Název školy: SPŠ Ústí nad Labem, středisko Stříbrníky

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Jištění kvality technologických procesů
Advertisements

Projekt MŠMTEU peníze středním školám Název projektu školyICT do života školy Registrační číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ ŠablonaIII/2 Sada 33 AnotaceUvedení.
Elektronické zabezpečovací systémy I.
Číslo prezentace:48 Autor prezentace: Vladimír Vencovský
„Zavřít dveře nestačí…“ prezentace projektu prevence majetkové kriminality Projekt proběhl v roce 2011 a byl podpořen Olomouckým krajem a státní dotací.
Konstrukce dveří pro bytovou a průmyslovou výstavbu
HISTORIE ZÁMKŮ Decimus Iunius Iuvenalis – „Závoru pozdě dáváš, když zloději vykradli stáje“
Název školyIntegrovaná střední škola technická, Vysoké Mýto, Mládežnická 380 Číslo a název projektuCZ.1.07/1.5.00/ Inovace vzdělávacích metod EU.
PODPORA PŘÍRODOVĚDNÉHO A TECHNICKÉHO VZDĚLÁVÁNÍ NA STŘEDÍCH ŠKOLÁCH V JIHOMORAVSKÉM KRAJI Ing. Zdenka Kučerová.
Ochrana před úrazem elektrickým proudem
Ochrana před úrazem elektrickým proudem
Příprava na hodinu dějepisu, organizace výuky dějepisu
Pro předmět: hotelový provoz Vypracovala: Bc. Eva Cejnková
Název školy: SPŠ Ústí nad Labem, středisko Stříbrníky
Název školyStřední odborná škola Luhačovice Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ AutorIng. Lubomír Kacálek Název šablonyIII/2 – Inovace.
Definování prostředí pro provozování aplikace dosud jsme řešili projekt v obecné rovině aplikace bude ovšem provozována v konkrétním technickém a programovém.
ÚČEL AUTOMATIZACE (c) Tralvex Yeap. All Rights Reserved.
Kvantová čísla CH-1 Obecná chemie, DUM č. 7 Mgr. Radovan Sloup
Nová dimenze Vaší archivace Nová dimenze Vaší archivace.
ŠKOLA: Gymnázium, Tanvald, Školní 305, příspěvková organizace ČÍSLO PROJEKTU: CZ.1.07/1.5.00/ NÁZEV PROJEKTU: Šablony – Gymnázium Tanvald ČÍSLO.
Klíčová aktivita:32 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT Sada číslo: Výstup číslo:04 19 Autor:Petr Lukáš Vzdělávací oblast:Fyzika Výuková hodina:Zvuková.
 Škola: Střední škola právní – Právní akademie, s.r.o.  Typ šablony: III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT  Projekt: CZ.1.07/1.5.00/
1 OPERAČNÍ PROGRAM ŽIVOTNÍ PROSTŘEDÍ pro období MINISTERSTVO ŽIVOTNÍHO PROSTŘEDÍ
Název školy: Střední odborná škola stavební Karlovy Vary Sabinovo náměstí 16, , Karlovy Vary Autor: MARIE KRAUSOVÁ Název materiálu: VY_32_INOVACE_01_.
Autor: MIROSLAV MAJCHER
06/2003Přednáška č. 11 Dynamický model stárnutí objektu (části objektu) – základní popis Předmět: Modelování v řízení MR 11 (Počítačová podpora) Obor C,
Základní zadání POPR (2009 ZS) 1.základní informace k sestavení modelu objektu 2.pro model použijte stávající projekt z výuky nebo jiný dostupný projekt.
Podniková ekonomika Personální činnost.
Výukový materiál zpracován v rámci projektu EU peníze školám Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ ŠablonaIII/2č. materiálu: VY_32_INOVACE_99.
Název školy Střední odborná škola Luhačovice
Spojovací, signální a zabezpečovací prostředky v domácnosti
Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiáluVY_32_INOVACE_045 Název školyGymnázium, Tachov, Pionýrská 1370 Autor Ing. Roman Bartoš Předmět Informatika.
Rekapitulace obsahu modelu Předmět: Počítačová podpora řízení K126 POPR Obor E ZS, 2011, K126 EKO Přednášky/cvičení : doc.Ing. P. Dlask, Ph.D. Cvičení.
TRUHLÁŘ I.ročník Výrobní zařízení Střední škola stavební Teplice
