FÓRUM ZDRAVÉHO MĚSTA JILEMNICE 12. dubna 2012, SD Jilm Akce je součástí projektu Jilemnice – město zeleně, který je spolufinancován z Revolvingového fondu.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
1) Obnova a rozvoj vesnic 2) Občanské vybavení a služby 3) Ochrana kulturního dědictví 4) Investice do lesů 1) Obnova a rozvoj vesnic 2) Občanské vybavení.
Advertisements

Mgr. Pavel Dobeš Ministr dopravy
Fórum Zdravého města Prachatice 16.února Komunitní plán zdraví a kvality života Prachatice ( ) 1. Životní prostředí 1.1 Problém psů, nepořádek,
Ing. Karel Havlíček – ředitel odboru příspěvkových programů
Bc. Lucie Ptáková,  Plánované spuštění systému: 2014  = evropská agentura pro vesmírný systém Galileo (GSA)  Bude zajišťovat především navigaci.
Desatero problémů Chrudimi očima mladé generace 2014.
Nadační fond Městské části Praha 1 SOFOS
ZPRACOVÁNÍ STŘEDNĚDOBÝCH PLÁNŮ DOPRAVNÍ OBSLUŽNOSTI ÚZEMÍ
Začátek … Městská knihovna Sedlčany 1. červen 2001 – otevření knihovny v nových prostorách červen 2003 – první schůzka partnerů, narození Lukáška Potřeba.
Komunikace s veřejností Presentace Města Hlučína pro workshop na téma zapojování veřejnosti Praha Americké centrum 24.ledna 2012.
FÓRUM ZDRAVÉHO MĚSTA JILEMNICE 11. dubna 2013, SD Jilm.
Desatero problémů Chrudimi Vybudovat venkovní tělocvičnu v centru města vybudování venkovní tělocvičny u AFK pro všechny generace plánovací setkání.
SPOLUPRÁCE ZDRAVÝCH MĚST A ZDRAVÝCH ŠKOL Chrudim, 17. května 2005.
Implementace strategie prostřednictvím akčního plánu
Projekt „Rozvoj procesu plánování dostupnosti sociálních služeb v Olomouci“ 3. KOMUNITNÍ PLÁN SOCIÁLNÍCH SLUŽEB MĚSTA OLOMOUCE 2013 – 2015 Tato akce je.
Integrovaný plán rozvoje města Ústí nad Labem - Centrum Podporováno z Evropského fondu pro regionální rozvoj „Vize přestane být snem“
DESATERO PROBLÉMŮ JILEMNICE 7. DUBNA 2011 Tato akce je součástí projektu „Jilemnice – město zeleně“ spolufinancovaného z Revolvingového fondu Ministerstva.
Odpovědná radnice 1 PŘEDSTAVENÍ VOLEBNÍHO PROGRAMU PŘEDSTAVENÍ KANDIDÁTŮ DO ZM V KLIMKOVICÍCH Ing. Zdeněk Husťák – kandidát na starostu města.
21. dubna 2008 Výbor pro strategii a rozvoj STRATEGICKÝ PLÁN OBCE LIBČANY.
KRÁSNÁ LÍPA – NÁŠ BEZPEČNÝ DOMOV KRÁSNÁ LÍPA - NÁŠ BEZPEČNÝ DOMOV Město KrásnáMěsto Krásná Lípa se v roce 2007 zapojilo do projektu Ústecko – živý.
SETKÁNÍ ZDRAVÝCH MĚST LIBERECKÉHO KRAJE 24. května 2013, MÚ Jilemnice.
Praxe vítěze soutěže „O lidech s lidmi“ Zapojování veřejnosti do rozhodovacích procesů (v kvalitě MA21)
