METODICKÝ LIST OZVĚNA- žáci čtou motivační básničku, na kterou navazuje další úkol. V něm žákům připomeneme, že ozvěna opakuje vždy konec slov. Můžeme.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
PRÁZDNINY Pozorně si přečtěte povídku a najděte 5 věcí, které se nemohly stát.
Advertisements

METODICKÝ LIST Tato prezentace je zaměřená na pravopis vlastních jmen.
METODICKÝ NÁVOD SLOVNÍ HRÁTKY- žáci hádají popletená jména, mění ve slovech písmena tak, aby vzniklo jméno. Slova jsou celkem 4. PŘIROVNÁNÍ- postupně se.
Dokončení textu Čtenářská gramotnost.
VY_32_INOVACE_07_Čtení slabik S, V, T (SADA ČÍSLO 1)
METODICKÝ LIST Tato prezentace navazuje na výuku vlastivědy, proto
VY_32_INOVACE_08_Čtení slabik J,P (SADA ČÍSLO 1)
Nejprve si Přečtěte pozorně text
METODICKÝ LIST Prezentace je určena k opakování a proto je vhodné, zařadit ji na začátek školního roku. Předcházejí jí další dvě: měkké slabiky a tvrdé.
METODICKÝ LIST MEDARDOVÁ-Žáci si čtou pohádku z tabule, doporučuji předem natisknout text a rozdat ho každému do lavice. NAJDĚTE V TEXTU..- úkolem je.
METODICKÝ LIST UBREČENÁ- žáci čtou text z tabule, doporučuji také předem vytisknout text a rozdat ho každému do lavice. NAJDĚTE V TEXTU- žáci mají za.
METODICKÝ LIST Žáci si přečtou text- společně, po jednotlivcích, samostatně… Doporučuji text vytisknout předem každému. Žáci zaškrtávají v textu slova,
Metodický list V prezentaci se objevují pouze básničky . První- MEDVĚDÍ BRATŘI… má 9 slok a žáci místo čísel dosazují slova tak, aby dávala smysl. Doplňujícím.
POUŤ Jana bydlí v malé vesnici, kde se většinou nic mimořádného neděje. Dnes je ale všechno jinak. Je sobota a přijela pouť. Maringotky zaparkovaly.
METODICKÝ LIST Předem natiskneme a rozdáme text pohádky. Žáci čtou z tabule nebo z listu. Do textu jsou vložena slova, která tam nepatří a nedávají smysl.
R O S T I S L A V P O S P Í Š I L H U D E B N Í C I, P T Á Č N Í C I A K R A J I N Y l i s t o p a d G a l e r i e A v i a t i k.
ZÁKLADNÍ ŠKOLA PODBOŘANY, HUSOVA 276, OKRES LOUNY
VYVOZENÍ SLABIK s PÍSMENEM a HLÁSKOU m, M
VY_32_INOVACE_12_ Čtení slov s porozuměním 1 (SADA ČÍSLO 1)
VY_32_INOVACE_06_Čtení slabik (SADA ČÍSLO 1)
Základní škola národního umělce Petra Bezruče, Frýdek-Místek, tř. T. G. Masaryka 454 Zpracováno v rámci OP VK - EU peníze školám Jednička ve vzdělávání.
Počítání s řemesly II. MALÍŘKA LÉKAŘKA ZDRAVOTNÍ SESTŘIČKA PRODAVAČKA
VY_32_INOVACE_20_BĚLKOVICE-LAŠŤANY_ČJ - SLOVNÍ DRUHY
VY_32_INOVACE_ 02_ Lidé a čas
Český jazyk 1. ročník Čtení - doplňovačky.
VY_32_INOVACE_18_ Rozvoj jazykových schopností 3 (SADA ČÍSLO 1)
METODICKÝ LIST DOPLŇ VĚTY- žákům vytiskneme PL a doplňují vhodná slova do vět. Někdo píše n tabuli, ostatní do listu. Po kliknutí se objeví řešení. UHODNI.
SLOVESA Slovesa nám vyjadřují DĚJ. Co mohou dělat osoby, zvířata a věci. Ptáme se na ně otázkou: „CO DĚLÁ….?“ Označujeme je číslem 5. U sloves určujeme.
Přečtěte si text a najděte 5 věcí, které se nemohly stát NÁVŠTĚVA.
Rámci projektu Digitální učební materiál vytvořený v rámci projektu: HUMANIZACÍ ŠKOLSTVÍ K ROVNÝM PŘÍLEŽITOSTEM CZ.1.07/1.4.00/ Dětský domov, základní.
