Projekt „Environmentální výchova ve školních úlohách, experimentech a exkurzích“ Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.1.10/03.0008.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Občanská výchova ETAPY LIDSKÉHO ŽIVOTA.
Advertisements

Přelidnění planety.
PŘELIDNĚNÍ ZEMĚ OBŽIVA A MIGRACE
Extrémy Čech a Slovenska v EU
Environmentální výchova
Projekt „Environmentální výchova ve školních úlohách, experimentech a exkurzích“ Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.1.10/
Petr NEČAS ministr práce a sociálních věcí 9. dubna 2008 Bilance dopadů sociálních reforem za rok 2008.
Projekt „Environmentální výchova ve školních úlohách, experimentech a exkurzích“ CZ.1.07/1.1.10/
Projekt „Environmentální výchova ve školních úlohách, experimentech a exkurzích“ Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.1.10/
Pravděpodobné příčiny a důsledky reality rodiny v ČR
Výukový materiál zpracován v rámci projektu EU peníze školám
Struktura obyvatelstva
Předpokládaný vývoj počtu osob v produktivním a důchodovém věku Tomáš Fiala katedra demografie Fakulta informatiky a statistiky VŠE Praha.
Přelidnění Lucie Krumphanzlová, Kateřina Melounová, Jorika Maňáková, Kateřina Rosická.
SOCIÁLNÍ POLITIKA – 3. nástroj hospodářské politiky – 1. ČÁST Autor: Autor: Ing. Vladimír Havlík Autor je výhradním tvůrcem materiálu. Datum vytvoření:
Vývoj světové populace
Předpokládaný vývoj počtu osob v produktivním a důchodovém věku
Nikola Křístek, expert projektu Unie center pro rodinu a komunitu
DEMOGRAFIE - RŮST POČTU OBYVATEL
OBYVATELSTVO A OSÍDLENÍ EVROPY
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Javorník, okres Jeseník REDIZO:
LIDSKÁ POPULACE – RŮST, NATALITA, MORTALITA
Demografie je věda, která se zabývá:
DEMOGRAFIE – DEMOGRAFICKÁ REVOLUCE
Výukový materiál vytvořený v rámci projektu „EU peníze školám“
Označení vzdělávacího materiálu (kód): práceVY_52_INOVACE_ZE.8.58 Název školy: Základní škola a Mateřská škola Byšice, okres Mělník Název programu: Operační.
Obyvatelstvo světa a jeho početní růst
Škola: Střední škola právní – Právní akademie, s.r.o. Typ šablony: III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT Projekt: CZ.1.07/1.5.00/
Projekt „Environmentální výchova ve školních úlohách, experimentech a exkurzích“ CZ.1.07/1.1.10/
SKLADBA OBYVATELSTVA PODLE VĚKU
Důchodová reforma Pavel Rusý 1. Průběžnost vs. Akumulace Ekvivalence vs. Solidarita 2 Základní aspekty zajištění v důchodu Průběžný systém Fondový systém.
Barunka Smékalová Zuzana Žalmanová Klára Suchá
Projekt „Environmentální výchova ve školních úlohách, experimentech a exkurzích“ Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.1.10/
Vzdělávací materiál vytvořený v projektu OP VK Název školy:Gymnázium, Zábřeh, náměstí Osvobození 20 Číslo projektu:CZ.1.07/1.5.00/ Název projektu:Zlepšení.
Označení vzdělávacího materiálu (kód):VY_52_INOVACE_ZE.8.63 Název školy: Základní škola a Mateřská škola Byšice, okres Mělník Název programu: Operační.
Název školyStřední odborná škola a Gymnázium Staré Město Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ AutorMgr. Benedikt Chybík Název šablonyIII/2.
Nové modulové výukové a inovativní programy - zvýšení kvality ve vzdělávání Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem.
Projekt „Environmentální výchova ve školních úlohách, experimentech a exkurzích“
CHUDOBA.
RŮST OBYVATELSTVA NA ZEMI
OBYVATELSTVO. Geografie obyvatelstva OBJEKT: Člověk a společnost PŘEDMĚT:Stav a zákonitosti rozmístění, dynamiky a struktury obyvatelstva - stav: Výsledek.
Škola: Střední škola právní – Právní akademie, s.r.o. Typ šablony: III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT Projekt: CZ.1.07/1.5.00/
Česká republika Obyvatelstvo I.
Autor: Mgr. Věra Sklenářová
FUNKCE RODINY Základní škola a Mateřská škola Mírová 81, Mimoň, příspěvková organizace Tento Digitální učební materiál vznikl díky finanční podpoře EU-
SVĚTOVÁ HOSPODÁŘSK Á KRIZE SVĚTOVÁ.
Novela zákona o důchodovém pojištění (I. etapa důchodové reformy) Technická novela nového zákona o nemocenském pojištění Petr Nečas ministr práce a sociálních.
Druhá fáze reformy veřejných rozpočtů - prorůstové daňové změny - Ministerstvo financí ČR
Vývoj počtu obyvatel Česka 1.s.v. krize odsun Němců Husákovy děti Sametová revoluce.
Sněm Rady vysokých škol1 Rozpočet vysokých škol v roce 2008.
TÉMA 10 VÝDAJE NA SOCIÁLNÍ ZABEZPEČENÍ. Člověk se dostane v životě do nesnází, v nichž potřebuje pomoc a podporu - peněžní, věcnou i jinou POMOC může.
Měření demografických jevů
Sociologie rodiny 1 1. Program, požadavky 2. Rodina a její zakládání,
Obyvatelstvo světa – pohyb obyvatelstva
Průvodce Čínou 21. století “Children in Meeting #8″, Zhigang Tang, 2000.
Obyvatelstvo světa a jeho početní růst
Czech Statistical Office Na padesátém 81, Praha, Český statistický úřad odd. regionálních analýz a informačních služeb Praha Jana Podhorská.
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Kamila Tkáčová Slezské gymnázium, Opava, příspěvková organizace. Vzdělávací materiál.
Dotkněte se inovací CZ.1.07/1.3.00/ Světový populační vývoj.
Definice, základní pojmy
Projekt MŠMTEU peníze středním školám Název projektu školyICT do života školy Registrační číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ ŠablonaIII/2 Sada43 Anotace.
Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu Pořadové číslo projektu: CZ1.07/1.4.00/ Šablona: III/2 Sada: Dnešní svět Ověření ve výuce: Třída: 9.C.
Makroekonomické aspekty demografického vývoje doc. Ing. Miroslav Kuře, CSC., Ing. Lucie Marková, Ph.D. SVŠES.
Určeno pro : žáky ZŠ na 2. stupni Sekce: základní Předmět : zeměpis
POPULAČNÍ VÝVOJ V ČESKÉ REPUBLICE V ROCE & AKTUÁLNÍ ÚDAJE ZA ROK 2005
Východní Afrika.
Populační růst.
Dlouhodobá udržitelnost veřejných financí
Zpráva o dlouhodobé udržitelnosti veřejných financí
Transkript prezentace:

