Snižme společně náklady na energie pro naše domácnosti. Jen pár kroků k úsporám… 1. krok: Na kontaktním místě podepíšete smlouvu s eCENTRE a předáte potřebné.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
NÁKUP ELEKTRICKÉ ENERGIE A PLYNU NA ČMKBK
Advertisements

Ostrava!!! Statutární město Ostrava – Městský obvod Třebovice Chcete snížit náklady na domácnost? Město pro Vás zajistilo příležitost snížit náklady domácností.
Vztah distribuční společnosti a Zákazníka po otevření trhu se zemním plynem Ing.Milan Kajtman člen představenstva Jihočeské plynárenské a.s. 1.
Město Týniště nad Orlicí pro občany SNÍŽENÍ NÁKLADŮ PRO VAŠE DOMÁCNOSTI, FIRMY, OBČANSKÁ SDRUŽENÍ A BYTOVÁ DRUŽSTVA.
Elektronizace ZŘ a e-aukce, dva elektronické systémy v organizaci Ing. Jan HAVLÍK Městský úřad Žďár nad Sázavou Ostrava listopad 2009.
SLUŽBY SPOJENÉ S UŽÍVÁNÍM BYTU
Brno 7. ledna 2010 Seminář pro předkladatele projektů do Integrovaného plánu rozvoje města Brna Postup předkládání projektů.
Bc. Lucie Ptáková,  Plánované spuštění systému: 2014  = evropská agentura pro vesmírný systém Galileo (GSA)  Bude zajišťovat především navigaci.
Prémiová automatická objednávka
Centralizované zadávání a elektronizace nákupů v Ostravě Ing. Petr Kajnar primátor města Ostravy.
Městský úřad v Říčanech, Masarykovo náměstí 53/40, Říčany, Tel: , PROJEKT Říčany pro Vás … SNÍŽENÍ CEN ENERGIÍ PRO DOMÁCNOSTI.
E-AUKCE soutěžení elektrických energií
Nejčastější otázky a odpovědi (e-Aukční síň)
Jednotný programový dokument pro Cíl 3 hl. m. Praha Magistrát hl. m. Prahy, odbor zahraničních vztahů a fondů EU, oddělení.
Větrný Jeníkov.  Jednoduchým nákupem energií v garantovaném prostředí komoditní burzy dosáhnout cenového soupeření dodavatelů a tím i nejlepších.
Benefitní program Moje energie pro členy Odborového svazu zdravotnictví a sociální péče ČR.
TRH S ELEKTŘINOU TRH S ELEKTŘINOU E URO E NERGIE CZ, spol.s r.o. E URO E NERGIE CZ Pokyny pro ovládání prezentace: Pokyny pro ovládání prezentace: Prezentace.
Individuální projekt Pardubického kraje na sociální služby.
Předpokládaný vývoj české elektroenergetiky Pozice ERÚ seminář VSE 28. května 2007 – Praha Josef Fiřt - ERÚ.
Obchodní podmínky pro poskytování ZZ 30 Naše cesta vede k Vám Ing. Jiří Strnad.
Město Roztoky, Nám. 5 května 2, Roztoky, Snižme společně náklady na energie pro Vaše domácnosti. 1. krokV malé zasedací místnosti.
Město Náchod, Masarykovo náměstí 40, Náchod, Snižme společně náklady na energie pro Vaše domácnosti. 1. krokNa.
1 VOLKSBANK – PARTNER PŘI EXPORTU DO RUSKA Filip Vavruška.
Představení společnosti Od roku 2005 se skokově zvyšuje spotřeba i ceny elektřiny a zemního plynu v České republice a v široké veřejnosti panuje názor,
Žáci si interaktivně, ústně i písemně opakují dané učivo.
„Zkušenosti s eProcurementem ve státní správě ČR“ Ing. Dalibor Wijas, MBA B2B Centrum a.s. Government electronic Marketplace Elektronické tržiště veřejné.
