Mechatronika v okresu Plzeň-sever (a nejen tam) Ing. Jiří Prantner, Klastr Mechatronika o.s., prezident Tel: 603 512 412 Mail:

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Ing. Hana Procházková (Úřad práce Pardubice)
Advertisements

Inovace výuky CAD na naší škole
Proč studovat na Vysoké škole Karla Engliše?
Obchodní akademie ELDO, o. p. s.
VÝSLEDKY DOTAZNÍKOVÉHO ŠETŘENÍ v Plzeňském kraji Plánování lidských zdrojů Svaz průmyslu a dopravy ČR, Západočeská univerzita v Plzni, Česko-německá obchodní.
POSPOLU Podpora spolupráce škol a firem se zaměřením na odborné vzdělávání v praxi T. Vencovská.
Inovace, inovační projekty a úloha klastrů (obecný náhled) Ivo Vondrák VŠB - Technická univerzita Ostrava
Vzdělávání pro konkurenceschopnost Obecně Řídícím orgánem je MŠMT Řídícím orgánem je MŠMT Založen na principu partnerství Založen na principu partnerství.
Obchodní akademie ELDO, o. p. s.
Potřeby a strategický rozvoj měst v evropském kontextu Oldřich Vlasák Poslanec Evropského parlamentu Předseda Svazu měst a obcí České republiky Konference.
2. WORSKHOP „Výměna zkušeností a řešení společných problémů v oblasti dalšího profesního vzdělávání“ Karlovy Vary TENTO PROJEKT JE SPOLUFINANCOVÁN.
Priorita č. 3 Aktivní zapojení výzkumné a vývojové základny do rozvoje podnikání.
CzechInvest Agentura pro podporu podnikání a investic
Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy
INOVACE V PODNIKU Inovace předmětu v rámci studijního oboru
Rozvoj kvalifikované pracovní síly v ČR. Obsah prezentace Představení Agentury CzechInvest Regionální kanceláře Aktivity pro podporu rozvoje kvalifikované.
CZ / /0037 Přímá komunikace mezi fakultami a průmyslem – Brána k výzkumu Žadatel: MEDICOMP s.r.o. Partneři: PřF UK Praha, MFF UK Praha,
Kvalifikovaných pracovních sil pro strojírenství Mynářová Lenka květen 2008 TENTO PROJEKT JE SPOLUFINANCOVÁN EVROPSKÝM FONDEM PRO REGIONÁLNÍ ROZVOJ A MINISTERSTVEM.
Workshopy se studenty SŠ PhDr. Blanka Bendlová, MBA JCI West Bohemia.
Ing. Petr Czekaj, Mgr. Zdeněk Karásek Velké Karlovice, Vytváření strategických partnerství na trhu práce v MSK.
Příprava RIS LK – OS 1 Připomínkování a rozpracování první priority odbornou skupinou č.1.
Pomozme lidem učit se a uplatnit se PLUUS (OP RLZ 3.2) ( RNDr. Vladimír Krajčík, Ph.D. PaedDr. Jiří Mezuláník, CSc. Vysoká.
KRAJSKÉ SESTKÁNÍ METODIKŮ STROJÍRENSTVÍ A AUTOMATIZACE ÚNOR 2015 PODPORA PŘÍRODOVĚDNÉHO A TECHNICKÉHO VZDĚLÁVÁNÍ NA STŘEDNÍCH ŠKOLÁCH V JIHOMORAVSKÉM KRAJI.
Podpora inovací prostřednictvím spolupráce VŠ s podniky Ing. Eva Bosáková, CSc.
CZ / /0045 Centrum podpory talentů České vysoké učení technické v Praze Fakulta elektrotechnická Agentura VEREMA, RLC, SofCon, WAGO, BAEL.
Rozvoj Zoologické zahrady Jihlava Záměr projektu: vybudování komplexu Centra environmentální výchovy Smyslem projektu: vzdělávání a zvýšení image města.
Rozvoj technického vzdělávání Strategie a hlavní cíle týmu 81. zasedání Rady ředitelů (Valná hromada) AutoSAP Brno, 4. dubna 2013 Předkládá: Řídící tým.
VEŘEJNÁ EKONOMIKA A SPRÁVA
MV ČR 1 Nové podmínky pro krajské projekty Ing. Jaroslav Svoboda MV ČR.
Jednotný programový dokument pro Cíl 3 regionu NUTS 2 hlavní město Praha Podpora inovací Oddělení řízení a implementace JPD 3, MPSV Ing. Světlana.
Programátor CNC strojů
