Příštích deset let bude charakterizováno rozvojem technologie i programového obsahu televizního vysílání a s tím souvisejících nových služeb. Nové technologie.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Technický plán přechodu A co dál?
Advertisements

Multiplex veřejné služby 2008 – Digimedia 2008 Ing.Pavel Hanuš Manažer programu digitalizace ČT.
Národní koordinační skupina pro digitální vysílání v ČR Ing. Zdeněk Duspiva Cíle a financování informační kampaně na podporu digitalizace.
Efektivita a budoucnost zemského pokrytí digitálním televizním vysíláním Konference DIGImedia Praha 12. června 2008 Kamil Levinský ředitel úseku pro transformaci.
GOOD DECISIONS – BAD OUTCOMES
Stanovisko TV Nova K TPP TV Nova podporuje digitalizaci  Společnost CET 21 se jako jeden z vůdčích subjektů procesu přechodu zemského.
Rok po ostrém startu digitálního televizního vysílání
Emancipace satelitního vysílání v ČR pro reklamní trh Leoš Pohl Czech Digital Group, a.s. 12. června 2008 DIGIMEDIA 2008.
Aktivity Ústeckého kraje v rámci implementace RIS ÚK.
DIGIMEDIA 2013 Nové horizonty rozhlasového vysílání Marcel Procházka České Radiokomunikace a.s. 13. června 2013.
Tvorba mezinárodních podnikových sítí a strategických aliancí
Satelit – nadpozemské řešení digitalizace TV příjmu červen 2009.
Bilance české digitalizace Ing.Pavel Hanuš Manager programu digitalizace ČT.
Tv a net Pravidla licencování IPTV Kam kráčí české telekom. sítě Srní
X13PMT 2. seminář Ing. Martin Molhanec, CSc. Garant předmětu ČVUT – FEL, K13113.
Aukro.cz – projektový management v e-commerce Tereza Kabrdová.
FÁZE A CYKLUS SUMP: Od myšlenky k praktickým řešením Petr Kurfürst, Centrum dopravního výzkumu, v.v.i. Praha, Kongresové centrum
KONEČNĚ SPOLU podzim Aktivní karty ČR + SR dosaženo ČR SR = aktivních karet.
Tento studijní materil byl vytvořen jako výstup z projektu č. CZ.1.07/2.2.00/ Vývoj regulace a dohledu nad finančním trhem Shrnutí poznatků Ing.
Odbor veřejné správy a eGovernmentu v roce 2013
Elektrotechnika Přenosová technika
Návrh nového zákona o elektronických komunikacích Hradec Králové 30. března 2004.
Informační strategie. řešíte otázku kde získat konkurenční výhodu hledáte jistotu při realizaci projektů ICT Nejste si jisti ekonomickou efektivností.
Chytré sítě Smart grids.
Digitalizace: Jsme na straně diváků Jan Lamser, člen představenstva a vrchní ředitel ČSOB odpovědný za Poštovní spořitelnu a přímé bankovnictví 17. května.
Blok I: Zapínáme digitál, vypínáme analog moderuje: Jan Potůček.
Předmět: Řízení podniku 1
Digitalizace televizního vysílání & Internet Ing.Pavel Hanuš Manager programu digitalizace ČT.
Institucionální a věcné aspekty státní podpory exportu
Digitalizaci se neubráníme, ale kde je psáno, že to musí být zrovna DVB-T? DIGImedia 2007 Kavčí hory 17. května 2007.
Rozvíjíme DVB-T2 a HDTV v ČR
Podpora a rozvoj komunikační infrastruktury veřejné správy (KIVS) Ing. Lubomír Moravčík
Příprava RIS LK – OS 1 Připomínkování a rozpracování první priority odbornou skupinou č.1.
Televizní vysílání v České republice
Digitalizace – Tisková konference Prima TV. Digitalizace – tisková konference Jak chápeme digitalizaci?  Vnímáme digitalizaci jako proces, který.
Mgr. Jiří Janeček Senát PČR Osvěta zvenčí ? Schopný autor tvoří, neschopný poučuje George Bernard Show.
Orbis pictus 21. století Tato prezentace byla vytvořena v rámci projektu.
ZÁKLADY TRANSFERU TECHNOLOGIÍ Inovační aktivity a transfer technologií Zdroje, prostředky a dovednosti Význam TT Proces řízení TT Mezinárodní kooperace.
