Prezentační nástroj Open Office, Impress ZÁKLADY PRÁCE Předmět: Informatika Ročník: 6.ročník Klíčová slova: Nová prezentace, snímek, průvodce prezentací,

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Prezentační manažer Kapitola 2.0 (První prezentace)
Advertisements

Grafický editor – GIMP Transformace
Textový procesor Open Office, Writer ÚPRAVA ZÁHLAVÍ A ZÁPATÍ
Prezentační manažer Kapitola 8.0 (Rozšířené efekty)
Zpracováno v rámci projektu SIPVZ 0120P2006
Prezentační nástroj Open Office, Impress EFEKTY SNÍMKU
Prezentační manažer Kapitola 6.2 (Organizační diagram)
MS PowerPoint Prezentační manažer Kapitola 6.3 (Data vložená z MS Excel)
Prezentační manažer Kapitola 13.0 (Sestavení z externích zdrojů)
Inovace školy – Dobříš, EUpenizeskolam.cz
Vkládání a úprava tabulek do Wordu 2003
MS PowerPoint Prezentační manažer Kapitola 12.0 (Sestavení vlastní prezentace)
Styly, záhlaví a zápatí, oddíly
Textový procesor Open Office, Writer AUTOMATICKÉ OPRAVY
Chcete svým známým ukázat fotky z poslední dovolené? Aplikace PowerPoint Vám umožní vytvořit fotoalbum s vybranými snímky.
VY_32_INOVACE_In 6.,7.15 Grafy - vytvoření základních typů grafu Anotace: Žák se seznámí s tvorbou grafu a jeho formátováním v programu MS Excel 2010.
Textový procesor Open Office, Writer STAVOVÝ ŘÁDEK
Tabulkový precoser Open Office Calc ZÁKLADY PRÁCE
Textový procesor Open Office, Writer VLOŽENÍ TABULKY, ZÁKLADNÍ FORMÁTOVÁNÍ Předmět: Informatika Ročník: 6.ročník Klíčová slova: Textový procesor, textový.
Textový procesor Open Office, Writer VLOŽENÍ OBRÁZKU, ÚPRAVA OBRÁZKU
Základní škola a Mateřská škola, Šumná, okres Znojmo OP VK Tematický celek: Informatika Název a číslo učebního materiálu VY _32_INOVACE_04_13.
možnosti: -spustit prezentaci na interaktivní tabuli -na centrálním PC -pracovat ve dvojicích - / jeden PC jako náhled a druhý na aktivní činnost/
Tabulkový procesor Open Office FORMÁT BUŇKY, vzhled Předmět: Informatika Ročník: 6.ročník Klíčová slova: Tabulkový procesor, formát buňky, ohraničení,
Vzhled prezentace - šablony
Grafický editor – GIMP Výběr barvy
IT začátečníci - Word Modul 3.
Prezentační manažer Kapitola 3.0 (Úvodní práce v programu)
Textový procesor Open Office, Writer VLOŽENÍ POLE
Prezentační nástroj Open Office, Impress VLOŽENÍ ZVUKŮ A HUDBY
Zpracování a využití informací Autorem materiálu je Mgr. Eva Švarcová ZŠ Dobříš, Komenského nám. 35, okres Příbram Inovace školy – Dobříš, EUpenizeskolam.cz.
VYPRACOVALA: MGR. HANA TOFLOVÁ DNE: ICT2/1/3/13 WORD - tabulky.
Tabulkový procesor Open Office VLOŽENÍ GRAFU Předmět: Informatika Ročník: 6.ročník Klíčová slova: Tabulkový procesor, vložení grafu, typ grafu, rozsah.
Tabulkový procesor Open Office FORMÁT BUŇKY, efekty a zarovnání
VY_32_INOVACE_53_MS_Word_ II. Autor : Trýzna Stanislav Školní rok : 2011/2012 Určeno pro : šestý ročník Předmět: informatika Téma : základní orientace.
Textový procesor Open Office, Writer OKRAJE STRÁNKY
Textový procesor Open Office, Writer ZMĚNA POZADÍ
Tabulkový procesor.
Tabulkový procesor (spreadsheet) program zpracovávající tabulku informací umožňuje zapisovat čísla a krátké texty do tabulek a pak tyto zapsané údaje zpracovat.
Anotace Žák dokáže v aplikací MS Word vytvořit tabulku Autor Petr Samec Jazyk Čeština Očekávaný výstup Dokáže v aplikaci MS Word vytvořit, upravit a formátovat.
MS Word Snímek č. 2 MS Word Revize dokumentu a komentáře  Pokud zapnete funkci Sledování změn, aplikace Word vloží značky tam, kde provedete.
TEXTOVÝ EDITOR.
Základní škola a Mateřská škola, Šumná, okres Znojmo OP VK Tematický celek: Informatika Název a číslo učebního materiálu VY _32_INOVACE_04_11.
Prezentační nástroj Open Office, Impress PŘECHODY SNÍMKU Předmět: Informatika Ročník: 6.ročník Klíčová slova: Nová prezentace, snímek, úlohy, přechod mezi.
Inovace školy – Dobříš, EUpenizeskolam.cz
Úprava grafických objektů –obrázků ve Wordu 2010.
RoBla Makra MS OFFICE.
Zpracování a využití informací Autorem materiálu je Mgr. Eva Švarcová ZŠ Dobříš, Komenského nám. 35, okres Příbram Inovace školy – Dobříš, EUpenizeskolam.cz.
Základní škola a mateřská škola Bzenec Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Číslo a název šablony klíčové aktivity: III/2: využívání ICT – inovace Vypracoval/a:
Základní škola a mateřská škola Bzenec Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Číslo a název šablony klíčové aktivity: III/2: využívání ICT – inovace Vypracoval/a:
TVORBA VÝUKOVÉ PREZENTACE III. Mgr. René Szotkowski TENTO MATERIÁL VZNIKL ZA FINANČNÍ PODPORY EVROPSKÉHO SOCIÁLNÍHO FONDU A STÁTNÍHO ROZPOČTU ČESKÉ REPUBLIKY.
UŽIVATELSKÉ ROZHRANÍ MS POWERPOINT
MS PowerPoint Prezentační manažer Kapitola 10.0 (Záhlaví a zápatí)
Základní škola a Mateřská škola, Šumná, okres Znojmo OP VK Tematický celek: Informatika Název a číslo učebního materiálu VY _32_INOVACE_04_09.
Aktivní škola - podpora, zlepšení kvality vzdělávání a výuky na základní škole Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem.
Tabulkový procesor. Tabulkový procesor pokročilé funkce filtrování a řazení dat formuláře podmínky a podmíněné formátování export a import dat.
Střední škola živnostenská Sokolov, příspěvková organizace
Základní škola a mateřská škola Bzenec Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Číslo a název šablony klíčové aktivity: III/2: využívání ICT – inovace Vypracoval/a:
Textový procesor (MS Word) Ing. Jan Roubíček. Práce s dokumenty VY_32_INOVACE_10_2_02_AP.
Grafický editor – GIMP Základy práce
Základní škola a Mateřská škola, Šumná, okres Znojmo OP VK Tematický celek: Informatika Název a číslo učebního materiálu VY _32_INOVACE_04_10.
Základní škola a Mateřská škola, Šumná, okres Znojmo OP VK Tematický celek: Informatika Název a číslo učebního materiálu VY _32_INOVACE_04_12.
Průvodní list Šablona: III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT Vzdělávací materiál: Prezentace – zápis pro žáky Určen pro: 3. ročník oboru.
ZŠ Brno, Řehořova 3 S počítačem snadno a rychle Informatika 9. ročník III
Název projektu: Učíme obrazem Šablona: III/2
Prezentační nástroj Open Office, Impress ZÁKLADY PRÁCE
Prezentační nástroj Open Office, Impress VLOŽENÍ ZVUKŮ A HUDBY
Inovace školy – Dobříš, EUpenizeskolam.cz
TVORBA VIDEA Pinnacle Studio Michal Přidálek 3ma
Přizpůsobení webu Microsoft SharePointu Online
Grafický editor – GIMP Transformace
Transkript prezentace:

Prezentační nástroj Open Office, Impress ZÁKLADY PRÁCE Předmět: Informatika Ročník: 6.ročník Klíčová slova: Nová prezentace, snímek, průvodce prezentací, rozvržení snímku Jméno autora: Mgr.Ciboch Michal Škola: ZŠ Dobříš, Komenského nám.35, Inovace školy – Dobříš, EUpenizeskolam.cz

Vytvoření nové prezentace Po spuštění programu Impress se zobrazí okno Průvodce prezentací, pro začínající uživatele je nejvhodnější použít volbu Vytvořit (tato možnost vytvoří novou prezentaci bez formátování). V dalších možnostech výběru nastavujeme základní formát prezentace.

Ukládání prezentace Po nastavení Průvodce prezentací se nyní nacházíte v hlavní části aplikace Impress, která vám umožní tvorbu jednotlivých snímků prezentace. Ze všeho nejdřív si prezentaci uložte. Uložení prezentace provedete z hlavního menu Soubor | Uložit jako.

Rozvržení snímku prezentace V pravém sloupci hlavního okna aplikace vás při tvorbě jednoduché prezentace bude zajímat především nabídka Rozvržení. Rozvržením snímku určíte, jaké základní prvky se na snímku budou nacházet. Pro účely prezentace fotografií s textem můžete zvolit rozvržení Titulek, obrázek, text. Okno Snímky v levém sloupci aplikace slouží k vizuálnímu přehledu o jednotlivých snímcích prezentace. Na počátku vytvářené prezentace obsahuje sloupec pouze jeden snímek. Přidání nového snímku do prezentace provedete klepnutím pravého tlačítka myši do oblasti Snímky a výběrem volby Nový snímek. Klepnutím levého tlačítka na snímek v okně Snímky vyberete snímek pro úpravy. Výběrem a tažením myší nahoru a dolů můžete měnit pořadí snímků. Pro nový snímek můžeme použít zrychlený panel Snímek

Rozvržení snímku Vprostřed hlavní části aplikace vidíte aktuální snímek prezentace, do kterého nyní můžete vložit text a fotografii. Levým tlačítkem myši klepněte do horní části snímku a vložte titulek prezentace. Poklepáním do levé části prezentace do snímku vložíte fotografii. Do pravé části snímku pak pomocí klepnutí levého tlačítka myši přidáte k fotografii text.

Konec

Použitý zdroj