Registrace poskytovatelů sociálních služeb Odbor sociální péče a zdravotnictví MHMP.
Individuální projekt „Podpora sociálních služeb v Jihočeském kraji“ Aktuální stav realizace projektu Ing. Jana Moravcová
Jméno firmy Podnikatelský plán. Shrnutí Jasně popište, co je smyslem činnosti vaší společnosti a jaké si kladete cíle –Stručně popište, jak si představujete.
Praktický postup přípravy projektů Internetizace knihoven na krajích Michal Šperling Euredis, a. s. Dne:
25. srpna EUro Finance Consulting EUFC CZ s.r.o. Analýza celkové energetické spotřeby Libereckého kraje Liberec, 25. srpna 2009.
1 Cenová úroveň roku 2006, očekávaný vývoj cen silové elektřiny v roce 2007, aktuality Asociace Energetických Manažerů Partyzánská 7, 170.
1 Cenová úroveň roku 2005, vývoj cen pro OZ Asociace Energetických Manažerů Partyzánská 7, Praha 7 Sdružení velkých spotřebitelů energie.
VÝSLEDKY e-AUKCÍ PRO DOMÁCNOSTI. VÝSLEDEK 1. e-AUKCE PRO DOMÁCNOSTI Zemní plyn Celkový objem do e-Aukce 17,120 milionů Kč Dosažená úspora.
Systém kontrolní činnosti SEI
1 Moderní učitel CZ.1.07/1.3.00/ Vdělávání v oblasti veřejných zakázek dle postupu uvedeného v Příručce pro příjemce Ing. Jan Weigel, lektor VŘ.
Ing.K.Šimeček Stav otvírání trhu s energií v ČR z pohledu SVSE Září 2002.
Lokální distribuční soustavy – nejdůležitější zásady
Asociace energetických manažerů a Sdružení velkých spotřebitelů Ing. Aleš Valla Obchodní ředitel MORAVIA ENERGO, a.s. Nová pravidla vyhodnocování odchylek,
Obchodování s elektřinou v ČR a vývoj po vstupu do EU Miroslav Marvan Konference AEM Česká energetika po vstupu do EU 8. září 2004.
Společnost Eurotel pro státní správu. 2 Silný partner pro veřejnou správu ›Společnost Eurotel poskytuje dlouhodobě všem zákazníkům profesionální servis.
1www.eav.cz Energetická agentura Vysočiny, z.s.p.o. Ing. Michaela Bačáková EAV, z.s.p.o. Jiráskova 65 Jihlava
Obecní úřad Pstruží Pstruží 93 Obec Pstruží pro občany Chcete snížit náklady na domácnost? Obec pro Vás zajistila příležitost snížit náklady domácností.
Individuální projekt „Podpora sociálních služeb v Jihočeském kraji“ Aktuální stav realizace projektu Jana Moravcová
Řešení dodavatelských vztahů při dodávkách zemního plynu Jaroslav Horych 1.vicepresident; národní prodej VEMEX s.r.o. AEM,
Lokální distribuční soustavy – nejdůležitější zásady
HLAVNÍ ČINNOST Hlavní činností společnosti je obchod s elektřinou a provoz energetických zdrojů. Vyrábíme teplo. Zajišťujeme komplexní dodávky energií.
Novela Energetického zákona změny a zkušenosti v oblasti elektroenergetiky a teplárenství Brno Ing. Josef Snítilý © 2005 Ministerstvo průmyslu.
Představení společnosti Od roku 2005 se skokově zvyšuje spotřeba i ceny elektřiny a zemního plynu v České republice a v široké veřejnosti panuje názor,
ENA s.r.o. – energetické analýzy MODEL TRHU S PLYNEM Ing. Vladimír Ing. Zdeněk Praha.
