Taktické cvičení Hospoda pod Borovicí, Svatý Jiří konané dne 18. 3. 2013.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Odbornost Hasič III.stupně Ing. Milan TLAMKA
Advertisements

Kurzy k získání odborné způsobilosti pro JSDH
... základní informace úvodní snímek E.z. BOL / H / 008
Koordinace záchranných a likvidačních prací a řízení součinnosti složek v taktické úrovni.
Hasič III. Stupně 2007 Ing. Milan TLAMKA
Odjezd z místa zásahu, uvedení jednotky do akceschopnosti po příjezdu z místa zásahu Ing. Milan Tlamka 2007.
pplk. Ing. Rudolf Konečný HZS Moravskoslezského kraje
Cvičební řád jednotek požární ochrany technický výcvik
Evidence ostatních činností jednotek PO v JMK
ZÁSAHY HZS JMK V ROCE 2012.
Technika u JSDHO Karlštejn
Výroba CAS 20/4800/400-S2R Tatra 815 Terrno 4x4.2 pro JSDHO Přeštice
Organizace požární ochrany a dobrovolní hasiči
(J)SDH Boskovice I Bc. Josef Jeniš.
Kompetence při řízení zásahu JPO a složek IZS
Metodická pomůcka pro JSDH obcí Jihomoravského kraje.
ADAPTACE NOVÝCH ZAMĚSTNANCŮ – BOZP A PO (VSTUPNÍ INFORMATIVNÍ SDĚLENÍ)
OS ZJ KŠ PZTSKL ZDTD ZJPZTSKLPZTSKLZJPZTSKL ZD ZJPZTSKL TDZD ZJPZTSKL KŠ ZJ ZD TD PZT VZS KYN POM SKL - Krizový štáb - Záchranná jednotka - Zdravotnické.
Školení ARDS a Digitální
nprap. Lukáš Blažej Třebíč 2010
SBOR DOBROVOLNÝCH HASIČŮ BOLATICE
Taktická a prověřovací cvičení
Zásady práce v chemické laboratoři
ODBORNÁ PŘÍPRAVA ČLENŮ JSDHO
Úloha Hasičského záchranného sboru ČR při likvidaci havárií
STROJNÍK základy Jakub Vaculík.
Cvičení složek IZS „KV Aréna“
plk. Ing. Hynek Marák ředitel odboru IZS a služeb HZS Zlínského kraje
Být velitelem neznamená být diktátorem. Velitelem se nestává ten, kdo umí nejlépe křičet, ale ten kdo umí nejlépe poradit, pomoci, pochopit Velitel družstva.
Nebezpečné látky Ing. Milan TLAMKA.
HZS ČR organizace a řízení
Organizační členění ÚO
Jednotky požární ochrany
Značení mobilní požární techniky
Jméno autora: Mgr. Vlasta Kollariková Datum vytvoření: Číslo DUMu: VY_32_INOVACE_08_OSVZ_ON Anotace: Seznámit s různými druhy živelných pohrom.
Administrativní náležitosti zřizování JSDHO
Obec - jednotka PO zřizovaná obcí plk. Ing. Hynek Marák ředitel odboru IZS a služeb HZS Zlínského kraje říjen 2007.
Informační podpora při krizovém řízení
Evakuace Pardubice IKM VŠE Praha MUDr. Alena Váňová.
Záchranné a likvidační práce a evakuace historicky cenných materiálů
Únik nebezpečné látky - organizace v místě zásahu
BOJOVÝ ŘÁD Obecné zásady
JEDNOTKY SBORU DOBROVOLNÝCH HASIČŮ JSDH
Traumatologický plán ÚSZS
INTEGROVANÝ ZÁCHRANNÝ SYSTÉM. Co to je IZS? Integrovaný záchranný systém je systém pro koordinaci záchranných a likvidačních prací při vzniku mimořádných.
1 Komunikace VZ s operačním střediskem. 2 Při komunikaci mezi VZ a OPIS je nutné vycházet ze zásad, které jsou uvedeny ve vyhlášce č.247/2001 a č.328/2001.
Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost Název projektu: Inovace magisterského studijního programu Fakulty ekonomiky a managementu Registrační.
Roční zpráva o stavu požární ochrany Kraje Vysočina za rok 2014.
Taktické postupy a organizace řízení českých záchranných složek integrovaného záchranného systému na místě mimořádné události Plk.Ing.Martin Sviták Náměstek.
Povinnosti obcí v oblasti požární ochrany Z pohledu IZS a jednotky PO.
Účelová neinvestiční dotace z rozpočtu MV – GŘ HZS ČR na výdaje jednotek sborů dobrovolných hasičů obcí plk.Mgr. Jaromír Lebeda.
Změny ve sledování a evidování úkolů JPO v operačním a organizačním řízení ZOČ – zprávy o činnosti.
Odborná příprava JSDHO Z měny v roce 2014 mjr. Ing. Jan Kolář HZS Plzeňského kraje, ÚO Plzeň, únor 2014.
Ochrana obyvatel při radiační havárii. Zákon č. 240/2000 Sb., o krizovém řízení (Krizový zákon) Vyhláška SÚJEB o funkci a organizaci celostátní radiační.
OPERAČNÍ ŘÍZENÍ. Operační střediska HZS  Povinnost zřizování operačních středisek HZS ČR vyplývá z § 2 odst. 4 zákona č. 238/2000 Sb., O HZS ČR Ministerstvo.
Metodika pro zřizování jednotek sborů dobrovolných hasičů obcí Zdolávání mimořádných událostí.
1 FINANCOVÁNÍ JSDHO Ing. Marta Spálenková vedoucí oddělení krizového řízení.
Technické prostředky v požární ochraně Řád technické služby.
TV 63 Výstup na žebřík a vytvoření prvního proudu Útok s automobilovou vysokozdvižnou plošinou Zpracoval: nprap. Ing. Marek Klívar Zpracováno:
Radiové sítě u HZS Analogová radiová síť (ARS) Digitální radiová síť
Interní předpisy hotelu
FINANCOVÁNÍ JSDHO Ing. Marta Spálenková
Bezpečnost hostů v hotelu, ochrana jejich zdraví a majetku
ELEKTRONICKÉ ZABEZPEČOVACÍ SYSTÉMY
Taktické a bezpečnostní zásady pro umísťování MPT na místě zásahu
Řád výkonu služby v jednotkách HZS podniků, SDH obcí a SDH podniků
Jednotky požární ochrany
Integrovaný záchranný systém a jednotky požární ochrany
Hasičský záchranný sbor hlavního města Prahy
Transkript prezentace:

Taktické cvičení Hospoda pod Borovicí, Svatý Jiří konané dne

Plán taktického cvičení

Tabulka nasazení proudů Tabulka nasazení sil a prostředků Pořadí příjezdu jednotek JednotkaMPTDružstvo Počet proudů Spotřeba hasiva (voda v l) 1.JSDHO ChoceňCAS – 16/3500/200 M2Z „C“cca l 2.HZS Vysoké MýtoCAS – 24/3500/400 S2Z „C“cca l 3.JSDHO Svatý JiříAKV – 16/7000/ JSDHO Vysoké MýtoCAS – 32/8200/800 S3R „C“cca l

Tabulka činností ČASSITUACEPŘEDPOKLÁDANÁ ČINNOST Vznik požáru Dojde k vážné závadě na mikrovlnné troubě s následkem požáru v kuchyni. Zpozorování požáru a jeho ohlášení Zaměstnanec vejde do kuchyně a zpozoruje požár, ihned to oznamuje na tísňovou linku 112. Vyhlášení poplachu JPO, KOPIS vyhlásí výjezd HZS Vysoké Mýto, JSDHO Vysoké Mýto, JSDHO Choceň, JSDHO Svatý Jiří. Jednotky se připravují k výjezdu. Evakuace Probíhá evakuace hostů a zaměstnanců. Výjezd JPO HZS Vysoké Mýto Jednotka hlásí na KOPIS výjezd. VZ je informován z KOPIS o vyslání JSDHO Vysoké Mýto, JSDHO Choceň, JSDHO Svatý Jiří. Při jízdě se jednotka vybavuje IDP a věcnými prostředky.

