Podíl členů České hutnické společnosti na inovačních procesech v podnicích Ing. Jaroslav Pindor, Ph.D. Předseda České hutnické společnosti Dne 3.4.2013.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Konference „Inovace a technologický transfer – výzva a příležitost pro Ústecký kraj“ 20. května května 2014, Ústí nad Labem
Advertisements

Číslo operačního programu: CZ.1017 Název OP: Vzdělávání pro konkurenceschopnost Název projektu: AutoNet, nová kvalita výuky v autooborech na středních.
Představení projektu: ROZVOJ West Bohemia – rozvoj partnerství v územní působnosti Ústeckého, Plzeňského a Karlovarského kraje 2. Expertní workshop k projektu.
ECVET v Programu celoživotního učení
Podpora podnikání v Moravskoslezském kraji Aktivity Agentury pro regionální rozvoj na podporu podnikání a inovací v kraji Mgr. Jiří Štěpán, Agentura pro.
 Význam inovací pro rozvoj společnosti  Postavení ČSVTS v inovacích  Dosavadní zkušenosti v této oblasti.
Enterprise Europe Network Podpora mezinárodní spolupráce 18. června 2014.
Základ kvalitního vyjednávacího týmu = dobře vyškolený kolektivní vyjednavač 3 základní stavební kameny kvalitního vyškolení: 1.Odborné znalosti 2.Techniky.
12. září 2014 Slide N° září 2014 Slide č. 1 Sekretariát Urbact URBACT II Evropský program územní spolupráce při integrovaném a udržitelném.
1 Projekty 7. RP Petra Martináková, MSc RP – chystané výzvy Představení – Petra Martináková, MSc –Finanční manažerka projektu OP VK „Právo do praxe,
1 ASOCIACE INOVAČNÍHO PODNIKÁNÍ ČR Úloha transferu technologií v inovačním procesu Pavel Švejda CTT UTB ve Zlíně, 27. března 2014.
Činnost Celostátní sítě pro venkov v České republice.
Kulatý stůl ČSVTS Věda, výzkum a inovace v letech 2014 – 20 České inovační partnerství 23. června 2014.
Podpora dobrovolných přístupů ze strany MPO včetně existujících mechanismů finanční podpory PhDr. Věra Havránková © 2011 Ministerstvo průmyslu a obchodu.
Informace o vrcholné Konferenci OSN o udržitelném rozvoji (Rio+20): Očekávání, možné dopady, přínos pro ČR PhDr. Přemysl Štěpánek 10. listopadu 2011.
PROJEKT: Co nám přinesl tento projekt? 1) Exkurze a)do firem - interaktivní přenos informací do výuky (ZKL Hanušovice, a.s.; Ondřejovická strojírna,
SVTP ČR v Jihomoravském kraji
KULATÝ STŮL PRO STUDENTY FBI VŠB-TUO “Safety AGENT“ Posilování partnerství v oblasti bezpečnosti průmyslu r.č. CZ.1.07/2.4.00/ , Podnikatelský.
JPD 3 CZ / /0370 Posílení konkurenceschopnosti pražských podnikatelů v programech zahraniční rozvojové spolupráce Evropských společenství.
CzechInvest Agentura pro podporu podnikání a investic NÁRODNÍ DIALOG KE KLASTROVÝM KONCEPCÍM Martina Froňková Praha,
Máme šanci tvořit svůj život rukama CZ.1.07/1.2.27/
Program Czechinvestu pro II. fázi rozvoji klastru v rámci Operačního programu průmysl a podnikání MPO plánované období dotace pro klastr 3 -
1 ASOCIACE INOVAČNÍHO PODNIKÁNÍ ČR Inovace 2013 podvacáté Pavel Švejda Praha, 3. prosince 2013 INOVACE 2013, Týden výzkumu, vývoje a inovací v ČR.
Nové moduly pro řízení inovací reg. č.: CZ.1.07/3.2.02/ října 2014, Plzeň Představení projektu Mgr. Karel Psohlavec.
© 2011 Ministerstvo průmyslu a obchodu
Národní tým expertů ECVET Národní tým expertů ECVET Šíření a podpora evropského nástroje pro zvýšení kvality mobilit ECVET a jeho zavádění.
„ČESKÉ INOVAČNÍ PARTNERSTVÍ“ 1 Spolupráce technických univerzit s podniky = významná podpora inovací Český národní komitét IMEKO Vladimír Haasz.
Title Sub-title European Commission Enterprise and Industry Lukáš Procházka TC AV ČR Rámcový program pro konkurenceschopnost a inovace – účast českých.
Asociace výzkumných organizací Asociace výzkumných organizací – činnost a poskytované služby Ing. Václav Neumajer výkonný předseda Asociace výzkumných.
„Sjednocení úřadů práce podpoří spolupráci zaměstnavatelů s kariérovými poradci – realizace Dohody o spolupráci MPSV se Sdružením automobilového průmyslu.
1 Česká asociace rozvojových agentur Regionální inovační infrastruktura a inovační proces v krajích Manfred Hellmich Praha 29. listopadu 2005.
MUDr. Martin Kuba ministr průmyslu a obchodu Průmyslová politika ve vazbě na automobilový průmysl Zasedání rady ředitelů AutoSAP.