E-AUKČNÍ SÍŇ eCENTRE. Kdo je eCENTRE, a.s. ? Společnost eCENTRE, a.s. působí na trhu již od roku 2006, kdy začala prostřednictvím sdružování poptávky.
ČEZ Energetické služby, s.r.o.. 2 Proč s námi spolupracovat?  pomáháme Vám snižovat energetickou náročnost Vašeho provozu  Vy se soustředíte se na Vaši.
Datum: Zpracoval(a): Možnost zapojení obce do financování jednotlivých projektů občanů (smluvní ošetření, způsob financování)
Sdružené nákupy – cesta k úsporám rozpočtových prostředků krajů, měst a obcí Setkání se starosty měst a obcí MSK.
MINISTERSTVO PRO MÍSTNÍ ROZVOJ ČR Autoři: Ing. Martin Polák Výhody e-tržišť z pohledu dodavatele.
Snížení nákladů pro domácnosti. SNÍŽENÍ NÁKLADŮ PRO DOMÁCNOSTI Chcete snížit náklady na domácnost? Město pro Vás zajistilo příležitost snížit náklady.
„Přírodovědné a technické vzdělávání Ústeckého kraje“ CZ.1.07/1.1.00/ Nejčastější chyby při zadávání veřejných zakázek z OPVK
Postup při zadávání VZ - Příspěvkové organizace Kompetence k rozhodování o nákupu věcí, služeb a stavebních prací Rozsah Číslo usnesení Rady ÚK z
Typy připojení k internetu
Veřejnoprávní smlouvy
SLUŽBY SPOJENÉ S UŽÍVÁNÍM BYTU
Obsah prezentace Požadavky u kterých dochází ke změně v procesu
Webové portály LDS/MDS
Snižme společně náklady na energie pro naše domácnosti
Město Valašské Meziříčí pro občany Chcete snížit náklady na domácnost
Obec Pstruží pro občany
HYPOTÉKY Odesílání obchodů na zpracování před konce roku 2015
Prezentace společnosti CONTE spol. s r.o.
Indikativní Nabídka Data instalace: Rodinný dům Aku do vody
Transkript prezentace:

Snižme společně náklady na energie pro naše domácnosti. Jen pár kroků k úsporám… 1. krok: Na kontaktním místě podepíšete smlouvu s eCENTRE a předáte potřebné podklady. 2. krok:eCENTRE sesbírá podklady od všech domácností … 3. krok:a sdruží poptávku do e-Aukční síně. 4. krok: Poté osloví široké portfolio dodavatelů a vyzve je k účasti v e-Aukci 5. krok: V internetové Aukční síni jsou porovnány nabídky dodavatelů – zajištěna férová soutěž 6. krok: Poskytovatel služby porovná Vaše stávající ceny s cenou vzešlou z e-Aukce. 7. krok: Je-li cena z e-Aukce nižší, než Vaše stávající cena, eCENTRE zajistí podpis smlouvy mezi Vámi a vítězným dodavatelem. Máte tak zajištěn 100% administrativní servis. Z čeho se skládají Vaše platby a co je možné soutěžit? Zjednodušeně můžeme říct, že platby za energie, které hradíte, se skládají z těchto částí: Regulovaná složka – především cena za distribuci energie (elektřiny či zemního plynu), která je každoročně pevně stanovena Energetickým regulačním úřadem a nelze ji tudíž soutěžit. Neregulovaná složka – výši této části si dodavatelé stanovují sami, a tudíž lze soutěžit v e-Aukci. Neregulovaná složka u elektřiny: Jedná se o cenu za silovou elektřinu (tedy skutečně dodanou do Vašich zásuvek ) v kWh a dále pevnou cenu za měsíc (poplatek za činnost dodavatele, například za tvorbu vyúčtování, evidenci, apod.). V e-Aukci soutěžíme neregulovanou část, tedy silovou elektřinu. Tato tvoří cca 40 % z celkové platby. Neregulovaná složka u zemního plynu: Jedná se o cenu za samotnou spotřebu zemního plynu včetně stálého měsíčního poplatku. V e-Aukci soutěžíme neregulovanou část. Tato tvoří až 80 % z celkové platby. Poskytovatel služby (Organizátor e-Aukce) Provoz kontaktního místa Dům Kultury Suchdol nad Odrou – V případě jakýchkoliv dotazů, prosím, kontaktujte níže uvedenou kontaktní osobu. Kontaktní osoba Jarmila Chylíková T: E: SNÍŽENÍ NÁKLADŮ PRO DOMÁCNOSTI Chcete snížit náklady na domácnost? Město pro Vás zajistilo příležitost snížit náklady domácností na elektrickou energii a zemní plyn, případně i telekomunikace. Za tuto službu nehradíte žádné poplatky.