Bezpečný dům DOUBRAVAN Město ORLOVÁ. Výchozí stav objektu  Základní informace o objektu  Vývoj a změny v užívání objektu  Rekonstrukce bloku domu čp.
Autor: MIROSLAV MAJCHER
Copyright (C) 1999 VEMA počítače a projektování, spol. s r.o.
Řešení informační bezpečnosti v malých a středních firmách Pavel Šnajdr – Informační management 2 Diplomová práce.
Název školy: Střední odborná škola stavební Karlovy Vary Sabinovo náměstí 16, Karlovy Vary Autor: MIROSLAV MAJCHER Název materiálu: VY_32_INOVACE_13_ELEKTRICKÁ.
Střední škola Oselce Škola: SŠ Oselce, Oselce 1, Nepomuk, Projekt: Registrační číslo: CZ.1.07/1.5.00/ Název: Modernizace.
Střední odborné učiliště stavební, odborné učiliště a učiliště
Vypracováno kolektivem autorů České společnosti pro technickou normalizaci Úřad pro technickou normalizaci, metrologii a státní zkušebnictví
Orbis pictus 21. století Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky Systémy moderních elektroinstalací.
ELEKTRONICKÉ ZABEZPEČOVACÍ SYSTÉMY. Název projektu: Nové ICT rozvíjí matematické a odborné kompetence Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Název školy:
APROKS Turniket – součást přístupového systému.
ELEKTRONICKÉ ZABEZPEČOVACÍ SYSTÉMY. Název projektu: Nové ICT rozvíjí matematické a odborné kompetence Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Název školy:
ELEKTRONICKÉ ZABEZPEČOVACÍ SYSTÉMY. Název projektu: Nové ICT rozvíjí matematické a odborné kompetence Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Název školy:
Anotace Materiál je určen pro 2. ročník studijního oboru Provoz a ekonomika dopravy, předmětu Manipulace s materiálem, inovuje výuku použitím multimediálních.
ELEKTRONICKÉ ZABEZPEČOVACÍ SYSTÉMY. Název projektu: Nové ICT rozvíjí matematické a odborné kompetence Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Název školy:
STAVEBNÍ TRUHLÁŘSTVÍ Terminologie oken
ELEKTRONICKÉ ZABEZPEČOVACÍ SYSTÉMY. Název projektu: Nové ICT rozvíjí matematické a odborné kompetence Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Název školy:
Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost Název projektu: Inovace magisterského studijního programu Fakulty ekonomiky a managementu Registrační.
Elektromagnetická slučitelnost. Název projektu: Nové ICT rozvíjí matematické a odborné kompetence Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Název školy:
VY_52_INOVACE_05_20_LEZB Zbyněk Lecián Výukový materiál Škola: Střední průmyslová škola elektrotechnická a informačních technologií Brno Autor: Zbyněk.
© IHAS 2011 Tento projekt je financovaný z prostředků ESF prostřednictvím Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost a státního rozpočtu ČR.
VY_32_INOVACE_AUT1_15 Požadavky na karoserii z hlediska bezpečnosti.
Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích Ústav aplikované informatiky Ústav aplikované informatiky Kurz 715 / 2013 Ochrana utajovaných informací Fyzická.
Mul-T-Lock® 7x7 Vložka se 7 stavítky
Ochrana před úrazem elektrickým proudem
Třídimenzionální radary Základní takticko-technické údaje radarů:
Účel a přehled přestaveb budov
Výukový materiál zpracován v rámci projektu
PROJEKT: Hodnocení průmyslových rizik
Taktické a bezpečnostní zásady pro umísťování MPT na místě zásahu
ELEKTRONICKÉ ZABEZPEČOVACÍ SYSTÉMY
Elektromagnetická slučitelnost
„Zavřít dveře nestačí…“
Ochrana před úrazem elektrickým proudem platnost od
EKONOMIKA VETERINÁRNÍ ČINNOSTI
monitorovacích indikátorů a kvality realizace SPL MAS
Transkript prezentace:

Název školy: SPŠ Ústí nad Labem, středisko Stříbrníky Autor: Bc. Zdeněk Vazač Název: VY_32_INOVACE_07_BES_02_Bezpečnostní systémy Téma: Bezpečnostní systémy Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/34.0334

Anotace: Prezentace slouží k vizualizaci teoretického základu předmětu Bezpečnostní elektronické systémy na střední průmyslové škole. V úvodní části se seznámíme s vývojem ochrany před nebezpečím a s tím spojenou potřebou signalizovat toto nebezpečí, základními normami, odbornou způsobilostí a členěním systémů zabezpečovací techniky. Prezentaci mohou využít žáci také při domácí přípravě. Metodika: Prezentace nenahrazuje, pouze doplňuje, ostatní metody výuky. Z tohoto důvodu není nastaven automatický přechod snímků. Snímek 3 slouží jako rozdělovník, umožňující volbu jednotlivých oblastí, popř. lze zvolit postupný sled jednotlivých snímků.

Historický úvod do mechanických zábranných systémů (MZS) Charakteristika MZS Pasivní (průlomová) bezpečnost Úkoly. otázky Historie Historický úvod do mechanických zábranných systémů (MZS)

Historický úvod: Technické prostředky pro ochranu zdraví a majetku jsou vytvářeny již od dob starověku (hradby, tvrze, padací mosty mříže, kované truhlice atd.) měly podobu pouze jednoduchých prvků. Z hlediska historického vývoje techniky byly na prvním místě využívání mechanické principy. S postupným vývojem lidstva a rozvojem techniky se začaly měnit i dostupné materiály, ze kterých byly ochranné prvky vyráběny. První snahy chránit svoje území bylo značení obvodovým ohraničením v podobě zašpičatělých kůlů a později hradeb, příkopů, ochrany vstupů, okenních otvorů. S bezpečnostními prvky se objevují také metody a principy jejich překonání, hrubou silou nebo za využití znalostí vlastních principů.

První archeologický nález dřevěného klíče (bez zámku) pochází z Egypta z doby před 3, 5 milionu let z období vlády faraona Ramesse II. Progresivní vývoj zábranné techniky byl umožněn díky využívání kovů – římští řemeslníci. Obrovský rozvoj zámků se odehrál v 18. a 19. století – Francie, Německo, Anglie 20. století pak představuje nasazení prvků magnetických, elektrických a elektronických. Dřevěný zámek s kolíčkovými stavítky

Barronův stavítkový zámek Chubbův zámek s otočnými stavítky Brahmahův válcový zámek s axiálními stavítky Yaleův cyindrický zámek

Popis mechanických zábranných systémů: Mechanickými zábrannými prostředky se rozumí zejména prostředky pro ohraničení prostor – např. zdi a ploty, vstupní bezpečnostní systémy vrat, branek, dveří a oken, mříže, bezpečnostní skla a fólie a vlastní uzamykací systémy. K mechanickým zábranným systémům (MZS) řadíme i prostředky individuální ochrany. Jedná se o prostředky, které mohou sloužit i samostatně, převážně jako úschovné objekty. Patří sem především mobilní a stacionární trezory, trezorové skříně, ohnivzdorné skříně, příruční pokladny, přenosné kontejnery a kufry. Základní úlohou mechanických zábranných systémů je vytvořit pevnou překážku proti násilnému vniknutí osob a zabránit znehodnocení a krádeži předmětů, techniky a zařízení umístěných v chráněném objektu. S ohledem na vzrůstající kriminalitu je nutnost věnovat náležitou pozornost mechanickému zabezpečení objektů firem, obchodů, úřadů, apod. stále aktuálnější.

MZS patří do široké problematiky bezpečnostních systémů, dělíme je na: Prostředky obvodové ochrany - tyto prostředky zajišťují bezpečnost především vyhrazeného prostoru Prostředky objektové ochrany - tyto prostředky zabraňují nepovolanému přístupu do objektů Prostředky individuální ochrany - jedná se o přenosné i nepřenosné technické prostředky

Charakteristika mechanických zábranných systémů: Stupeň pasivní (průnikové) odolnosti každý mechanický zábranný systém je překonatelný v určitém reálném čase hodnota času pro překonání záleží na několika parametrech: kvalita MZS znalost konstrukce překonávaného zařízení umístění (instalace) MZS druh a kvalita použité techniky (nástroje) pro překonání MZS možnost použití vedlejších energetických zdrojů (el. zásuvky) Δt = t2 – t1 Δt – časový interval potřebný k překonání bezp. zařízení t1 – čas zahájení práce na překonání zábrany t2 – čas ukončení překonání zábrany

Charakteristika mechanických zábranných systémů: Stanovení doby průlomové odolnosti - minimální doba průlomové odolnosti pro otvorové výplně

Charakteristika mechanických zábranných systémů: Stanovení doby průlomové odolnosti - minimální doba průlomové odolnosti pro úschovné objekty