METODICKÝ LIST ÚVOD- žáci si přečtou pohádku, která není ukončená. Před koncem se objeví úkol, aby žáci přemýšleli, jak může příběh dopadnout. Po dalším.
Metodický list HRAJEME SI SE SLOVÍČKY- postupně se objevuje povídání o kočce, čteme a žáci vhodně doplňují zdůrazněnou slabiku-3 okna, můžeme natisknout.
HRÁTKY A HŘÍČKY. HRÁTKY A HŘÍČKY METODICKÝ LIST ZLOBIVÁ PÍSMENKA- motivační básnička, po kliknutí úkol k textu na další stránce. Žáci vypisují chybějící.
5.1 Sluchová analýza a syntéza
Pozorně si přečtěte text
METODICKÝ LIST V úvodu se postupně objevují měkké slabiky.
CIRKUS PŘEČTĚTE SI POZORNĚ POVÍDKU. Ráno na zelené louce za městem ještě nic nebylo. Rostla tam jen tráva, kterou nikdo nesekal. Když ale šel Jirka.
Stupeň a typ vzdělávání: první stupeň, první období Typická věková skupina: 6 až 7 let Metodické doporučení: některé snímky lze žákům vytisknout Ověřeno.
Škola: Základní škola a Mateřská škola, Kostelní 560, Svoboda n. Úpou,
Název školy: ZÁKLADNÍ ŠKOLA SADSKÁ Autor: Bc. Naďa Prejzová Název DUM: VY_32_Inovace_4.1.2 Rýmování Název sady: Český jazyk a literatura 3. ročník Číslo.
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Strančice, okres Praha - východ
Přísudek a podmět Autor: Mgr. Ivana Tesařová Materiál vznikl v rámci projektu Škola pro život č.proj. CZ.1.07/1.4.00/
V ZEMI PÍSMEN Opakování písmen M, m, L, l, S, s, P, p, A, a, O, o, E, e, I, i, U, u s králem Abecedou Dostupné z Metodického portálu ISSN:
Název školy: Základní škola a mateřská škola, Svoboda nad Úpou, okres Trutnov Autor: Mgr. Milada Pleskačová Datum: Název: VY_12_INOVACE_1.2.2ČJ2,3_4.
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr
HRAJEME SI S PÍSMENKY P
NÁZEV ŠKOLY: ZŠ Dolní Benešov
VY_32_INOVACE_08_Přírodověda_5.ročník_ 01_Soustava opěrná a pohybová
Autor: PaedDr. Jana Čechová
NÁZEV ŠKOLY: ZŠ Dolní Benešov
VY_32_Inovace_4.1.2 Rýmování Český jazyk a literatura 3. ročník
Mateřská škola, Základní škola a Praktická škola Trhové Sviny
Porozumění jednoduchému textu 2
NÁZEV ŠKOLY: ZŠ Dolní Benešov
Jednotky délky Matematika – 4. ročník.
ZÁKLADNÍ ŠKOLA, JIČÍN, HUSOVA 170
K U F R Dostupné z Metodického portálu ISSN: , financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozováno Výzkumným ústavem pedagogickým.
Poděbradova 640, příspěvková organizace Autor: Mgr. Helena Fialová
NÁZEV ŠKOLY: Masarykova základní škola a mateřská škola Melč, okres Opava, příspěvková organizace ČÍSLO PROJEKTU: CZ.1.07/1.4.00/ AUTOR: Mgr. Lenka.
NÁZEV ŠKOLY: ZŠ Dolní Benešov
NÁZEV ŠKOLY: ZŠ Dolní Benešov
NÁZEV ŠKOLY: ZŠ Dolní Benešov
NÁZEV ŠKOLY: ZŠ Dolní Benešov
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Strančice, okres Praha - východ
Škola: Základní škola a Mateřská škola, Kostelní 560, Svoboda n. Úpou,
ZŠP a ZŠS Uherský Brod projekt č. CZ.1.07/1.4.00/
VY_32_INOVACE_20_Slabiky začínající písmeny M, L, P, S
NÁZEV ŠKOLY: ZŠ Dolní Benešov
NÁZEV ŠKOLY: ZŠ DOLNÍ BENEŠOV
Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiálu
Transkript prezentace:

METODICKÝ LIST OZVĚNA- žáci čtou motivační básničku, na kterou navazuje další úkol. V něm žákům připomeneme, že ozvěna opakuje vždy konec slov. Můžeme si ji předvést, učitel mluví, žáci jsou ozvěna. Potom hledáme v otázkách. HODINKOVÉ HÁDANKY- úkol začíná motivační básničkou, poté se vždy objeví hádanka a po kliknutí řešení . Je dobré, připravit si papírové hodiny, jeden žák na nich zkusí nastavit správný čas a po kliknutí zkontrolujeme s tabulí. ŘÍMSKÁ ČÍSLA- na závěr motiv. básnička se zadáním. Žáci pracují na papír, po kliknutí se objeví řešení.

ZÁBAVNÉ ČTENÍ

OZVĚNA Může za to asi vzduch- ozvěna má špatný sluch! Když má slova opakuje, začátek vždy přeskakuje. Když chci z louky pampelišku, nabízí mi v pytli lišku, a když trhám tulipány, posílá hned na mne pány!

ZAHRAJTE SI NA OZVĚNU A DOPLŇTE ODPOVĚDI! Máte rádi pohádky? Bude brzy sobota? Mlsáte sladkosti? Čeho má nejvíc krteček? Dostáváte poznámky? Kdopak nosí ponožky? Kdo si sedl na pařízek? Máte doma pavučinky? Co hřeje víc než bačkůrky? hádky bota kosti ZAHRAJTE SI NA OZVĚNU A DOPLŇTE ODPOVĚDI! teček známky nožky řízek PŘIPOMEŇTE SI, CO DĚLÁ OZVĚNA? činky kůrky

HODINKOVÉ HÁDANKY POZNÁTE, O JAKÝ ČAS SE JEDNÁ? Na dvanáctce ručka velká, malá přímo na trojce. Tohle učí učitelka snad už děti ve školce.

Před chvílí už bylo půl, nachystejte proto stůl. Když si ruce podají, k obědu nás svolají.

Do postele leháte přesně o půl deváté, osm hodin máte spát. Kdy můžete nejdřív vstát?

A NA ZÁVĚR: ŘÍMSKÉ ČÍSLICE V Římě místo číslic mají jenom samá písmena. Každý ví, co znamenají, když jsou někde napsaná. Rozluštěte nápisy tak, že čísla nahradíte římskými číslicemi. Potom celý nápis hravě přečtete.

Příklad: F 1 10= FIX 1000 E 50= MED 50 5 1= LVI I = 1 C=100 V= 5 D=500 X=10 M=1000 L=50 Příklad: F 1 10= FIX 1000 E 50= MED 50 5 1= LVI 500 Ů 1000= 500 Á 1000 A= 100 5 1 K= 50 1 500 É= Š 1000 U 500 50 A= DŮM DÁMA CVIK LIDÉ ŠMUDLA

Citace: Text Ozvěna, Zuzana Pospíšilová, Hádanky a hříčky nejen se slovíčky, str.65, nakladatelství Portál r. 2006 Text Hodinové hádanky, Zuzana Pospíšilová, Hádanky a hříčky nejen se slovíčky, str. 93, nakladatelství Portál r. 2006 Text Římské číslice, Zuzana Pospíšilová, Hádanky a hříčky nejen se slovíčky ,str.16, nakladatelství Portál r. 2006 Obrázky: dostupné z otevřené galerie [www.cmis.cz/dum/] dne 1.4.2012