DESATERO PROBLÉMŮ JILEMNICE 7. DUBNA 2011 Tato akce je součástí projektu „Jilemnice – město zeleně“ spolufinancovaného z Revolvingového fondu Ministerstva.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Sportovní centrum pro mládež v areálu ZŠ Vrchlického a Sokolovská Námět projektu IPRM : - Atraktivní a kvalitní život v Liberci - Rozvoj infrastruktury.
Advertisements

1) Obnova a rozvoj vesnic 2) Občanské vybavení a služby 3) Ochrana kulturního dědictví 4) Investice do lesů 1) Obnova a rozvoj vesnic 2) Občanské vybavení.
Fórum Zdravého města Prachatice 16.února Komunitní plán zdraví a kvality života Prachatice ( ) 1. Životní prostředí 1.1 Problém psů, nepořádek,
Bc. Lucie Ptáková,  Plánované spuštění systému: 2014  = evropská agentura pro vesmírný systém Galileo (GSA)  Bude zajišťovat především navigaci.
Desatero problémů Chrudimi očima mladé generace 2014.
Nadační fond Městské části Praha 1 SOFOS
ZE SOCIÁLNĚ VYLOUČENÝCH LOKALIT
Konference Tento produkt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky.
FÓRUM ZDRAVÉHO MĚSTA JILEMNICE 11. dubna 2013, SD Jilm.
Potřeby a strategický rozvoj měst v evropském kontextu Oldřich Vlasák Poslanec Evropského parlamentu Předseda Svazu měst a obcí České republiky Konference.
KOMUNITNÍ PLÁNOVÁNÍ VE MĚSTĚ UHERSKÝ BROD
Aktivity města v oblasti ovzduší Ing. Petr Kajnar 4. prosince 2012 Statutární město Ostrava
Projekt TROLLEY Dobrý den.
Implementace strategie prostřednictvím akčního plánu
Konference Dobrovolnictví v obci – jak na to? Soběslav, října 2013 Akce je součástí projektu NSZM ČR „Dobrovolnictví a veřejná služba v obci -
Integrovaný plán rozvoje města Ústí nad Labem - Centrum Podporováno z Evropského fondu pro regionální rozvoj „Vize přestane být snem“
FÓRUM ZDRAVÉHO MĚSTA JILEMNICE 12. dubna 2012, SD Jilm Akce je součástí projektu Jilemnice – město zeleně, který je spolufinancován z Revolvingového fondu.
SETKÁNÍ ZDRAVÝCH MĚST LIBERECKÉHO KRAJE 24. května 2013, MÚ Jilemnice.
Jednání RHMP, Evropský sociální fond Evropský fond pro regionální rozvoj Praha a fondy EU Praha a fondy EU 7. výzva OPPK Ing. Milan Richter.
Svazek obcí „Drahanská vrchovina“ tvoří od roku 2003 dvanáct obcí leží západně od města Vyškova, na okraji Drahanské vrchoviny SPOLUPRÁCE OBCÍ MIKROREGIONU.
Paliativní a hospicová péče v Libereckém kraji
Volnočasové projekty a EU financování
1 Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova : Evropa investuje do venkovských oblastí „ Kdo za to může – kompletní vzdělávání pro přípravu a realizací.
Fórum Zdravého města 2009 Ing. Jana Čechová politik Projektu Jilemnice – Zdravé město 9. dubna 2009, Společenský dům Jilm.
Konference pracovních skupin a veřejnosti ke tvorbě Integrované strategie území – Dolní Žandov.
Regenerace a revitalizace Masarykova náměstí v Jilemnici
Projekt Brno-Zdravé město přínos občanům v rámci veřejné správy
Desatero problémů Chrudimi Vybudovat obchvat města Chrudim jednání s náměstkem ministra a zákonodárci za chrudimský region jednání v Poslanecké.
Strategický plán rozvoje školy pro období 2006 – Základní škola praktická a Základní škola speciální, Liberec, Orlí 140/7, příspěvková organizace.
Rekapitulace výchozí situace v Kadani.
Čujkovova 31 Ostrava – Jih tel: tel:
M ĚSTSKÁ ČÁST P RAHA 21 M ĚSTSKÁ ČÁST P RAHA 21 Zavádění procesu místní Agendy 21 Strategie, otevřenost, spolupráce koordinátorka MA21 Iva Hájková
Integrované plány rozvoje města Ústí nad Labem Ing. Zdeněk Výborný MEPCO, s.r.o. Mezinárodní poradenské centrum obcí Thákurova Praha.
