VODO HOSPODÁŘSKÉ A VODNÍ STAVBY  Tento obor zahrnuje veškeré stavby, které nějakým způsobem souvisejí s vodou. Voda je pro nás v běžném životě naprostou.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
JUDr. Radim Boháč, Ph.D. katedra finančního práva a finanční vědy PF UK 20. listopadu 2013.
Advertisements

Mateřská škola, Základní škola a Praktická škola, Horní Česká 15, Znojmo EU peníze školám Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Název projektu:
Mgr. Emílie Trakalová Novela vyhláška č. 432/2001 Sb. Milín, 30. listopadu - 2. prosince 2011.
Provázanost stavebního zákona a o vodovodech a kanalizacích
KANALIZACE A VODOVOD V OBCI SIBŘINA KANALIZAČNÍ PŘÍPOJKY
CELKOVÉ NÁKLADY STAVBY
1 Možnosti financování projektů v oblasti vodohospodářské infrastruktury v ČR A. Programy spolufinancované z EU: 1. Operační program životního prostředí.
Organizace a řízení výstavbových projektů v praxi
Voda a její okolí.
Prof. Ing. Pavel Jeníček, CSc.
Právní úprava ochrany vod
Ochrana vod Zákon 254/2001 Sb.o vodách a o změně některých zákonů (vodní zákon) Zákon upravuje právní vztahy k povrchovým a podzemním vodám, vztahy fyzických.
V souvislosti s množícími se snahami o stanovení dešťových kanalizací kanalizacemi pro veřejnou potřebu dle ust. § 1 odst. 4 zákona o vodovodech a kanalizacích.
Vypouštění odpadních vod do vod podzemních Mgr. Emílie Nedvědová odbor ochrany vod.
A a 5.A. 7:30 – odjezd od hlavního vchodu GVN J. Hradec 9:30 - příjezd na Lipno 10:00-11:00 – informační centrum (všichni) 11:00-12:00 –
Integrovaná střední škola, Slaný
Komunální odpadní vody a kaly
Dotace obcím v oblasti vodního hospodářství z rozpočtu kraje Vysočina : 1.Fond Vysočiny - grantový program „Čistá voda 2008“ 2.Dotace na drobné vodohospodářské.
TÉMA: Daň z nemovitostí
Seminář V rámci projektu „Čisté povodí Svratky“ - Problematika zatížení vodních nádrží fosforem, zkušenosti s odstraňováním fosforu, možnosti.
Vodohospodářská zařízení Šumperk, a.s.
Technologie na úpravu pitné vody Eva Košarišťanová.
Nástrahy veřejnoprávního projednávání a územního rozhodování Ing. Pavel Dražďák.
STUDIE PROVEDITELNOSTI FARSKÉHO A BORECKÉHO POTOKA MĚSTO PLANÁ NAD LUŽNICÍ strana 1 STUDIE PROVEDITELNOSTI PŘÍRODĚ BLÍZKÝCH PROTIPOVODŇOVÝCH OPATŘENÍ V.
Vytvoření a pilotní ověření systému školení v obecných a odborných kompetencí dobrovolníků při akcích pro veřejnost, CZ.1.07/3.1.00/ Sportovní akce.
Zdroje pitné vody.
Podpora vodohospodářské infrastruktury v obcích Zlínského kraje Zlín Lenka Gregorová.
(kanalizační přípojky)
PŽP 9 Právní úprava ochrany vod. Ochrana vod v mezinárodním právu Z důvodu regionálního či lokálního významu předmětu ochrany ve světovém měřítku nejsou.
Autor: LIBOR VOSÁHLO Název materiálu: VY_32_INOVACE_06_VODÁRNY_I1-3
Dešťové kanalizace a využití § 1 odst. 4 Za jakých podmínek může vodoprávní úřad stanovit, že se zákon o vodovodech a kanalizacích vztahuje i na kanalizace.
Voda Jaroslav Martykán 79974
PRÁVNÍ ÚPRAVA OCHRANY VOD Filip Dienstbier, 2006.
Ing. Eliška Kotíková Kokořínsko,
Voda Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Lenka Půčková. Materiál zpracován v rámci projektu Implementace ICT techniky.
Inovace bez legrace CZ.1.07/1.1.12/ Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky SVĚTOVÝ.
Seminář č. 2 – PŽP II Právní režim ochrany vod a ovzduší. JUDr. Jana Tkáčiková, PhD.
J. Schlaghamerský: Ochrana životního prostředí - ochrana vod – voda jako zdroj Voda jako zdroj.
Program Podpora výstavby a technického zhodnocení infrastruktury vodovodů a kanalizaci Odbor vodovodů a kanalizací Vypracoval: Ing. Jan Žák Místo.
Vodní zákon po velké novele Zákon 254/2001 Sb. novelizován Zákonem č. 150/2010.
Vodní hospodářství (2014–2016) Aleš Kendík náměstek pro řízení sekce vodního hospodářství
STÁVAJÍCÍ STAV Počet obyvatel okresu - 55 tisíc Počet zásobovaných obyvatel RAVOS - 28 tisíc Z toho skupinový vodovod Rakovník - 22 tisíc.
Plán rozvoje vodovodů a kanalizací Olomouckého kraje (PRVKOK)
Voda Mgr. Helena Roubalová
Ústřední pozemkový úřad Ing. Jaroslav Vítek, MBA 2.května 2012, Praha 1.
Novelizace předpisů pro stanovení ochranných pásem vodních zdrojů
Prioritní osa 1, Specifický cíl 1.1; 1.2
Zneškodňování odpadních vod v malých obcích
Hydraulické posouzení vodovodní sítě obce Ing. Rostislav Kasal Ph.D.
Stav odkanalizování v obcích Zlínského kraje Odbor životního prostředí a zemědělství Ing. Dana Zápecová vedoucí oddělení vodního hospodářství Duben.
Dotační program vodohospodářské infrastruktury
VÝPOČET POPLATKU ZA ODNĚTÍ LESNÍCH POZEMKŮ - chybný princip
VÝPOČET POPLATKU ZA ODNĚTÍ LESNÍCH POZEMKŮ - chybný princip
Možnosti dotací na řešení zásobování pitnou vodou
Plán rozvoje vodovodů a kanalizací Kraje Vysočina
Odbor životního prostředí
AUTOR: Mgr. Ladislava Kobzová
Základy ekologie pro střední školy 1. CZ.1.07./1.5.00/
Ochrana vod.
Dotace Kraje Vysočina v oblasti vodního hospodářství
Ochrana vody, půdy a lesa
Novela vyhlášky č. 428/2001 Sb..
Digitální učební materiál
Autor: Mgr. Kadavá Jana Název: VY_32_INOVACE_07_Voda a její okolí
OCHRANNÁ PÁSMA VODNÍCH ZDROJŮ Jiří Novák, Petra Oppeltová
Kanalizační Přípojky F-M
Staveniště a zařízení staveniště
Revize DČOV z pohledu pracovníka vodoprávního úřadu
Právní aspekty domovních a malých ČOV
Dotační program vodohospodářské infrastruktury
Transkript prezentace:

VODO HOSPODÁŘSKÉ A VODNÍ STAVBY  Tento obor zahrnuje veškeré stavby, které nějakým způsobem souvisejí s vodou. Voda je pro nás v běžném životě naprostou samozřejmostí, takže si někdy ani neuvědomujeme, jakým způsobem se voda k nám dopraví a co se s ní děje než vyteče z našeho vodovodního kohoutku a naopak, co se s ní musí stát, aby se mohla znovu vrátit do přírody.

CO JSOU TO VODNÍ STAVBY?  Jsou to veškerá stavební díla, která se vyskytují na řekách, potůčích, jezerech a rybnících.  Patří sem:  regulace toků  jezy  přehrady  rybníky  plavební komory  vodní elektrárny  Odvodňování pozemků  Zavlažování pozemků

CO JSOU TO VODOHOSPODÁŘSKÉ STAVBY?  Jsou to stavby, které řeší získávání, zásobování a dopravu pitné vody a rovněž odvedení vody znečištěné.  PATŘÍ SEM:  Jímání vody(studny)  Vodovod  Úprava čisté vody  Vodojemy-zásoba pitné vody  Kanalizace  Čistírny odpadních vod

ČÍM MOHOU BÝT NAŠI ABSOLVENTI? PROJEKTANTI - Jsou u zrodu nových staveb - Rekonstrukce a obnova - Opravy stávajících objektů

