Výukový materiál byl zpracován v rámci projektu OPVK 1.5 EU peníze školám registrační číslo projektu:CZ.1.07/1.5.00/34.1026 Autor: Blanka Štrublová Zpracováno: 29.12.2012 Ročník (obor): 3.CU 29-54-H/01 Cukrář Tematická oblast: Restaurační moučníky Předmět: Technologie Anotace: Výukový materiál slouží k upevnění výrobních postupů smažených moučníků. Šablona číslo materiálu: III/2-25 III/2-25-13
Smažené moučníky 2. Autor: Emes http://commons.wikimedia.org/wiki/File:Kirchtagskrapfen_auffaschingskrapfen.jpg?uselang=cs
Smažené ovoce ovoce se omáčí v připraveném těstě a smaží těsto se připravuje těsně před použitím, delší stání má za následek gumovatění těsta (bobtnání lepku)
těsta základní těsto – mléko, vejce, cukr, mouku hladkou, sůl rozšleháme a přecedíme vinné těsto – bílé víno, vejce, mouku hladkou, cukr, olej, sůl lehké těsto – smetanu, hladkou mouku, cukr, sůl, žloutky, rozšleháme a poté vmícháme ušlehaný sníh z bílků, rum
Smažená jablka Výrobní postup oloupaná jablka zbavená jádřinců nakrájíme na kolečka krátce blanšírujeme v cukerném roztoku po vychlazení máčíme v některém z připravených těst a vkládáme do rozpáleného tuku podáváme sypané skořicí nebo s teplým vanilkovým krémem a zdobíme šlehanou smetanou
Smažené meruňky Výrobní postup meruňky rozpůlíme a krátce blanšírujeme sloupneme slupku, pocukrujeme a necháme hodinu stát poté namočíme do hustého těsta a smažíme po obou stranách usmažené po odkapání posypeme moučkovým cukrem a necháme v troubě zkaramelizovat, podáváme horké
Autor: Ranveig http://commons.wikimedia.org/wiki/File:Fried_banana.jpg?uselang=cs
Smažená zmrzlina Výrobní postup dva buflery spojíme zmrzlinou, ve které je vložená kompotová jahoda pokapaná griotkou korpusy vložíme do mrazicího pultu a necháme ztuhnout po ztuhnutí namáčíme v připraveném palačinkovém těstě, obalíme v piškotových drobečcích a vložíme do rozpáleného tuku podáváme pocukrované a zdobíme šlehačkou připravujeme na objednávku
Autor: Diane http://commons.wikimedia.org/wiki/File:FriedIceCream.jpg?uselang=cs
zápis Smažené moučníky Výrobky: Smažené ovoce - Smažená jablka - Smažené meruňky Smažená zmrzlina
Použité zdroje http://commons.wikimedia.org/wiki/File:Kirchtagskrapfe n_auffaschingskrapfen.jpg?uselang=cs http://commons.wikimedia.org/wiki/File:Fried_banana.jp g?uselang=cs http://commons.wikimedia.org/wiki/File:FriedIceCream.j pg?uselang=cs Cukrářská výroba III. Praha: Informatorium, 2001. ISBN 80-86073-87-4.