IPTV dva roky poté Jan Potůček, DigiZone.cz. Stručná historie září 2005 – zahájení prvního pilotního vysílání IPTV v České republice (Mattes AD, Ostravsko)
AUKCE SPEKTRA - očekávání a realita – Marek Ebert, ČTÚ Digitální výzvy 2012 Praha, 8. listopadu 2012.
eGovernment Informační systémy ve státní správě a samosprávě
1 Tisková konference Newton House, Praha, Prezentace výsledků projektu: Výzkum chování potencionálních zákazníků na digitálním trhu v ČR "Digitalizace.
Inovace je změna daného stavu a lze ji aplikovat ve všech směrech lidských aktivit. Tyto změny mají sedm řádů, sedm faktorů a sedm zdrojů. Inovační proces.
Satelit = HDTV do každé domácnosti září Limity pro rozvoj HDTV Dostupnost signálu HDTV Vybavenost domácností televizory zobrazujícími HDTV Cenová.
Orbis pictus 21. století Tato prezentace byla vytvořena v rámci projektu.
DIGITÁLNÍ VYSÍLÁNÍ V ČR. ISSS Proces digitálního vysílání v ČR (1999 – 2004) 1999  zahájení experimentálního vysílání DTV (Praha, později Brno)
1 ASOCIACE INOVAČNÍHO PODNIKÁNÍ ČR Inovační potenciál ČR Technologický profil ČR Cena Inovace roku 2011 Pavel Švejda Seminář Inovace a technologie v rozvoji.
Technologické Inovační Centrum Akční plán RIS ZK – aktivity TIC Lenka Kostelníková Seminář „Inovace a technologie v rozvoji regionů“, Brno
1 ASOCIACE INOVAČNÍHO PODNIKÁNÍ ČR K čemu slouží Technologický profil ČR pro inovační firmy? Jsme připraveni na zvládnutí inovačních procesů? Pavel Švejda.
1 14.Postakviziční integrace-jaké kroky se mají učinit po podpisu kupní smlouvy Kateřina Čepeláková, E-72 Šk.rok:2009/2010.
Národní koordinační skupina pro digitální vysílání v ČR Ing. Zdeněk Duspiva NKS 2008.
Digitalizace v ČR ISSS, Hradec Králové, duben 2005.
Divák musí vědět, kdy a proč by měl investovat do nové televize Marcel Procházka Ředitel regulace a strategie DVB-T2 Televizní digitalizace
Strategie rozvoje pozemního televizního vysílání 1. prosince 2015 Konference Asociace regionálních a lokálních televizí Marcel Procházka Ředitel regulace.
Budoucnost DTT: DVB-T2 a konkurence RNDr. Radim Pařízek
PROCESNÍ MODELOVÁNÍ AGEND VEŘEJNÉ SPRÁVY Rámcový návrh projektu.
Sekce fondů Evropské unie (Sekce 8) Hlavní náplň Zajištění činností Řídicího orgánu operačních programů spolufinancovaných z ESF (OP LZZ a OPZ), Zprostředkujících.
Strategie rozvoje zemského televizního vysílání 3. prosince 2015 Volební výbor Poslanecké sněmovny Parlamentu České republiky Martin Gebauer Generální.
Pracovní schůzka aktérů integrace - příprava navazujícího projektu „Jihomoravské regionální centrum na podporu integrace cizinců 2010“ 30. září 2009 EVROPSKÝ.
Co je to projekt? Veřejná správa, Regionální rozvoj Litoměřice Jan Jůna 2012.
Setkání s řešiteli pro veřejnou zakázku
Státní energetická koncepce, energetická bezpečnost ČR, energetický systém EU: Jaká budoucnost čeká jádro? Dana Drábová Efektivitu již nelze měřit především.
Co dokážeme připravit pro HbbTV v ČR?
Přínos přechodu na DVBT-T2 pro koncové uživatele
Německý start DVB-T2 Ivo Ferkl Strana
Český telekomunikační úřad
Role ČT v rozvoji DTT.
„Program RE:START a Platforma Uhelné regiony“
Strategie rozvoje obce - tvorba koncepčního dokumentu Shrnutí
Mediální reflexe 2018 Ministerstvo kultury.
Transkript prezentace:

Příštích deset let bude charakterizováno rozvojem technologie i programového obsahu televizního vysílání a s tím souvisejících nových služeb. Nové technologie – Nová budoucnost Televize má schopnost se měnit Otázkou je – Kdy ? Jak ? Za kolik?

