Ing. Zdeňka Škarková ředitelka RRA Vysočina, hostitelské organizace Europe Direct Jihlava EUROPE DIRECT Jihlava Přímé spojení s Evropou.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
MLÁDEŽ V AKCI Cíle programu  Podpora aktivního občanství mladých lidí  Rozvoj solidarity a tolerance mezi mladými lidmi  Posílení vzájemného.
Advertisements

Klub UNESCO Kroměříž byl založen dne 9. září 1991 představiteli společenského, kulturního a politického života Kroměříže s cílem naplňování programu UNESCO.
Ing. Stanislava Správková
Činnost AKVŠ v roce 2012 Marta Machytková Bibliotheca academica 2012
Komunitární program PROGRESS
Regionální kancelář pro Ústecký kraj
Informace jsou základním předpokladem úspěšného podnikání.
Reg. č. CZ.1.07/1.2.00/ od do
SETKÁNÍ SOUSEDŮ NAD PRAHOU
Evropský rok dobrovolnictví • Evropský rok dobrovolných činností na podporu aktivního občanství (ERD) je tematickým rokem vyhlášeným pro všechny členské.
Program Mládež v akci. Program MLÁDEŽ V AKCI  Největší grantový program na podporu volnočasových aktivit  Podpora a rozvoj neformálního vzdělávání 
LLP Comenius Evropská jazyková cena Label Petr Chaluš.
12. září 2014 Slide N° září 2014 Slide č. 1 Sekretariát Urbact URBACT II Evropský program územní spolupráce při integrovaném a udržitelném.
PREZENTACE KA 7 KONFERENCE PROJEKTU ITP ITP Ing. Jaromír Čáp, Národní vzdělávací fond, o.p.s. Velké Karlovice, Institut Trhu Práce.
„Výzkum, vývoj a inovace ve statistikách a analýzách“ 20. dubna 2012 Aktuality z oblasti analýz pro politiku výzkumu, vývoje a inovací Michal Pazour.
Zpráva o činnosti za rok 2011 Valná hromada MAS Šluknovsko Hotel Slavie, Horní Podluží
Aktivity Asociace knihoven vysokých škol ČR v oblasti OA Mgr. Pavla Rygelová Ústřední knihovna VŠB-TUO 1 5. setkání českých uživatelů systému DSpace
Ing. Jana Popelková Národní vzdělávací fond Kongres výchovného poradenství, Pardubice, 25.–26. dubna 2006 Informační zdroje v poradenství.
Sociální podnikání v ČR Prosinec Sociální podnikání Inovativní přístup k podnikání s pozitivním dopadem na společnost Společensky prospěšné podnikání.
Technologický profil ČR Databáze kontaktů pro spolupráci v inovačním podnikání Projekt je podporován MŠMT v rámci programu KONTAKT (projekt ME 950).
© NSZM ČR1 Zdravá města, regiony, kraje – cesta ke zdravému rozvoji Oucmanice, 5. června 2007.
Národní agentura pro evropské vzdělávací programy Národní agentura pro evropské vzdělávací programy.
Ing. Stanislava Správková
INSTITUCE EVROPSKÉ UNIE Je nás sedm společných institucí EU. Máme také poradní orgány a další evropské instituce jako sousedy a spolupracovníky.
TÝDNY VZDĚLÁVÁNÍ DOSPĚLÝCH V LIBERECKÉM KRAJI 2009 GLOBÁLNÍ GRANT PODPORA NABÍDKY DALŠÍHO VZDĚLÁVÁNÍ 21. srpna 2009.
Podpora poskytování dalšího vzdělávání v Pardubickém kraji reg.č.: CZ.1.07/3.2.13/ Představení projektu - rekapitulace dosavadní činnosti a úkoly.
Partnerství Moravská brána do Evropy Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova: Evropa investuje do venkovských oblastí Prezentace 13. května 2010 Vzdělávací.
Projekt 3.3 „Partnerství pro budoucnost“. Úvodní informace o projektu Projekt byl úspěšně předložen Karlovarským krajem v rámci výzvy SROP, priority 3.
Knihovny současnosti 2011 České Budějovice
1 Česká asociace rozvojových agentur Regionální inovační infrastruktura a inovační proces v krajích Manfred Hellmich Praha 29. listopadu 2005.