Poskytovatel služby (Organizátor e-Aukce) Provoz kontaktního místa Dům Kultury Suchdol nad Odrou – V případě jakýchkoliv dotazů, prosím, kontaktujte níže uvedenou kontaktní osobu. Kontaktní osoba Jarmila Chylíková T: E: SNÍŽENÍ NÁKLADŮ PRO DOMÁCNOSTI Chcete snížit náklady na domácnost? Město pro Vás zajistilo příležitost snížit náklady domácností na elektrickou energii a zemní plyn, případně i telekomunikace. Za tuto službu nehradíte žádné poplatky. Nejčastější otázky a odpovědi Odpovědi zpracovává společnost eCENTRE. Je účast v aukci pro obyvatele města nějakým způsobem zpoplatněna? Ne, obyvatelé nehradí žádné poplatky. Aukce je pro občany zcela ZDARMA! Kolik domácností se musí k aukci přihlásit, aby se dosáhlo očekávané snížení cen? Čím větší bude počet domácností (objem poptávané energie), tím nižší ceny je možné dosáhnout. Předběžně počítáme s účastí cca 300 domácností. Pokud nedojde ke snížení ceny oproti stávajícímu dodavateli, nebo dojde ke snížení ceny pouze u jedné komodity, musí obyvatelé uzavřít smlouvy s vítěznými dodavateli? Nikoliv, pokud by cena vysoutěžená v e-Aukci byla vyšší, než je stávající cena klienta, klient není povinen uzavírat smlouvu s novým (vítězným) dodavatelem. Pokud dojde ke snížení ceny pouze u jedné komodity, může klient uzavřít jen smlouvu na danou komoditu. Smlouvy na dodávky jednotlivých komodit jsou na sobě naprosto nezávislé. Běžně však v elektronických aukcích na dodávky komodit elektřina a zemní plyn dosahujeme úspor v rozmezí %. Nepředpokládáme tedy, že by domácnosti neušetřily. V jakém termínu bude možné začít s odběrem energií od nových dodavatelů? Termíny zahájení odběru od vybraných dodavatelů záleží na výpovědních lhůtách smluv stávajících dodavatelů. U každé domácnosti budou tedy různé. Standardně bývá výpovědní lhůta 3 měsíce počínající prvním dnem kalendářního měsíce následujícího po doručení písemné výpovědi. V takovém případě, když bude výpověď podána do konce května, může dodávka od nového dodavatele na základě nové smlouvy začít od září. Bude mít vedení města nějaký prospěch z této akce? Tím, že vedení Města poskytlo možnost výběrového řízení na dodavatele energií pro své obyvatele, nezíská žádné výhody. Město za službu ani nic nehradí. Děkujeme za Vaše dotazy. (str.1)

Nejčastější otázky a odpovědi Odpovědi zpracovává společnost eCENTRE. Pokud má obyvatel města více míst odběru (například 2 ve městě a 1 v přilehlé obci), bude aukce zahrnovat všechna tato místa odběru? Záleží jen na jeho vůli. Může do e-Aukce dát obě odběrná místa, ale také nemusí. Logické ovšem je mít obě místa za stejnou cenu a u stejného dodavatele. Větší objem vložený do e-Aukce také zvyšuje předpoklad dosažení vyšší úspory. Jaké podklady je třeba eCENTRE ze strany občanů předat?  