Najdeme si svoje bydliště a prohlédneme si jej z ptačí perspektivy. Najdeme nejbližší značenou stezku Klubu českých turistu a na chvilku se staneme virtuálními.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Prezentační manažer Kapitola 2.0 (První prezentace)
Advertisements

Prezentační nástroj Open Office, Impress EFEKTY SNÍMKU
Inovace školy – Dobříš, EUpenizeskolam.cz
Styly, záhlaví a zápatí, oddíly
VY_32_INOVACE_59_Zoner_Callisto4_I. Autor : Trýzna Stanislav Školní rok : 2011/2012 Určeno pro : šestý ročník Předmět: informatika Téma : základní orientace.
Vyhledávání informací na mapových serverech Ing. Zdeňka Javorková Základní škola Ostrava-Stará Bělá Určeno pro 6. ročník základní školy Vytvořeno v prosinci.
Zpracováno v rámci projektu SIPVZ 0120P2006
Tutoriál Stahování eBooks ~ Podrobný průvodce prvním stahováním
Textový procesor Open Office, Writer STAVOVÝ ŘÁDEK
Registrace v LMS MOODLE Mgr. Milan Šimek
Informace – vyhledávání informací
WebEx ~ Jak se připojit k online webináři
Prezentační nástroj Open Office, Impress ZÁKLADY PRÁCE Předmět: Informatika Ročník: 6.ročník Klíčová slova: Nová prezentace, snímek, průvodce prezentací,
Základní škola a mateřská škola Bzenec Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Číslo a název šablony klíčové aktivity: III/2: využívání ICT – inovace Vypracoval/a:
MS PowerPoint Prezentační manažer Kapitola 4.0 (Text)
Excel – editace ( formát ) buněk
Základní škola a mateřská škola Bzenec Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Číslo a název šablony klíčové aktivity: III/2: využívání ICT – inovace Vypracoval/a:
GarageBand_1 Ing . Irena Uluçay.
Tutoriál Vlastní složka My EBSCOhost
Centrální evidence vodních toků - změny k
Prezentační nástroj Open Office, Impress PŘECHODY SNÍMKU Předmět: Informatika Ročník: 6.ročník Klíčová slova: Nová prezentace, snímek, úlohy, přechod mezi.
MS ACCESS parametrický dotaz
Úprava grafických objektů –obrázků ve Wordu 2010.
Základní škola a mateřská škola Bzenec Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Číslo a název šablony klíčové aktivity: III/2: využívání ICT – inovace Vypracoval/a:
Textový editor Vkládání obrázků ze souboru a použití schránky  Pomocí menu vložení a klepnutím na obrázek se nám otevře adresář, ze kterého vybereme.
Internetová učebna Jak postupovat: Pěkně od začátku …
Instalace klienta Instalace klienta se provádí, pokud zakoupíte licenci na program klient (za každý další nainstalovaný program se platí) či pokud změníte.
Tlačítka akcí. Do prezentací můžeme vkládat tzv. tlačítka akcí.
Na hlavním panelu najdeme nejdůležitější tlačítko v počítači – START. Pomocí nabídky START spouštíme programy, aplikace a hry, spravujeme a vypínáme.
Základy práce s programem
Metody geoinženýrství Ing. Miloš Cibulka, Ph.D. Brno, 2015 Cvičení č. 3 Vytvořeno s podporou projektu Průřezová inovace studijních programů Lesnické a.
Tvorba prezentace Rozložení snímků Vkládání obrázků do snímků
Malování Microsoft Word Tento počítač (Počítač)
Provedení autorizované Ověření provedení autorizovanékonverze Úvodní kurz k problematice datových schránek eGON centrum HOLEŠOV provedení autorizované.
Tutoriál Nastavení alertů pro časopisy
Vytvoření hypertextového odkazu
Dostupné z Metodického portálu ISSN: , financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozováno Výzkumným ústavem pedagogickým v Praze.
Pracovní prostředí počítače
Vkládání klipartů a obrázků do excelu
HROMADNÉ PŘEJMENOVÁNÍ SOUBORŮ POMOCÍ PROGRAMU TOTAL COMMANDER Vytvořil: Petr Šolín.
Implementace ICT do výuky č. CZ.1.07/1.1.02/ GG OP VK 3. Tabulkové procesory Učební obor: Kadeřník, Kuchař-číšník Ročník: 2.
Registrace uživatele na pro užívání webhostingu.
© 2012 Microsoft Corporation. Všechna práva vyhrazena. Přidání kontaktu Seznam kontaktů vám zjednodušuje komunikaci a umožňuje zjistit stav a kontaktní.
Tutoriál Holdings Management Poznámky – Vytváření, editace a propojování se zdroji support.ebsco.com.
Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Název DUM: Internetové služby – Mapy Číslo DUM: III/2/VT/2/2/39 Vzdělávací předmět: Výpočetní technika Tematická.
 Název projektu: Poklady kolem nás a v nás  Zkrácený název: Kolumbus  Registrační číslo: CZ.1.07/1.1.13/  Žadatel projektu: Blažek & Blažek,
METODY A NÁSTROJE VYHLEDÁVÁNÍ INFORMACÍ NA INTERNETU Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Ing. Lenka Čekalová. Dostupné z Metodického.
Aplikace Přijímačky školní rok 2014/2015
P RÁCE S MAPOU VELKÉHO MĚŘÍTKA Autor: Hana Brýdlová.
U RČOVÁNÍ ZEMĚPISNÉ POLOHY, MĚŘÍTKO - PROCVIČENÍ Autor: Hana Brýdlová.
Název:VY_32_INOVACE_ICT_7B_10B Škola:Základní škola Nové Město nad Metují, Školní 1000, okres Náchod Autor:Mgr. Milena Vacková Ročník:7. Tematický okruh,
Mapový server Města Moravské Budějovice. Mapový server obsahuje následující projekty:
NÁZEV ŠKOLY: Masarykova základní škola a mateřská škola Melč, okres Opava, příspěvková organizace ČÍSLO PROJEKTU:CZ.1.07/1.4.00/ AUTOR:Mgr. Vladimír.
Mapy a plány mapy čtení mapy měřítko mapy vysvětlivky mapy plány.
Manuál pro editaci webu PCP
Staň se virtuálním turistou
MAPY VY_32_INOVACE_20 Sada 6 ZPRACOVÁNÍ A VYUŽITÍ INFORMACÍ
Přejmenování, mazání, kopírovaní, přesun, vysypání koše
Büroprofi s.r.o. – České Budějovice
Movie Maker program pro tvorbu filmů
Prezentační nástroj Open Office, Impress ZÁKLADY PRÁCE
METODY A NÁSTROJE VYHLEDÁVÁNÍ INFORMACÍ NA INTERNETU
Návod k aplikaci pro vedoucí DoFE Instalace aplikace a kontrola aktivity systém Android Verze aktuální k
Pracovní prostředí počítače
iFIS*WebMailer Průvodce produktem
Přečtěte si o tom vše Příspěvky Microsoft SharePointu
Malování - uložení a otevření obrázku
Přizpůsobení webu Microsoft SharePointu Online
Jak definovat novou organizaci, se kterou budete pracovat
téma vyjádření Obrázek SmartArts obrázky na červeném pozadí
Transkript prezentace:

Najdeme si svoje bydliště a prohlédneme si jej z ptačí perspektivy. Najdeme nejbližší značenou stezku Klubu českých turistu a na chvilku se staneme virtuálními výletníky.

Otevřete si webový prohlížeč.

V prohlížeči si otevřete novou webovou stránku Do vyhledávače zadejte adresu svého bydliště a stiskněte tlačítko „Vyhledat na mapě“

Mapy.cz vyhledají zadanou adresu. V levém horním rohu mapy se nachází tlačítko „Změnit mapu“. Pokud na něj najedeme myší, objeví se nabídka zobrazení různých map.

Po pravé straně se na mapě nachází ovládací panel. Díky němu můžete mapu přibližovat a nebo se podívat na váš dům z ptačí perspektivy.

Nyní si zvolte zobrazení turistické mapy a zkontrolujte si, zda je zatrhnutá možnost zobrazení „Turistické trasy“.

Vyhledejte nejbližší turistickou stezku od vašeho domu. Na pravé straně se také nachází malé okno pro plánování a měření trasy.

Vybereme možnost „Ruční měření“. Funkce měření zde funguje tak, že každým klepnutím myši do mapového pole zaznamenáváte další bod na konec cesty.

Tato funkce zároveň zaznamenává celkovou délku mezi všemi body. Poslední bod můžete vymazat kniknutím pravým tlačítkem na poslední značku.

Jako první bod zadejte svoje bydliště. Klikněte tedy na oblast, která na mapě znázorňuje váš domov. Dojděte na nejbližší značenou turistickou cestu tak, že budete klikat do mapového pole tak, abyste kopírovali ulice či silnice.

Prohlédněte si, kam turistická stezka vede (oba směry) a vyberte si turistickou zajímavost, kterou si zvolíte za cíl své cesty. Nyní se po značené stezce vydejte tak jako dříve ke stezce, až se dostanete ke zvolenému cíli.

Nyní jsme na konci naší cesty. Můžeme se podívat, jak dlouhá cesta sem byla a musíme počítat s tím, že cesta zpátky domů bude dlouhá stejně. Cíl našeho výletu si (stejně jako celou trasu) můžete prohlédnout z ptačí perspektivy.

Na výlet ale nechodíme kvůli cíli, nýbrž kvůli výletu, a tak si pro cestu zpátky můžeme zapnout vrstvu „Fotografie“ a podívat se, kudy to vlastně jdeme pomocí vložených fotografií ostatních uživatelů.

Příjemné prožití vánočních svátků a šťastný nový rok 2014 přeje p. uč. Prade :)