Celostátní síť pro venkov. Obsah  Cíle, nástroje a zásady Sítě  Organizační zajištění Sítě  Tématické pracovní skupiny  Kontaktní místa Sítě  Informační.
Europe Direct Přednáška – 23. února 2012 Michaela Bartůšková.
EVROPSKá UNIE.
Projekt Brno-Zdravé město přínos občanům v rámci veřejné správy
Národní síť Zdravých měst ČR Místní Agenda 21 Brno, NKQ, 20. února 2013.
1 Konference ZASTUPOVÁNÍ ZÁJMŮ V EU Senát Parlamentu České republiky Praha, 11. listopadu 2008 Ing. Roman Línek Člen Výboru regionů EU vicehejtman Pardubického.
ZASTOUPENÍ OLOMOUCKÉHO KRAJE PŘI EU Zájmové sdružení právnických osob OK4EU.
Podpora poskytování dalšího vzdělávání v Pardubickém kraji reg.č.: CZ.1.07/3.2.13/ Představení projektu - rekapitulace dosavadní činnosti aktivity.
MIRKA KRBOVÁ EUROPE DIRECT NOVÝ JIČÍN EVROPSKÁ UNIE.
Evropské příležitosti pro mladé lidi SYTYKIA Evropské příležitosti pro mladé lidi.
Koordinace Evropského roku dobrovolnictví /10 Michal Urban 31. ledna 2011.
Spolupráce se zaměstnavateli v oblasti vzdělávání Pardubickém kraji Mgr. Bc. Jana Smetanová Členka Rady Pardubického kraje pro rozvoj lidských zdrojů,
ÚŘAD VLÁDY ČESKÉ REPUBLIKY Úřad vlády ČR a Ministerstvo pro místní rozvoj ČR CESTA K INFORMACÍM O EVROPSKÉ UNII V ČESKÉ REPUBLICE.
Informační a poradenské centrum v Havlíčkově Brodě a spolupráce s veřejnými knihovnami Modelový program podpory slaďování profesního a rodinného života.
Jak připravit town- twinningový projekt v rámci programu Evropa pro občany Gabriela Hermannová.
Síť EUROPE DIRECT Úkolem informační sítě EUROPE DIRECT je šířit informace a doporučení týkající se politik EU a aktivně podporovat diskuze o Evropské.
Centrum pro rodinu a sociální péči, Brno
Prezentace RIS kraje Vysočina Ing. Zdeňka Škarková ředitelka RRA Vysočina.
Podpora projektům EU SF aneb kvalitní podpora pro kvalitní projekty Ing. Jan Knyttl
Evropská komise VŠ finanční a správní, o.p.s. IC EUROPE DIRECT Most informační služby a akce o EU Štěpán OBRTLÍK.
EUROCENTRUM LIBEREC Informace pro podnikatele Třída 1. máje Liberec 3 Telefon:
Základní informace o programu PS ESPON Území programu a rozpočet Programové území - 28 států EU + 4 partnerské státy - Švýcarsko, Norsko, Lichtenštejnsko.
EUROCENTRUM LIBEREC Třída 1. máje Liberec 3 Telefon:
Program EU pro zaměstnanost a sociální inovace (EaSI) Registrace 10:00 – 10:15 I. blok 10:15 – 11:00 Jitka Zukalová, MPSV, poradce EURES ČR Obsah: srovnání.
TÝDNY VZDĚLÁVÁNÍ DOSPĚLÝCH V LIBERECKÉM KRAJI 2010 pod záštitou MUDr. Přemysla Sobotky předsedy Senátu Parlamentu České republiky a senátora za Liberecko.
N á zev S Š : SOU Uherský Brod Autor: Mgr. Věra Dudová N á zev prezentace (DUMu): ČR a evropská integrace N á zev sady: Výuka občanské nauky v 2. ročníku.
Národní síť Zdravých měst ČR Zdravotní plán města.
© NSZM ČR Národní síť Zdravých měst ČR Setkání Zdravých měst a realizátorů MA21 v Kraji Vysočina Jihlava, 12. ledna 2015.
Projekt Jihlava Zdravé město.  město Jihlava je členem Národní sítě Zdravých měst ČR od června 2007  politikem zodpovědným za PZM a MA21 je náměstkyně.
ŠKOLA: Základní škola Velké Karlovice, okres Vsetín
Téma: Člověk a jeho svět –Vlastivěda
ESPON Priorita 4 – projekt ESPONTrain
The Ministry for Regional Development of the Czech Republic (MRD)
ZASTOUPENÍ OLOMOUCKÉHO KRAJE PŘI EU
Informační síť EUROPE DIRECT
Evropská komise VŠ finanční a správní, o.p.s.
XIV. ROČNÍK KRAJSKÉ KONFERENCE
ZŠ Brno, Řehořova 3 Já a společnost Výchova k občanství 6 - 9
Transkript prezentace:

Ing. Zdeňka Škarková ředitelka RRA Vysočina, hostitelské organizace Europe Direct Jihlava EUROPE DIRECT Jihlava Přímé spojení s Evropou

Co je úkolem sítě Europe Direct? Úkolem EUROPE DIRECT (dále jen „ED“) je šířit povědomí a informace o Evropské unii a aktivně podporovat diskuzi o jejích aktivitách na místní a regionální úrovni. Celoevropská informační síť ED zastává funkci prostředníka mezi Evropskou unií a jejími občany v regionech. Informační síť ED se tak snaží přiblížit evropské instituce občanům. Střediska zároveň poskytují orgánům EU zpětnou vazbu od občanů, a tak se instituce sídlící v Bruselu dozvědí, jaká témata zajímají a pálí místní občany. Střediska ED jsou koordinována a spolufinancována Evropskou komisí a tzv. hostitelskou organizací, kterou se na základě výběrového řízení stala Regionální rozvojová agentura Vysočina. Služby střediska jsou pro veřejnost zdarma.

Kde všude jsou střediska Europe Direct v ČR?

Europe Direct Jihlava Střediska Europe Direct jsou koordinována a spolufinancována Evropskou komisí a tzv. hostitelskou organizací, kterou se na základě výběrového řízení stala v kraji Vysočina Regionální rozvojová agentura Vysočina Křížová 2 (pravý roh Masarykova nám.) Jihlava Služby střediska jsou pro veřejnost ZDARMA!!!

Vybavenost ED Jihlava Počítač s přístupem na internet Bohatá knihovna odborných časopisů a literatury z produkce Evropské komise, tématicky především z oblastí: – evropské instituce – regionální politika – statistika – vzdělávání a zaměstnanost – věda a výzkum – společnost, zdraví a kultura – zemědělství – doprava – životní prostředí apod. Katalog časopisů a publikací zveřejněný na webu ED Zázemí pro studium literatury

Co Vám ED Jihlava konkrétně nabízí? Vybrané publikace o EU zdarma Vydávání měsíčního zpravodaje Informace o Evropské unii Informace o práci a studiu v zemích EU Informace o možnostech financování ze zdrojů EU Informace o volbách do Evropského parlamentu Zajišťování kontaktních údajů na organizace, se kterými potřebujete jednat Přístup k internetu za účelem vyhledávání informací o EU Pořádání různých akcí, přednášek a seminářů na téma EU pro školy i pro veřejnost Pro území Kraje Vysočina vyhodnocení celostátní znalostní soutěže Eurotime 2012

Slavnostní otevření informačního střediska EUROPE DIRECT Jihlava v prostorách Regionální rozvojové agentury Vysočina (Křížová 2, Jihlava) proběhlo 1. dubna Mezi hlavní aktéry slavnostního ceremoniálu patřili vedoucí Zastoupení Evropské komise v České republice JUDr. Irena Moozová, primátor města Jihlavy Ing. Jaroslav Vymazal a radní Kraje Vysočina Ing. Bc. Martin Hyský. Slavnostního otevření se dále zúčastnili zástupci z řad samosprávy, institucí, škol, podnikatelů a samozřejmě i veřejnosti. Slavnostní otevření informačního střediska EUROPE DIRECT Jihlava