Příprava projektového návrhu Lukáš Straňák, Ostrava 2006.
HOSPODÁŘSKÁ KOMORA ČESKÉ REPUBLIKY - Pevný bod ve světě podnikání KRAJSKÁ HOSPODÁŘSKÁ KOMORA LIBEREC Od počátečního vzdělávání k dalšímu vzdělávání
Klastr OMNIPACK ClusterForum pro inovace, Praha
Úloha personální práce v podniku Organizování procesu změn ve struktuře a kvalitě lidských zdrojů organizace v souladu s potřebami, které jsou dány požadavky.
Výukový materiál zpracován v rámci projektu EU peníze školám Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Šablona:III/2 Č. materiálu VY_32_INOVACE_219.
Výzkum, vývoj a inovace v ČR Výzkum, vývoj a inovace v ČR Seminář Ochrana průmyslového vlastnictví Praha, 6. června 2007.
CZ / /0329 Interní trenéři – klíč k úspěchu malé firmy AIVD ČR AMSP ČR Ondřej Palán, ,
Konference Inovace ve vzdělávání a vzdělávání o inovacích Praha, Technologické centrum AV ČR Centrum pro transfer technologií CeTT.
Spolupráce se zaměstnavateli v oblasti vzdělávání Pardubickém kraji Mgr. Bc. Jana Smetanová Členka Rady Pardubického kraje pro rozvoj lidských zdrojů,
ZÁKLADY TRANSFERU TECHNOLOGIÍ Inovační aktivity a transfer technologií Zdroje, prostředky a dovednosti Význam TT Proces řízení TT Mezinárodní kooperace.
3. Celofakultní pedagogická konference1 Zapojení předních odborníků z praxe na Ekonomicko- správní fakultě Masarykovy univerzity.
SPOLUFINANCOVÁNO Z PROSTŘEDKŮ EVROPSKÉHO FONDU PRO REGIONÁLNÍ ROZVOJ
Valná hromada CACE Česká asociace konzultačních inženýrů Možnosti účasti členů CACE na projektech EBRD (založeno na oficiální návštěvě EBRD v.
Aktivní inovační podpora malých a středních firem v koridoru od Baltického po Středozemní moře.
Jednotný programový dokument pro Cíl 3 regionu NUTS 2 hlavní město Praha Podpora inovací Oddělení řízení a implementace JPD 3, MPSV Ing. Světlana.
Účel a cíle zřízení TPS z pohledu MZe Praha Ing. Pavel Sekáč, Ministerstvo zemědělství Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova: Evropa investuje.
Příprava odborníků pro oblast inovačního podnikání Pavel Švejda Asociace inovačního podnikání ČR Seminář Inovační potenciál ČR, AIP ČR.
co je SOCIÁLNÍ PODNIKÁNÍ
ČESKÉ INOVAČNÍ PARTNERSTVÍ Jaromír Volf.  sdružuje 68 zájmových společností a 5 regionálních Domů techniky, které pokrývají většinu oborů dle číselníku.
ASOCIACE INOVAČNÍHO PODNIKÁNÍ ČR Jan Kofroň Klub inovačních firem AIP ČR Brno,
1 ASOCIACE INOVAČNÍHO PODNIKÁNÍ ČR Inovace 2012 podevatenácté Pavel Švejda Praha, 4. prosince 2012 INOVACE 2012, Týden výzkumu, vývoje a inovací v ČR.
Technologické Inovační Centrum Akční plán RIS ZK – aktivity TIC Lenka Kostelníková Seminář „Inovace a technologie v rozvoji regionů“, Brno
Vysoká škola Karlovy Vary, o.p.s. Výzkum, vývoj a inovace na VŠ v ČR Pavel Švejda INOVACE 2009, Týden výzkumu, vývoje a inovací v ČR, 1. –
Příprava odborníků pro oblast inovačního podnikání; vysoké školy a inovace Pavel Švejda Asociace inovačního podnikání ČR INOVACE 2007 Plenární sekce 4.
Copyright © 2005 Accenture All Rights Reserved. Accenture, its logo, and High Performance Delivered are trademarks of Accenture. Představení společnosti.
1. Současnost a budoucnost podpory VaVaI Miroslav Janeček člen předsednictva Praha 2. dubna 2015.
Konkurenceschopnost chemického průmyslu ČR Praha, 6. května 2010 © 2010 Ministerstvo průmyslu a obchodu.
Hotelový provoz VY_INOVACE_Kaluzova_ Organizace hájící zájmy hotelů. Tento výukový materiál byl zpracován v rámci projektu EU peníze středním školám.
Konference INOVACE JE ZÁKLAD VAŠÍ EXISTENCE Brno,
1 ASOCIACE INOVAČNÍHO PODNIKÁNÍ ČR, z.s. Seminář Inovační potenciál ČR Pavel Švejda Praha, 8. září 2016.
Programy podpory technického vzdělávání v Jihomoravském kraji.
Regionální hospodářská komora Zlínského kraje Projekty přeshraniční spolupráce Kroměříž
Marketingový plán podniku
Regionální inovační strategie Libereckého kraje
Prioritní osa 2 Terciární vzdělávání, výzkum a vývoj OPERAČNÍ PROGRAM VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST PhDr. Kateřina Pösingerová, CSc.
Association of Knowledge transfer organizations and Professionals
Výroční zpráva o stavu podnikání v Ústeckém kraji za rok 2017
Vize, mise, cíle Vize Mise Cíle
Transkript prezentace:

Podíl členů České hutnické společnosti na inovačních procesech v podnicích Ing. Jaroslav Pindor, Ph.D. Předseda České hutnické společnosti Dne Konference „České inovační partnerství“

Obsah prezentace 1.Představení České hutnické společnosti 2.Podmínky pro spolupráci mezi Českou hutnickou společností a podniky 1.Příklady podílů členů České hutnické společnosti na inovačních procesech v podnicích 2.Závěr

1. Představení České hutnické společnosti (dále jen ČHS)  ČHS je dobrovolná, nezávislá a nepolitická zájmová organizace, která sdružuje odborníky, tj. manažery, techniky a dělníky z oblasti hutnictví, materiálového inženýrství a dalších příbuzných odvětví průmyslové sféry.  ČHS je stavovskou organizací v oblasti tradičního českého hutnictví – metalurgické výroby.

1. Představení České hutnické společnosti (dále jen ČHS)  Členové ČHS jsou rozděleni do 16 profesních tzv. ODBORNÝCH SKUPIN  ČHS má 929 členů  ČHS vyvíjí svou činnost ve spolupráci s podniky skupiny TŘINECKÉ ŽELEZÁRNY

2. Podmínky pro spolupráci ČHS a podniků  Činnost ČHS by nebyla možná bez účinné tj. finanční a morální podpory podniků, kde členové ČHS pracují.  Každoročně je mezi ČHS a podniky, kde členové ČHS pracují, podepisována tzv. „DOHODA O SPOLUPRÁCI“.  Na jedné straně se ČHS zavazuje, že svou činnost bude vyvíjet v oblastech, které nemají ve svých zájmech podniky, na straně druhé se podniky zavazují tuto činnost podpořit finančně a morálně.

3. Příklady podílů členů České hutnické společnosti na inovačních procesech v podnicích 3.1 Vynalezecké a zlepšovatelské hnutí  Členové ČHS se na této činnosti podílejí přímo i nepřímo.  PŘÍMÁ ÚČAST : - členové ČHS podávají zlepšovací návrhy, řeší - členové ČHS podávají zlepšovací návrhy, řeší tematické úkoly vyhlašované v podnicích, tematické úkoly vyhlašované v podnicích, - v roce 2012 podali členové ČHS 136 ZN, z toho bylo - v roce 2012 podali členové ČHS 136 ZN, z toho bylo přijato a realizováno 100 ZN, ekonomický přínos, na přijato a realizováno 100 ZN, ekonomický přínos, na kterém se podíleli členové ČHS, byl vyčíslen na kterém se podíleli členové ČHS, byl vyčíslen na 14,5 mil. Kč. 14,5 mil. Kč.

