Knowing Why IDI com Fondy Evropské unie zpráva z výzkumu.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Národní seminář k metodám evaluací aktivit v oblasti globálního rozvojového vzdělávání (GRV) Praha, 2010 Analýza monitoringu a evaluace globálního rozvojového.
Advertisements

Praha - 7. prosince 2006 Tento projekt je spolufinancován Evropskou unií a státním rozpočtem České republiky Plánování sociálních služeb ve městě Havlíčkův.
Projekt Podpora stáží a odborných aktivit při inovaci oblasti terciárního vzdělávání na DFJP a FEI Univerzity Pardubice CZ.1.07/2.4.00/ TENTO PROJEKT.
Markéta Kadlecová: Evropské sítě NNO Evropské sítě NNO Zapojení českých sítí do nich Markéta Kadlecová Síťování nejen genderových NNO 24. ledna 2008.
Regionální kontaktní organizace – kontakty pro Evropský výzkumný prostor jsou součástí sítě regionálních a oborových kontaktních organizací NINET, které.
RPS/CSF Česká republika 2004>2006 Rámec podpory Společenství Ministerstvo pro místní rozvoj, ČR Odbor evropských fondů Výroční zpráva Rámce podpory Společenství.
Grantová politika KC Praha. Jana Brežná, KC Praha Co je NNO (NGO): Nestátní nezisková organizace:  právní formou je občanské sdružení, obecně prospěšná.
Pracovněprávní vztahy v organizaci
CzechInvest Koncepce podpory investic
David Novák 28/ Auditní činnost v rámci ROP Jihozápad.
Aktivity města v oblasti ovzduší Ing. Petr Kajnar 4. prosince 2012 Statutární město Ostrava
Komunikace o evropských fondech Názory široké veřejnosti Tisková konference Ministerstva pro místní rozvoj
Rozšíření kompetencí NKÚ jako nástroj boje proti korupci CELOSTÁTNÍ FINANČNÍ KONFERENCE SMO ČR Dopady reforem na hospodaření obcí a měst Stanislav.
Projekt PŘÍPRAVA+ v Moravskoslezském kraji Závěrečná konference CLARION CONGRESS HOTEL 29. února 2012 Mgr. Martin Kovalský vedoucí monitoringu trhu práce.
ANALÝZA POTŘEB, MOTIVACE A FIREMNÍ PÉČE O ZAMĚSTNANCE VE VYBRANÝCH NZDM PARDUBICKÉHO KRAJE BAKALÁŘSKÁ PRÁCE Autor: Bc. Kejzlarová Šárka, DiS. Sběr dat:
Požadavek na řešení „problému“ Řešení vlastními prostředky/řešení s podporou Přípravná fáze před rozhodnutím o podání žádosti o podporu Zpracování a podání.
Aktivity v rámci projektu „Zvýšení kvality řízení na Krajském úřadu Plzeňského kraje” Zvýšení kvality řízení - Workshop A2, A4, A5 6. –
Výroční konference ROP Střední Morava Využití nového modelu administrace pro přípravu projektových záměrů z ROP Střední Morava OlomoucZlín
Role měst a obcí v kohezní politice 23. června 2011 Ing. Dan Jiránek Předseda Svaz měst a obcí ČR.
Výzkumy CzechTourism Fórum cestovního ruchu listopadu 2011
Jak realizovat vzdělávací aktivity v projektu Přímá podpora.
OTEC A SYN mezigenerační vzdělávání v podnikání TENTO PROJEKT JE SPOLUFINANCOVÁN EVROPSKÝM SOCIÁLNÍM FONDEM A STÁTNÍM ROZPOČTEM ČESKÉ REPUBLIKY.
Liberalizace poštovního trhu v roce 2013 Ing. Petr Angelis Seminář Fontes Rerum Praha
Programme for the International Assessment of Adult Competencies Zjištění týkající se postojů dospělých Jana Straková, Dům zahraniční spolupráce Tento.
Projekt OP RLZ 0207 „Pracujeme chytřeji“ – cíle a metody, dosažené výsledky Jena Švarcová - UTB ve Zlíně.
Dialog versus vyjednávání - je mezi nimi nějaký rozdíl? Jonathan Davey, Partner, Addleshaw Goddard
1 Zkušenosti s výukou dovedností z předmětů ELCP a IBT Simona Trávníčková
Krajský úřad Libereckého kraje SEMINÁŘ Možnosti spolufinancování projektů ze strukturálních fondů Evropské unie prostřednictvím operačních programů.
Projekt je finančně podpořen v rámci programu EK pro Prevenci a boji proti kriminalitě Číslo projektu: HOME/2010/ISEC/FP/C2/ PROJEKT„ÚSPĚŠNÁ.
Praktické rady ke komunitárním programům Michal Kadera, CEBRE Jihlava, 18. prosince
