28. 11. 2011 Závěrečný workshop. » Registrační číslo projektu ˃CZ.1.07/3.2.09/01.0030 » Název projektu ˃Navazující vzdělávací moduly pro záchranáře »

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Spolu za vzděláním Název operačního programu:  Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost Číslo a název oblasti podpory: Rovné příležitosti.
Advertisements

Výuka anglického jazyka s interaktivní tabulí a e-learningem
Základní škola, Matice školské 3, České Budějovice
KROK ZA KROKEM K MODERNÍ ŠKOLE Registrační číslo: CZ.1.07/1.2.08/
Upozornění •Prezentace Občanského sdružení ve škole i mimo ni, Hlavatce byla z kapacitních důvodů těchto webových stránek upravena. Oddělením řízení grantů.
na EDUCE – Střední odborné škole, s.r.o.
Pojistná smlouva pro členy SH ČMS
CZ / /0314 Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem ČR.
Základní škola, Brno, Štolcova 16
Lidský faktor v dopravě!
TIME (tréninkové, inovační, metodické a edukační týmy škol poskytujících střední odborné vzdělání) CZ.1.07/1.3.00/ Zpracovala: Ing. Lenka Zábranská.
Centrum celoživotního vzdělávání
OP LZZ - Rozvoj kvalifikační úrovně a kompetencí pracovníků v cestovním ruchu Individuální projekt pro CzechTourism.
Projekt ZŠ Staňkov. O projektu  Projekt pro žáky s poruchami učení  Dotace z ESF – ,- Kč  Doba trvání – 2 roky.
KONFERENCE k zahájení projektu Centrum celoživotního vzdělávání Klatovy Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem.
Lidské zdroje a zaměstnanost a státního rozpočtu ČR.
Zahajovací konference k projektu
Ostrava, Ing. Lucie Ligocká
Zkvalitňování dalšího profesního vzdělávání zaměřeného na stavebnictví, elektrotechniku a gastronomii.
Projektový den Střední školy elektrotechnické, Ostrava, Na Jízdárně 30, příspěvkové organizace Mária Borovská Ostrava, TIME (tréninkové, inovační,
Tisková konference Vzdělávací projekt „Zdravá nemocnice“
Výchovné problémy ZŠ Prezentace projektu č. CZ.1.07/1.3.03/
ZVYŠOVÁNÍ KVALITY VZDĚLÁVÁNÍ MIMOŘÁDNĚ NADANÝCH DĚTÍ NA 1. STUPNI ZŠ
SCHOLA SERVIS od roku 2006 realizovala celkem 9 projektů financovaných fondy Evropské unie 8 projektů úspěšně ukončila, jeden je od roku 2012 v realizaci.
Vzdělávání pro budoucnost Délka trvání – 20 měsíců Místo realizace – Olomoucký kraj projekt realizovaný v Olomouckém kraji – vpb.cepac.cz.
CHCI BÝT JAKO VY ZŠ VELTRUSY Projekt schválený Zastupitelstvem Středočeského kraje v rámci 2. výzvy 2. globálního grantu v oblasti podpory 1.2 Rovné příležitosti.
Podpora poskytování dalšího vzdělávání v Pardubickém kraji reg.č.: CZ.1.07/3.2.13/ Představení projektu - rekapitulace dosavadní činnosti a úkoly.
Projekt 3.3 „Partnerství pro budoucnost“. Úvodní informace o projektu Projekt byl úspěšně předložen Karlovarským krajem v rámci výzvy SROP, priority 3.
Rozvoj kapacit dalšího profesního vzdělávání v Královéhradeckém kraji grantové schéma kraje pro období 2004 – 2006 Olga Zumrová.
Oprogram Vkonkurenceschopnost Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost Inovace výuky veterinárních studijních programů v oblasti bezpečnosti.
Průběh realizace aktivit projektu TIME Průběh realizace aktivit projektu TIME Lenka Zábranská.
Environmentální vzdělávání, výchova a osvěta v Pardubickém kraji v roce 2010.
Téma projektu: Zajištění IT školení mimo sídlo firmy - školení zaměstnanců auditorské firmy na nově zavedený informační systém Vypracoval: Petr Vilimovský.
PROJEKT ZVYŠOVÁNÍ KVALITY VÝUKY V ELEKTROTECHNICKÝCH OBORECH Realizátor projektu: Střední škola technická Žďár nad Sázavou od Vyšší odborná.
Podpora poskytování dalšího vzdělávání v Pardubickém kraji reg.č.: CZ.1.07/3.2.13/ Představení projektu - rekapitulace dosavadní činnosti aktivity.
Poznatky a zkušenosti z projektu CZ / /0058 „Prohloubení manažerských dovedností řídicích pracovníků malých a středních podniků“ Jiří Vaněk.
