1. Předmět mé činnosti je v oboru : Jsem: REGULACE PROFESÍ - NEZBYTNOST ČI PŘEKÁŽKA? (520 odpovědí) 1/14.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Jděte vstříc změnám NSK pomáhá i nabízí šanci * Pracoval jsem v oboru jako obsluha čerpací stanice, ale nemám o tom žádný kvalifikační doklad. * Nyní.
Advertisements

POVOLÁNÍ V OBLASTI OSTRAHA MAJETKU A OSOB
Projekt č. CZ /5.1.01/ Nové formy péče o děti v České republice.
Kdyby ses zeptal/a....
Jak na to, aniž bychom se zničili
Autor:Ing. Libuše Sušická Předmět/vzdělávací oblast:Ekonomika Tematická oblast:Zaměstnanci Téma:Získávání pracovníků Ročník:3. Datum vytvoření:prosinec.
Vocational Education and Training for Young people ODBORNÉ VZDĚLÁVACÍ KURZY PRO MLADÉ Tento projekt byl realizován za finanční podpory Evropské unie. Za.
Pracovněprávní vztahy v organizaci
Vize zaměstnavatelů o nastartování systému CŽU Model SR, NSP, NSK a zákon č. 179/2006 Sb., o ověřování a uznávání výsledků dalšího vzdělávání.
Národní soustava kvalifikací = řešení situace na trhu práce.
Společným postupem sociálních partnerů k přípravě odvětví na změny důchodového systému Knihovnické profese v NSP Havlíčkův Brod, Zlata Houšková.
Národní soustava povolání a Národní soustava kvalifikací v praxi , Pardubice.
Hodnocení prací, jako základ spravedlivého mzdového a motivačního systému.
Informace o implementaci směrnice EP a Rady 2005/36/ES
Volitelný předmět 1287 Moderní ošetřovatelství. Moderní ošetřovatelství Právní předpisy upravující činnosti zdravotnických a pedagogických pracovníků.
HOSPODÁŘSKÁ KOMORA ČESKÉ REPUBLIKY - Pevný bod ve světě podnikání Systém ověřování a uznávání výsledků dalšího vzdělávání podle zákona č. 179/2006 Sb.
Obchodní akademie a Střední odborná škola, gen. Fr. Fajtla, Louny, p.o. Osvoboditelů 380, Louny Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Číslo sady 15Číslo.
Jak vybírat povolání?. Jaká máme povolání?Víte, že…? Povolání nejsou stále stejná, vznikají, zanikají, mění se… Pro drtivou většinu povolání je nutné.
Název projektu: Všechno v mém životě souvisí „MINIPODNIKY“ Registrační číslo: CZ.1.07/1.1.00/ PERSONALISTIKA Všechno v mém životě souvisí AC Education.
Jak vést diskuzi Zásady – rady - nebezpečí Výhody diskuze Společné dopracování se výsledku Společné dopracování se výsledku Odstranění pochybností a.
Motivační dopis Centrum pro virtuální a moderní metody a formy vzdělávání na Obchodní akademii T. G. Masaryka, Kostelec nad Orlicí.
PhDr. Dana Bernardová, Ph.D.
Máme spolupracovníky, kteří plní naše vize a odpovídají potřebám společnosti ?
Struktura personální směrnice
Personální práce ( kap. 14)
Národní soustava kvalifikací a její přínosy pro zaměstnavatele
Název školy: Střední průmyslová škola, Ostrava – Vítkovice,příspěvková organizace Autor: Ing. Andrea Modrovská Datum: 5. května 2012 Název: VY_32_INOVACE_
Vedení lidí – personalistika v podnicích poskytující služby.
Otče, odpusť mi, já jsem zhřešila Řekni mi, dcero, jaké jsou Tvé hříchy?
Úloha personální práce v podniku Organizování procesu změn ve struktuře a kvalitě lidských zdrojů organizace v souladu s potřebami, které jsou dány požadavky.
Registrační číslo projektu: VY_32_INOVACE_MAM_KC_3_05
Leden Do získám od výchovné poradkyně ( VP) podklad pro vyplnění přihlášky 2.Od si otevřu webové stránky příslušné střední školy,