VY_32_INOVACE_EKO_07 MARKETINGOVÝ VÝZKUM II. Autor: Ing. Hana Motyčková „Autor je výhradní tvůrce materiálu.“ Datum vytvoření: Klíčová slova:
Program švýcarsko – české spolupráce Fond na přípravu projektů Ministerstvo financí - Národní koordinační jednotka (NKJ)
Distanční vzdělávání v ČR, současnost a budoucnost II. národní konference Jindřichův Hradec
Ministerstvo pro místní rozvoj Řídící orgán SROP a JPD Praha Rozvoj informačních a komunikačních technologií v regionech Ing. Zdeněk Vašák RP MMR NUTS.
Zdravý kraj Vysočina a MA 21
Výukový program: Obchodní akademie Název programu: Marketingový výzkum – zjišťování informací Vypracoval : Ing. Adéla Hrabcová Projekt Anglicky v odborných.
Znáte fondy a programy EU? - výsledky on-line ankety - Praha, 3. prosince 2007.
Malý hospodářský dvůr Horšov Autor: Ing. Petr Libra
EXPERTNÍ PODPORA PŘÍJEMCŮM DOTACE Z ROP JIHOVÝCHOD Evropská unie Evropský fond pro regionální rozvoj Investice do vaší budoucnosti.
Monitorovací výbor RPS Ing. Jana Paláčková Ministerstvo pro místní rozvoj Sekce evropské integrace Řídící orgán SROP a JPD Praha Cíl 2.
Ing. Marcela Strakošová
Ing. Daniel Kardoš Systém ManagementDesk – nástroj řízení kvality a bezpečnosti podle ISO 9 001, ISO , ISO , ISO a ISO Ing.
Certifikace součást procesu ukončování projektů Fondu soudržnosti 19. března 2008 Tereza Hudcová.
Průzkum trhu.
Podpora projektům EU SF aneb kvalitní podpora pro kvalitní projekty Ing. Jan Knyttl
Stáže pro mladé zájemce o zaměstnání 2
EUROCENTRUM LIBEREC Informace pro podnikatele Třída 1. máje Liberec 3 Telefon:
Analýzy v projektu „Ohrožené děti a mládež ve Zlínském kraji“
Program EU pro zaměstnanost a sociální inovace (EaSI) Registrace 10:00 – 10:15 I. blok 10:15 – 11:00 Jitka Zukalová, MPSV, poradce EURES ČR Obsah: srovnání.
Globální granty jsou spolufinancovány Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky. Závěrečná konference globálních grantů Operačního.
AKTUÁLNÍ INFORMACE MINISTERSTVA ZDRAVOTNICTVÍ („MZ“) – „Bílý dům“ Mgr. Aleš Kapucián Oddělení vědy a výzkumu (odbor VLP/1)
Ekonomika Zdroje finančních prostředků pro neziskové organizace 3. Ing. Miroslava Farmačková VY_62_INOVACE_FAR_EK.3_1_09.
Možnosti financování životního prostředí z Evropských strukturálních fondů Zuzana Matoušková 3. ÚFŘP.
Střednědobý plán rozvoje sociálních služeb v Ústeckém kraji na období konference Sociální služby v Ústeckém kraji Krajský úřad Ústeckého kraje.
Služby Enterprise Europe Network s důrazem na design 1. prosince 2015Ing. Petr Hladík, Ph.D.
Praha Praha VÝROČNÍ KONFERENCE K PODPOŘE SNIŽOVÁNÍ ENERGETICKÉ NÁROČNOSTI BYTOVÝCH DOMŮ V ČR PLÁNOVANÉ POUŽITÍ FINANČNÍHO NÁSTROJE.
DOTACE A TRANSFERY Z ÚČETNÍHO HLEDISKA A JEJICH VLIV NA HOSPODAŘENÍ
Závěrečná evaluace vzdělávání cílové skupiny, shrnutí projektu
Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích Ústav podnikové strategie Motivace a stimulace pracovníků ve vybraném podniku Autor práce:
Kvalita-Inkluze-Poradenství-Rozvoj (KIPR)
PODPORUJEME LIDI VE VYTVÁŘENÍ A ROZVOJI FIREM, KTERÉ MĚNÍ SVĚT
Možnosti využití expertní pomoci JASPERS
PROJEKT„ÚSPĚŠNÁ PRAXE PŘI ZVLÁDÁNÍ KOMUNITNÍCH KONFLIKTŮ V REGIONECH STŘEDNÍ A VÝCHODNÍ EVROPY” Projekt je finančně podpořen v rámci programu EK pro.
Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích
Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích Ústav podnikové strategie Vnitropodniková komunikace ve vybraném podniku Autor práce: Denisa.
PROJEKT„ÚSPĚŠNÁ PRAXE PŘI ZVLÁDÁNÍ KOMUNITNÍCH KONFLIKTŮ V REGIONECH STŘEDNÍ A VÝCHODNÍ EVROPY” Projekt je finančně podpořen v rámci programu EK pro.
Průběh a evaluace poradenství – analytické výstupy
Vykazování dat v rámci poskytování sociálních služeb
Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy
Výsledky auditu OVAK-A
Transkript prezentace:

Knowing Why IDI com Fondy Evropské unie zpráva z výzkumu

Knowing Why IDI com 2 Knowing Why Obsah zprávy  Cíle výzkumu  Design výzkumu  Hlavní zjištění a doporučení  Detailní zjištění  Kontakty Obsah zprávy Design výzkum Hlavní zjištění Kontakty Detailní zjištění Cíle výzkumu Doporučení

Knowing Why IDI com 3 Knowing Why Cíle výzkumu Hlavní cíl výzkumu  Zjistit spokojenost podnikatelů s využívání fondů Evropské unie Pomocné cíle výzkumu Způsoby získávání informací Administrativní náročnost žádostí Srozumitelnost požadavků na zavedení ISO Úspěšnost získání evropské finanční podpory Obsah zprávy Design výzkum Hlavní zjištění Kontakty Detailní zjištění Cíle výzkumu Doporučení

Knowing Why IDI com 4 Knowing Why Design výzkumu Obsah zprávy Design výzkum Hlavní zjištění Kontakty Detailní zjištění Cíle výzkumu Doporučení Metoda Individuální hloubkové rozhovory IDI Celkem 24 IDI á 60 minutách Cílová skupina Podnikatelé využívající Fondy Evropské unie Rekrutace na základě databáze Ministerstva zahraničí Detailní popis výzkumu Na základě databáze MZ byly vybráni respondenti tak, aby zastupovali různé demografické segmenty, pocházeli z různých lokalit, přímo rozhodovali o firemních zakázkách a byli zodpovědní za zajištění a využívání fondů Evropské unie. Všechny rozhovory proběhly v místě podnikání respondentů a byly zaznamenávány pomocí diktafonu. r IDI – napříč ČR Závěrečná zprávaPrezentace 8.5

Knowing Why IDI com Hlavní zjištění a doporučení květen 2011

Knowing Why IDI com 6 Knowing Why Hlavní zjištění a doporučení Obsah zprávy Design výzkum Hlavní zjištění Kontakty Detailní zjištění Cíle výzkumu Doporučení Hlavní zjištěníDoporučení Informace o FEU jsou roztříštěné  Sjednotit místo a způsob podávání informací Informace o FEU jsou roztříštěné  Sjednotit místo a způsob podávání informací Schvalovací proces trvá příliš dlouho  Zrychlit proces získání finančních prostředků Informace o FEU jsou roztříštěné  Sjednotit místo a způsob podávání informací Informace o FEU jsou roztříštěné  Sjednotit místo a způsob podávání informací Informace o FEU jsou roztříštěné  Sjednotit místo a způsob podávání informací Informace o FEU jsou roztříštěné  Sjednotit místo a způsob podávání informací Hlavní zjištění, doporučení……………………………………………………

Knowing Why IDI com Detailní zjištění květen 2011

Knowing Why IDI com 8 Knowing Why Poskytování informací 1/3 Pokud chce podnikatel získat informaci o konkrétním fondu musí se obrátit na několik různých ministerstev, přičemž neví na jaké. „Nejvíce času strávím zjišťováním, které ministerstvo mi může poradit“ xxxxxxxxxxxxxxxxxx aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa bbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbb Bbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbb ccccccccccccccccccccccccccccc Obsah zprávy Design výzkum Hlavní zjištění Kontakty Detailní zjištění Cíle výzkumu Doporučení Pro podnikatele je velmi obtížné získat jakékoliv informace, neboť neexistuje ucelený systém informací

Knowing Why IDI com 9 Knowing Why Kontakty Ing. Aleš Prokop Project manager, IDI com Tel.: Obsah zprávy Design výzkum Hlavní zjištění Kontakty Detailní zjištění Cíle výzkumu Doporučení Děkuji za pozornost květen 2011