Fondy EHP 2004 – 2009 (2011) Finanční mechanismy (FM) 1 a Fondy EHP 2009 – 2014 (2016) Finanční mechanismy (FM) 2 Školení pro hodnotitele 30/7/2014 Odbor.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Doporučení pro přípravu žádosti;
Advertisements

Komunitární program PROGRESS
Vzdělávání pro konkurenceschopnost mýty a příležitosti Ing. Markéta Novotná Praha.
Program CZ06- Kulturní dědictví a současné umění Role zprostředkovatele programu Praha, 6. února 2014.
Reforma systému péče o ohrožené děti a služby pro rodinu
Digitalizační pracoviště MKP SDRUK sekce IT, Olomouc února 2007.
Podpora mikroregionů v Královéhradeckém kraji Ing. Pavlína Trpkošová Krajský úřad Královéhradeckého kraje Odbor regionálního rozvoje, cestovního ruchu.
obyvatel Město střední velikosti – srovnatelné s Lincem, Řeznem či Turku obyvatel v regionu 2 univerzity: přibližně studentů.
PRVNÍ ZASEDÁNÍ MONITOROVACÍHO VÝBORU RÁMCE PODPORY SPOLEČENSTVÍ 18. KVĚTNA 2004 PRVNÍ ZASEDÁNÍ MONITOROVACÍHO VÝBORU RÁMCE PODPORY SPOLEČENSTVÍ 18. KVĚTNA.
DOTAČNÍ POLITIKA MĚSTA PLZNĚ V OBLASTI KULTURY
Finanční mechanismy EHP / Norsko Celková alokace pro ČR 105,850 mil. € Evropský hospodářský prostor - 46,600 mil. Eur Norsko - 59,252 mil Eur.
„Výzkum, vývoj a inovace ve statistikách a analýzách“ 20. dubna 2012 Aktuality z oblasti analýz pro politiku výzkumu, vývoje a inovací Michal Pazour.
Dotační programy odboru umění, literatury a knihoven kulturní aktivity v oblasti profesionálního umění program státní podpory stálých profesionálních divadel,
Národní program podpory cestovního ruchu 2010 – 2013 Podprogram Cestovní ruch pro všechny 16. února 2010.
generální ředitel a předseda představenstva
FM EHP /Norska Fond pro podporu spolupráce škol. Norsko.
Mládež v akci Neformální volnočasové vzdělávání pro všechny mladé lidi.
Jan Hrdlička Ministerstvo kultury ČR – OPŘ - Partner programu Hodnocení kvality žádostí externími hodnotiteli v rámci PO 17.
Fondy EHP 2009 – 2014 (2016) Finanční mechanismy (FM) 2 Hodnocení kvality žádostí Programová oblast č.16 Odbor projektového řízení MK Oddělení fondů EHP.
EHP a Norské Fondy Suzana Jovaševićová Ministerstvo financí ČR – Národní kontaktní místo.
Odbor kultury a památkové péče 2006 V Jihomoravském kraji se nachází 5068 nemovitých kulturních památek Koncepce památkové péče v JMK přijata roku 2005.
Fondy EHP 2009 – 2014 (2016) Finanční mechanismy (FM) 2 Posuzování a hodnocení žádostí Programová oblast č.16 Odbor projektového řízení MK Oddělení fondů.
Doporučení pro přípravu žádosti a Bilaterální fond na programové úrovni – opatření „B“ Ministerstvo financí Seminář pro žadatele v rámci programu CZ06,
Mechanismy evaluace kulturních služeb
Národní agentura pro evropské vzdělávací programy Národní agentura pro evropské vzdělávací programy.
SCHOLA SERVIS od roku 2006 realizovala celkem 9 projektů financovaných fondy Evropské unie 8 projektů úspěšně ukončila, jeden je od roku 2012 v realizaci.
CzechInvest Agentura pro podporu podnikání a investic NÁRODNÍ DIALOG KE KLASTROVÝM KONCEPCÍM Martina Froňková Praha,
Jednání RHMP, Evropský sociální fond Evropský fond pro regionální rozvoj Praha a fondy EU Praha a fondy EU 7. výzva OPPK Ing. Milan Richter.
Zdeňka Kasalová Podpora cestovního ruchu ze strany Kraje Vysočina Zdeňka Kasalová Krajský úřad Kraje Vysočina odbor kultury, památkové péče a cestovního.
Podpora nevládních a neziskových organizací v oblasti cestovního ruchu
Evropský sociální fond a podpora zaměstnávání
Informace o dotačních titulech Olomouckého kraje.
„Zvýšení adaptability zaměstnanců působících v sekci kultura“ registrační číslo projektu: CZ.1.04/1.1.06/ Ing. Radka Soukupová seminář MK