Tabulka činností Výjezd JPO JSDHO Vysoké Mýto, JSDHO Choceň Jednotky JSDHO Vysoké Mýto a Choceň hlásí na KOPIS výjezd a jsou informováni o události. Výjezd JPO JSDHO Svatý Jiří Jednotka JSDHO Svatý Jiří hlásí na KOPIS výjezd a jsou informováni o události. Příjezd JSDHO Choceň na místo zásahu Jednotka hlásí na KOPIS příjezd na místo události. Jednotka provádí průzkum ustavení techniky, vypnutí hlavního elekt. jističe (vypínače) a hlavní uzávěr plynu.VZ je informován od zaměstnance o situaci, jedná se o požár v kuchyni v 1 NP a v objektu se nenachází další osoby, nikdo není zraněn. VZ vše oznamuje na KOPIS. VZ vydává rozkaz jednotce Družstvo, stroj CAS, vodní zdroj vlastní, směr hořící kuchyň, 1 „B“, rozdělovač před vchod do budovy, první proud 1 „C“ v IDP, vpřed! Příjezd JPO HZS Vysoké Mýto na místo zásahu VD z HZS přebírá velení zásahu. Je informován od VJ JSDHO Choceň o situaci na místě zásahu. VZ informuje KOPIS o situaci na místě zásahu a povolává na místo pracovníka ZPP. ČASSITUACEPŘEDPOKLÁDANÁ ČINNOST

Příjezd JSDHO Svatý Jiří na místo zásahu Jednotky hlásí na KOPIS příjezd na místo události. Nahlásí se VZ. Příjezd JSDHO Vysoké Mýto na místo zásahu Jednotky hlásí na KOPIS příjezd na místo události. Nahlásí se VZ. VZ vydává rozkaz jednotce JSDHO Vysoké Mýto VZ vydává pokyny VJ z Vysokého Mýta. Družstvo, od vlastní CAS, dopravní vedení 1 „B“ s rozdělovačem před pergolu z boku budovy a vytvoření 1 „C“ proudu v IDP na ochranu pergoly. VZ vydává rozkaz jednotce JSDHO Svatý Jiří VZ vydává pokyny VJ ze Svatýho Jiří. Doplnění CAS - 32 JSDHO Vysoké Mýto. HZS Vysoké Mýto, 2 útočný proud je nasazen na lokalizaci požáru Průzkumná skupina 2 se dostala do sálu a započala hasební práce. Otevřením oken je vytvořena přirozená ventilace.

JSDHO Vysoké Mýto, 3 útočný proud je nasazen na ochranu pergoly Strojník, zde 3 proud, VODU! 3 proud chrání pergolu Lokalizace požáru VZ informuje KOPIS o lokalizaci! Dochází k dohašování požáru Jednotky provádí dohašování místa požáru, jsou rozebírány doutnající zbytky. Je nasazena přetlaková ventilace. Na místo události přijíždí pracovník ZPP Pracovník ZPP se kontaktuje s VZ a zjišťuje potřebné informace.

Likvidace požáru Dohašení všech ohnisek požáru, je proveden závěrečný průzkum. VZ informuje KOPIS o likvidaci! Postupné stahování proudů a tech. prostředků Družstva, k odjezdu připravit! Je prováděné postupné stahování proudů, uzavírání hydrantové sítě, úklid tech. prostředků a technika je soustředěna k odjezdu na základnu Provedení závěrečného hodnocení cvičení VZ dává pokyn k nástupu jednotek a je provedeno samotné hodnocení. Vedoucí cvičení ukončuje PC Jednotky se vracejí na základnu.

SDH Svatý Jiří