Downhill Downhill - Co je to downhill - historie

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
* Podobnost Matematika – 9. ročník *.
Advertisements

ROMAN KALABUS TERÉNNÍ CYKLISTIKA.
Extreme sport´s Když se řekne extrémní sport, většině se vybaví ty s přípojkou "ing" - například zorbing, kiteboarding, rafting či freediving. Anebo i.
Minikárový sport Minikárklub Mladá Boleslav při ÚAMK AMK ŠKODA.
Zábřeh, cyklostezka na opuštěném tělese dráhy
Vypracovala: Lenka Danihelková 5.B
Seznam sportů Seznam sportů Alpské lyžování (10) Alpské lyžování (10)Alpské lyžováníAlpské lyžování Biatlon (10) Biatlon (10) Biatlon Biatlon Boby (3)
Seminární práce číslo: 7 Zpracoval : Vladimír KORDÍK T-4.C
Mistrovství světa v lyžování Liberec Jedna z největších sportovních akcí v historii České republiky, která proběhla od 18. února do 1. března 2009.
Žacléřská HALDA 2014 II. ročník neoficiálního mistrovství ČR těžařů o pohár Těžební unie v cross-country MTB PŘEDSTAVENÍ.
Mezinárodní soutěž mládeže CTIF je určena pro nejméně devítičlenné kolektivy mladých hasičů. Družstva mohou být složena z dětí obou pohlaví ve věku 12.
MIKROREGION MOŠTĚNKA OTEVÍRÁ SE NOVÁ VERZE?
X-Cup 2006 ČESKÝ POHÁR FREESTYLE BMX. Co to je : X-cup je série závodů tykající se sportu na kolech tzv. Freestyle BMX.
JÍZDA V BOULÍCH.
ALPSKÉ LYŽOVÁNÍ.
SKIKROS. CO TO JE Skikros je poměrně mladá disciplína akrobatického lyžování, při níž několik lyžařů zároveň sjíždí trať s umělými překážkami vytýčenou.
RYCHLOSTNÍ LYŽOVÁNÍ.
NEJSLAVNĚJŠÍ SJEZDAŘI
Parní lokomotiva A její konstruktéři.
LYŽOVÁNÍ disciplíny.
RYCHLOSTNÍ DISCIPLÍNY 2
TOUR DE SKI. HISTORIE Tento etapový závod vznikl v roce 2006 Uskutečňuje se pravidelně na přelomu dvou roků Jde o sérii 7 až 9 závodů v běhu na lyžích.
LYŽOVÁNÍ.
Specifická příprava na závod Aneb jak porazit stavitele a ne sám sebe.
RYCHLOSTNÍ KANOISTIKA
ČESKÉ DÁLKOVÉ BĚHY. JIZERSKÁ PADESÁTKA Nejznámější český závod je Jizerská padesátka Běhá se od roku 1968 klasickou technikou Účastní se jej až 6000 závodníků,
BIATLON.
Bezpečnost na lyžích.
Tato prezentace byla vytvořena
DÁLKOVÉ BĚHY.
Za předpokladu použití psacích potřeb
Atlantic Road (Atlanterhavsveien – v norštině) je velkolepá trasa jak se z kontinentu skokem z ostrova dostat na ostrov Averøy, fantastickou cestou přes.
KLASICKÉ LYŽOVÁNÍ.
Zimní sporty.
ZŠ, Týn nad Vltavou, Malá Strana
ATLETIKA.
ICT triatlon - 5. ročník triatlonu pro pracovníky ICT Račice června 2010.
RYCHLOSTNÍ DISCIPLÍNY
Praha – Ostrava Mohou zde vlaky vydělávat? PETR GOČ.
TOČIVÉ DISCIPLÍNY.
Násobení a dělení desetinných čísel
ALPSKÁ KOMBINACE.
Exkurze Škoda Auto a Geopark Turnov Projekt „Přírodní vědy pro každého a bez překážek“
Zákady MTB a cyklistiky
Dirt Biking 4 ever!!! Downhill Downhill je sjezd s vysokého kopce dolu,trasa obsahuje různé lávky a skoky např. přes potok Vidlice.
Skateparky,grafity,bmx !!!A vše kolem toho!!!. BMX-FREESTYLE Historie Pokud chceme psát o historii freestyle BMX, tak pochopitelně nelze vynechat odvětví.
ŽENSKÝ ATLETICKÝ SEDMIBOJ
Michal Petřík, Petr Poremski, Daniela Uhrovičová, Ondřej Šimečka
S motokrosem jsem začal v 10 letech. Do tajů tohoto sportu mě zasvětil můj otec, který mě vzal v necelých devíti na první motokrosovou trať, kde jsem jezdil.
Technika jízdy skupiny. Technika jízdy skupiny Technika jízdy Technika jízdy pravidla příprava signalizace technika střídání a jízdy v háku Organizace.
KARLŮV MOST.
Snowboarding. Snowboard  je prkno pevně připnuté k nohám jezdce, určené k sportovnímu využití na sněhu  dlouhé je přibližně cm (mělo by jezdci.
MEZINÁRODNÍ LYŽAŘSKÁ FEDERACE francouzsky Fédération Internationale de Ski jje hlavní mezinárodní organizace lyžařských sportů, bbyla založena během.
ProcentaProcenta VY_32_INOVACE_048_Procenta Procenta Autor: Ing. Janeček Jaroslav.
NÁZEV ŠKOLY: ZŠ Pardubice - Spořilov AUTOR: Hana Navátilová NÁZEV: VY_32_INOVACE_TĚLESNÁ VÝCHOVA _1.ZIMNÍ SPORTY TEMA: ZIMNÍ SPORTY ČÍSLO PROJEKTU:
EJPOVICE Výstavba obytné zóny. Umístění Ejpovic: Plzeňský kraj, okres Rokycany.
Máme rádi Pardubice. Velká pardubická Denisa Kadaňková, Aneta Komersová.
Jezdecké potřeby Bolero. Historie naší firmy ● Naše firma vznikla v roce Cílem založení této firmy je zpříjemnění životů jak Vašich, tak životů.
Přírodní víceboje. Oblasti lidských pohybů (účelovost pohybu) ► Základní motorika člověka ► Pracovní – profesionální motorika ► Vojenská motorika ► Kulturně.
Lyžování jako sport. Lyže vs. SNOWBOARD Lyžování je zimní sport spočívající v pohybu člověka vlastní silou po sněhu pomocí lyží, páru dlouhých úzkých.
Moto muzeum Kašperské Hory
Instruktor lyžování II.třídy (150) jen pro vnitřní potřebu
„KAREL IV. A JEHO MOST“ - divadelní představení
Koněspřežná dráha České Budějovice - Linec (česká část)
Národní park Vysoké Tatry
VY_32_INOVACE_21_Co_je_internet
Škola ZŠ Třeboň, Sokolská 296, Třeboň Autor Mgr.Dana Motyčková Číslo
Vážení sportovní přátelé, zejména pak příznivci sjezdového lyžování
Dotační program pro rok 2019
Planeta Sluneční Soustavy
Transkript prezentace:

Downhill Downhill - Co je to downhill - historie - downhill v české republice - foto

Co je to Downhill ? Downhill (neboli sjezd) je cyklistická MTB disciplína řazená mezi extrémní sporty. Disciplína Podstatou této disciplíny je co nejrychleji projet určenou trasu. Ta bývá 1,5 až 5 km dlouhá, většinou jen s přírodními, občas i s uměle vybudovanými překážkami. Celá trať je umístěna na svahu až se 12% klesáním s téměř nulovým podílem rovinek a stoupání, se kterými se v podstatě setkáváme jen jako s nájezdy na skok. I přes často velmi vysokou technickou náročnost je jediným kritériem určujícím pořadí jezdce dosažený čas....

Historie Downhill se původně jezdil jako doplňková disciplína cross country. Jezdilo se jak na stejných tratích (na kterých se často objevovaly i dlouhé úseky téměř po rovině), tak na stejných kolech a ke špičce v obou disciplínách patřili titéž jezdci. Postupem času se downhillové tratě stávaly náročnějšími hlavně po technické stránce. Ubývaly rovinaté pasáže, přibývaly terénní překážky (kořeny, kameny, skoky). Na těchto tratích se stalo nutností celoodpružené kolo a jezdci se na tuto disciplínu začali specializovat. Zatímco v počátcích se downhilloví jezdci rekrutovali hlavně z řad cross country jezdců, dnes jsou to zejména jezdci BMX, trialu či motokrosoví jezdci.

Downhill v České Republice I v České Republice je docela vysoká konkurence , jsou tu známý jezdci jako : Michal Maroši který je velice zkušený rider a jako z mála čechů se zůčastnil závodu redbull rampage , natočil i své 3 DVD Marosana never Dies , Marosana never Dies II , Marosana Chlast We Trust Richard Gasperotti – Velký kámoš s Michalem Redbull rampage odjel taky Další jezdci – Damjan Siriški , Adam Vágner , John Martínek a mnoho dalších Je u nás taky docela dost tratí na Dowhnill

Foto (sjezdové kolo specialized Big Hit)

Foto ( Michal Maroši + Richard Gasperotti)

Foto (Rb Boxster na něčem podobném odjel Maroši redbull rampage cena kola 105 990 Kč Made in Cz