Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

VY_32_INOVACE_20_Český jazyk pro 7. ročník_Pravopis velkých písmen IV.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "VY_32_INOVACE_20_Český jazyk pro 7. ročník_Pravopis velkých písmen IV."— Transkript prezentace:

1 VY_32_INOVACE_20_Český jazyk pro 7. ročník_Pravopis velkých písmen IV.
ZŠ Týnec nad Labem AUTOR: Mgr. Eva Sixtová VY_32_INOVACE_20_Český jazyk pro 7. ročník_Pravopis velkých písmen IV. Téma:Pravopis velkých písmen IV. CZ.1.07/1.4.00/ Vytvořeno: srpen 2011

2 Anotace Text je určen pro žáky 7. ročníku, složí k procvičení pravopisu velkých písmen. Text je určen pro interaktivní tabuli. Každý žák má svůj pracovní list. Interaktivní tabule slouží ke zpětné kontrole.

3 Rozhodni, kde bude velké písmeno
Hrady v ČECHÁCH patří na světě k těm nejhezčím. Turisty navštěvovaný je především PRAŽSKÝ HRAD. Přestěhoval se z ulice NA HRADBÁCH na KOMENSKÉHO NÁMĚSTÍ. 9. třídy navštívily v PRAZE POSLANECKOU SNĚMOVNU. Úspěšně byla zfilmována kniha A. JIRÁSKA PSOHLAVCI. Na půdě stálo dědečkovo kolo značky FAVORIT. Musí to jet zařídit na KRAJSKÝ ÚŘAD do ÚSTÍ NAD LABEM. K nejvyšším horám v KRKONOŠÍCH patří ČERNÁ HORA v JÁNSKÝCH LÁZNÍCH. Denně odebíráme MLADOU FRONTU, bratr si rád přečte MATEŘÍDOUŠKU. Strýc umí několik cizích jazyků, především se dobře domluví NĚMECKY, RUSKY A FRANCOUZSKY. Naším sousedem je SPOLKOVÁ REPUBLIKA NĚMECKO.

4 Správné řešení Hrady v Čechách patří na světě k těm nejhezčím. Turisty navštěvovaný je především Pražský Hrad. Přestěhoval se z ulice Na Hradbách na Komenského náměstí. 9. třídy navštívily v Praze Poslaneckou sněmovnu. Úspěšně byla zfilmována kniha A. Jiráska Psohlavci. Na půdě stálo dědečkovo kolo značky Favorit. Musí to jet zařídit na Krajský úřad do Ústí nad Labem. K nejvyšším horám v Krkonoších patří Černá hora v Jánských Lázních. Denně odebíráme Mladou frontu, bratr si rád přečte Mateřídoušku. Strýc umí několik cizích jazyků, především se dobře domluví německy, rusky a francouzsky. Naším sousedem je Spolková republika Německo.


Stáhnout ppt "VY_32_INOVACE_20_Český jazyk pro 7. ročník_Pravopis velkých písmen IV."

Podobné prezentace


Reklamy Google