„Metodická činnost“ Krajského úřadu Královéhradeckého kraje Oddělení legislativní a právní.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Novela ZÁKONA č. 561/2004 Sb., o předškolním, základním, středním, vyšším odborném a jiném vzdělávání (školský zákon), ve znění pozdějších předpisů PhDr.
Advertisements

Procesní analýza vybrané části ČSÚ Bc. Petr Horák Brno, Květen 2012 Operační management.
Průzkum Pohlaví Identifikační údaje. Průzkum Věk Identifikační údaje.
Aktivita číslo 5 Návrh a zavedení systému centrální administrace a řízení projektů Zvýšení kvality řízení na Krajském úřadě Plzeňského kraje.
Projekt Svazu na podporu meziobecní spolupráce v ČR Prohlubování meziobecní spolupráce na území ORP Kutná Hora.
CHCI BÝT JAKO VY ZŠ VELTRUSY Projekt schválený Zastupitelstvem Středočeského kraje v rámci 2. výzvy 2. globálního grantu v oblasti podpory 1.2 Rovné příležitosti.
Základní registr obyvatel
Tazatelská síť.
Registrace poskytovatelů sociálních služeb Odbor sociální péče a zdravotnictví MHMP.
Střední odborná škola a Střední odborné učiliště Horky nad Jizerou 35 Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Předmět: Občanská nauka Ročník:
Zvýšení kvality řízení KÚPK aktivita A3 Informační strategie Analýza Workshop
MBM Trans, s.r.o. Ing. Jolana Jakoubková
Systém dalšího vzdělávání pracovníků výzkumu a vývoje v MS kraji a jeho realizace Projekt A6 Rozpočet a plánování tvorby projektů a jejich následná realizace.
1 Výsledek sběru dat monitorujících úrovně certifikace škol v oblasti systému řízení Dotazníkové šetření realizované v rámci projektu - Kvalitní management.
PREZENTUJÍCÍ IT služby měst Hodnocení stavu rozvoje informatiky obcí 2. a 3. stupně V období květen až červenec 2014 byly na webech obcí dvojek.
EGovernment Zpracoval: Ing. Tomáš Vašica 1 Datum: Aktuální informace k zavádění eGovernmentu Zpracoval: Ing. Tomáš Vašica Dne:
Uzavírání veřejnoprávních smluv (zákon č. 500/2004 Sb., správní řád)
Finanční kontroly ve veřejné správě IT podpora kontrolovaných procesů při správě prostředků SR a EU Konference ISSS Hradec Králové, březen 2004 RNDr. Zdeněk.
1 PORADA ŘEDITELŮ DĚTSKÝCH DOMOVŮ ZŘIZOVANÝCH MORAVSKOSLEZSKÝM KRAJEM A CÍRKEVNÍMI SUBJEKTY ODDĚLENÍ SPRÁVY ŠKOL 4. června 2009.
Grantové programy Odboru školství, mládeže a sportu KrÚ pro rok 2008: Sportoviště 2008 Jednorázové akce 2008.
Vydávání výstupů z informačních systémů veřejné správy
Výkon státní správy na úseku evidence obyvatel (činnost ohlašovny) zákon č. 133/2000 Sb., o evidenci obyvatel a rodných číslech a o změně některých zákonů.
Poskytování informací podle zákona č. 106/1999 Sb., o svobodném přístupu k informacím Krajský úřad Zlínského kraje Odbor právní a Krajský živnostenský.
GP Bydlete na venkově 2008 Celkový objem finančních prostředků: 1,2 mil. Kč Předmět podpory: projektová dokumentace pro stavební řízení - 1. rekonstrukce.
Názor veřejnosti na téma DALŠÍ VZDĚLÁVÁNÍ (vyhodnocení dotazníkového šetření) Královéhradecký kraj Ing. Jarmila Halouzková
Správa místních poplatků
Zajištění připravenosti veřejné správy na aplikaci SŘ Informace na internetových stránkách MV Informace na internetových stránkách MV Možnost pokládat.
Zjednodušení orientace na portálech veřejné správy Jaroslav Svoboda - Ministerstvo vnitra ČR Iva Zelenková - Ministerstvo informatiky ČR Konference ISSS,
Prevence sociálně patologických jevů a MŠMT
Václav Novák Mikroregiony kraje Vysočina Václav Novák.
Účast veřejnosti ve veřejné správě 12. května 2009.
Výběrové šetření pracovních sil (VŠPS)
Kontrolní poznatky z výkonu veřejnosprávních kontrol OKP KrÚ JMK Pracovní schůzka s ekonomy neškolských PO –
Strana 1 CAF a Lidské zdroje Mínění pracovníků má svoji váhu Krajský úřad Moravskoslezského kraje.
Předškolní vzdělávání a školní stravování 2010 Eva Martinková, odbor školství, mládeže, tělovýchovy a sportu Krajský úřad Libereckého kraje.
1 Aktivity MŠMT v oblasti primární prevence rizikového chování dětí a mládeže Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy Karmelitská 7, Praha.
Evropské strukturální a investiční fondy Operační program Výzkum, vývoj a vzdělávání P-KAP: Kariérové poradenství prezentace pro Olomoucký kraj Mgr. Miroslav.
Komunikační chyby vedoucích pracovníků ve vybraném podniku Autor bakalářské práce: Alena Strakošová Vedoucí bakalářské práce: Ing. Iveta Kmecová, Ph.D.
Metodická pomoc obcím Porada se starosty obcí Pardubického kraje
1 Řešení rozporů při pořizování ÚPD Krajský úřad Plzeňského kraje Odbor regionálního rozvoje Oddělení územního plánování Porada s ÚÚP, Krajský.
Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích Ústav podnikové strategie Vzdělávání zaměstnanců v UniCredit Bank, a.s. Autor bakalářské práce:
PŘIJÍMACÍ ŘÍZENÍ NA STŘEDNÍ ŠKOLY PRO ŠKOLNÍ ROK 2017/18
Kariérové poradenství v českém středním školství
Veřejnoprávní smlouvy
Komunikační chyby řídících pracovníků v Českém statistickém úřadu
Porada OÚPSŘ KrÚ JMK s úřady územního plánování Územně analytické podklady obcí AKTUALITY Jana Hurníková, Milan Pachta.
Strategické řízení a plánování ve školách a v územích
Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích Analýza vnitropodnikové komunikace ve vybrané organizaci Autor práce: Zdeňka Sukdoláková Vedoucí.
KOMUNITNÍ PLÁN SOCIÁLNÍCH SLUŽEB NA DOBŘÍŠSKU A ZAPOJOVÁNÍ VEŘEJNOSTI
Problematika dlouhodobé nezaměstnanosti v ČR
Spokojenost občanů Kladna s místním společenstvím a bezpečností
Novela zákona o místních poplatcích
Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích Ústav podnikové strategie Analýza motivačního a stimulačního systému ve vybraném podniku.
Analýza vnitropodnikového komunikačního systému ve vybraném podniku
Porada s pracovníky školství obcí s rozšířenou působností
Dotace obcím na zpracování územních plánů pro rok 2017
Legislativní změny na úseku EO, OP, CD (k datu )
Integrovaná střední škola, Hodonín, Lipová alej 21, Hodonín
Strategické řízení a plánování ve školách a v územích –
PODPORA SOCIÁLNĚ-PRÁVNÍ OCHRANY DĚTÍ NA KRAJSKÉM ÚŘADĚ JIHOMORAVSKÉHO KRAJE II Metodické setkání na téma „Standardy kvality sociálně-právní ochrany na.
územního plánování na obcích v roce 2007
Název vědeckého projektu
Elektronická komunikace při zadávání veřejných zakázek Mgr. Jakub Váňa
Legislativní změny na úseku EO, OP, CD
II. Setkání se starosty obcí
Územně analytické podklady
Program na podporu lesních ekosystémů
V. Setkání se starosty obcí
III. Setkání se starosty obcí
Odbor obecní živnostenský úřad
Transkript prezentace:

„Metodická činnost“ Krajského úřadu Královéhradeckého kraje Oddělení legislativní a právní

Dotazníkové šetření Rozeslán v elektronické formě dotazník pro představitele obcí s několika otázkami Dané dotazy se týkaly spokojenosti s metodickou pomocí krajského úřadu Zároveň byly v dotazníku uvedeny možné okruhy přednáškové činnosti pro obce

Statistika návratnosti dotazníků

Odpovědi na jednotlivé položené otázky

Jakou formu metodické a odborné pomoci ze strany krajského úřadu vaše obec využívá

Jaká z forem metodické a odborné pomoci vám přináší největší užitek (vám nejvíce vyhovuje, jste s ní nejvíce spokojeni) Jaká z forem metodické a odborné pomoci vám přináší největší užitek (vám nejvíce vyhovuje, jste s ní nejvíce spokojeni)

Vyjádřete prosím vaši míru spokojenosti s četností metodické a odborné pomoci poskytované krajským úřadem?

Je poskytování metodické a odborné pomoci ze strany krajského úřadu včasné

Měli byste zájem o školení v okruhu

Školení by se mělo konkrétně týkat

Školení by mělo probíhat

Na otázky týkající se toho, zda školení má obsahovat konkrétní příklady a zda by měl být dán prostor pro dotazy během přednášení, bylo všemi odpovězeno kladně Na otázky týkající se toho, zda školení má obsahovat konkrétní příklady a zda by měl být dán prostor pro dotazy během přednášení, bylo všemi odpovězeno kladně

Školení by se mělo konat

Jakým způsobem chcete být informováni o školení

Školení by se mělo konat

Další postřehy a náměty, které vyplynuly z dotazníku Chybí metodické vzory a návody KrÚ Bylo by vhodné omezit často se vyskytující duplicitu poskytovaných údajů jednotlivými odbory Dle jednoho názoru nechce Krú žádnou metodiku poskytovat KrÚ včas poskytuje metodiku, ale legislativa je nevčasná Další navrhované okruhy přednáškové činnosti – daně - obecně, DPH, žádosti o dotace, granty a jejich administrace, el. podpis, evidence obyvatel a správní řád, zákon o odpadech, o správních poplatcích, školský zákon, přestupkový zákon

Školení by měla probíhat na „neutrální půdě“ (tedy mimo území kraje) Jeden z názoru byl též takový, že školení by měla být pokud možno stručná a rychlá Jako neefektivní se dle jednoho z názorů jeví hromadné porady (např. účetních apod.) Školení by měla být bezplatná či za symbolickou cenu Školení by měla být bezplatná či za symbolickou cenu Školení by měla být zaměřená buď na obce I. stupně či na obce II. nebo III. stupně, avšak není vhodné spojovat školení pro všechny typy obcí Školení pro obce I. stupně by se nemělo konat první týden v měsíci z důvodu účetních uzávěrek Krajský úřad by měl dodržovat zákonné lhůty ve správních odvolacích řízeních