Návrh workflow a tvorba předpisů pro eVŠKP na AMU Iva Horová

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Irena Baranayová Ústav výpočetní techniky Univerzity Karlovy v Praze
Advertisements

Iva Horová: K problému popisu netextových VŠKP Brno Seminář Systémy pro zpřístupňování eVŠKP 2008 Netextové práce a standard MS-EVSKP k problému.
Myšlenka Digitální knihovny e-VŠKP
DSpace zkušenosti se zaváděním systému na Univerzitě Pardubice Seminář Systémy pro zpřístupňování eVŠKP 2007 Brno Lucie Vyčítalová Univerzitní.
Iva Horová: Zpráva Komise eVŠKP za rok , Ostrava Biblioteca Academica Zpráva o činnosti za rok 2007 Odborná komise pro otázky elektronického.
2005 Elektronické vysokoškolské kvalifikační práce.
Iva Horová: Netextové práce : první zkušenosti Brno Seminář Systémy pro zpřístupňování eVŠKP 2007 Netextové práce první zkušenosti.
INFOS 2009 Věra Jurmanová Volemanová FF MU Brno
2005 Elektronické vysokoškolské kvalifikační práce.
Iva Horová: Zpřístupňování eVŠKP na AMU Brno Seminář Systémy pro zpřístupňování eVŠKP Zpřístupňování eVŠKP na AMU specifika a problémy.
Iva Horová: Zpřístupňování eVŠKP Olomouc, SDRUK, IT Zpřístupňování eVŠKP současný stav a záměry.
TinWeb na míru aneb úprava pro uživatele na AMU SUT, Zlín, červen 2005 Iva Horová:
Iva Horová: Zpráva Komise eVŠKP za rok , Olomouc CPVŠK Zpráva o činnosti za rok 2006 Odborná komise pro otázky elektronického zpřístupňování.
1/11 VŠB-TUO Ostrava AMU = DAMU + FAMU + HAMU Dspace na AMU (budování repozitáře pro VŠKP) 1.Výchozí situace na AMU 2.Úpravy Dspace 3.Vazby.
Systémy pro zpřístupňování eVŠKP DSPACE CZ Zpráva o české komunitě DSpace Zpracovala Mgr. Pavla Rygelová Ústřední knihovna VŠB-TUO.
Analytické stáže oboru VPLZ - magisterský stupeň -
Příklady současných provozovaných systémů v ČR a jejich evidence L. Budínský, J.Krkošková, S. Sklenářová; Květen 2006, Špindlerův Mlýn Konference EUNIS.
Systémy pro zpřístupňování VŠKP : zkušenosti, možnosti, nabídky, potřeby listopad 2006, Brno eVŠKP UTB ve Zlíně Systémy pro zpřístupňování VŠKP.
Learning management system Zdeněk Jelínek. Learning management systém LMS- systém řízení studia – Learning management systém Je to soubor nástrojů pro.
E-VŠKP v roce 2006 na Přírodovědecké fakultě UK v Praze Na PřF UK se řeší problematika e-VŠKP v rámci rozvojového projektu UK na rok 2006 „Archivace a.
Bc. Vladimíra Kováříková Ústřední knihovna VŠB-TU Ostrava 1. setkání českých uživatelů systému 24. dubna 2008 DSpace na VŠB-TU Ostrava.
Centrální elektronická podatelna a úřední deska Městský rok informatiky.
Vysoká škola Báňská - Technická univerzita Ostrava Inovace výuky odborných předmětů na bázi řízení projektu Jana Šarmanová Libor Holub Radoslav Fasuga.
DSpace zkušenosti se zaváděním systému na Univerzitě Pardubice Seminář Systémy pro zpřístupňování eVŠKP 2007 Brno Lucie Vyčítalová Univerzitní.
Praha Jan Mach Vysoká škola ekonomická v Praze Příprava Národního registru VŠKP a Národního úložiště šedé literatury Ing. Jan Mach
5. setkání českých uživatelů systému DSpace 16. května setkání českých uživatelů systému DSpace 16. května 2012 Dspace na UTB aneb 3 ve 2 Ing.
Chceme mít také v ČR snadný přístup k vysokoškolským kvalifikačním pracím? (a co je pro to třeba udělat) Asociace knihoven vysokých škol ČR výroční konference.
Budování Digitální knihovny Vysokého učení technického v Brně Barbara Šímová /
Systémy pro zpřístupňování VŠKP: zkušenosti, možnosti, nabídky, potřeby … Seminář Brno,
Královéhradecký kraj Standardy VKIS v praxi Celostátní seminář knihovníků Pardubice 1. listopadu 2005 Eva Semrádová Studijní a vědecká knihovna v Hradci.
ESTUP – Elektronické STUdentské Práce, Martin Pešava 2006, Brno Systémy pro zpřístupňování VŠKP: zkušenosti, možnosti, nabídky, potřeby... Systém pro eVŠKP.
2005 Šablona eVŠKP - titulní list ÚVOD  Definice doporučené šablony  Soubor s přednastavenými styly, strukturou, designem  NEREÁLNÉ problémy.