Rozvoj e-learningu v oblasti vzdělávání pedagogů v Moravskoslezském kraji CZ.1.07/1.3.05/ Ing. Marek Bumbálek Krnov
407 – Vzdělávání pro 21. století Žadatel: Learning Society, občanské sdružení Kontaktní osoba: PhDr Lenka Emrová Mobil: e- mail :
Evropský sociální fond - jedinečná příležitost k financování rozvoje lidských zdrojů ve výzkumu a vývoji Projekt Centrum manažerských dovedností ve vědě.
Projekt SROP 3.3 – „Posílení kapacity místních a regionálních orgánů při plánování a realizaci programů v Karlovarském kraji“ Pedagogické a vzdělávací.
0350 – Podpora nových vzdělávacích metod v systému vzdělávání ČMKOS Žadatel: ČMKOS Partner: AIVD Mgr. Dušan Martinek
Projekt „Posilování sociálního dialogu – prevence násilí na pracovišti“ Ing. Michael Tauš Hlavní manažer projektu.
Závěrečná konference k projektu
Projekt internetizace knihoven (PIK) Mgr. Martin Boka 08/2004.
Zapojení ZŠ Krnov, Dvořákův okruh 2 do projektu. Mgr.Ivana Procházková Krnov
Základní norma zdravotnických znalostí pro pedagogické pracovníky
Záměrem Moravskoslezského kraje je provést systémovou změnu v poskytování sociálních služeb Závěrečná konference k projektu „Podpora transformace pobytových.
Výzva č. 42 OP LZZ – Projekt Moravskoslezského kraje Rozvoj kompetencí strategického, procesního a projektového řízení a kvality Výzva č. 42 OP LZZ Zpracoval:
Jana Hadravová Informace o realizaci globálních grantů Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost v Kraji Vysočina Jana Hadravová Oddělení.
Projekt dětská skupina MOTÝL
Opava Systém dalšího vzdělávání pracovníků výzkumu a vývoje v Moravskoslezském kraji a jeho realizace OP RLZ Opatření 3.2 Registrační číslo.
Globální granty jsou spolufinancovány Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky. Závěrečná konference globálních grantů Operačního.
PODPORA SOCIÁLNÍHO PODNIKÁNÍ V RÁMCI OPZ – VÝZVA Č. 03_15_015 Veronika Pokorná, MPSV Praha,
ZÁVĚREČNÝ SEMINÁŘ 2. GLOBÁLNÍCH GRANTŮ JIHOMORAVSKÉHO KRAJE V RÁMCI OPERAČNÍHO PROGRAMU VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST
Základní fakta Celková částka pro ZŠ a SŠ v republice (mimo hl. město) mil Kč Minimální částka na jeden projekt: 15 mil. Kč Maximální výše podpory.
Centrum celoživotního učení Projekt Knihovny Kroměřížska.
Projekt IVOŠ Inovace a modernizace vzdělávacích programů VOŠ Operační program: Vzdělávání pro konkurenceschopnost Oblast podpory: Vyšší odborné vzdělávání.
Výukový materiál zpracován v rámci projektu EU peníze školám Registrační číslo projektu : CZ.1.07/1.5.00/ Šablona:III/2č. materiálu:VY_32_INOVACE_16.
Projekt Integra Tisková beseda 6. června 2007 Ostrava.
Příprava a organizace atletických soutěží Přípravná etapa cca 12 – 1 měsíc před konáním Realizace soutěže Závěrečná etapa cca do 1 měsíce po ukončení soutěže.
Úvodní konference projektu Kreativní a kompetentní učitel CZ.1.07/1.3.06/ Třeboň, 7. září 2010.
ROVNÉ PŘÍLEŽITOSTI, PROBLEMATIKA PÉČE O NADANÉ ŽÁKY Projekt v rámci OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost.
Seminář pro příjemce podpory z OP VK Smlouvy + náležitosti.
Centrum pro regionální rozvoj ČR Vinohradská 46, Praha 2 | tel.: | fax: | | Příprava.
VŠICHNI MÁME STEJNOU CESTU
Projekt „Posilování sociálního dialogu – prevence násilí na pracovišti“ Ing. Michael Tauš Hlavní manažer projektu.
Vyhlášení 3. výzvy předkladatelům grantových projektů k předkládání projektových žádostí o finanční podporu z Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost,
ZÁVĚREČNÝ SEMINÁŘ 2. GLOBÁLNÍCH GRANTŮ JIHOMORAVSKÉHO KRAJE V RÁMCI OPERAČNÍHO PROGRAMU VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST
Nové přístupy k využití ict ve výuce přírodovědných předmětů na základních, středních školách CZ.1.07/1.1.07/ CZ.1.07/1.1.07/
Projekt „Klimatická zeleň“ pro obnovu krajiny
Transkript prezentace:

Závěrečný workshop

» Registrační číslo projektu ˃CZ.1.07/3.2.09/ » Název projektu ˃Navazující vzdělávací moduly pro záchranáře » Číslo a název globálního grantu ˃CZ.1.07/ Podpora nabídky dalšího vzdělávání v kraji Vysočina » Termín realizace ˃ –

» Realizátor projektu ˃Sdružení hasičů Čech, Moravy a Slezska Centrum hasičského hnutí Přibyslav » Partneři projektu ˃Sdružení hasičů Čech, Moravy a Slezska Ústřední hasičská škola Jánské Koupele ˃Arrows, o.s. » Schválený rozpočet projektu ˃ ,58 Kč

» 1) Vytvořit 4 vzdělávací moduly včetně souboru testových otázek ˃NVM5 - První pomoc při dopravních nehodách ˃NVM6 - Kritické stavy neúrazového původu ˃NVM7 - Hromadné nehody a katastrofy ˃NVM8 - Otravy, alkohol, drogy, podchlazení » 2) Zrealizovat 5 kurzů, každý po 4 částech pro skupinu 15 frekventantů

» Hotel Přibyslav

» SH ČMS ÚHŠ Jánské Koupele

» Plavecký bazén Jihlava a Žďár nad Sázavou

» NVM5 - První pomoc při dopravních nehodách » NVM6 - Kritické stavy neúrazového původu » NVM7 - Hromadné nehody a katastrofy » NVM8 - Otravy, alkohol, drogy, podchlazení ˃Autor MUDr. Juljo Hasík ˃Celkem 120 stran včetně 4 souborů testovacích otázek ˃Časová dotace 15 hodin na každý modul ˃Po zvládnutí připravenost na složení zkoušek Zdravotník zotavovacích akcí

» Zrealizovány celkem 3 běhy kurzů NVM ˃1. BĚH pro 16 frekventantů +Převážně fakultativní formou v prostorách ÚHŠ – z důvodu nedostatku finančních prostředků ˃2. BĚH pro 33 frekventantů ˃3. BĚH pro 30 frekventantů +Oba kurzy v prostorách Hotelu Přibyslav se zajištěním stravování a ubytování frekventantů

» Schválený rozpočet projektu ˃ ,58 Kč ˃Z toho na zařízení 790 tis. Kč a služby 1 mil. Kč » Z prostředků projektu bylo mimo jiné zakoupeno ˃9 ks notebooků, multifunkční tiskárna, dataprojektor, zdravotnický materiál – maskovací sady, páteřní rám, vakuová matrace, defibrilátor, Ambu figurina dítěte a speciální tréninkový systém Care trainer pro nácvik KPR včetně AED a další.

» Služby ˃Bylo vytištěno 79 sad modulů pro frekventanty ˃Celkem bylo odučeno 300 hodin na učebnách a venkovních prostorách » Celkem bylo proškoleno 79 frekventantů z toho 65 mužů a 14 žen » Z celkového počtu 79 frekventantů jich 78 zakončilo kurz úspěšně

» První pomoc - profesionální záchranáři Rychlé záchranné služby » Dlouholetá spolupráce se sdružením CODRYS již od realizace projektů MOST » Kvalita lektorů = základem úspěšné realizace projektu

» Celý projekt organizačně zajišťovalo specializované pracoviště SH ČMS ˃Kancelář projektů MOST ˃se sídlem Bílovecká 167, Opava » Celkový úvazek realizačního týmu byl 1,8 pracovního úvazku

» Manažer projektu ˃Mgr. Vít Dvořák » PR projektu a Zástupce manažera projektu ˃Jiří Pátek » Manažer kurzů ˃Mgr. Adam Cink ˃Ing. Taťána Niderlová » Manažer vzdělávání ˃Mgr. Renáta Dvořáková » Účetní projektu ˃Jana Sejkorová ˃Světla Krmášková

» Školení realizována o víkendech = využití vlastního času frekventantů = problémy s volbou termínů kurzů » Problémy s „podepisováním frekventantů za jiné frekventanty“ » Laxní přístup lektorů ze začátku kurzů

» Obrovské problémy při administraci projektu – neustálé připomínky pracovníků KÚ – oproti projektům v jiných krajích cca 5x delší administrace zpráv = neustálé problémy s nedostatkem finančních prostředků

» Udržitelnost projektu je 5 let po jeho ukončení » Plán udržitelnosti: ˃Zajistit financování udržitelnosti z dostupných zdrojů ˃Realizovat oživující kurzy 1x – 2x ročně pro frekventanty ˃Frekventanti zajišťují školení svých členů jednotek

Mgr. Vít Dvořák Manažer projektu Mgr. Adam Cink Manažer kurzů