Abstrakce. CHarakteristika Abstrakce : označuje důležitý moment procesu poznání při přechodu od smyslového k poznání, nebo jako hotový výsledek tohoto.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Digitální učební materiál
Advertisements

Redukce textů, obsahová analýza, anotace
BLISS SYSTÉM .
ENVIRONMENTÁLNÍ INFORMATIKA A REPORTING
Mac vs. PC. PC Označení pro osobní počítače, původně od společnosti IBM (Lenovo) - Označení pro osobní počítače, původně od společnosti IBM (Lenovo) Hardware.
Soustava zařízení, kterými se obraz přeměňuje na elektrický obrazový signál.
TEORETICKÉ OTÁZKY BEZPEČNOSTI
Soustava lineárních nerovnic
PSYCHICKÉ PROCESY A STAVY
Shluková analýza.
Tento výukový materiál vznikl v rámci Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost 1. KŠPA Kladno, s. r. o., Holandská 2531, Kladno,
POPIS = informuje o výsledcích pozorování objektů neživých i živých, o jejich pohybu a činnosti.
Relační databáze.
VYVOZOVÁNÍ POJMŮ A PŘEDSTAV V PŘÍRODOPISE
Statika soustavy těles
Rozdíly mezi osobnostmi
Střední odborné učiliště stavební, odborné učiliště a učiliště
Základní škola národního umělce Petra Bezruče, Frýdek-Místek, tř. T. G. Masaryka 454 Projekt SIPVZ 2005.
Digitální výukový materiál zpracovaný v rámci projektu „EU peníze školám“ Projekt:CZ.1.07/1.5.00/ „SŠHL Frýdlant.moderní školy“ Škola:Střední škola.
10 Logistická struktura a plánování v servisních podnicích a útvarech
 Výukový materiál vytvořen v rámci projektu EU peníze školám „Učíme aktivně“  Registrační číslo CZ.1.07/1.4.00/  Číslo materiálu: VY_32_INOVACE.
Obchodní akademie, Ostrava-Poruba, příspěvková organizace Vzdělávací materiál/DUMVY_32_INOVACE_09/C1 AutorIng. Liběna Krchňáková Období vytvořeníSrpen.
12. října  z řeckého filein – milovat / sofia – moudrost  touhu po vědění, které by obsáhlo celou skutečnost a vyjevilo člověku smysl jeho života,
VY_32_INOVACE_PSYPS12860ZAP Výukový materiál v rámci projektu OPVK 1.5 Peníze středním školám Číslo projektu:CZ.1.07/1.5.00/ Název projektu:Rozvoj.
 Škola: Střední škola právní – Právní akademie, s.r.o.  Typ šablony: III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT  Projekt: CZ.1.07/1.5.00/
Logika: systémový rámec rozvoje oboru v ČR a koncepce logických propedeutik pro mezioborová studia (reg. č. CZ.1.07/2.2.00/ , OPVK)
PRAMENY SOUKROMÉHO PRÁVA. Kodexy  = zákoníky  Občan zákoník, OZ č. 40/1964 Sb.  Zákoník práce, ZP č. 65/1966 Sb.  Obchodní zákoník č. 513/1991 Sb.
Název školy Obchodní akademie a Hotelová škola Havlíčkův Brod Název OP OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost Registrační číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/
Chyby ve vnímání První dojem Haló efekt Soukromé teorie osobnosti
Michal Marek Lukáš Motl 8.B
Název školyStřední odborná škola a Gymnázium Staré Město Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ AutorMgr. Benedikt Chybík Název šablonyIII/2.
Střední odborná škola a Střední odborné učiliště Čs. armády Milevsko
VY_42_INOVACE_401_STŘEDNÍ PŘÍČKY Jméno autora VMMgr. Václav Hendrych Datum vytvoření VM duben 2012 Ročník použití VM 6. ročník Vzdělávací oblast/obormatematika.
Výzkum veřejného mínění a jeho realizace
Zavádění procesního řízení systému údržby do závodu 04 ve společnosti Preciosa, a. s. Turnov Eva Zikmundová.
Vzdálenost bodu od roviny
Základy psychologie – úvod
VYUČOVACÍ METODY V PŘÍRODOPISE
Psychické procesy Jan Tvrdík C4B.