3. Příklady podílů členů České hutnické společnosti na inovačních procesech v podnicích 3.1 Vynalezecké a zlepšovatelské hnutí  NEPŘÍMÁ ÚČAST : - ČHS se ve spolupráci s podniky podílí na organizování - ČHS se ve spolupráci s podniky podílí na organizování zlepšovatelských soutěží, zlepšovatelských soutěží, - V roce 2012 spoluorganizovala soutěž „O nejlepší - V roce 2012 spoluorganizovala soutěž „O nejlepší zlepšovatelský kolektiv“. Do soutěže bylo podáno 328 ZN, zlepšovatelský kolektiv“. Do soutěže bylo podáno 328 ZN, z toho bylo přijato 243 ZN. Kolektivních nabídek ZN bylo z toho bylo přijato 243 ZN. Kolektivních nabídek ZN bylo Členové ČHS poskytují konzultační a poradenské služby - Členové ČHS poskytují konzultační a poradenské služby mladým nebo novým zlepšovatelům. mladým nebo novým zlepšovatelům.

3. Příklady podílů členů České hutnické společnosti na inovačních procesech v podnicích 3.2 Řešení tzv. „Specifických tematických směrů“  Provozy v podnicích, kde členové ČHS pracují, vyhlašují tzv. „Specifické tematické směry“. Jsou to výrobně - technologické problémy, které dané provozy řeší. Členové ČHS se písemně zavazují, že pomohou tyto problémy řešit.  V roce 2012 se členové ČHS podíleli na řešení celkem 81 Specifických tematických směrů.

3. Příklady podílů členů České hutnické společnosti na inovačních procesech v podnicích 3.3 Podpůrné činnosti inovačních procesů Konference Konference  ČHS se podílela na organizaci 2. ročníku mezinárodní konference SSTT – Determination of Mechanical Properties of Materials by Small Punch and Other Miniature Testing Techniques, která se konala ve dnech 2. – 4. října 2012 v Ostravě. Na konferenci bylo předneseno 46 příspěvků, zúčastnilo se 61 odborníků z 18 zemí světa.

3. Příklady podílů členů České hutnické společnosti na inovačních procesech v podnicích 3.3 Podpůrné činnosti inovačních procesů Dny nové techniky Dny nové techniky  ČHS, většinou ve spolupráci s externími firmami, pořádá jednorázové akce – tzv. Dny nové techniky, na kterých jsou členové seznamováni s novými výrobky, technologiemi, postupy atd. V loňském roce bylo zorganizováno celkem 41 těchto akcí. V loňském roce bylo zorganizováno celkem 41 těchto akcí.

3. Příklady podílů členů České hutnické společnosti na inovačních procesech v podnicích 3.3 Podpůrné činnosti inovačních procesů Tématické cesty Tématické cesty  Odborné skupiny organizují tematické cesty do podniků, na výstavy a veletrhy. Z těchto cest je zpracována zpráva, která je zasílána do jednotlivých provozů s návrhem na využití. V roce 2012 bylo uskutečněno 11 tematických cest. V roce 2012 bylo uskutečněno 11 tematických cest.

3. Příklady podílů členů České hutnické společnosti na inovačních procesech v podnicích 3.3 Podpůrné činnosti inovačních procesů Publikační činnost Publikační činnost  Členové ČHS propagují svou profesní činnost – inovační činnost v odborných časopisech, sbornících, na konferencích a seminářích. V roce 2012 členové ČHS publikovali celkem 78 příspěvků. V roce 2012 členové ČHS publikovali celkem 78 příspěvků. ČHS tuto činnost podporuje i finančně – odměňuje každého ČHS tuto činnost podporuje i finančně – odměňuje každého autora příspěvku. autora příspěvku.

4. Závěr  ČHS se přihlásila k projektu „České inovační partnerství“. Na jedné straně, chceme nabídnout, pokud bude mít někdo Na jedné straně, chceme nabídnout, pokud bude mít někdo zájem, naše zkušenosti při realizaci inovačních procesů. zájem, naše zkušenosti při realizaci inovačních procesů. Na straně druhé očekáváme, že tento projekt poskytne našim Na straně druhé očekáváme, že tento projekt poskytne našim členům nové možnosti, nové směry, jak zlepšit – zvýšit podíl členům nové možnosti, nové směry, jak zlepšit – zvýšit podíl členů ČHS na inovačních procesech. členů ČHS na inovačních procesech.

4. Závěr  Na letošní výroční konferenci ČHS byl předsednictvu ČHS uložen úkol – ČHS ve spolupráci s hospodářským vedením firem bude hledat formou dialogu nové směry činnosti v oblasti inovací s přímým zapojením členů ČHS. Tato činnost by měla jednoznačně směřovat k podpoře udržení Tato činnost by měla jednoznačně směřovat k podpoře udržení a zvýšení konkurenceschopnosti firem. a zvýšení konkurenceschopnosti firem.

Děkuji Vám za pozornost. Kontakt :