Svazek obcí „Drahanská vrchovina“ tvoří od roku 2003 dvanáct obcí leží západně od města Vyškova, na okraji Drahanské vrchoviny SPOLUPRÁCE OBCÍ MIKROREGIONU.
Ing. Helena Beránková Oddělení územního plánování a hluku Odbor hygieny obecné a komunální Telefon: Na Bělidle 7,
Fórum Zdravého města 2009 Ing. Jana Čechová politik Projektu Jilemnice – Zdravé město 9. dubna 2009, Společenský dům Jilm.
. PODPORA MEZIOBECNÍ SPOLUPRÁCE PROJEKT SVAZU MĚST A OBCÍ ZBRASLAVICE 4. PROSINCE 2014.
Obnova a využití klášterních komplexů Plasy a Kladruby
Konference pracovních skupin a veřejnosti ke tvorbě Integrované strategie území – Dolní Žandov.
Regenerace a revitalizace Masarykova náměstí v Jilemnici
Projekt Brno-Zdravé město přínos občanům v rámci veřejné správy
MĚSTO ČESKÝ BROD VEŘEJNÉ SETKÁNÍ V rámci procesu přípravy Strategického plánu rozvoje města Český Brod.
Desatero problémů Chrudimi Vybudovat obchvat města Chrudim jednání s náměstkem ministra a zákonodárci za chrudimský region jednání v Poslanecké.
M ĚSTSKÁ ČÁST P RAHA 21 M ĚSTSKÁ ČÁST P RAHA 21 Zavádění procesu místní Agendy 21 Strategie, otevřenost, spolupráce koordinátorka MA21 Iva Hájková
lenové NSZM ČR: Členové Služby pro členy NSZM ČR  Semináře a školení pro koordinátory PZM a MA21 Boskovice, říjen 2004 Chrudim, červenec 2004.
Ostrava Pilotní projekty v IOP „Integrovaný přístup k řešení romské problematiky v sociálně vyloučených lokalitách“
Informační a poradenské centrum v Havlíčkově Brodě a spolupráce s veřejnými knihovnami Modelový program podpory slaďování profesního a rodinného života.
Podpora obnovy venkova podpora regionálního rozvoje v roce 2008.
III.1.1. Diverzifikace činností nezemědělské povahy opatření je zaměřeno na realizaci jednotlivých aktivit ve venkovských oblastech v rámci diverzifikace.
Aktuální výzvy z operačních programů. Integrovaný regionální operační program Srpen –silnice II. a III. tříd (průběžná výzva) –Provozní a animační náklady.
Vzdělání a vzdělanost a podpora zaměstnanosti
Bezpečné cesty do školy optikou jejich uživatelů MĚSTO V POHYBU: UDRŽITELNÁ MOBILITA A NOVÉ TRENDY V ŠETRNÉ DOPRAVĚ Radek Patrný , Magistrát.
Strategie komunitně vedeného místního rozvoje místní akční skupiny Prostějov venkov o.p.s Veřejné projednání Vranovice-Kelčice 4. března 2015.
1 Projekt Brno-Zdravé město. 2 Cíl zlepšení zdraví a kvality života obyvatel podpora udržitelného rozvoje Projekt Zdravé město Zásady mezioborová spolupráce.