Ostrava Pilotní projekty v IOP „Integrovaný přístup k řešení romské problematiky v sociálně vyloučených lokalitách“
Informační a poradenské centrum v Havlíčkově Brodě a spolupráce s veřejnými knihovnami Modelový program podpory slaďování profesního a rodinného života.
Podpora obnovy venkova podpora regionálního rozvoje v roce 2008.
Půl na půl – rovné příležitosti žen a mužů Vzdělávání zaměstnavatelů v oblasti rovných příležitostí žen a mužů TENTO PROJEKT JE SPOLUFINANCOVÁN EVROPSKÝM.
KAMPUS Univerzity J. E. Purkyně v Ústí nad Labem.
Místní partnerství zaměstnanosti Projekt Místních partnerství zaměstnanosti Ing.Tomáš Müller MAS Uničovsko,o.p.s. Informační seminář 19.2.
Projekt Zdravé město a místní Agenda 21 Ing. Soňa Krátká
Dotační projekty Vysokého Mýta
Regionální operační programy V rámci cíle Konvergence je pro období je připraveno celkem 7 regionálních operačních programům (ROP) určených pro.
Rodinná politika v Jihomoravském kraji Rodinná politika v centru pozornosti krajů a obcí ( Jihlava – konference)
INTEGROVANÝ REGIONÁLNÍ OPERAČNÍ PROGRAM (IROP) - možnost získání FINANČNÍ PODPORY pro pořízení územně plánovacích dokumentů - alokace 46 mil. EUR 1.
„MĚSTO V POHYBU: UDRŽITELNÁ MOBILITA A NOVÉ TRENDY V ŠETRNÉ DOPRAVĚ “ seminář, Praha, 12. května 2016 Trendy a nové přístupy k řešení městské mobility.
Národní síť Zdravých měst ČR Zdravotní plán města.
INTEGROVANÝ REGIONÁLNÍ OPERAČNÍ PROGRAM Setkání s ASZ a NNO
Zdravé MAS = aktivní a vzdělaný venkov Ing. Marta Krejčíčková, MAS Rozkvět zahrady jižních Čech Ing. Václav Kolář, MAS Blanský les – Netolicko, o.p.s.
Rodinná politika na úrovni měst a obcí na příkladu města Třebíče Ing. Marie Černá1.
Strategický plán rozvoje statutárního města Jihlavy „JIHLAVA – MĚSTO PRO ŽIVOT“ 17. prosince 2013.
Fórum Zdravého města Řešení největších problémů města 2013/2014.
Seminář Svazu měst a obcí České republiky , Praha Úloha architekta při rozvoji města Ing. arch. Marek Janatka, Ph.D.
Místní Agenda 21 MŽP a PS MA21 RVUR Ing.arch. Marie Petrová PS URROU,
Pracovní schůzka aktérů integrace - příprava navazujícího projektu „Jihomoravské regionální centrum na podporu integrace cizinců 2010“ 30. září 2009 EVROPSKÝ.
Projekt Jihlava Zdravé město.  město Jihlava je členem Národní sítě Zdravých měst ČR od června 2007  politikem zodpovědným za PZM a MA21 je náměstkyně.
5 POTŘEBNÝCH SOUČÁSTÍ místní Agendy 21
Sdružení AMIGA - Agency for Migration and Adaptation
Statutární město Jihlava je členem Národní sítě Zdravých měst ČR od června 2007
Vítejte na veřejném fóru
Metodické centrum pro výstavbu a rekonstrukci knihoven
Evropský sociální fond
Komise pro investice, územní plánování a životní prostředí
Společenská odpovědnost a školy
Průzkum říjen 2016 MMR – odbor regionální politiky, odd. řízení strategie regionálního rozvoje Úřad vlády ČR – Agentura pro sociální začleňování Distribuce:
Komunitní plánování sociálních služeb Děčín
Role SVAZU při podpoře městské mobility
Obec Sibřina Plán investičních a provozních záměrů obce 2018 – 2022
Centrum pro regionální rozvoj České republiky Územní odbor IROP pro Kraj Vysočina prezentace v rámci semináře „Dotační příležitosti pro obce na rok.
„Cesta k městu“ STRATEGIE PRO MLÁDEŽ PO KARVINSKU
Výzva č. 3 MAS Nad Prahou – IROP – Místa setkávání a řešení krizí
Transkript prezentace:

DESATERO PROBLÉMŮ JILEMNICE 7. DUBNA 2011 Tato akce je součástí projektu „Jilemnice – město zeleně“ spolufinancovaného z Revolvingového fondu Ministerstva životního prostředí.

