MS PowerPoint Prezentační manažer Kapitola 4.0 (Text)

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Prezentační manažer Kapitola 2.0 (První prezentace)
Advertisements

Prezentační manažer Kapitola 9.3 (Automatický chod - časování)
Prezentační manažer Kapitola 8.0 (Rozšířené efekty)
Prezentační manažer Kapitola 6.2 (Organizační diagram)
Microsoft Word 2010 I. Spuštění aplikace Wordu Popis prostředí Základní editace textu VY_32_INOVACE_52_MS_Word_ I.
MS PowerPoint Prezentační manažer Kapitola 6.3 (Data vložená z MS Excel)
Prezentační manažer Kapitola 13.0 (Sestavení z externích zdrojů)
PowerPoint Založení nového souboru .pptx Tlačítko Office, Nový
Prezentační manažer Kapitola 5.0 (Grafika)
Cvičná prezentace Úkoly k procvičení.
Vypracovala: Mgr. Hana Toflová Dne: ICT2/1/3/16
MS PowerPoint Prezentační manažer Kapitola 12.0 (Sestavení vlastní prezentace)
Styly, záhlaví a zápatí, oddíly
VY_32_INOVACE_59_Zoner_Callisto4_I. Autor : Trýzna Stanislav Školní rok : 2011/2012 Určeno pro : šestý ročník Předmět: informatika Téma : základní orientace.
MS Malování II. VY_32_INOVACE_58_MS_Malovani_II.
Objekty mohou být vytvořeny buď pomocí prostředků Wordu nebo je můžeme vytvořit na jiném místě a do dokumentu Wordu vložit. Všechny objekty se vloží na.
Grafická úprava seminární práce
MS PowerPoint Prezentační manažer Kapitola 6.0 (Graf v MS PowerPoint)
IT začátečníci - Word Modul 3.
Prezentační manažer Kapitola 3.0 (Úvodní práce v programu)
MATURITNÍ OKRUH Č. 12 TEXTOVÝ EDITOR
Maturitní otázka č. 12 Kristýna Kaňovská 4. A.
Power Point– pracujeme se snímky
Prezentační manažer Kapitola 11.0 (Tisk)
MS PowerPoint Prezentační manažer Kapitola 13.1 (Schránka a operace se schránkou)
VYPRACOVALA: MGR. HANA TOFLOVÁ DNE: ICT2/1/3/13 WORD - tabulky.
Téma: CorelDRAW - Textové objekty - 7. díl
VY_32_INOVACE_56_MS_Word_V. Autor : Trýzna Stanislav Školní rok : 2011/2012 Určeno pro : šestý ročník Předmět: informatika Téma : základní orientace v.
Excel – editace ( formát ) buněk
Jak vytvořit vlastní prezentaci ?
VY_32_INOVACE_55_MS_Word_IV. Autor : Trýzna Stanislav Školní rok : 2011/2012 Určeno pro : šestý ročník Předmět: informatika Téma : základní orientace.
MICROSOFT EXCEL 2..
MS PowerPoint Prezentační manažer Kapitola 9.0 (Spouštění prezentace)
MS PowerPoint Prezentační manažer Kapitola 3.1 (Práce se snímky)
 Microsoft Word  Je textový procesor od firmy Microsoft, který je součástí kancelářského balíku Microsoft Office.
TEXTOVÝ EDITOR.
Word – Struktura dokumentu
Formátování tabulek n postupné formátování tabulek n automatické formátování tabulek Vypracovala: Veronika Nováková, 4. B 2.
Vkládání kreslených útvarů
Základní škola a mateřská škola Bzenec Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Číslo a název šablony klíčové aktivity: III/2: využívání ICT – inovace Vypracoval/a:
Základní škola a mateřská škola Bzenec Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Číslo a název šablony klíčové aktivity: III/2: využívání ICT – inovace Vypracoval/a:
Jak vytvořit prezentaci
Word – styly Ing. Bohumil Bareš. Co je to styl Jednoduše řečeno, styl je souhrn vlastností odstavce, který lze aktivovat pouze jediným krokem. Jinými.
Power Point– sestavujeme prezentaci
Formátováním odstavce se rozumí změna jeho vlastností jako velikost, barva, typ, podtržení atd. Pokud chceme změnit některou z vlastností již napsaného.
Power Point– popis prostředí
MS PowerPoint Prezentační manažer Kapitola 6.4 (Videosekvence)
Vytváření prezentace váš cvičící =). Orientace horní část a dolní část obrazovky podobná Excelu a Wordu vlevo seznam „slajdů“ (dále snímků) a osnova vpravo.
MS PowerPoint Prezentační manažer Kapitola 10.0 (Záhlaví a zápatí)
Tento výukový materiál vznikl v rámci Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost 1. KŠPA Kladno, s. r. o., Holandská 2531, Kladno,
Jak vytvořit prezentaci Vytvořila firma: A-B Spektrum, počítačové a vzdělávací kurzy Navigace.
POWER POINT 2 Vzhled prezentace - formátování
Word – Tabulky a Grafika ve Wordu
MS PowerPoint Prezentační manažer Kapitola 6.1 (Tabulka)
Multimediální prezentace
TVORBA VÝUKOVÉ PREZENTACE I.
Corel DRAW Úloha 3 Zpracovala: Mgr. Jitka Hot ařová Střední škola informačních technologií a sociální péče, Brno, Purkyňova 97.
Kopírování textu, formátování odstavce. Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiáluVY_32_ INOVACE_18-03 Název školy Střední průmyslová škola.
EU peníze školám Registrační číslo projektu CZ.1.07/1.4.00/ Název projektu Inovace školství Šablona - název Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím.
Název:VY_32_INOVACE_ICT_7B_10B Škola:Základní škola Nové Město nad Metují, Školní 1000, okres Náchod Autor:Mgr. Milena Vacková Ročník:7. Tematický okruh,
Grafická úprava sestavy Access (15). Projekt: CZ.1.07/1.5.00/ OAJL - inovace výuky Příjemce: Obchodní akademie, odborná škola a praktická škola.
Přejmenování, mazání, kopírovaní, přesun, vysypání koše
VY_32_ INOVACE_IKR5 - 4– POWERPOINT – PRÁCE S TEXTEM Název školy:
WORDPAD Textový dokument.
WordArt, SmartArt, Tvary
Výpočetní technika VY_32_INOVACE_11_16_PowerPoint.
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Josefa Bublíka, Bánov
Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu
Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu
Název školy: Základní škola a mateřská škola Dolní Bojanovice, okres Hodonín příspěvková organizace Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Označení materiálu:
Transkript prezentace:

MS PowerPoint Prezentační manažer Kapitola 4.0 (Text)

Text v prezentaci Pokud máte vybranou šablonu, navržené rozmístění snímků, můžeme začít s tvorbou vlastní prezentace. Skoro každá šablona předpokládá vkládání textových údajů, takže na snímcích jsou zobrazeny oblasti s textem KLEPNUTÍM VLOŽÍTE… Tyto oblasti mají předdefinovaný typ a velikost písma (podle zvolené šablony). Pouhým klepnutím můžeme napsat určitý text. To je velmi rychle hotovo a zároveň udržujeme grafickou úroveň a šetříme čas. Takto můžeme pokračovat v každém rámečku pro vložení textu.

Textový rámeček Uvedené vyšrafované obdélníky jsou ve skutečnosti textovými rámečky. Tento objekt se vyskytuje ve všech programech balíku MS Office. Při potřebě více textových oblastí nežli návrh obsahuje, máme možnost přidat si tyto oblasti ručně. Postup: Na panelu Kreslení klepněte na tlačítko textového rámu (vzhled šipky se změní na tvar kurzoru). Stačí jen nastavit myší, kam si přejete umístit rám,a klepnete levou myší. Velikost textového rámu je určena velikostí textu (přizpůsobení textu). Obr. 01

Zkopírování textového rámečku Pokud vytvoříte nový Textový rámeček, zjistíte jednu nevýhodu ihned po vytvoření – rámeček nepřebral stejné vlastnosti (velikost, typ a styl písma), jako mají ostatní rámečky na snímku. Pokud neupravíte tento grafický nedostatek, bude text vypadat velmi nepřehledně. Proto je toto vše možno vypustit, pokud zkopírujeme již existující rám a text jen změníme. Kopírování: Klepneme do již existujícího Textového rámečku tak, aby se okolo jeho okrajů zobrazil čárkovaný okraj. Myš nastavte na tento okraj a stiskněte a držte klávesu CTRL. Stiskněte levé tlačítko myši a za stálého držení klávesy CTRL táhněte směrem k pozici nové kopie textového rámečku. Na nové pozici nejprve uvolněte tlačítko myši a následně i klávesu CTRL.

Formát písma v textovém rámečku Jak jste již asi pochopili, v programu musí být vždy text v nějakém textovém rámečku. Proto veškeré textové úpravy provádíme vždy u konkrétního textového rámečku. Velká nevýhoda je v tom, že se obtížně formátuje prezentace jako celek. Pokud se rozhodnete změnit například nadpisy a jejich typ písma, je tento úkol snadnou metodou neřešitelný – musíte každý nadpis změnit zvlášť.

Zarovnání textu V rámci textového rámečku existuje zarovnání na střed, k pravému a levému okraji a zarovnání oboustranné, tzn. do bloku (toto tlačítko na panelu Formát schází). Toto je ukázka zarovnání vlevo. Toto je ukázka zarovnání vlevo. Toto je ukázka zarovnání vpravo. Toto je ukázka zarovnání vpravo. Toto je ukázka zarovnání na střed. Toto je ukázka zarovnání na střed.

Nastavení písma – panel nástrojů Všechny důležité prvky pro nastavení písma naleznete na panelu nástrojů Formát. Obr. 02 Typ písma Velikost písma Řez písma Zarovnání textu Odrážky a číslování Zvětšení a zmenšení písma Nejběžnější úkoly, jako je vkládání snímku atd.

Další možnosti úpravy písma Možnosti panelu nástrojů Formát jsou omezeny, aby byl tento panel přehledný a plně funkční. Proto máme k dispozici pro veškerou úpravu okno Písmo, do kterého se dostanete klepnutím na hlavní panel v nabídce Formát a položka Písmo. Obr. 03

Konec Cíle kapitoly: Podrobně popsat práci s textem Textový rámeček Zkopírování textového rámečku Formát písma v textovém rámečku Zarovnání textu Nastavení písma