného názvu několika sloupců Postup: označíme buňky do bloku – klikneme na šipku u ikony na panelu Zarovnání a vybereme si z nabídky Příklad:

Ohraničení buněk Pomocí ikony nebo přes panel Písmo –dialogové okno Formát buněk – záložka Ohraničení

Zdroje informací: http://www.google.cz/imghp?hl=cs&tab=wi www.ecdl.cz