Cíl - zajistit dlouhodobou kvalitu života obyvatel města Kladna prostřednictvím příznivého prostředí a dobře fungujících veřejných služeb 3 prioritní.
Projekty realizované ROP SM krajem a ORP Workshop pro zástupce ORP Olomouckého kraje
Rodinná politika v Jihomoravském kraji Rodinná politika v centru pozornosti krajů a obcí ( Jihlava – konference)
Transformace sociálních služeb z pohledu obce Jméno: Mgr. Alena Krušinová Role obcí v transformaci sociálních služeb 25. – , Praha.
„MĚSTO V POHYBU: UDRŽITELNÁ MOBILITA A NOVÉ TRENDY V ŠETRNÉ DOPRAVĚ “ seminář, Praha, 12. května 2016 Trendy a nové přístupy k řešení městské mobility.
Rodinná politika na úrovni měst a obcí na příkladu města Třebíče Ing. Marie Černá1.
Fórum Zdravého města Řešení největších problémů města 2013/2014.
Seminář Svazu měst a obcí České republiky , Praha Úloha architekta při rozvoji města Ing. arch. Marek Janatka, Ph.D.
MÍSTNÍ AKČNÍ PLÁN ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ ORP KLADNO Pracovní skupiny: Předškolní vzdělávání Čtenářská gramotnost Matematická gramotnost Inkluzivní vzdělávání.
BOLATICE DOBRÁ PRAXE Zlepšení kvality projektu MA21 v obci Bolatice Tato akce je pořádána v rámci projektu Zlepšení kvality projektu MA21 v.
Návrh rozpočtu Jihomoravského kraje na rok  RJMK dne projednala návrh rozpočtu JMK na rok 2016 a doporučila ZJMK ke schválení.  Rozpočet.
Zdravý Kraj Vysočina a MA21 Jana Böhmová Zdravý Kraj Vysočina a MA21 Rok 2004: realizace projektu Zdravý kraj aktivní člen NSZM ČR realizátor.
Problémová analýza – shrnutí Návrh scénářů řešení –
Integrovaná strategie rozvoje území , Vrbátky.
Zdravotní plán Města Jihlavy Ing. Soňa Krátká Koordinátorka PZM a MA
Ministerstvo pro místní rozvoj Řídící orgán SROP a JPD Praha Pardubický kraj.
Návrh rozpočtu Jihomoravského kraje na rok Východiska pro sestavení návrhu rozpočtu JMK na rok 2016  Návrh zákona o státním rozpočtu České republiky.
Projekt Jihlava Zdravé město.  město Jihlava je členem Národní sítě Zdravých měst ČR od června 2007  politikem zodpovědným za PZM a MA21 je náměstkyně.
„Implementace Místní agendy 21 a principů udržitelného rozvoje v MSK“
5 POTŘEBNÝCH SOUČÁSTÍ místní Agendy 21
Statutární město Jihlava je členem Národní sítě Zdravých měst ČR od června 2007
Strategie regionu, obce
Ing. Roman Vodný, Ph.D. ředitel odboru územního plánování MMR
Stárnutí a veřejný prostor – Praha 2017
Role SVAZU při podpoře městské mobility
Výsledky projednávání
Základní údaje Samostatná městská část od roku 1994 Rozloha 1 353,1 ha
Transkript prezentace:

FÓRUM ZDRAVÉHO MĚSTA JILEMNICE 12. dubna 2012, SD Jilm Akce je součástí projektu Jilemnice – město zeleně, který je spolufinancován z Revolvingového fondu Ministerstva životního prostředí ČR.

DESATERO PROBLÉMŮ JILEMNICE 2011 DESATERO PROBLÉMŮ JILEMNICE 2011 ověřené problémy - č. 1 Hraběnka jako sportovně-rekreační areál - č. 2 Kontrola nočních podniků, snížení hluku v noci - č. 3 Opravy povrchů místních vozovek - č. 4 Podporovat a rozvíjet sociální služby - č. 5 Zachovat osmileté gymnázium a vyřešit prostorové podmínky školy - č. 6 Zámecký park – opravit stávající pódium pro kulturní akce - č. 7 Zbudovat skatepark - č. 8 Zlepšit stav zeleně ve městě

Hraběnka jako sportovně-rekreační areál - řešením projektu se zabývá komise tělovýchovy a sportu - etapizace projektu, I. etapa: realizace střelnice a kolečka po městských pozemcích - vložení projektu do akčního plánu rozvoje města – posílení priority vedením města - vyjmutí pozemků přes ZPF - nulové finance na vypracování prováděcího projektu

Kontrola nočních podniků, snížení hluku v noci -namátkově proběhlo několik společných kontrol Policie ČR a sociálního odboru -zaměření na podávání alkoholu nezletilým -projednávání podnětů v komisích města -apel na provozovatele nočních podniků -vyhláška o zákazu konzumace alkoholu na veřejných místech -pracovní doba městské policie, nedostatečný počet městských strážníků -malá intenzita kontrol -výtržnictví, podávání alkoholu osobám mladším 18 let ilustrační foto →

Opravy povrchů místních vozovek -v letošním roce se začne s opravou mostního objektu v ulici Dolení (u nábytku) -nové povrchy položeny v rámci akce Čistá Jizera (Hrabačov, U Labutě, Metyšova) -kritický stav komunikace Za Lázněmi a na Kozinci -omezené finanční prostředky (z kapitoly údržba komunikací je hrazena také zimní údržba)

Podporovat a rozvíjet sociální služby -pracovní skupina komunitního plánování sociálních služeb -setkávání pěstounských rodin -podpora projektu Jilemnice – město bez bariér -fungování klubu seniorů -Dětské centrum, DPS -malý počet preventivních programů pro seniory

Zachovat osmileté gymnázium a vyřešit prostorové podmínky školy -změna ve vedení školy -odolání ataku zrušení osmiletého gymnázia -blížící se přestavba budovy bývalé textilní školy -propagace školy ve zpravodaji, na webových stránkách -snižující se počet studentů -špatná dopravní obslužnost

Zámecký park – opravit stávající pódium pro kulturní akce -v roce 2011 byla zpevněna opěrná zeď pódia -v roce 2011 proběhly terénní úpravy kolem pódia -zpracována studie zámeckého parku, ve kterém je oprava stávajícího pódia naznačena - v r proběhne rozsáhlá revitalizace zadní části zámeckého parku -omezené finanční prostředky -nalezení konsensu mezi investorem a památkáři

Zbudovat skatepark ilustrační foto → -umístěním se zabývá dětský parlament města -v jednání je umístění skateparku do budovy čp. 70 v Komenské ulici -výpůjčka prostoru schválena v únoru 2012 radou města -rekonstrukci prostor provede Skate Club Jilemnice -snaha o vybudování prostoru již od r úzká cílová skupina

Zlepšit stav zeleně ve městě -v r bude revitalizován prostor sokolského parku v rámci projektu přeshraniční spolupráce -v r budou revitalizovány prostory zámeckého parku, areálu MMN a aleje Zámecká-Křížek v rámci projektu OPŽP -v r bude revitalizován prostor kolem kostela v rámci projektu Jilemnice – město zeleně -zpracovány studie: Obnova ovocných alejí ve městě, Cesta z města alejemi, Návrat jilmů do Jilemnice -nesouhlas veřejnosti s rozsahem kácení -zajištění následné péče o vysazené porosty

Z aktivit Zdravého města Jilemnice v r únor: kulatý stůl na téma revitalizace městské zeleně na území města Jilemnice -březen: dotazníkové šetření spokojenosti obyvatel -duben: Fórum Zdravého města, Den Země -květen: školení „řešíme společně otázku bioodpadu -září: Evropský týden mobility, Dny evropského dědictví -soutěž: Jilemnice krásná a rozkvetlá -dětský parlament -projekty: Jilemnice – město zeleně, zavádění systému EMAS na MěÚ -zapojení v pilotních projektech: ekologická a uhlíková stopa -seriál ve zpravodaji: o spolcích -dosažení kategorie C v kritériích místních Agendy 21

Co pro Vás chystáme/děláme v roce 2012? -osvědčené kampaně: Den Země, Evropský týden mobility -oblíbené soutěže: Jilemnice krásná a rozkvetlá -seriál ve zpravodaji: o řemeslech -kulaté stoly: zimní údržba, revitalizace zeleně, aleje ve městě, dopravní situace ve městě -naplňujeme kritéria místní Agendy 21 -spolupracujeme s partnery (např. beseda v Senior klubu na téma „Senioři v silniční dopravě“)

Za pozornost Vám děkují Ing. Jana Čechová a Ing. Martin Šnorbert