TechIN Propojení studia a praxe. Informace o projektu Název operačního programu: OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost Zahájení projektu: Ukončení.
Regionální inovační struktura Karlovarského kraje Brno URBIS 2010.
CZ / /0012 Zavedení nových technologií a postupů do praxe Milan Havel ČVUT, SZZPLS Milan Havel, tel
1 Společnost vědeckotechnických parků ČR Projekt SPINNET CZ.1.07/2.4.00/ PORTÁL Ing. Petr Kolář Praha, Celostátní.
NÁSTROJE LOKÁLNÍHO a REGIONÁLNÍHO ROZVOJE
prezentace1 Zaměstnavatelé v komunikaci se středními školami Jaroslava Raisová.
Nástroje daňových úlev
Inovace výuky a její implementace v oborech Fakulty bezpečnostního inženýrstvíCZ.1.07/2.2.00/ Se zvyšováním technologické a technické úrovně průmyslu.
Podpora rozvoje vzdělávání v rámci ROP Střední Morava Mgr. Miroslav Gajdůšek, MBA Vedoucí Odboru školství, mládeže a tělovýchovy Krajského úřadu Olomouckého.
„Přírodovědné a technické vzdělávání Ústeckého kraje“ CZ.1.07/1.1.00/ Projekt: „Přírodovědné a technické vzdělávání Ústeckého kraje“
1 Podpora odborného vzdělávání Petr BANNERT ředitel odboru středního a vyššího odborného vzdělávání a institucionální výchovy Ministerstvo školství, mládeže.
Strategie komunitně vedeného místního rozvoje MAS Podřipsko Vzdělávání.
MUZEOEDU.CZ jako společná platforma edukačních pracovníků muzeí a galerií Mgr. Pavla Vykoupilová PERSPEKTIVY ČESKÉ MUZEJNÍ EDUKACE 10. – 11. května 2016.
Tisková konference zahájení školního roku 2008/2009 MŠMT
PŘIŘAZENÍ HLAVNÍCH PROBLÉMŮ K JEDNOTLIVÝM PLATFORMÁM.
INFORMACE O ČINNOSTI JEDNOTLIVÝCH PLATFOREM. POLYTECHNICKÉ VZDĚLÁVÁNÍ S DŮRAZEM NA INFRASTRUKTURU A INVESTICE  Motivace žáků ke studiu technických oborů.
ANALÝZA POTŘEB V ÚZEMÍ Návrh struktury. ANALÝZA POTŘEB V ÚZEMÍ „Analýza vývoje trhu práce a vzdělávacího systému Plzeňského kraje pro potřeby KAP“  Povinná.
Seznámení s multimediálními ukázkami na podporu vzdělávání v technických oborech Ing. Jiří Vojtěch, hlavní manažér projektu, vedoucí oddělení pro analýzy.
Vytvoření společné platformy podpory technického vzdělávání se zapojením všech stupňů vzdělávání, zaměstnavatelů a dalších subjektů.
Pracovní setkání v rámci připravovaného IPo s názvem „Podpora přírodovědného a technického vzdělávání na středních školách v Jihomoravském kraji“ 1.
Krajský akční plán vzdělávání Středočeského kraje
Toleranční analýza Zpracoval: Prof. Ing. Ladislav Ševčík, CSc
Šablony OP VVV a podpora nadání
Novinky z IROP.
Krajský akční plán rozvoje vzdělávání Regionální stálá konference
Prioritní osa 2 Terciární vzdělávání, výzkum a vývoj OPERAČNÍ PROGRAM VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST PhDr. Kateřina Pösingerová, CSc.
Škola jako partner firmy
Praha, 1. – ročník mezinárodní konference k profesnímu rozvoji pedagogických pracovníků Profesní rozvoj pedagogů.
Regionální inovační systémy a podpora inovací v regionech ČR
IMPLEMENTACE KRAJSKÉHO AKČNÍHO PLÁNU
kulatý stůl 19. července 2011, C081, od hod
Citlivostní analýza a optimalizace I Zpracoval: Martin Bílek
Inovační potenciál České republiky Ing. Martin Štícha Sekce VaVaI
Podpora technického vzdělávání v Kraji Vysočina
Krajský akční plán rozvoje vzdělávání v JčK
Prezentace KAP Jihomoravského kraje
Implementace Krajských akčních plánů rozvoje vzdělávání
Kariérové poradenství a podnikavost
PŘEDSTAVENÍ KLASTRU Ing. Jiří Herinek pověřený manažer klastru
Transkript prezentace:

Mechatronika v okresu Plzeň-sever (a nejen tam) Ing. Jiří Prantner, Klastr Mechatronika o.s., prezident Tel: Mail: www:

Mechatronika v okresu Plzeň-sever Východiska Činnost „Komise pro podporu technického vzdělávání PK“ Zájem a podpora Západočeské univerzity Poptávka zaměstnavatelů pro technicky zaměřených odborníků na všech úrovních dělníci (učni), technici (SŠ), technici (VŠ) - nejen v ČR Absolventi škol / Praxe - problém žáků se zaměstnáním po skončení školy SW jako nástroj – ne jen konzumovat (facebook…..) Existence Klastru Mechatronika - platforma – podnikatelé, státní správy, školy

Mechatronika v okresu Plzeň-sever Je reálné, aby se Plasy staly skutečným centrem vzdělanosti – „Plzeň – sever“? Příprava partnerské smlouvy mezi Západočeskou univerzitou v Plzni a Gymnáziem a Střední odbornou školou v Plasích. Kroužek konstruování v prostředí profesionálního 3D konstrukčního systému SolidWorks. Zahájení činnosti kroužku (leden 2014) je financováno Plzeňským krajem v rámci grantu „Motivace pro technické vzdělávání mládeže Plzeňského kraje v roce 2013 Kroužek pod názvem Rozvoj technického vzdělávání jako 3 letý projekt byl zařazen do grantové politiky města Plasy. Západočeská univerzita v Plzni poskytuje odbornou kapacitu na zajištění výuky Cíl: Vybavení technické učebny (podaná žádost na ROP - výzva 27 - Modernizace technických předmětů a praxe Specializace výuky Gymnázia v Plasích Propojení výuky s podnikatelskou sférou Specializace středních škol v rámci Klastru Mechatronika

Konstrukce v 3D – v prostředí profesionálního systému SolidWorks

Mechatronika v okresu Plzeň-sever Dlouhodobá činnost kroužku Odborné vedení – vyučující - ZČU Naším zájmem je činnost kroužku po jeho nastartování rozšířit a dlouhodobě kroužek provozovat. Tato činnost má podporu i na úrovni vedení města Plasy. V rámci okresu Plzeň sever je to pilotní projekt. Analýzou jeho fungování a dopadu na odbornou úroveň žáků můžeme dojít k závěrům, které mohou sloužit ostatním školám jako inspirace

Mechatronika v okresu Plzeň-sever Úvod - technická dokumentace a její smysl, jak se to dělalo dříve, aktuální trendy, motivace Základy geometrického modelování, tvorba základních těles Tvorba sestav- spojování dílů do celků Vytváření výkresů Ukázky dalších témat jako např. počítání MKP (samozřejmě bez teorie), mechanismy, apod. Všechno bude vyučováno na jednoduchých úlohách přizpůsobených možnostem a chápání žáků. Náplň kroužku

Mechatronika v okresu Plzeň-sever (a nejen) Cíl Stipendia – investice soukromé sféry do studentů Praxe studentů ve firmách Společné podniky studenti / firmy – zadávání práce Systém vzdělávání (MŠ – ZŠ - SŠ - VŠ) Specializace v Plasích - potenciál Strojírenský směr – návaznost na ZČU Konstruování Design Stavební směr – Architektura, Projektování Specializace, koncepce propojení středních škol - investice do specializovaných, na sebe koncepčně navázaných pracovišť, jejich sdílení