ČÍM MOHOU BÝT NAŠI ABSOLVENTI?  Ekonomové výstavby, rozpočtáři  Investoři  Zástupci státní správy  2/ Z vrtu na p. p. č. 483 v kat. úz. Líšná u Zbiroha se povoluje odběr podzemní vody  dle ust. § 8 odst. 1 písm. b/ vodního zákona č. 254/2001 Sb., v množství   Qm = 0, 8 l/s Qp - 0,45 l/s 37,5 m3/den 1 162,5 m3/měsíc m3/rok  Qm = 0, 8 l/s Qp - 0,45 l/s 37,5 m3/den 1 162,5 m3/měsíc m3/rok   3/ Dle ust. § 30 vodního zákona č. 254/2001 Sb., se k ochraně vydatnosti, jakosti a zdravotní nezávadnosti stanovuje ochranné pásmo vodního zdroje v rozsahu 10 m na každou stranu, které bude oploceno s uzamykatelnými vraty a opatřeno tabulkou s nápisem „ Ochranné pásmo vodního zdroje I. stupně, vlastník obec Líšná“. Ochranné pásmo II. stupně se vzhledem k umístění zdroje nevyhlašuje.  3/ Dle ust. § 30 vodního zákona č. 254/2001 Sb., se k ochraně vydatnosti, jakosti a zdravotní nezávadnosti stanovuje ochranné pásmo vodního zdroje v rozsahu 10 m na každou stranu, které bude oploceno s uzamykatelnými vraty a opatřeno tabulkou s nápisem „ Ochranné pásmo vodního zdroje I. stupně, vlastník obec Líšná“. Ochranné pásmo II. stupně se vzhledem k umístění zdroje nevyhlašuje.   4/ dle ust. § 8 odst. 1 písm. c) vodního zákona 254/2001 Sb., k vypouštění vyčištěných odpadních vod z centrální ČOV do vod povrchových - Líšenského potoka   V množství EO  Q24 - 0,4 l/s  Qd – 35,5 m3/den  Qrok – 12957,5 m3/rok   V kvalitě p (mg/l) m (mg/l) bilance (v t/rok)  BSK ,26  CHSKCr ,43  NL ,39  NL ,39  N-NH ,16

ČÍM MOHOU BÝT NAŠI ABSOLVENTI?  REALIZACE STAVEB  2/ Z vrtu na p. p. č. 483 v kat. úz. Líšná u Zbiroha se povoluje odběr podzemní vody  dle ust. § 8 odst. 1 písm. b/ vodního zákona č. 254/2001 Sb., v množství   Qm = 0, 8 l/s Qp - 0,45 l/s 37,5 m3/den 1 162,5 m3/měsíc m3/rok  Qm = 0, 8 l/s Qp - 0,45 l/s 37,5 m3/den 1 162,5 m3/měsíc m3/rok   3/ Dle ust. § 30 vodního zákona č. 254/2001 Sb., se k ochraně vydatnosti, jakosti a zdravotní nezávadnosti stanovuje ochranné pásmo vodního zdroje v rozsahu 10 m na každou stranu, které bude oploceno s uzamykatelnými vraty a opatřeno tabulkou s nápisem „ Ochranné pásmo vodního zdroje I. stupně, vlastník obec Líšná“. Ochranné pásmo II. stupně se vzhledem k umístění zdroje nevyhlašuje.  3/ Dle ust. § 30 vodního zákona č. 254/2001 Sb., se k ochraně vydatnosti, jakosti a zdravotní nezávadnosti stanovuje ochranné pásmo vodního zdroje v rozsahu 10 m na každou stranu, které bude oploceno s uzamykatelnými vraty a opatřeno tabulkou s nápisem „ Ochranné pásmo vodního zdroje I. stupně, vlastník obec Líšná“. Ochranné pásmo II. stupně se vzhledem k umístění zdroje nevyhlašuje.   4/ dle ust. § 8 odst. 1 písm. c) vodního zákona 254/2001 Sb., k vypouštění vyčištěných odpadních vod z centrální ČOV do vod povrchových - Líšenského potoka   V množství EO  Q24 - 0,4 l/s  Qd – 35,5 m3/den  Qrok – 12957,5 m3/rok  V kvalitě p (mg/l) m (mg/l) bilance (v t/rok)  BSK ,26  CHSKCr ,43  NL ,39  NL ,39  N-NH ,16

PŘIJĎTE MEZI NÁS!!!!!!  Odborní zástupci na naší škole :  Ing. Jiří Machovec  Ing. Jarmila Hladíková  Ing. Alena Vasčáková  TĚŠÍME SE NA VÁS )