Studijní IS a publikační činnost Jitka Brandejsová 8. října 2014 Fakulta informatiky Masarykovy univerzity.
Chceme mít také v ČR snadný přístup k vysokoškolským kvalifikačním pracím? (a co je pro to třeba udělat) Informace pro předsednictvo RVŠ Praha,
DSpace a jeho možnosti z hlediska zpřístupňování VŠKP Mgr. Pavla Rygelová Ústřední knihovna VŠB-TU Ostrava Seminář Systémy pro zpřístupňování VŠKP : zkušenosti,
Systémy pro zpřístupňování VŠKP : zkušenosti, možnosti, nabídky, potřeby listopad 2006, Brno eVŠKP UTB ve Zlíně Systémy pro zpřístupňování VŠKP.
Dlouhodobé uchovávání a zpřístupňování dokumentů v digitální podobě
Příprava novely autorského zákona Celostátní porada vysokoškolských knihoven Hradec Králové Vít Richter Národní knihovna ČR
Co po nás zbyde… ISSS 2005 WebArchiv digitální archiv českého webu Markéta Škodová, Národní knihovna ČR.
Praktické zkušenosti s naplňováním směrnice rektora o závěrečných pracích na Ostravské univerzitě v Ostravě Mgr. Jarmila Krkošková Bc. Šárka Kostecká Univerzitní.
NÁRODNÍ DIGITÁLNÍ ARCHIV
1 Dspace na AMU – Ostrava 2012 AMU = DAMU + FAMU + HAMU Dspace na AMU Jakub Ivanov PhDr. Iva Horová.
Koncepce sběru elektronických vysokoškolských kvalifikačních prací prostřednictvím studijní agendy STAG Radka Tichá Univerzitní knihovna ZČU v Plzni Tomáš.
Příslib do budoucna Zprávy z Univerzity Karlovy Alena Matuszková, Knihovna společenských věd TGM v Jinonicích Otevřené repozitáře, Brno,
Pracoviště pro dlouhodobé uchovávání a zpřístupňování dokumentů v digitální podobě (digitální archiv)‏
Národní úložiště šedé literatury (NÚŠL) informace o projektu SKIP Klub vysokoškolských knihoven AMU, Iva Horová.
2006 Úpravy směrnice a prováděcího předpisu pro eVŠKP na UTB ve Zlíně.
Za okamžik začínáme. Co nás dnes čeká Kdo jsme Jak a s čím jsme začínali Co obnáší digitalizace a archivace doc. Analýza Formáty Souvislosti Struktura.
Využití NUŠL pro ukládání a zveřejňování výsledků výzkumu a vývoje V ČR Open Access: otevřený přístup k vědeckým informacím v EU a ČR Technologické centrum.
Workflow zpracování a zpřístupnění eVŠKP Jan Mach
TŘI ROKY DIGITÁLNÍHO UNIVERZITNÍHO REPOZITÁŘE UNIVERZITY KARLOVY Eliška Pavlásková, Andrea Fojtu Archivy, knihovny a muzea v digitálním světě.
Projekt Archivace a zpřístupnění digitálních verzí kvalifikačních prací na Univerzitě Karlově v Praze Mgr. Eva Březinová Brno,
Informační systém UNIV 2 Kraje Ing. Marek Kocan , UNIV 2 KRAJE, Ostrava, PragoData Consulting, s.r.o.
Novinky v registru digitalizace a možnosti další spolupráce RD SK ČR Helena Dvořáková, NK ČR.
Centrální elektronická podatelna a úřední deska ISSS 2006.
ESTUP – Elektronické studentské práce na VŠE, Jan Mach Říjen 2006, Olomouc Celostátní porada vysokoškolských knihoven eSTUP elektronické studentské práce.
Digitalizace a zpřístupňování dokumentů na AMU Iva Horová: Digitalizované primární dokumenty zpřístupněné prostřednictvím prvků informačního systému školy.
Ing. Petr Sochor Výhody spolupráce OBD a DSpace Ing. Petr Sochor
Odbor digitálních fondů Zuzana Kvašová,
EVŠKP na OU cesta integrace 10. Listopad, 2005 Jiří Šimonek a Robert Bohoněk Centrum Informačních Technologií Ostravská univerzita.
Pohled archivnictví na VŠKP © Archiv Univerzity Hradec Králové Mgr. Petr Grulich, Ph.D.
1 Asociace knihoven vysokých škol ČR Zpráva Komise pro otázky elektronického zpřístupňování vysokoškolských kvalifikačních prací Iva Horová, Jarmila Krkošková.
1 Nové registry a úpravy stávajících registrů pro oblast vysokého školství a další aktuální témata Hlavní změny v oblasti vykazování v souvislosti s přijetím.
Diplomový projekt pro studijní obor Finance – III.část.
Problematika bezpečnosti a ochrany zdraví při práci na vysokých školách Praha, 12. června 2013.
Diplomový seminář úvodní přednáška
Zpracování ročníkových prací – letní semestr
Možnosti spolupráce: e-VŠKP v rámci systému šedé literatury
Informační schůzka pro zájemce o doktorské studium
Helpdesk a jeho využití na KrÚ Vysočina
Transkript prezentace:

Návrh workflow a tvorba předpisů pro eVŠKP na AMU Iva Horová

Stav Vnitřní předpis rektora – reakce na novelu Vnitřní předpis rektora – reakce na novelu Metodický pokyn pro tvorbu … Metodický pokyn pro tvorbu … Rámcová Licenční smlouva Rámcová Licenční smlouva VE SPOLUPRÁCI S KNIHOVNOU !

Vnitřní předpis Odevzdávání el. verze Odevzdávání el. verze Mechanismus a způsob „zpřístupňování“ před obhajobou Mechanismus a způsob „zpřístupňování“ před obhajobou (par. 47, odst. 2) Nutnost LS Nutnost LS Mechanismus podepisování LS Mechanismus podepisování LS

Metodický pokyn příloha č. 1 Vnitřního předpisu příloha č. 1 Vnitřního předpisu pokyny pro tvorbu, úpravu, formáty pokyny pro tvorbu, úpravu, formáty náležitosti (formulář, nosiče …) náležitosti (formulář, nosiče …) a další kroky workflow (sběr a tvorba metadat, odevzdávání originálů i el. verzí, ukládání, zpřístupňování..) a další kroky workflow (sběr a tvorba metadat, odevzdávání originálů i el. verzí, ukládání, zpřístupňování..)

Účastníci workflow na AMU studenti studenti vedoucí práce vedoucí práce referentka katedry referentka katedry studijní oddělení studijní oddělení knihovna PC AMU (tvorba a správa systému metadat, konverze, migrace dat)

Co, kdo a jak Interaktivní formulář s předvyplněnými osobními údaji z KOS Interaktivní formulář s předvyplněnými osobními údaji z KOS přesné pokyny, šablony, nabídky možností přesné pokyny, šablony, nabídky možností dělba práce mezi účastníky workflow tak, aby to všechny „bolelo“ co nejméně dělba práce mezi účastníky workflow tak, aby to všechny „bolelo“ co nejméně supervize: studijní odd.?, knihovna, PC supervize: studijní odd.?, knihovna, PC

Formulář

Workflow eVŠKP KOS (osobní údaje) - formulář studijní oddělení práce, náležitosti katedra/student obhajoba, předání, nahrání katedra Import záznamu do TinLibu knihovník/automat Import do digiarchivu AMU automat Otevřený přístup metadata sklízení

Cíle Formulář nahradit modulem KOS Formulář nahradit modulem KOS Řešit postupně umělecká díla a výkony: Řešit postupně umělecká díla a výkony: - formáty, metodika, nosiče, velikost souborů, způsob zpřístupnění způsob zpřístupnění - řešit dlouhodobou archivaci metadat, formulářů, digitextů, jiných formátů - řešit otázku výběrové retrokonverze non-born-digital SW pro zpřístupnění mimo AMU SW pro zpřístupnění mimo AMU

Děkuji za pozornost