PLÁŽOVÝ VOLEJBAL.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Pravidla volejbalu upravená pro soutěže AVL *
Advertisements

ZŠ Klášterec Czech Republic
KOPANÁ.
Beach rugby
Hry třetího tisíciletí
Luboš Charvát KTV FPE ZČU v Plzni 2013
Luboš Charvát KTV FPE ZČU v Plzni 2013
Luboš Charvát KTV FPE ZČU v Plzni 2012
Pravidla volejbalu upravená pro soutěže AVL * * Pravidla AVL vycházejí z oficiálních mezinárodních pravidel platných v období UPOZORNĚNÍ: Tento.
aneb plážová házená v Mostě.
Kombinace K(k,n) = K k (n) k-členné kombinace z n prvků.
FLORBAL.
Přehazovaná je míčová hra, která nahrazuje klasický volejbal a současně je k němu vhodnou průpravou. PRAVIDLA HRY ZŠ HORŠOVSKÝ TÝN 1.CÍL HRY: - účelem.
BASKETBAL.
STREETBALL.
Orbis pictus 21. století Tato prezentace byla vytvořena v rámci projektu.
Digitalizace výuky Příjemce
VOLEJBAL 2.
Kopaná – průběh hry hry se účastní dva týmy po 11 hráčích na hřišti obdélníkového tvaru na jehož kratších stranách jsou branky hru řídí hlavní rozhodčí,
Fotbal.
Je kolektivní halový sport…
Basketbal Basketbal, česky též košíková, je kolektivní míčový sport, ve kterém se dva týmy s pěti hráči na hřišti snaží získat co nejvíce bodů vhazováním.
Orbis pictus 21. století Tato prezentace byla vytvořena v rámci projektu.
Historie a teorie volejbalu
Ultimate Frisbee „létat je tak snadné“.
Moje první Prezentace!!.
Volejbal.
Pravidla „Upravená verze“ (Zpracováno pro použití v soutěžích řízených PVS)
Fotbal.
Kopaná - pravidla hrací plocha má tvar obdélníku, délka hřiště je 90 – 120 m, šířka je 45 – 90 m hrací plocha je vyznačena bílými čarami, středová čára.
RINGO PRAVIDLA HRY ZŠ HORŠOVSKÝ TÝN 1.Cíl hry:
Orbis pictus 21. století Tato prezentace byla vytvořena v rámci projektu.
HISTORIE PLÁŽOVÉHO VOLEJBALU. Začátky První zmínky jsou z 20. let 20. století z USA První turnaj se uskutečnil v roce 1920 v americké Santa Monice V Evropě.
HÁZENÁ.
RINGO 1.
STOLNÍ TENIS.
CURLING.
Basketbalová pravidla
PRAVIDLA VOLEJBALU pro malé sportovce
SQUASH „uzavřený sport“
VOLEJBAL 1.
Pravidla volejbalu, rozhodčí
Lední hokej Je kolektivní hra. Jde o jeden z nejrychlejších sportů na světě. Hraje se na 3 třetiny po 20 minutách. Na hru dohlížejí 2 hlavní rozhodčí.
Beach tenis.
REUVEN VIROVNIK, přeložil Mgr. Robert Vyklický
Basketbalová pravidla
Pravidla volejbalu, rozhodčí
Historie, pravidla volejbalu a basketbalu Mgr. Jan Charousek Liberec 2011.
Korfbal Ročník: 4. Vzdělávací obor: Tělesná výchova Tematický okruh: Netradiční sportovní hry Téma: Korfbal - pravidla Jméno autora: Mgr. Tomáš Vacek Vytvořeno.
Elektronické učební materiály - … stupeň Předmět Autor: Mgr. Roman Havlíček Elektronické učební materiály – II. stupeň Tělesná výchova 1.1 INDIACA.
NÁZEV ŠKOLY: Gymnázium Lovosice, Sady pionýrů 600/6 ČÍSLO PROJEKTU: CZ.1.07/1.5.00/ NÁZEV MATERIÁLU: VY_32_INOVACE_4C_20_Vědomostní soutěž TÉMA.
Ročník:2.. Vzdělávací obor: Tělesná výchova Tematický okruh: Sportovní hry Téma: Volejbal Jméno autora: Mgr. Renata Kynzlová Vytvořeno dne: 15. září 2012.
Indiaca Ročník: 4. Vzdělávací obor: Tělesná výchova Tematický okruh: Netradiční sportovní hry Téma: Indiaca - pravidla Jméno autora: Mgr. Tomáš Vacek Vytvořeno.
 Materiál je určen pro první vyučovací hodinu tělesné výchovy tříd 3. ročníku středních škol a čtyřletých gymnázií, dále pro 7. ročník osmiletých gymnázií.
Elektronické učební materiály - … stupeň Předmět Autor: Mgr. Roman Havlíček Elektronické učební materiály – II. stupeň Tělesná výchova 1.1 Badminton CLICK.
Vznik volejbalu * Springfild, stát Massachusetts (USA) * Kanada, Indie, Jižní a Strední Amerika * Japonsko (pan Ohmori) * Čína. V Asii v 16,12,9 hráčích,
Lední hokej Doc. PaedDr. Jan Štumbauer, CSc. Projekt: Cizí jazyky v kinantropologii, reg. č.: CZ.1.07/2.2.00/
Ročník: 3. Vzdělávací obor: Tělesná výchova Tematický okruh: Sportovní hry Téma: Házená – průpravné hry Jméno autora: Mgr. Renata Kynzlová Vytvořeno dne:
Pravidla volejbalu, rozhodčí
Speedminton Ročník: 1. Vzdělávací obor: Tělesná výchova
Turnaj o pohár Hejtmana Kraje Vysočina
Ročník:  2. Vzdělávací obor:  Tělesná výchova Tematický okruh:
Turnaj o pohár Hejtmana kraje Vysočina
Basketbalová pravidla
VOLEJBALOVÝ ODDÍL TJ ŽĎÁR NAD SÁZAVOU
Faustball Ročník: 1. Vzdělávací obor: Tělesná výchova Tematický okruh:
Odbíjená – základní pravidla
Historie, pravidla volejbalu a basketbalu
Basketbal – charakteristika, historie, pravidla
Možné oblasti použití a potenciál…
Transkript prezentace:

PLÁŽOVÝ VOLEJBAL

Základní informace Mezinárodní název = beach volleyball Vznikl z klasického „šestkového“ volejbalu 1. zmínky o plážovém volejbalu jsou z období po 1. světové válce, kdy američtí vojáci hráli volejbal na plážích Většina pravidel byla převzata z klasického volejbalu Ve světě si získal velkou oblibu

Pravidla Hřiště má rozměr 8 x 16 m tvořené obrysovými čarami položenými na písku bez středové čáry Vrstva písku je minimálně 40 cm Družstvo tvoří dva hráči, kteří nemohou být během zápasu nebo turnaje střídáni Všechny zápasy se hrají na 2 vítězné sety do 21 bodů, případný 3 set do 15 bodů Rozdíl musí být minimálně 2 body a není omezen

Pravidla Strany se střídají po součtu 7 bodů a jejich násobků v prvních dvou setech a po součtu 5 bodů a jejich násobků ve třetím setu Mezi střídáními stran není povolen oddych Přestávka mezi sety je 1 minuta Každé družstvo má právo na 1 oddechový čas během setu a 1 technický oddechový čas při 3. střídání stran (součet bodů je 21)

Pravidla Hráči musí hrát bosí Na podání se hráči pravidelně střídají (při zisku podání soupeře); podání se provádí jednou rukou Míč z podání může tečovat síť, podání nesmí být blokováno Hráč může při hře u sítě překročit pomyslnou čáru pod sítí, ale nesmí přitom překážet soupeři

Pravidla Chybou je, když míč dopadne za čáru vymezující hřiště, když je hraný tažený míč, dvoják, když se hráč dotkne sítě Výška sítě je 243 cm (muži, junioři), 224 cm (ženy, juniorky)