Desatero problémů Jilemnice 2010 Ověřené problémy pro rok 2010: Bezpečná cesta do školy Podporovat rozvoj ploch pro výstavbu RD Podporovat volnočasové aktivity dětí a mládeže Podporovat výstavbu velkoprodejny v lokalitě u ČSAD Pokračovat v rekonstrukci areálu koupaliště a Hraběnky Politická podpora města Gymnáziu a SOŠ Jilemnice Revitalizace městské zeleně Vybudovat sociální byty (holobyty)

Bezpečná cesta do školy Garant oblasti: Mgr. Vladimír Richter Navrhovaná opatření: vytipování problémových míst zpracování studie řešení realizace jednotlivých opatření ze studie Současný stav:

Podporovat rozvoj ploch pro výstavbu RD Garant oblasti: MVDr. Pavel Ott Navrhovaná opatření: příprava podmínek pro novou výstavbu prosazování rozvojových ploch do nového územního plánu zástavba navržených lokalit jednání s developery Současný stav:

Podporovat volnočasové aktivity dětí a mládeže Garant oblasti: Ing. Jana Čechová Navrhovaná opatření: zprovoznění centra mládeže v čp. 1 rozvoj a údržba hřišť a plácků skatepark zřízení studentského parlamentu Současný stav: centrum mládeže v čp. 1 otevřeno, funguje díky dobrovolníkům oprava a kolaudace hřiště u čp. 1011? dlouhodobá jednání o umístění skateparku zřízení studentského parlamentu je součástí Komunitního plánu sociálních služeb

Podporovat výstavbu velkoprodejny v lokalitě u ČSAD Garant oblasti: Mgr. Vladimír Richter Navrhovaná opatření: jednání se zástupci Norma jednání se zástupci LK Současný stav:

Pokračovat v rekonstrukci areálu koupaliště a Hraběnky Garant oblasti: Mgr. Vladimír Richter Navrhovaná opatření: etapovité vybudování areálů (Hraběnka) vykoupení pozemků v soukromém vlastnictví (Hraběnka) vydání územního rozhodnutí (koupaliště) Současný stav:

Politická podpora města Gymnáziu a SOŠ Jilemnice Garant oblasti: Mgr. Vladimír Richter Navrhovaná opatření: propagace studijních oborů a výsledků žáků spolupráce rodičů, žáků, města, školského vedení pomoc města při úpravách objektů, tlak města na krajské vedení Současný stav: spolupráce s pedagogy v rámci měsíčníku Zpravodaj vyjádření podpory města pro zachování všech oborů Gymnázia a SOŠ

Revitalizace městské zeleně Garant oblasti: MVDr. Pavel Ott Navrhovaný stav: řešení malých ploch dokončení pasportu místní zeleně dosadba zámeckého a sokolského parku, dosadba alejí při cestách z města Současný stav: proběhne revitalizace prostoru kolem kostela Sv. Vavřince v rámci projektu Jilemnice – město zeleně pasport? na podzim proběhne rozsáhlé kácení v zámeckém parku, na jaře dosadby (společně s areálem MMN a alejí Zámecká – Křížek) aleje při cestách z města jsou řešeny v rámci projektu Jilemnice – město zeleně

Vybudovat sociální byty (holobyty) Garant oblasti: MUDr. Gabriela Pohořalá Navrhovaný stav: vytipování vhodných objektů pro výstavbu sociálních bytů zpracovaní projektových dokumentací Současný stav:

Ze života Zdravého města x se sešla komise ZM 11x se sešla komise ZM partner kampaně Den Země partner kampaně Den Země hlavní pořadatel kampaně Evropský týden mobility hlavní pořadatel kampaně Evropský týden mobility fórum Zdravého města fórum Zdravého města kulaté stoly – zeleň, doprava a veřejný pořádek kulaté stoly – zeleň, doprava a veřejný pořádek příspěvky ve Zpravodaji města příspěvky ve Zpravodaji města příprava nového propagačního materiálu ZM příprava nového propagačního materiálu ZM

Zdravé město v roce 2011? Osvědčené kampaně Osvědčené kampaně Realizace projektů financovaných z Revolvingového fondu MŽP Realizace projektů financovaných z Revolvingového fondu MŽP Rozšíření uplatňování místní Agendy jako metody kvality Rozšíření uplatňování místní Agendy jako metody kvality Příprava seriálu ve Zpravodaji Příprava seriálu ve Zpravodaji Za pozornost Vám děkují Ing. Jana Čechová a Ing. Martin Šnorbert