IveHale s.r.o..

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Videotrénink interakcí
Advertisements

P ODNIKATELSKÉ DOVEDNOSTI PRO ROZVOJ MSP A NNO V K RÁLOVÉHRADECKÉM KRAJI Projekt CZ.1.07/3.2.10/ Společnost pro právní a ekonomické vzdělávání.
Dita Pelantová Šárka Lukešová 3.VSRR
TALENTI V DHL SUPPLY CHAIN
Průmyslová střední škola Letohrad
Rozpoznání motivačního ladění a motivační profil jednotlivce
Řízení diverzity Mgr. Hana Velíšková, HR specialistka Česká společnost pro rozvoj lidských zdrojů.
Manažerská moudrost © Outward Bound – Česká cesta Outward Bound – Česká cesta, s.r.o.
Etický kodex I. Pedagogický pracovník jedná a rozhoduje se na základě principů humanity a demokracie, a to podle svých nejlepších dosažených znalostí.
Vedlejší specializace MARKETING (3MK)
Proč je důležité studovat Principy
PROJEKT: Co nám přinesl tento projekt? 1) Exkurze a)do firem - interaktivní přenos informací do výuky (ZKL Hanušovice, a.s.; Ondřejovická strojírna,
R ODINNÉ KOMPETENCE OBSAH Co jsou to kompetence Co jsou to rodinné kompetence Proč je rodičovství skvělá příležitost pro rozvoj určitých kompetencí.
Analýza a popis pracovního místa
 CONEO STRUKTURA PREZENTACE 1.Vymezení pojmu analýza tréninkových potřeb, přístup CONEO 1.Úrovně a metody ATP 2.Rozhraní zadavatel -dodavatel, vztahy.
- manažerská práce je závislá na lidských zdrojích - manažeři uskutečňují cíle podniku prostřednictvím svých spolupracovníků - personální management se.
OSOBNOST.
Manažeři ČSOB Rozvoj kompetencí a využití potenciálu
Co manažeři očekávají od vzdělávání HR ŽIVĚ 14. prosince 2005 Tomáš Valenta Generali pojišťovna a.s.
PERSONÁLNĚ VZDĚLÁVACÍ AGENTURA  10 LET NA TRHU  VÍCE JAK UMÍSTĚNÝCH KANDIDÁTŮ  OD ROKU 2009 ČLEN ČESKÉHO INSTITUTU PRO FRANCHISING.
Další vzdělávání v technických oborech Krajská konference projektu UNIV 2.
Firemní kultura - změna motivační strategie
Příprava pracovníků v Tanex,PLASTY a.s. Ing. Dana Spejchalová, Ph.D.
Podniková ekonomika Personální činnost.
PŘEDSTAVENÍ FIRMY HUMAN´S Koučování Terapie Psychologie Poradenství
Práce v obchodním oddělení jako motivace a čest Praha, 21. 5
Obrana proti působení stresu a budování vlastního sebevědomí
© Copyright MASS MASS TRAINING & MEDIA VÁS VÍTÁ NA PREZENTACI NOVÉ TRENDY VE VIDEO/DVD PROGRAMECH S NÁCVIKY PRO MANAŽERY A LEKTORY KONANÉ V RÁMCI druhé.
KOMUNIKACE V PRAXI METODIKA. Vznik metodiky Čtyři moduly v rozsahu 40 hodin 20 hodin e-learningového studia 20 hodin prezenčního studia.
VÝCHODISKA PRO ROZVOJ VŮDCOVSTVÍ
407 – Vzdělávání pro 21. století Žadatel: Learning Society, občanské sdružení Kontaktní osoba: PhDr Lenka Emrová Mobil: e- mail :
1 NÁSTROJE V OBLASTI ŘÍZENÍ ANEB ÚSPĚŠNOST BEZ NÁSTROJŮ ? ÚSPĚŠNOST S NÁSTROJI ? Ing. Pavel Sladký M: Semináře, konzultace, motivační a certifikační.
Jak na rovné příležitosti? V 5 krocích. 1. Vyjasnění postoje Tlak na rovnost žen a mužů, zejména na rovnost žen a mužů při práci, roste. Je to dáno zvláště.
CZ / /0329 Interní trenéři – klíč k úspěchu malé firmy AIVD ČR AMSP ČR Ondřej Palán, ,
Rozvíjení rovných příležitostí a podpora zaměstnatelnosti v Jihočeském kraji Záměr projektu do programu Equal (3.pilíř: Podpora adaptability) Tento příspěvek.
1 Ja “Zaměstnanec přichází kvůli firmě, ale odchází kvůli manažerovi“ Jak efektivně vzdělávat manažery Mgr. Petra Voráčová INC Consulting spol. s r.o.
Profesní etika JUDr. Maxim Tomoszek.
