TEST Velká písmena. TEST Velká písmena Protože je tato úloha poměrně obtížná, je možná malá nápověda. METODIKA Tento materiál je určen pro opakování.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Svatý Václav – místa a památky spojené s jeho jménem
Advertisements

Velká písmena základní pravidla.
Podstatná jména obecná a vlastní (OPAKOVÁNÍ A PROCVIČOVÁNÍ)
VY_32_INOVACE_Čj-Ml 6.,7.01 Anotace: Prezentace obsahuje stručnou definici podstatných jmen obecných a vlastních. Žáci si hravou formou procvičí pravidla.
Název školy: Speciální základní škola, Louny, Poděbradova 640, příspěvková organizace Autor: Mgr. Věra Elbelová Název materiálu: VY_32_INOVACE_17_Čj8 –
INVESTICE DO ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ
Psaní velkých písmen ve jménech a názvech
Český jazyk Souhlásky tvrdé a měkké - shrnutí
Slovensko – sousední stát
Příjemce Základní škola, Třebechovice pod Orebem, okres Hradec Králové Registrační číslo projektuCZ.1.07/1.1.05/ Název projektu Digitalizace výuky.
Základní škola a Mateřská škola, Pavlice, okres Znojmo OP VK Tematický celek: Jazyk český – 1. stupeň Název a číslo učebního materiálu VY_32_INOVACE_05_16.
Královehradecký kraj nejvyšší pohoří ČR – Krkonoše
SLOVNÍ DRUHY Podstatná jména pro druháky Podstatná jména Vlastní jména
Označení materiálu: VY_32_INOVACE_RUBMO_CESKYJAZYK_16
Cvičení na velká písmena
Učebnice: Český jazyk v kostce, str. 18 a další. je-li součástí názvu další vlastní jméno, zachovává si rovněž své velké písmeno Spolková republika Německo,
Název školy: Základní škola a Mateřská škola Studená, okres Jindřichův Hradec Autor: Mgr. Hana Novotná Název : VY_32_INOVACE_3A14Čj9_Pravopis vlastních.
Anotace: Materiál je určený pro žáky 4. ročníku, pro výuku vlastivědy- tématu Česká republika, podtématu města. Jedná se o prezentaci na interaktivní.
Název školy:Základní škola Okříšky Autor:Mgr. Jana Němcová Název:VY_32_INOVACE_15 Téma: Pravopis – psaní velkých písmen Číslo projektu: CZ 1.07/1.4.00/
© Sportovní gymnázium Dany a Emila Zátopkových Ostrava VY_32_INOVACE_CAJKOVA.JAZCES.02 Praktická cvičení – velká písmena.
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola a Mateřská škola Doudleby, okres České Budějovice AUTOR: Mgr. Jaromíra Stropková NÁZEV:VY_32_INOVACE_11 _Moje rodina TÉMA:
Elektronické učební materiály – I. stupeň Společnost Autor: Mgr. Romana Martináková VÁNOCE Štědrý večer 24.prosince.
 Česká republika je rozdělena do 14 krajů.  V čele kraje stojí hejtman.
Metodický list Název materiálu: Poloha a povrch ČR - kvíz Autor materiálu: Mgr. Markéta Tesárková Jazyk: český Zařazení materiálu Šablona: Inovace a zkvalitnění.
ZŠ Týnec nad Labem AUTOR: Mgr. Eva Sixtová VY_32_INOVACE_05_Český jazyk pro 7. ročník_Pravopis koncovek přídavných jmen Téma: Pravopis koncovek přídavných.
Název školy:ZŠ A MŠ Březno Autor:Petr Pacholátko Název:VY_32_INOVACE_39 Vlastní názvy Téma: Psaní velkých písmen Číslo projektu:CZ.1.07/1.4.00/
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Jana Strouhalová. Dostupné z Metodického portálu ; ISSN , financovaného.
VY_32_INOVACE_Jir_II_09 Velká písmena ve vlastních jménech Název projektu: OP VK Registrační číslo: CZ.1.07/1.4.00/ OP Vzdělání pro.
Název školy ZÁKLADNÍ ŠKOLA, JIČÍN, HUSOVA 170 Číslo projektu CZ.1.07/1.4.00/ Číslo a název klíčové aktivity 3.2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím.
Název školy: Základní škola a Mateřská škola, Hradec Králové, Úprkova 1 Autor: Aleš Hladík Název: VY_32_INOVACE_6A_5_Procvičování pravopisu vlastních jmen.
Název školy: Základní škola a mateřská škola Domažlice, Msgre B
VY_32_Inovace_ Podstatná jména Český jazyk 9. ročník
Opakovací test – kraje ČR
Vlastní jména měst a vesnic Psaní vlastních jmen měst, vesnic a obcí.
VY_32_INOVACE_13_Český jazyk pro 8. ročník_Pravopis velkých písmen
KARLŮV MOST A PRAŽSKÝ ORLOJ
„Rozvoj vzdělávání žáků karvinských základních škol v oblasti cizích jazyků“ registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.1.07/ Přírodověda – opakování.
Pravopis velkých písmen
Autor: Mgr. Eva Kotounová
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola a Mateřská škola Nedvědice, okr
Školství v 17. a 18. století Základní škola a Mateřská škola Kateřinice, okres Vsetín projekt č. CZ.1.07/1.4.00/ Č. DUMu: VY_32_INOVACE_07_04_Česká.
Podstatná jména obecná a vlastní
ZÁKLADNÍ ŠKOLA, JIČÍN, HUSOVA 170 Číslo projektu
Číslo projektu CZ.1.07/1.4.00/ Název sady materiálů Skladba 9. ročník
Název školy: Speciální základní škola Louny, Poděbradova 640 Autor: Mgr. Helena Roflíková Název:VY_32_INOVACE_09_I.Čj4_HLÁSKOSLOVÍ Téma: Hláskosloví Název.
Český jazyk 9. ročník RODIŠTĚ slavných.
AUTOR: Bc. Leona Vejrostová
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Strančice, okres Praha - východ
Jméno autora Mgr. Stanislava Junková Datum vytvoření únor 2013 Ročník
Téma (název prezentace)
Vy_32_INOVACE_67_Přístavek
Název školy: ZŠ Bor, okres Tachov, příspěvková organizace Autor: Mgr
NÁZEV ŠKOLY: ZŠ Dolní Benešov
Název školy: Základní škola a Mateřská škola Kladno, Norská 2633 Autor: Mgr. Pavla Balejová Název materiálu: VY_12_INOVACE_ČJ.2.Bal.35_Skupiny_s_e Datum:
ZÁKLADNÍ ŠKOLA SLOVAN, KROMĚŘÍŽ, PŘÍSPĚVKOVÁ ORGANIZACE
VY 32 INOVACE 361.
Český jazyk 9. ročník Alois Jirásek.
Název školy: ZÁKLADNÍ ŠKOLA A MATEŘSKÁ ŠKOLA NEDOMICE, okres Mělník
ZŠ Týnec nad Labem AUTOR: Alena Darebná
VY_32_INOVACE_ČJ.3.38 Anotace
OZNAČENÍ MATERIÁLU: VY_32_INOVACE_234_ČJ2
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Vysoké Mýto, Knířov
… Karlův most !! Klenot Prahy… Stereo Zvuk
Metodický list: Slovní druhy 1. část
Příprava na PP ČJ – 7. třída
Český jazyk 2 Vlastní jména - úvod.
Příprava na PP ČJ – 7. třída
Číslo projektu CZ.1.07/1.4.00/ Název sady materiálů
ČR - procvičování Základní škola a Mateřská škola Valašské Meziříčí, Poličná 276, okres Vsetín, příspěvková organizace projekt č. CZ.1.07/1.4.00/
VY_32_INOVACE_20_Český jazyk pro 7. ročník_Pravopis velkých písmen IV.
Transkript prezentace:

TEST Velká písmena

Protože je tato úloha poměrně obtížná, je možná malá nápověda. METODIKA Tento materiál je určen pro opakování učiva o velkých písmenech. Je rozdělen na tři části: 1) Žáci doplňují velká, nebo malá písmena. Je potřeba text nejprve přečíst, aby věděli, co doplnit u obtížnějších slov. 2) Žáci vyhledávají chyby. Mohou je buď opravit, nebo pouze podtrhnout. 3) V hvězdičkách jsou ukryta písmena, ze kterých se poskládají slova. Žáci tato slova napíší s důrazem na počáteční písmeno – rozliší zda je velké, nebo malé. Protože je tato úloha poměrně obtížná, je možná malá nápověda. Digitální materiál je doplněn materiálem pro tištěnou formu. Test ve Wordu

Doplňte chybějící písmena. Zítra vyrážím do _dršpašských skal. Bydlím v _stí nad _abem v _lici _od _aštany. Autorem _tarých _ověstí _eských je _lois _irásek. Nemůžu se dočkat _ánoc a _ánočních prázdnin! Tvůj přítel je _parťan nebo _lávista? Jednou bych se ráda podívala na _ars. Půjdete _licí _apitána _aroše až dojdete na křižovatku _lice _e _kalce a ulice _a _louhém _ánu. Na _ový _ok budeme mít k obědu drůbež, aby nám neuletělo štěstí. Stojíme – li na _alostranském _áměstí, upoutá naši pozornost kopule barokního _rámu _v. _ikuláše. Průsmyk _šerubský odděluje pohoří _eský les od _umavy. Hokejisté _pojených _tátů _merických hráli proti mužstvu _polkové republiky _ěmecko. Tatínek odebírá _ladou _rontu. Chlapci si hráli na _ndiány. Chodíme na _ákladní školu ve _voře _rálové _ad _abem. Doplňte chybějící písmena.

Doplnili jste text správně? Zítra vyrážím do Adršpašských skal. Bydlím v Ústí nad Labem v ulici Pod Kaštany. Autorem Starých pověstí českých je Alois Jirásek. Nemůžu se dočkat Vánoc a vánočních prázdnin! Tvůj přítel je sparťan nebo slávista? Jednou bych se ráda podívala na Mars. Půjdete ulicí Kapitána Jaroše až dojdete na křižovatku ulice Ke Skalce a ulice Na Dlouhém lánu. Na Nový rok budeme mít k obědu drůbež, aby nám neuletělo štěstí. Stojíme – li na Malostranském náměstí, upoutá naši pozornost kopule barokního chrámu sv. Mikuláše. Průsmyk Všerubský odděluje pohoří Český les od Šumavy. Hokejisté Spojených států amerických hráli proti mužstvu Spolkové republiky Německo. Tatínek odebírá Mladou frontu. Chlapci si hráli na indiány. Chodíme na základní školu ve Dvoře Králové nad Labem.

Opravte chyby. Bedřich smetana napsal prodanou Nevěstu. Bratr studuje na Karlově Univerzitě. Bratr studuje na Karlově univerzitě. Tatínek se narodil v praze a je tedy pražák. Tatínek se narodil v Praze a je tedy Pražák. Náš azor a naše Míca jsou velcí Kamarádi. Náš Azor a naše Míca jsou velcí kamarádi. Rádi na obloze pozorujeme Souhvězdí Velký Vůz. Rádi na obloze pozorujeme souhvězdí Velký vůz.

Složte slovo a správně jej napište. Marťan J L A A Jihlavsko A S O N R H Ť I V K M evropský V N Č S R němčina M A P I O K N Ý Ě E