Bibliotheca academica – CPVŠK 2009, 3.–4.11. 2009, Zlín AKVŠ v roce 2009… a jak dál? Iva Prochásková

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Činnost AKVŠ v roce 2012 Marta Machytková Bibliotheca academica 2012
Advertisements

Bibliotheca academica, Cíle a perspektivy vysokoškolských knihoven 2010 Fakulta sociálních studií MU, Brno, 2.–3. listopad 2010 Výsledky průzkumu informačního.
Iva Horová: Zpráva Komise eVŠKP za rok , Ostrava Biblioteca Academica Zpráva o činnosti za rok 2007 Odborná komise pro otázky elektronického.
ECVET v Programu celoživotního učení
Evropský rok dobrovolnictví • Evropský rok dobrovolných činností na podporu aktivního občanství (ERD) je tematickým rokem vyhlášeným pro všechny členské.
AKVŠ – silná asociace s jasnou vizí do roku 2020 Iva Prochásková Bibliotheca academica 2012, 26.– , Pardubice.
Bibliotheca academica , Ostrava EIZ na VŠ po roce 2008 – koordinace a spolupráce Barbora Ramajzlová
Setkání účastníků neformální konsorcia Setkání účastníků neformálního konsorcia Praha Brno
Bibliotheca academica – CPVŠK 2010, 2.– , Brno AKVŠ v roce 2010… a jak dál? Iva Prochásková
Ostrava, BA-CPVŠK 2007 Bibliotheca academica – CPVŠK 2007 Proč změna zavedené značky… A co obsah? Iva Prochásková, Univerzita Pardubice.
Příprava na kohezní politiku EU nadnárodní, národní a krajská úroveň Workshop pro zástupce ORP Olomouckého kraje, , Přerov.
12. září 2014 Slide N° září 2014 Slide č. 1 Sekretariát Urbact URBACT II Evropský program územní spolupráce při integrovaném a udržitelném.
Činnost Celostátní sítě pro venkov v České republice.
Iniciativa open access v roce 2011 Mgr. Pavla Rygelová Ústřední knihovna VŠB-TUO.
AKVŠ – nová témata – nové výzvy Marta Machytková předsedkyně VV.
„Výzkum, vývoj a inovace ve statistikách a analýzách“ 20. dubna 2012 Aktuality z oblasti analýz pro politiku výzkumu, vývoje a inovací Michal Pazour.
Zkušenosti ze studijního pobytu v univerzitní knihovně University College of Borås Bibliotheca Academica – CPVŠK Plzeň, 5. listopadu 2008 Lucie Vyčítalová.
Bibliotheca academica – CPVŠK 2008, 4.– , Plzeň Činnost v období listopad 2007 – říjen 2008 Iva Prochásková
ASOCIACE KNIHOVEN VYSOKÝCH ŠKOL ČR SLAVÍ 10. NAROZENINY BARBORA RAMAJZLOVÁ
Zpráva o činnosti výkonného výboru Komise Knihovníků AMG za období Seminář a valná hromada Komise knihovníků AMG ČR Plzeň, září 2008,
AKVŠ – profesionalita – spolupráce Marta Machytková předsedkyně VV.
Živá historie konference Informační gramotnost – témata, trendy, inspirace Adéla Dilhofová Jiří Zounek.
Aktivity Asociace knihoven vysokých škol ČR v oblasti OA Mgr. Pavla Rygelová Ústřední knihovna VŠB-TUO 1 5. setkání českých uživatelů systému DSpace
Elektronické služby v znalostnej spoločnosti, , Zvolen Koordinace a spolupráce – úloha Asociace knihoven vysokých škol ČR Barbora Ramajzlová.
INVESTICE DO ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ
KULATÝ STŮL PRO STUDENTY FBI VŠB-TUO “Safety AGENT“ Posilování partnerství v oblasti bezpečnosti průmyslu r.č. CZ.1.07/2.4.00/ , Podnikatelský.
Statistika VŠ knihoven NOVĚ Daniela Tkačíková Ústřední knihovna VŠB-TU Ostrava.
Metodika stanovení národních priorit orientovaného výzkumu Karel Klusáček
OMC Pracovní expertní skupina
CzechInvest Agentura pro podporu podnikání a investic NÁRODNÍ DIALOG KE KLASTROVÝM KONCEPCÍM Martina Froňková Praha,
Spolupráce lokálních institucí Seminář Komunitní role veřejných knihoven ZLÍN
Monitoring dalšího vzdělávání
Informační vzdělávání na VŠ: aktivity v roce 2005/2006 Výsledky dotazníkového šetření Eva Dohnálková, Hana Landová, Jana Liptáková.