Název školy: Střední odborná škola stavební Karlovy Vary Sabinovo náměstí 16, Karlovy Vary Autor: ING. HANA MOTYČKOVÁ Název materiálu: VY_32_INOVACE_20_PODNIKATELSKÁ.
MATEŘSKÁ ŠKOLA OLOMOUC Blanická 16. Charakteristika školy Jedná se o předškolní zařízení, jeho nosným programem a účelem je poskytování výchovy a vzdělání.
Vodafone - případová studie „Integrace Společenské odpovědnosti (CR) do firmy“ Přemysl Filip Senior Manager Společenské odpovědnosti Listopad 2007, VŠE.
Číslo projektu: CZ / /0316 Název projektu: Poradenské a informační centrum pro malé a střední podniky Žadatel: Vzdělávací institut Partner:Hospodářská.
M ATEMATIKA A BYZNYS I NFORMAČNÍ MANAGEMENT VE FIRMĚ Eva Turnerová Západočeská univerzita
PROJEKT „Integrace sociálně znevýhodněných občanů mikroregionu Prachaticko se zaměřením na začlenění klientů smíšeného Azylového domu v Husinci na trh.
Agrese a agresivita.
VZDĚLÁVÁNÍ PRACOVNÍKŮ. Označení materiálu : VY_32_INOVACE_EKO_1133Ročník:2. Vzdělávací obor: Ekonomika podniku Tematický okruh: Personální činnosti Téma:
Ekonomie 1 Magistři Šestá přednáška Lidský a sociální kapitál, princip přenesené ceny.
Absolventi na trhu práce
1 Proč potřebujeme systém managementu ? Cesta k dosažení harmonického a úspěšného života. Modul 1 Ing. Miroslav Weber.
Podniková kultura Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích Institute of Technology And Business In České Budějovice.
Řízení a plánování kariéry
Personální strategie mezinárodní firmy
MIC Akcelerátor Michal Hrabí
ČLOVĚK A SVĚT PRÁCE osnova. PRÁCE A PRACOVNÍ SÍLA  Trh práce  Pracovní síla  Potřeby  Pracovní kapitál  Lidský kapitál.
PRAKTICKÁ ÚČETNÍ Grantový projekt: reg. číslo projektu: CZ.1.07/3.2.07/ realizátor projektu: HM EKOND, spol. s r.o., Ostrava.
I n k l u z i v n í v z d ě l á v á n í aneb odvaha dělat věci jinak
„Podpora zaměstnanosti Litoměřicka“ CZ.1.04/3.3.05/ Projekt je financován z prostředků ESF prostřednictvím Operačního programu Lidské zdroje a.
FIREMNÍ SPOLEČENSKÁ ODPOVĚDNOST SKUPINY ČEZ 5. prosince 2014 JUDr. Michaela Chaloupková, M B A člen představenstva ČEZ, a. s.
R OZDÍLNOST INTERVENCÍ SOCIÁLNÍHO PRACOVNÍKA PŘI N ETSTREETWORKU A PŘI I NTERNETOVÉM PORADENSTVÍ Centrum Anabell, z. s. Mgr. Klára Gelnarová.
Projekt „Rozvoj místního partnerství a trhu práce“. CZ.1.04/5.1.01/ realizováno O.S. „Rozkvět zahrady jižních Čech – místní akční skupina“ a partnery.
Kvalita pracovních sil v cestovním ruchu. Trošku statistiky  Celkový počet pracovních úvazků v cestovním ruchu: *  Celková návštěvnost ubytovacích.
Osobní bezpečí Název školy: ZŠ Salvátor Název školy: ZŠ Salvátor Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Název výstupu:
HARTMANN partnerem ve vzdělávání profesionálů ve zdravotnictví
Vliv týmové spolupráce na výsledky zdravotnických zařízení
6. HODNOCENÍ VÝSLEDKŮ VZDĚLÁVÁNÍ
Marketingový plán podniku
Komunikační a prezentační dovednosti / C2b
Co se rozumí kvalitou vzdělávacích služeb Mgr. Pavel Říha
Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Název školy: SOU a ZŠ Planá, Kostelní 129, Planá Vzdělávací oblast: Ekonomie Předmět: Inovace výuky prostřednictvím.
EVROPSKÝ SOCIÁLNÍ FOND
Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Název školy: SOU a ZŠ Planá, Kostelní 129, Planá Vzdělávací oblast: Ekonomie Předmět: Inovace výuky prostřednictvím.
Transkript prezentace:

IveHale s.r.o.

PREZENTACE SPOLEČNOSTI Školení, trénink, management Kouzlo osobnosti IveHale s.r.o. IveHale s.r.o.

Překonejte strach a dosáhněte cíle Cíle projektu Podpora osobního rozvoje jedince Zvyšování vzdělanosti zaměstnanců firem Trénink managementu Pomoc při vzniku a rozvoji nových firem Kurzy „šité na míru“ dle požadavků firem Ukázat nové trendy a zvyklosti při tvorbě firemní kultury ve vztahu k EU Překonejte strach a dosáhněte cíle IveHale s.r.o.

Kouzlo osobnosti – vzdělávací kurzy vznikly na základě zkušeností získaných v praxi, při přímém pozorování, rozvíjení, modelování a komunikaci s lidmi. Sebedůvěru nezíská ten, kdo má vždycky pravdu, ale ten, kdo se nebojí udělat chybu IveHale s.r.o.

Konkurenční schopnost Společnost „KOUZLO OSOBNOSTI“ je ryze česká firma, která vychází z českého způsobu obchodování, obohacena zkušenostmi ze zahraničí IveHale s.r.o.

Kouzlo osobnosti Každý člověk je OSOBNOST . OSOBNOST je nutné rozvinout, abychom mohli zjistit, co je pro ni nejvhodnější OSOBNOST rozvineme pouze tím, že s ní pracujeme a pozorujeme ji DÁME PŘÍLEŽITOST IveHale s.r.o.

Kouzlo osobnosti Školící projekty jsou postaveny na tzv.uzavřené kurzy pro 5-10, max.15 osob Školení jsou na principu naslouchání, tréninku, workshopu Školením předchází konzultace a pozorování daného problému a tématiky IveHale s.r.o.

Nestačí pouze chtít, je třeba jít a udělat! CÍLE SPOLEČNOSTI Prostřednictvím jednotlivců zvýšit prosperitu firmy SPOKOJENOST klientů a dlouhodobá spolupráce na základě investice do vzdělání Motivační pracovní prostředí Nestačí pouze chtít, je třeba jít a udělat! IveHale s.r.o.

Školící moduly KOUZLO OSOBNOSTI–rozvoj osobnosti CO nebo KDO prodává Kdo je osobnost Jaká je kdo osobnost Co vše dotváří osobnost (oblečení, vzhled, doplňky, řeč, postoj) Kultura projevu Pronikání do kruhových zón jednajícího partnera Příklady osobního rozvoje známých osobností IveHale s.r.o.

Školící moduly PROFESNÍ RŮST Pravidelně sledovat nejnovější informace a technologie Udržovat a rozšiřovat síť svých kontaktů Sledovat dění kolem sebe Snažit se být na očích Omezit kontakty, které neprospívají Být mobilní, progresivní Vzdělávat se v oblasti emoční inteligence Plánování IveHale s.r.o.

PRODEJ je více, než pouhá profese! Školící moduly OSLOVENÍ ZÁKAZNÍKA Kde, kdy a jak hledat potencionální zákazníky Jak překonat nechuť oslovit zákazníka? Jak se chovat k nespokojeným, nepřátelským a negativním lidem? Staňte se odborníkem Získejte odvahu a zdravé sebevědomí Co může a co nemůže „profesionál“ Jak získat důvěru PRODEJ je více, než pouhá profese! Je to způsob života! IveHale s.r.o.

Školící moduly MANAGEREM SÁM SEBE Nemám čas, nezvládám to, nemohu, nejde………….. Tato slova sebevědomý manažer na svém místě nepoužívá, neboť ví, co je TIME MANAGEMENT! Manažerská etika Delegování Koučování Vedení porad Volný čas Úspěšný člověk je ten, který dokáže postavit pevné základy z cihel, které ostatní po něm hází. IveHale s.r.o.

Školící moduly ZAMĚSTNANEC NA SVÉM MÍSTĚ Proč to mám dělat? Základy chování Co mi to přinese? Motivace Zaměstnavatel a zaměstnanec Cíle Proč si dát cíl Význam věcí nespočívá ve věcech samotných, ale v našem přístupu k nim IveHale s.r.o.

Školící moduly BARVY – JEJICH VLIV NA JEDNÁNÍ Jsou nedílnou součástí našeho bytí – využijme jejich sílu a schopnosti! Kolik máme základních barev Jejich vlastnosti Vliv na člověka Vnější projev u zákazníka Vliv na vnitřní rozpoložení Co můžeme očekávat od lidí, preferujících pouze jednu či dvě barvy IveHale s.r.o.

REALIZACE ŠKOLENÍ V sídle firmy, nebo k tomu určeném zařízení Školení za pomocí prezentační techniky Pro každého účastníka „pracovní materiál“ IveHale s.r.o.