Faktory dalšího rozvoje TV Zdroje Kvalitní programový obsah Technologie Distribuce Kreativita Odvaha riskovat Lidi Ekonomika a Finance Kvalitní, atraktivní, nadčasový, perfektně výrobně zvládnutý programový obsah HDTV HbbTV 3DTV HEVC (High Efficient Video Coding) Ultra-HDTV Nové technologie=nové postupy DVB-T,T2 DVB-S,S2,S3 DVB-C Internet Nutnost využívat veškeré dostupné distribuční platformy pro oslovení diváka Technologické inovační cykly se zrychlují Adaptační procesy stagnují

Terestrické vysílání – Rozhodovací proces Politické rozhodnutí Strategie postupuRealizace Monitoring Nové technologie Je terestrické vysílání základní distribuční platformou pro TV vysílání ? Je veřejným zájmem digitální dividenda 2 (DD2) ? Je veřejným zájmem regionální členění TV vysílání ? Je veřejným zájmem trvale udržitelný rozvoj terestrického televizního vysílání ? Je terestrické vysílání základní distribuční platformou pro TV vysílání ? Je veřejným zájmem digitální dividenda 2 (DD2) ? Je veřejným zájmem regionální členění TV vysílání ? Je veřejným zájmem trvale udržitelný rozvoj terestrického televizního vysílání ? O plošné migraci na novou technologii nemůže rozhodovat ani ČTÚ ani jakákoli televize či telekomunikační operátor. Nikdo z nich k tomu ani nemá legislativní oporu.

Migrace na DVB-T2 Je zájmem ČR – DD 2 ? ANO Stát musí určit pravidla a vytvořit podmínky Technický plán řízené migrace Legislativní vyřešení role ČT, řešení zdrojů Jistota zavedení a základní garance pro diváky NE Stát musí určit pravidla Tržní postup Neřízená migrace Business plány komerčních subjektů, omezená role ČT Žádná jistota zavedení či nezavedení a žádná garance pro diváky

Migrační proces a role ČT (příklad možného postupu) DVB-T DVB-T2 Pilotní pravidelné vysílání Migrace Neřízená migrace Řízená migrace Strategie Příprava a schválení Příprava realizace Postupná realizace Iniciační role ČTStabilizační role ČT UHDTV1-4k DVB-T2 & HEVC UHDTV2-8k DVB-T2 & HEVC UHDTV2-8k DVB-Tx & HEVC x ? HDTV DVB-T2 & MPEG4/AVC

Shrnutí Je třeba urychleně vypracovat strategii udržitelného rozvoje terestrického vysílání, včetně nastavení procesu průběžného monitoringu a testování nových technologií, což přepokládá základní politická rozhodnutí Je třeba zahájit v dohledné době pilotní pravidelné vysílání v DBV-T2 s jasně definovaným časovým rámcem ČT bude naplňovat požadavky zákona: FTA vysílání v DVB-T + regionalizace + rozvoj nových vysílacích technologií podle stávající legislativy a její možnosti pro realizaci úplné plošné migrace z DVB-T na jinou terestrickou platformu jsou v této chvíli prakticky nulové, může však být iniciátorem celého procesu ČT musí mít vytvořeny základní podmínky – Legislativní – zmocnění k technologické migraci, distribuční mix – Zdroje Kmitočty (základní MPX veřejné služby, regionální subsíť, testovací subsíť) Pokrytí nákladů plošného souběžného vysílání při řízené migraci ČTÚ musí zachovat maximální dostupnost kmitočtového spektra až do doby kdy bude jasná koncepce terestrického vysílání a jeho dlouhodobě udržitelného rozvoje. Do té doby je DD2 nepřijatelná. Spuštění pravidelného pilotního vysílání v roce 2014 je reálné DD2 před rokem 2025 není v ČR reálná, pokud nebude přijata adekvátní strategie a vytvořeny odpovídající podmínky