Kopii smlouvy včetně případných dodatků a všeobecných obchodních podmínek (Elektřina / Zemní plyn)  Kopii ročního vyúčtování (Elektřina / Zemní plyn)  Podepsaná smlouva mezi eCENTRE a klientem Mohou se obyvatelé účastnit e-Aukce, když mají uzavřenou smlouvu na dobu určitou, např. do dubna 2014? Ano mohou, elektronická aukce je realizována na období 2 let a tito uživatelé se tedy mohou k odběru připojit po uplynutí jejich stávající smlouvy, a to na dobu zbývající. Po uplynulých dvou letech bude opětovně vyhlášena e-Aukce. Kde mohou obyvatelé zjistit, na jak dlouhé období mají uzavřenou smlouvu se stávajícím dodavatelem, pokud to není z jejich smlouvy zcela zjevné? Tuto informaci jim musí poskytnout stávající dodavatel. Co využitím této možnosti výběru dodavatele občané krom snížení ceny ještě získají? Kromě výhodnější ceny získávají domácnosti tímto způsobem také 100% administrativní servis, díky kterému se nemusejí obávat někdy nejasných, nesrozumitelných, nebo dokonce pro občany nevýhodně nastavených podmínek. V elektronické aukci jsou jasně stanovené základní parametry podmínek a dodavatelé nabízejí během aukčního kola své ceny. Děkujeme za Vaše dotazy. (str.2) Poskytovatel služby (Organizátor e-Aukce) Provoz kontaktního místa Dům Kultury Suchdol nad Odrou – V případě jakýchkoliv dotazů, prosím, kontaktujte níže uvedenou kontaktní osobu. Kontaktní osoba Jarmila Chylíková T: E: SNÍŽENÍ NÁKLADŮ PRO DOMÁCNOSTI Chcete snížit náklady na domácnost? Město pro Vás zajistilo příležitost snížit náklady domácností na elektrickou energii a zemní plyn, případně i telekomunikace. Za tuto službu nehradíte žádné poplatky.

Městský úřad v Říčanech, Masarykovo náměstí 53/40, Říčany, Tel: , Nejčastější otázky a odpovědi Odpovědi zpracovává společnost eCENTRE. Máte v plánu řešit takto i další služby, třeba telekomunikace? Ano, máme. V případě zájmu občanů jsme schopni uspořádat e-Aukci i na tuto komoditu. Mohou se aukce účastnit i obyvatelé, kteří nemají bydliště v tomto městě? Ano, elektronická aukce je otevřena i dalším městům a obcím. Pokud je smlouva se stávajícím dodavatelem psána na jednoho člena manželského páru, může smlouvu s námi podepsat člen druhý, nebo je nutno, aby smlouvu podepsal ten, na jehož jméno je stávající smlouva? Z důvodu nutnosti jednání se stávajícím dodavatelem, před kterým Vás budeme zastupovat, je nutno, aby smlouvu s námi podepsal ten člen rodiny, na kterého je psána smlouva se stávajícím dodavatelem. Děkujeme za Vaše dotazy. (str.3) Poskytovatel služby (Organizátor e-Aukce) Provoz kontaktního místa Dům Kultury Suchdol nad Odrou – V případě jakýchkoliv dotazů, prosím, kontaktujte níže uvedenou kontaktní osobu. Kontaktní osoba Jarmila Chylíková T: E: SNÍŽENÍ NÁKLADŮ PRO DOMÁCNOSTI Chcete snížit náklady na domácnost? Město pro Vás zajistilo příležitost snížit náklady domácností na elektrickou energii a zemní plyn, případně i telekomunikace. Za tuto službu nehradíte žádné poplatky.