1 Prioritní osa 2 Oblast podpory 2.2 Vysokoškolské vzdělávání 30. října 2008 Karolína Gondková Odbor vysokých škol Odbor vysokých škol.
Materiály pro sněm RVŠ František Ježek 20. května 2004.
Bibliotheca Academica Zlín Ing. Jan Mach, Vysoká škola ekonomická v Praze Zpráva o činnosti komise Ing. Jan Mach Vysoká škola.
Dům zahraničních služeb Vypracovala: Eva Jermanová.
Celostátní síť pro venkov. Obsah  Cíle, nástroje a zásady Sítě  Organizační zajištění Sítě  Tématické pracovní skupiny  Kontaktní místa Sítě  Informační.
Průběh realizace aktivit projektu TIME Průběh realizace aktivit projektu TIME Lenka Zábranská.
CPVŠK, České Budějovice Novela Knihovního zákona Co je nového? Iva Prochásková, UK UPa.
Činnost SK RVŠ za období prosinec 2010 – únor Sněm RVŠ, Praha Studentská komora Rady VŠ ve stálém zasedání Miroslav Jašurek.
Distanční vzdělávání v ČR, současnost a budoucnost II. národní konference Jindřichův Hradec
CPVŠK 2003 Asociace knihoven vysokých škol v roce 2003 Barbora Ramajzlová ČVUT Praha.
Evropský sociální fond - jedinečná příležitost k financování rozvoje lidských zdrojů ve výzkumu a vývoji Projekt Centrum manažerských dovedností ve vědě.
CPVŠK 2006, UP Olomouc jde do světa … Iva Prochásková, UK UPa.
Zpráva o činnosti SK RVŠ 5. schůze P RVŠ Studentská komora Rady VŠ ve stálém zasedání Ján Říha.
Setkání účastníků neformální konsorcia Setkání účastníků neformálního konsorcia Praha Brno
Činnost komise IVIG v roce 2004 CPVŠK 2004, České Budějovice
Jak připravit town- twinningový projekt v rámci programu Evropa pro občany Gabriela Hermannová.
BA-CPVŠK 2008 Komise pro EIZ AKVŠ Barbora Katolická UK ZČU v Plzni
Knihovny v pavučině spolupráce, Jindřichův Hradec Barbora Ramajzlová Asociace knihoven vysokých škol ČR - kroky ke.
Sněm RVŠ - bod 4.1 RVŠ Sněm RVŠ - bod 4.2 Základní informace: Bilanční a hodnotící zpráva RVŠ za funkční období
Sněm RVŠ1 Přehled činnosti Předsednictva RVŠ za období květen - listopad 2008 (3 řádná zasedání: , a )
Aktuální problémy vysokoškolských knihoven 21.předsednictvo RVŠ – Pracovní komise pro VŠ knihovny PhDr.Miloslava Faitová ZČU v Plzni.
Jana Hadravová Informace o realizaci globálních grantů Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost v Kraji Vysočina Jana Hadravová Oddělení.
Činnost komise IVIG v roce 2003 CPVŠ 2003, Hradec Králové, Ludmila Tichá
6. zasedání sněmu RVŠ. Praha, Financování elektronických informačních zdrojů (EIZ) pro VaVaI na vysokých školách potřeba koncepčního řešení.
Sněm RVŠ1 2. zasedání sněmu Rady vysokých škol 18. května 2006.
1 Činnost komise IVIG v roce 2006 CPVŠK 2006, Olomouc,
SPARC EUROPE V ČR Lenka Němečková Ústřední knihovna ČVUT.
K vývoji aktivit v organizaci výzkumu se zaměřením na hodnocení výsledků Odborná skupina Organizace výzkumu ČFS JČMF Akademické fórum XI – 11. březen 2010.
Zápatí prezentace1 Evropské projekty a jejich podpora na ESF MU v roce 2009 Porada vedení fakulty+ vedoucí kateder předkládá: proděkan pro SaR.
Celostátní porada vysokoškolských knihoven 2005, Praha, Asociace knihoven vysokých škol ČR v roce 2005 Barbora Ramajzlová
Činnost komise IVIG v roce 2005 CPVŠK 2005, Praha,
MAP rozvoje vzdělávání v ORP Kralupy nad Vltavou 2. Setkání Řídícího výboru 21. června 2016, MÚ Kralupy nad Vltavou.
Fond rozvoje sdružení CESNET
Projekt „CzechELib" – informace od realizátora IPs
Tvorba veřejných projektů – příklad Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost Mgr. Bc. David Póč Oddělení pro strategii a rozvoj/Katedra.
Informační schůzka pro zájemce o doktorské studium
Řídicí výbor DDM Monet v Praze 12
Transkript prezentace:

Bibliotheca academica – CPVŠK 2009, 3.– , Zlín AKVŠ v roce 2009… a jak dál? Iva Prochásková

Bibliotheca academica – CPVŠK 2009, 3.– , Zlín Témata INFOZ Fond podpory zahraničních cest Tématické semináře Jak dál? Volby do VV

Bibliotheca academica – CPVŠK 2009, 3.– , Zlín INFOZ aneb EIZ po česku: rekapitulace aktivit Prosinec 2007 – nabídka odboru 31 MŠMT ke spolupráci na formulaci znění programu Červen 2008 schůzka s náměstkem ministryně prof. Růžičkou – informace o výhradách ke znění programu a ke složení OPO Červenec 2008 – upozornění na nezbytnost navýšení finanční dotace programu Listopad 2008 – medializace problémů a aktivizace RVŠ → rozhodnutí MŠMT o přijetí náhradního řešení

Bibliotheca academica – CPVŠK 2009, 3.– , Zlín INFOZ aneb EIZ po česku: rekapitulace aktivit (2) Jaro 2009 – obtížná a bezvýsledná komunikace s odborem 31 MŠMT Červenec 2009 – vyhlášení programu s velmi krátkou lhůtou pro podání projektů Září 2009 – vyhlášení výsledků: bezprecedentní poškození projektů podaných VŠCHT a ČVUT! Září 2009 – stížnost k ministryni proti rozhodnutí o nepřidělení dotace projektu TECH_INF a o krácení dotace dalším projektům vysokých škol

Bibliotheca academica – CPVŠK 2009, 3.– , Zlín INFOZ aneb EIZ po česku: výsledek Schizofrenie?  Navýšení dotace, přehodnocení rozhodnutí a přiznání podpory všem doporučeným projektům z VVŠ  Stížnost byla shledána neoprávněnou, OPO rozhodoval správně a nepodjatě Překvapivé zjištění, že 145 mil. přidělených projektu NTK stačí jen na dva roky, tedy jen do r  Jak budou financovány EIZ po roce 2012?!

