Konference Dobrovolnictví v obci – jak na to? Soběslav, 14.-15. října 2013 Akce je součástí projektu NSZM ČR „Dobrovolnictví a veřejná služba v obci -

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Ing. Hana Procházková (Úřad práce Pardubice)
Advertisements

Představení MAS Zubří země, o. p. s.
Vazby OP Doprava a IROP pro období Vysoká škola mezinárodních a veřejných vztahů Praha Ing. Květoslava Kořínková, CSc. Seminář IDS Žďár nad Sáz.
Koordinační porada informatiků obcí III. typu Spálené Poříčí 14. –
Dobrovolnictví v Soběslavi Akce je součástí projektu NSZM ČR „Dobrovolnictví a veřejná služba v obci - jak na to?“ podpořeného finančními prostředky z.
Vstupní informační seminář k přípravě dokumentu Strategie rozvoje města Ústí nad Labem do roku 2015 a posuzování vlivu tohoto dokumentu na životní prostředí.
MOŽNOSTI FINANCOVÁNÍ PROJEKTOVÝCH ZÁMĚRŮ V NOVÉM PROGRAMOVACÍM OBDOBÍ EU
Obce sobě Podpora meziobecní spolupráce Projekt Svazu měst a obcí ČR Setkání starostů Středočeského kraje, Poděbrady
PŘEDSTAVENÍ PROJEKTU E-INKLUZE 50+. OBSAH Základní informace Komu je projekt určen Cíle Aktivity Harmonogram.
12. září 2014 Slide N° září 2014 Slide č. 1 Sekretariát Urbact URBACT II Evropský program územní spolupráce při integrovaném a udržitelném.
SPOLUPRÁCE ZDRAVÝCH MĚST A ZDRAVÝCH ŠKOL Chrudim, 17. května 2005.
Aktivity Ústeckého kraje v rámci implementace RIS ÚK.
MAS Lužnice, o.s. Příprava strategie MAS Lužnice na období
PREZENTACE KA 7 KONFERENCE PROJEKTU ITP ITP Ing. Jaromír Čáp, Národní vzdělávací fond, o.p.s. Velké Karlovice, Institut Trhu Práce.
JPD 3 Jednotný programový dokument pro Cíl 3 regionu NUTS 2 hlavní město Praha.
Dobrovolnictví a veřejná služba v obci Jak na to? Akce je součástí projektu NSZM ČR „Dobrovolnictví a veřejná služba v obci - jak na to?“ podpořeného finančními.
© NSZM ČR1 Zdravé město C H R U D I M Fórum, 11. dubna 2011.
Zavedení systému opatření na podporu slučitelnosti rodiny a zaměstnání na Magistrátu města Brna 9. Národní konference kvality ve veřejné správě
© NSZM ČR1 Zdravá města, regiony, kraje – cesta ke zdravému rozvoji Oucmanice, 5. června 2007.
© NSZM ČR 2006 Budování partnerství, projektové kapacity a posilování strategického řízení v Olomouckém kraji.
PRESENTACE SOCIÁLNÍCH SLUŽEB A SOCIÁLNÍ PRÁCE V O.S. ESTER PRO ROK ČLENĚNÍ PROGRAMŮ: PROGRAMY SE ZÁKONA Č. 108/2006 SB. (SOCIÁLNÍ SLUŽBY)
Národní tým expertů ECVET Národní tým expertů ECVET Šíření a podpora evropského nástroje pro zvýšení kvality mobilit ECVET a jeho zavádění.
Národní konference kvality ve veřejné správě – Brno 2013
Místní akční skupiny a vzdělávání Horní Ředice
Role škol v kariérovém poradenství z pohledu programu Euroguidance
Projekt Brno-Zdravé město přínos občanům v rámci veřejné správy
Národní síť Zdravých měst ČR Místní Agenda 21 Brno, NKQ, 20. února 2013.
Národní síť Zdravých měst ČR Místní Agenda 21 Hradec Králové, NKQ, 18. února 2014.
Ing. arch. Marie Petrová Jarní škola NSZM ČR - Litoměřice, Hodnocení MA21 Ing. arch. Marie Petrová Jarní škola NSZM ČR - Litoměřice,
Místní Agenda 21 podpora místní udržitelnosti Ing. arch. Marie Petrová Praha, 23. března 2012.
Místní Agenda 21 Hodnocení místní udržitelnosti v ČR Ing. arch. Marie Petrová Hradec Králové, 18. února 2014.
ÚŘAD VLÁDY ČESKÉ REPUBLIKY Úřad vlády ČR a Ministerstvo pro místní rozvoj ČR CESTA K INFORMACÍM O EVROPSKÉ UNII V ČESKÉ REPUBLICE.
Rozvíjení rovných příležitostí a podpora zaměstnatelnosti v Jihočeském kraji Záměr projektu do programu Equal (3.pilíř: Podpora adaptability) Tento příspěvek.