Akce pořádané ED v roce 2011

Výstava Jihovýchodní Evropa: Lidé a kultura

Znalostní soutěž Eurotime 2011 o ceny Kdo objevil Nový Zéland pro Evropu? Nizozemec Abel Jaszoon Tasman Angličan Francis Drake Rus Jermak Timofejevič Jak se říkalo území dnešního Rumunska v starořímských dobách? Bithýnia Hibernia Dákia Ve které zemi Evropské unie je nejvyšší podíl obyvatel žijících ve městě? Slovinsko Bulharsko Belgie

Kde jste se mohli s ED Jihlava setkat v roce 2011 aneb Stánek Europe Direct v akci!!

Den Země

Den Země ekologicky motivovaný svátek, upozorňující na dopady ničení životního prostředí snaha o rozvíjení diskuze o možných cestách řešení 22. duben lze považovat za výročí vzniku moderního environmentálního hnutí

Juniorský maratón – Běžíme pro Evropu Semifinálový závod Garnier pro kraj Vysočina, součást Velké ceny Jihlavy

Den Evropy

Den Evropy Co je to vlastně Den Evropy a proč se slaví? Právě 9. května 1950 představil politik Robert Schuman svůj návrh na vytvoření organizované Evropy jako nezbytné podmínky pro udržení mírových vztahů. Tento návrh, známý pod názvem "Schumanova deklarace", se považuje za počátek budování toho, čemu se dnes říká Evropská unie. Den Evropy se stal jedním z evropských symbolů, které spolu s vlajkou, hymnou, mottem a jednotnou měnou (eurem), tvoří identifikační znaky politického subjektu – Evropské unie. Den Evropy představuje příležitost pro aktivity a oslavy, které Evropu přibližují k jejím občanům a sbližují národy Unie.

BAMBIRIÁDA Areál letního kina Heulos v Jihlavě 27. –

FINÁLE 7. ROČNÍKU SOUTĚŽE „CYKLISTA VYSOČINY“

EVROPSKÝ TÝDEN MOBILITY Jihlavský den zdraví

Rozhoduj o Evropě !

Evropský rok dobrovolnictví 2011 EK vyhlašuje na každý rok jedno téma snaha oslovit co nejširší veřejnost a ukázat jí, že dobrovolníci existují a zaslouží si pozornost pomoci propagovat organizace využívající pro svoji činnost dobrovolníky

Evropský rok dobrovolnictví 2011 VÝSTAVA A PREZENTACE DOBROVOLNICKÝCH ORGANIZACÍ KRAJE VYSOČINA

Evropský rok dobrovolnictví 2011 Průvod dobrovolníků

Evropský rok dobrovolnictví 2011 Setkání dobrovolníků v Moravských Budějovicích

Co plánuje Europe Direct Jihlava v roce 2012?

Každoročně opakované akce Juniorský maratón – Den Země – v termínu 20. – Den Evropy – Bambiriáda – 24. – Evropský den bez aut – září 2012 Cyklista Vysočiny – září 2012

Znalostní soutěž Eurotime 2012 POZOR!!! PRÁVĚ PROBÍHÁ zvlášť pro děti do 15 let a zvlášť pro dospělé 3 výherci v každé kategorii z Kraje Vysočina získají pěkné ceny (stolní hry, knihy apod.) celorepublikoví výherce získají iPod APPLE nebo fotoaparát Samsung konec kvízy umístěny na

Evropský rok aktivního stárnutí a mezigenerační solidarity konference „Aktivní stárnutí – přínos pro celou společnost“ od 10:00 hodin KÚ Jihlava vystoupení odborníků z ČR a ze Slovenska účast zdarma, občerstvení zajištěno pozvány na ED stánku

PŘIJĎTE NÁS NAVŠTÍVIT!!! EUROPE DIRECT Jihlava Regionální rozvojová agentura Vysočina Křížová Jihlava internet: centrální bezplatná tel. linka: Kontaktní osoby: Jana Vejsadová – manažerka střediska RNDr. Šárka Palcrová – konzultantka střediska Tel.:

Děkuji za pozornost!