Autor:Ing. Libuše Sušická Předmět/vzdělávací oblast:Ekonomika Tematická oblast:Zaměstnanci Téma:Pohyb zaměstnanců v podniku Ročník:3. Datum vytvoření:prosinec.
Personální řízení Cvičení 1
Dalším vzděláváním k uspokojení požadavků zaměstnavatelů a k uplatnění na trhu práce Celoživotní učení - Kroměříž, Projekt je spolufinancován.
Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu Označení:Sada: Ověření ve výuce:Třída: Datum: Registrační číslo projektu:CZ.1.07/1.5.00/ VY_32_INOVACE_MAM_KC_1_09.
EURES – vaše práce v Evropě
ZÁKON 360/1992 Sb. o výkonu povolání
Národní soustava kvalifikací. N á rodn í soustava kvalifikac í –  Hlavní cíl: umožnit občanům,
Motivační dopis zadání
Svaz průmyslu a dopravy ČR - zástupce těch, kteří vytvářejí hodnoty zástupce těch, kteří vytvářejí hodnoty a dopravy ČR Svaz průmyslu Praha, Ing.
První zaměstnání Petr Machala.
Personální mamagement
Název školyStřední odborná škola a Gymnázium Staré Město Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ AutorIng. Adamčíková Zdeňka Název šablonyIII/2.
Přijímací pohovor Doporučení a rady.
6. Profesní kompetence jako pracovní způsobilost Dagmar Svobodová.
Personální plán pro podnikatelský plán
Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost Název projektu: Inovace magisterského studijního programu Fakulty vojenského leadershipu Registrační.
Přijímací pohovor prakticky „ Hledáme-li nového člověka do firmy, pak vybíráme vždy konkrétního člověka pro konkrétní činnost v konkrétním podniku.“
TEORIE.  důležitá součást při žádosti o práci či stáž, jedna z prvních informací o vás – pokud se bude líbit, můžete na jeho základě postoupit k pohovoru.
ČLOVĚK A SVĚT PRÁCE osnova. PRÁCE A PRACOVNÍ SÍLA  Trh práce  Pracovní síla  Potřeby  Pracovní kapitál  Lidský kapitál.
Národní soustava kvalifikací: Zaměstnanci dle představ a potřeb zaměstnavatelů Konference k 20 letům výročí A.T.I.C. ČR Ostrava, 7. března 2014.
PRAKTICKÁ ÚČETNÍ Grantový projekt: reg. číslo projektu: CZ.1.07/3.2.07/ realizátor projektu: HM EKOND, spol. s r.o., Ostrava.
NÁRODNÍ SOUSTAVA KVALIFIKACÍ (NSK) Hlavní cíl Umožnit občanům, aby jim mohly být uznávány skutečné znalosti a dovednosti, bez ohledu na to, jakou cestou.
UZNÁVÁNÍ ODBORNÝCH (PROFESNÍCH) KVALIFIKACÍ V RÁMCI EU Seminář 2016.
Další vzdělávání v sociálních službách Potřeba nebo netřeba?
MINISTERSTVO PRO MÍSTNÍ ROZVOJ ČR Go / Regiontour Brno 15. ledna 2015 Podpora a spolupráce A.T.I.C.
Název školy Gymnázium, střední odborná škola, střední odborné učiliště a vyšší odborná škola, Hořice Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Název materiálu.
1 Kvalita prověřená časem. 2 Národní soustava kvalifikací v praxi Třineckých železáren Ivo Žižka Třinec
Požadavky na průběžné vzdělávání zaměstnanců zdravotnických zařízení
Místní demokracie a participace na veřejném životě
Porodní praxe u nás a v zahraničí Poslanecká sněmovna Parlamentu ČR Praha Ivana Königsmarková, prezidentka UNIPA.
Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích Ústav podnikové strategie Analýza motivačního a stimulačního systému ve vybraném podniku.
Právní aspekty výkonu Fyzioterapie
Návrh kvalifikačního standardu Září 2010
STROM PROFESÍ NAŠÍ RODINY Volba povolání
zpracovaný v rámci projektu
OPERÁTOR V CALL CENTRU MOTIVAČNÍ DOPIS.
BEZPEČNOST A OCHRANA ZDRAVÍ PŘI PRÁCI
Volba povolání-ISTP 8.ročník VY_32_INOVACE_04.2/11
Transkript prezentace:

1. Předmět mé činnosti je v oboru : Jsem: REGULACE PROFESÍ - NEZBYTNOST ČI PŘEKÁŽKA? (520 odpovědí) 1/14

3. Naše firma zaměstnává pracovníky, na jejichž kvalifikaci zákon klade požadavky (vykonávají tzv. regulovanou profesi): 2. Zaměstnávám / jsem zaměstnanec firmy, zaměstnávající: 2/14 REGULACE PROFESÍ - NEZBYTNOST ČI PŘEKÁŽKA?

4. Pokud ano, jmenujte prosím tři nejvíce zastoupené regulované profese, které Vaši zaměstnanci vykonávají: 3/14 REGULACE PROFESÍ - NEZBYTNOST ČI PŘEKÁŽKA?

5. Naše firma zaměstnává i pracovníky z jiných členských států EU: 4/14 REGULACE PROFESÍ - NEZBYTNOST ČI PŘEKÁŽKA? Ano, zaměstnávám pracovníky z jiných členských států EU, jejichž kvalifikace musí být v ČR úředně uznána (vykonávají regulované povolání) 336 % Ano, ale zaměstnávám pouze pracovníky z jiných členských států EU, jejichž kvalifikace nemusí být v ČR úředně uznána (nevykonávají regulované povolání) 7314 % Ne, nezaměstnávám zahraniční pracovníky %

6. Při výběru vhodného pracovníka vnímám požadavky zákona na výkon jeho profese jako: 5/14 REGULACE PROFESÍ - NEZBYTNOST ČI PŘEKÁŽKA? Nepřiměřené omezení 347 % Požadavky zákona na výkon profese mi nevadí % Požadavky zákona na výkon profese mi pomáhají při výběru pracovníka %

7. Pokud bych nebyl při výběru kandidátů omezen zákonnými požadavky, rozhodujícími faktory by pro mě byly ("oznámkujte" na škále 1-5, kde 1 značí nejvíce a 5 nejméně) 6/14 REGULACE PROFESÍ - NEZBYTNOST ČI PŘEKÁŽKA? Osvědčení o formálním vzdělání Doložená praxe a znalosti Ověření faktických schopností

7/14 REGULACE PROFESÍ - NEZBYTNOST ČI PŘEKÁŽKA? 7. Pokud jsou pro vás důležité i jiné okolnosti při výběru kandidáta, můžete je zmínit zde i s případným komentářem:

8.1. Pokud ano, prosím, specifikujte, která povolání a požadavky na výkon máte na mysli: příloha 8. Setkal jsem se se zákonnými požadavky na kvalifikaci pracovníka, které mi působily potíže při výběru vhodného pracovníka: 8/14 REGULACE PROFESÍ - NEZBYTNOST ČI PŘEKÁŽKA?

9.1. Pokud máte na mysli něco konkrétního, můžete svůj názor vyjádřit zde: příloha 9. Snížení či odstranění zákonných požadavků na výkon povolání v mém oboru bych 9/14 REGULACE PROFESÍ - NEZBYTNOST ČI PŘEKÁŽKA?

10. Snížení či odstranění požadavků na výkon regulovaných povolání by dle mého názoru vedlo k: 10/14 REGULACE PROFESÍ - NEZBYTNOST ČI PŘEKÁŽKA?

11. Mám dostatek informací o Národní soustavě kvalifikací: 12. Domnívám se, že by dobrovolné získávání profesních kvalifikací mohlo nahradit některé kvalifikace ze seznamu regulací, tedy místo zákonné povinnosti by mohla být daná kvalifikační oblast nahrazena dobrovolným osvědčením o profesní kvalifikaci: 11/14 REGULACE PROFESÍ - NEZBYTNOST ČI PŘEKÁŽKA?

Pokud ano, u kterých regulovaných povolání či činností byste tuto změnu doporučoval/a? Samostatná příloha…

13. Jsem členem: 13/14