lenové NSZM ČR: Členové Služby pro členy NSZM ČR  Semináře a školení pro koordinátory PZM a MA21 Boskovice, říjen 2004 Chrudim, červenec 2004.
Zdravý kraj Vysočina a MA 21
MAS Šluknovsko MAS Šluknovsko Hlavní motto SPL : „Šluknovsko návštěvníkům i sobě !“
Národní síť Místních akčních skupin České republiky, o.s. Litoměřice Ing. Jiří Krist.
MAS Rozvoj Tanvaldska z.s.. 14 obcí obyvatel 43 členů.
Projekt Zdravé město a místní Agenda 21 Ing. Soňa Krátká
Místní Agenda 21 v ČR Ing. arch. Marie Petrová Výbor pro udržitelné municipality RVUR Praha, 16. prosince 2014.
Naše zkušenosti a výsledky v dosavadní projektové činnosti v oblasti řešení problémů nezaměstnanosti a podpory uchazečů o zaměstnání uplatnit se na.
© NSZM ČR1 Národní síť Zdravých měst ČR Mezinárodně certifikovaná asociace měst, obcí a regionů - realizátorů místní Agendy 21 a Projektu Zdravé město.
Naplňování krajských priorit za přispění evropských zdrojů z Regionálního operačního programu Moravskoslezsko Prezentuje: Jaroslav Palas
Strategie komunitně vedeného místního rozvoje místní akční skupiny Prostějov venkov o.p.s Veřejné projednání Vranovice-Kelčice 4. března 2015.
Místní akční skupina Lanškrounsko, z.s. Nám. J. M. Marků Lanškroun
Národní síť Zdravých měst ČR Zdravotní plán města.
Sociální služby a Projekt Zdravý kraj v Jihomoravském kraji J.Drbal, V.Kytnerová, K.Zouharová Plánování rozvoje sociálních služeb Dobrá praxe zdravých.
Místní Agenda 21 v České republice a zahraničí Ing. arch. Marie Petrová Praha, 28. února 2012.
MA-G 21 Konference pro podnikatelský sektor Náměšť nad Oslavou 15. října 2012 Petr Holý.
© NSZM ČR Národní síť Zdravých měst ČR Setkání Zdravých měst a realizátorů MA21 v Kraji Vysočina Jihlava, 12. ledna 2015.
Strategický plán rozvoje statutárního města Jihlavy „JIHLAVA – MĚSTO PRO ŽIVOT“ 17. prosince 2013.
Místní Agenda 21 MŽP a PS MA21 RVUR Ing.arch. Marie Petrová PS URROU,
Střednědobý plán rozvoje sociálních služeb v Ústeckém kraji na období konference Sociální služby v Ústeckém kraji Krajský úřad Ústeckého kraje.
Setkání starostů u kulatého stolu Hoštejn Projekt „MAS jako nástroj spolupráce obcí pro efektivní chod úřadů“ CZ.1.04/4.1.00/B Tento.
Ministerstvo pro místní rozvoj Řídící orgán SROP a JPD Praha Pardubický kraj.
Místní Agenda hodnocení místní udržitelnosti v ČR a evropský kontext Ing. arch. Marie Petrová PS URROU, 11. prosince 2013.
Projekt Jihlava Zdravé město.  město Jihlava je členem Národní sítě Zdravých měst ČR od června 2007  politikem zodpovědným za PZM a MA21 je náměstkyně.
Chytrý Jihomoravský kraj ?
Zdravé město J I L E M N I C E Fórum, 11. dubna 2013.
5 POTŘEBNÝCH SOUČÁSTÍ místní Agendy 21
Aktualizace Strategie udržitelného rozvoje ČR
Regionální inovační strategie Libereckého kraje
Desatero problémů – „10P“
Prioritní osa 2 Terciární vzdělávání, výzkum a vývoj OPERAČNÍ PROGRAM VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST PhDr. Kateřina Pösingerová, CSc.
Národní síť Zdravých měst ČR
Název školy Gymnázium, střední odborná škola, střední odborné učiliště a vyšší odborná škola, Hořice Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Název materiálu.
Tvorba veřejných projektů – příklad Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost Mgr. Bc. David Póč Oddělení pro strategii a rozvoj/Katedra.
Liberecký kraj a nestátní neziskové organizace
Zdravý kraj Vysočina Marta Vencovská
Centrum pro regionální rozvoj České republiky Územní odbor IROP pro Kraj Vysočina prezentace v rámci semináře „Dotační příležitosti pro obce na rok.
Transkript prezentace:

Konference Dobrovolnictví v obci – jak na to? Soběslav, října 2013 Akce je součástí projektu NSZM ČR „Dobrovolnictví a veřejná služba v obci - jak na to?“ podpořeného finančními prostředky z ESF a ze státního rozpočtu v rámci Operačního programu Lidské zdroje a zaměstnanost..

© NSZM ČR2. Projekt Zdravé město. místní Agenda 21 OSN

Zdravé město, obec, region Zdravé město, obec, region MEZINÁRODNÍ PROGRAM Hlavní cíl: PODPORA ZDRAVÍ a KVALITY ŽIVOTA OBYVATEL

Místní Agenda 21 Místní Agenda 21 METODA ZVYŠOVÁNÍ KVALITY VEŘEJNÉ SPRÁVY Hlavní cíl: UDRŽITELNÝ ROZVOJ V ÚZEMÍ

Národní síť Zdravých měst, obcí a regionů Národní síť Zdravých měst, obcí a regionů SÍŤOVÁ SPOLUPRÁCE K PŘENOSU DOBRÉ PRAXE

Zdravá města, obce, regiony v ČR členů NSZM (města, kraje, mikroreg., MAS, obce) – 56% obyvatel ČR

TÉMATA UDRŽITELNÉHO ROZVOJE 1. Správa věcí veřejných a územní rozvoj 2. Životní prostředí 3. Udržitelná spotřeba a výroba 4. Doprava a mobilita 5. Zdraví obyvatel 6. Místní ekonomika a podnikání 7. Vzdělávání a výchova 8. Kultura a místní tradice 9. Sociální prostředí 10. Globální odpovědnost Hodnocení Zdravých měst, obcí a regionů

Příjemce Národní síť Zdravých měst ČR (NSZM) Partneři HESTIA, o.s. CARDO (Slovensko) Baltic Region Healthy Cities Association (Finsko) Pilotní místa: Prachatice, Opava, Vsetín, Soběslav, Ústí n.L, Vysočina PROJEKT Dobrovolnictví a veřejná služba v obci – jak na to?

-navázat trvalou a stabilní spolupráci obcí, dobrovolnických center a organizací a dalších relevantních subjektů -vytvoření tematické sítě k shromáždění a šíření zahraničního i domácího know-how a šíření příkladů dobré praxe -dobrovolnictví a veřejná služba prostředkem zvyšování kvalifikace, získání praxe i možnou cestou k získání zaměstnání pro osoby ohrožené na trhu práce CÍLE PROJEKTU Dobrovolnictví a veřejná služba v obci – jak na to?

Obec / Kraj Zastupitelstvo Rada Úřad Dobrovolnická a Veřejná služba Dobrovolnická a Veřejná služba Komise Pracovní skupina Koordinátor Zdravého města Realizace v pilotních municipalitách -začlenění do oficiální struktury města -založení pracovní skupiny při Komisi města Realizace v pilotních municipalitách -začlenění do oficiální struktury města -založení pracovní skupiny při Komisi města

Propojení záměrů dobrovolnických center se záměry měst – provázání aktivit Role municipalit pouze koordinátorem ne organizátorem spojujícím prvkem organizací určit potřeby obce, vytvořit nabídku k zapojení zajistit podmínky, poskytnout motivaci, zajistit společenskou prestiž Role dobrovolnických center organizačně zajišťovat činnost – vysílající organizace reagovat na potřeby obcí, organizací i občanů fungovat jako zprostředkovatel CÍLE PROJEKTU Dobrovolnictví a veřejná služba v obci – jak na to?

[ 224 příkladů z 63 míst v ČR i zahraničí ]

[ možnost odběru zpráv em dle témat ]

14 Akreditované vzdělávání koordinátorů Třeboň / Ml. Boleslav / Hodonín jaro, léto, podzim

Ivana Hrušková Národní síť Zdravých měst ČR E: M: W: Děkuji za pozornost. KONTAKT