2. setkání pracovníků ORP v oblasti regionálního rozvoje v Královéhradeckém kraji se zástupci Královéhradeckého kraje a CEP 2. BLOK Centrum evropského.
Program rozvoje venkova ČR na období Olomouc Šumperk
Vodohospodářská zařízení Šumperk, a.s.
Připravované výzvy Lucie Pudivítrová odbor fondů EU, MŽP.
Český systém kvality služeb Ministerstvo pro místní rozvoj ČR Fórum cestovního ruchu Ostrava – Dolní Vítkovice 14. října 2013.
Revolvingový fond MŽP Granty na podporu UR Manuál pracovních postupů Obsahuje veškeré informace pro žadatele od doby vyhlášení výzvy a následného předložení.
Koncepce trvalého uchování knihovních sbírek tradičních i elektronických dokumentů v knihovnách ČR do roku 2010 Bohdana Stoklasová & kol. Národní knihovna.
Národní agentura pro evropské vzdělávací programy Národní agentura pro evropské vzdělávací programy.
Rozvoj kapacit dalšího profesního vzdělávání v Královéhradeckém kraji grantové schéma kraje pro období 2004 – 2006 Olga Zumrová.
Strukturální fondy EU a ICT v polygrafických podnicích Pavel Karásek.
Obnova a využití klášterních komplexů Plasy a Kladruby
Mgr. Zuzana Bauerová koordinátor projektů
E-knihovna pro knihovníky Seminář E-knihy III, NTK,
Podprogram Podpora ekologických aktivit v kraji Zlín, leden 2014 RNDr. Jarmila Dupejová Odbor životního prostředí a zemědělství.
Zdroje financování – vybrané oblasti pro obce + Dispoziční fond Ing. Zdeňka Škarková, RRA Vysočina.
Odbor kultury a památkové péče Oddělení kultury Zásady Zastupitelstva kraje Vysočina pro poskytování dotací na podporu společenských a kulturních aktivit.
POMOC EHP – NORSKA ČESKÉ REPUBLICE Zahraniční pomoc pro ČR.
Bohdana Stoklasová Národní knihovna ČR
Informace o přípravě Integrovaného operačního programu  Ministerstvo kultury  Ministerstvo informatiky Vít Richter Národní knihovna ČR
DĚDICTVÍ NAŠICH PŘEDKŮ OBLASTI PODPORY: v. Udržení kulturního dědictví venkova realizací stálé výstavní expozice a muzea s nabídkou místních kulturních.
 POTENCIÁLNÍ ROZVOJOVÉ MOŽNOSTI VYSOČINY Pobytová turistika v ekologicky nezatížené přírodě Městská kulturně-poznávací turistika.
Komunitární program PROGRESS Jitka Zukalová, MPSV, oddělení Evropské unie.
Informační kulturní portál
Ochrana kulturních památek Stát chrání kulturní památky jako nedílnou součást kulturního dědictví lidu, svědectví jeho dějin, významného činitele životního.
Ochrana kulturních památek M. Horáková. Témata seminářů Úvod, základní právní úprava, základní pojmy Ochrana kulturních památek,Státní památková péče.
Seminář „DOTACE PRO KULTURNÍ INSTITUCE“ Dotační programy Královéhradeckého kraje v oblasti kultury v oblasti kultury.
1 Visegrad, Norské fondy, veřejná výběrová řízení Mgr. Iva Minaříková.
GRANTY A DOTACE KRÁLOVÉHRADECKÉHO KRAJE VYPSANÉ V ROCE 2009  Cestovní ruch  Kultura a památková péče  Obce a mikroregiony  Sociální oblast  Školství.
Výzkum a vývoj A NĚKTERÉ DALŠÍ SOUVISLOSTI…. Výzkum a vývoj v ČR  Rada vlády pro výzkum, vývoj a inovace  Zákony, týkající se VaV  Informační systém,
Oddělení kultury a památkové péče. 2 Příspěvkové organizace v oblasti kultury  vykonává zřizovatelské funkce k šesti příspěvkovým organizacím: - Východočeské.
Koncepce účinnější podpory umění Ministerstvo kultury 4. dubna 2007 Marta Smolíková.
Možnosti financování obnov památek 2017 Ing. Alena Pospíšilová
Ministerstvo kultury ČR
CULTURE 2000 a další programy EK a zemí EHP pro oblast kultury
Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu
Velehrad - Centrum kulturního dialogu západní a východní Evropy
Centrum pro regionální rozvoj České republiky Územní odbor IROP pro Kraj Vysočina prezentace v rámci semináře „Dotační příležitosti pro obce na rok.
Transkript prezentace:

Fondy EHP 2004 – 2009 (2011) Finanční mechanismy (FM) 1 a Fondy EHP 2009 – 2014 (2016) Finanční mechanismy (FM) 2 Školení pro hodnotitele 30/7/2014 Odbor projektového řízení MK Oddělení fondů EHP

Fondy EHP – Program CZ06 Programu CZ06 „Kulturní dědictví a současné umění“ předcházela podpora z finančních mechanismů EHP/Norska 2004 – 2009 (2011) Memorandum o porozumění stanovilo základní strukturu Programu a rozšířilo oblasti podpory Požadavky, očekávané cíle a výsledky Programu

Program CZ 06 „Kulturní dědictví a současné umění“ Alokace pro oblast kultury - 21,4 mil. € Programová oblast č. 16 „Zachování a revitalizace kulturního dědictví“ – alokace mil. € (otevřená výzva 15,868 € tj ,- Kč) Cíl: Zachovat kulturní dědictví příštím generacím, zpřístupnit kulturní dědictví veřejnosti pro poznání a vzdělávání Programová oblast č. 17 „Podpora rozmanitosti v kultuře a umění v rámci evropského kulturního dědictví“ – alokace 2,5 mil. € (1. výzva – 1,625 mil. € tj ,- Kč) Cíl: Porozuměním kulturní rozmanitosti posílit evropskou kulturní identitu a kulturní dialog, posílit bilaterální vztahy s Norskem, Islandem a Lichtenštejnskem Prostřednictvím: 3 otevřené výzvy – (PO16 – 1 výzva, PO17 – 2 výzvy) Uznatelnost nákladů do Fondy EHP (FM 2)

Programová oblast č. 16 – individuální projekty movitého a nemovitého kulturního dědictví Obnova památkového fondu – nemovitosti Aktivity:Údržba, oprava, rekonstrukce, restaurování, terénní úpravy nebo jiná úprava kulturních statků a jejich prostředí Prezentace movitých kulturních hodnot a péče o movité kulturní dědictví Aktivity: Restaurování a prezentace kulturních hodnot spolu s jejich uložením a prezentací v kvalitním novém bezpečném prostředí (sbírkové předměty a sbírky muzejní povahy, registrované movité památky, písemné kulturní dědictví a filmové dědictví) Dva předem definované projekty ve spolupráci s Norskými partnery Digitální restaurace českého filmového dědictví – zpřístupnění digitalizovaných děl široké veřejnosti Průmyslové dědictví – poznání, zhodnocení a zprostředkování poznání v oblasti péče o průmyslové dědictví Program CZ06

Programová oblast č.17 – individuální projekty současného profesionálního umění Oblasti podpory: divadlo, hudba, výtvarné umění a film Očekávané výstupy: různorodá nabídka uměleckých forem přístupná široké veřejnosti Cíl: napomoci odstraňování negativních společenských jevů a podpora menšin, včetně sociálně ohrožených skupin Rámcový cíl: podpora evropské identity a bilaterální zahraniční spolupráce Program CZ06

Program výzvy a projekty naplňují koncepční materiály MK a mezinárodní ratifikované úmluvy PO 17 Státní kulturní politika na léta Koncepce účinnější podpory umění na léta Úmluva UNESCO o rozmanitosti kulturních projevů Úmluva UNESCO o zachování nemateriálního kulturního dědictví PO 16 Koncepce památkové péče v ČR na léta Úmluva o ochraně architektonického dědictví (73/2000 S.m.s) Koncepce účinnější podpory o movité kulturní dědictví v ČR Koncepce knihoven ČR na léta Program CZ06 Kulturní politiky

Webové stránky

Ministerstvo kultury- vytváří Program CZ06 - hodnotí a vybírá kvalitní projekty k realizaci - podílí se na partnerské spolupráci - financuje projekty příspěvkových organizací MK - dohlíží na realizaci projektů PO MK - zprostředkuje programovou oblast 17 WEB Odbor projektového řízení (OPŘ) MK ČR Mgr. Andrea Volfová – ředitelka OPŘ Ing. Vladimír Študent – vedoucí odd. fondů EHP Ing. Radek Bouška – oddělení fondů EHP (PO 16) Ing. Jan Hrdlička – oddělení fondů EHP (PO 17) Alena Kubištová oddělení fondů EHP Důležité informace