Projekt „Environmentální výchova ve školních úlohách, experimentech a exkurzích“ Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.1.10/

Na zemi je přibližně 6,8 mld. lidí Od roku 1950 dochází k prudkému nárůstu lidské populace 1mld./14 let Tempo růstu počtu obyvatel ve světě dnes dosahuje průměrně 1,7 % (proces se tedy urychluje) Jediné pravidlo ve světě omezující počet dětí platí v Číně, která si dala za cíl že do roku 2100 nepřesáhne 1,2 mld obyvatel

Největší počet dětí se rodí v rozvojových zemích, protože není populace zajištěna na stáří a zároveň jsou zde děti chápány jako levná pracovní síla. Např.: v EU porodnost 9/1000 obyvatel ročně a v Číně na 12/1000 obyvatel ročně;u některých afrických zemí až 50/1000 (Mali, Angola, Somálsko) Lidé mají velmi silný sexuální pud a v rozvojových zemích není možnost antikoncepce. Díky obrovskému zlepšení zdravotnické péče se také lidé dožívají vyššího věku

Nejreálnějším řešením je zlepšení dostupnosti antikoncepce, hlavně v rozvojových zemích Snížení porodních příspěvků Zavedení důchodů v rozvojových zemích Politika jednoho dítěte (jako v Číně - rodina, které se narodí druhé dítě dostane pokutu)