Bibliotheca academica – CPVŠK 2009, 3.– , Zlín Fond podpory zahraničních cest Změna statutu schválená výroční konferencí  4 podpořené přihlášky  vyčerpaná dotace (65 tis. Kč)  2 aktivní účasti na mezinárodní konferenci  žádná stáž v zahraniční instituci

Bibliotheca academica – CPVŠK 2009, 3.– , Zlín Tématické semináře Vzdálený přístup k elektronickým informačním zdrojům – Shibboleth a Česká národní federace identit Statistiky VŠ knihoven 2. setkání českých uživatelů systému DSpace Sociologické průzkumy v knihovnách a jejich psychologické aspekty Možnosti měření efektivnosti a výkonnosti pro vysokoškolské knihovny Témata pro rok 2010?

Bibliotheca academica – CPVŠK 2009, 3.– , Zlín Co se v roce 2009 nepodařilo Získat za člena Univerzitu Karlovu Dosáhnout aktivního zapojení všech stávajících členů do činností Zahájit vyjednávání s vydavatelstvím Springer o publikování článků autorů z českých vysokých škol v režimu open access

Bibliotheca academica – CPVŠK 2009, 3.– , Zlín CelkemPrůměr UPa ,2 MZLU ,8 TUL VFU ,4 ČVUT VŠB-TUO ,2 MU ,2 UJEP OU Celkem ,6

Bibliotheca academica – CPVŠK 2009, 3.– , Zlín Jak dál v následujícím období Daří se nám plnit základní programové cíle?  zastupovat vysokoškolské knihovny při takových jednáních, která se týkají koncepce a naplňování státní informační politiky a národního knihovního systému;  hájit a prosazovat zájmy vysokých škol a jejich knihoven při jednáních s organizacemi z oblasti vzdělávacích, komunikačních a informačních technologií, zejména s producenty a distributory informačních zdrojů;  vytvořit základnu pro spolupráci (rozvoj, vzdělávání, zvyšování kvality, řešení odborných problémů apod.) na národní i mezinárodní úrovni. Co je v praxi reálné?

Bibliotheca academica – CPVŠK 2009, 3.– , Zlín Programové prohlášení VV z Aktivity zaměřené na  podporu rovnovážných vztahů, vzájemného respektu a spolupráce s partnerskými organizacemi v ČR i v zahraničí,  zvyšování prestiže knihoven v prostředí vysokých škol, posilování jejich nezastupitelné role v informačním zabezpečení vzdělávání, výzkumu a vývoje,  aktivity přispívající k celoživotnímu vzdělávání pracovníků vysokoškolských knihoven včetně sdílení zkušeností a dobrých příkladů z praxe,  vytváření otevřeného prostředí pro diskusi a výměnu názorů mezi pracovníky vysokoškolských knihoven. Víceméně se dařilo jej naplňovat

Bibliotheca academica – CPVŠK 2009, 3.– , Zlín Volby do VV Nové stanovy – tříleté funkční období Sestavení kandidátky ( )  dopisem předsedkyně budou rektoři (tj. každý člen AKVŠ) požádáni o návrh nejméně 3 a nejvýše 5 kandidátů s termínem odpovědi do ,  s pověřením stávajícího VV projedná B. Ramajzlová se všemi navrženými osobami kandidaturu a sestaví kandidátku,  výsledná kandidátka bude zveřejněna do na webu AKVŠ a následně spolu s ostatními materiály pro výroční konferenci zaslána rektorům,  volby do VV proběhnou na výroční konferenci 2010 (přelom února a března)

Bibliotheca academica – CPVŠK 2009, 3.– , Zlín Větší zapojení do činnosti LIBER Nový strategický plán na léta 2009 – 2012 LIBER is a forum for issues that really matter to research libraries and their universities, it is a unique network for the exchange of professional expertise and a strong voice in the European library landscape

Bibliotheca academica – CPVŠK 2009, 3.– , Zlín Nově koncipované řídící výbory pro: Scholarly communication  open access  e-science, primary data, innovative research work flows Heritage collection and preservation Digitisation and resource discovery Leadership and human resources Services

Bibliotheca academica – CPVŠK 2009, 3.– , Zlín Prostor pro: Připomínky, dotazy, náměty  hned ústně  kdykoliv na