Psychické procesy, stavy a vlastnosti
2014 Výukový materiál GE Tvůrce: Mgr. Šárka Vopěnková Projekt: S anglickým jazykem do dalších předmětů Registrační číslo: CZ.1.07/1.1.36/
Konstrukční spojování Spojování součástí a dílců v konstrukční celky se provádí pomocí spojovacích prostředků a různých spojů. Pevnost a tuhost jednotlivých.
Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Název DUM: Vlastnosti světla Číslo DUM: III/2/VT/2/3/41 Vzdělávací předmět: Pracovní výchova, Informatika Tematická.
Psychické jevy Psychologie = nauka o lidské psychice (duševním životě). = studuje psychické jevy Psychické jevy – jsou determinovány biologicky i sociálně.
Cogito ergo sum. - Myslím, tedy jsem. René Descartes.
Jaroslav Vencálek Prešovská univerzita v Prešove.
Střední škola a Vyšší odborná škola cestovního ruchu, Senovážné náměstí 12, České Budějovice Č ÍSLO PROJEKTU CZ.1.07/1.5.00/ Č ÍSLO MATERIÁLU.
Název školyZákladní škola a mateřská škola Libchavy Název a číslo projektu EU peníze pro ZŠ Libchavy CZ.1.07/1.4.00/ Číslo a název klíčové aktivityIII/2.
Románský sloh úvod, charakteristika Praha & EU: Investujeme do vaší budoucnosti Evropský sociální fond.
Mentální reprezentace
Trocha teorie nikoho nezabije …. VLASTNOSTI OSOBNOSTI OSOBNOST - souhrn vlastností, procesů a stavů, návyků, postojů, které tvoří celistvou strukturu.
Logistický řetězec Pracovní list. Ukážeme si konkrétní příklad logistického řetězce – od těžby dřeva až po dodání hotového výrobku (nábytku) zákazníkovi.
Myšlení a myšlenkové operace
Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Název DUM: Vlastnosti světla
Teplé a studené barvy Název školy
Vlastnosti souborů Jaroslava Černá.
Soustava lineárních nerovnic
Masová média jako mediální instituce
VYUČOVÁNÍ A UČENÍ A/ B/ a/ cíle výuky b/ klíčové kompetence
Číslo projektu Číslo materiálu název školy Autor TEmatický celek
DENÍK Gymnázium a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky Zlín
Textilní a oděvní materiály
Ukazatele kvality Program školení.
Soustava lineárních nerovnic
Název školy Gymnázium, střední odborná škola, střední odborné učiliště a vyšší odborná škola, Hořice Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Název materiálu.
AUTOMATIZAČNÍ TECHNIKA Spojité a nespojité řízení
Právní principy v soudobém právu; právní principy a právní normy
Sociální psychologie – CŽV 2012
otázky a úkoly k textům a obrázkům
Induktivní postupy ve výuce matematiky
Transkript prezentace:

Abstrakce

CHarakteristika Abstrakce : označuje důležitý moment procesu poznání při přechodu od smyslového k poznání, nebo jako hotový výsledek tohoto procesu. Proces abstrakce spočívá obecně v tom, že existuje řada aktů, jimiž je zpracováván konkrétní smyslový materiál a při nichž se odhlíží od určitých znaků a vztahů daného předmětu. Jiné znaky, vlastnosti a vztahy jsou naopak vyčleňovány jako podstatné a současně nabývají variabilní charakter prostřednictvím znaků nepodstatných. Výsledkem procesu abstrakce, který je těsně spjat se zobecněním, jsou pojmy, které odrážejí podstatu předmětů.

Zdroj http:

Tvůrce Václav Trefil-abstrakce

Obrázek Abstrakce od vynikajícího malíře Václava Trefila v původním řezaném rámu a s autorským razítkem zezadu na plátně. Jedná se o olej na plátně o rozměru včetně rámu 63 x 73 cm. Obraz je v původním stavu, na jednom místě podlepená trhlina, rám řezaný ve dřevě s malými poškozeními.