American Staffordshire Terrier

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
OUESSANTSKÁ OVCE.
Advertisements

někdy nesprávně nazývaná HOLANDSKÁ ZAKRSLÁ KOZA
Hynek Moliš Králík domácí
Jack russel teriér.
Kočky Perské kočky.
Kristýna Mašková Ragdoll.
Kokršpaněl.
Velký münsterlandský ohař
Honza M. 3.A. Anglický setr byl vyšlechtěn v 19. století na území Velké Británie, avšak prvopočátky vývoje plemene sahají až do roku Jedním z hlavních.
Kočka domácí Felis Catus.
Pes …a jeho plemena.
ZVÍŘATA AUSTRÁLIE (1) - PROCVIČUJEME SČÍTÁNÍ A ODČÍTÁNÍ DO 100
Lichokopytníci.
Můj pejsek Dino Dino je maďarský ohař Dino je maďarský ohař.
PRIMÁTI - OPICE Ploskochodci = těžiště těla je přesunuto na zadní končetiny. Lebka je oválnější než u jiných savců. Oči směřují dopředu = řídí se hlavně.
Small Munsterlander. byl vyšlechtěn v Německu, v kraji Münsterland, odkud pochází jeho pojmenování. Vznikl začátkem 20. století cílenou selekcí ze španělských.
Hlavní zdroj: Šelmy psovité Hlavní zdroj:
Nejznámější plemena koní
Německý ovčák LORD.
Bišonek Frisé A ZAJÍMAVOSTI O NĚM.
PRVOUKA A VŠEOBECNÉ ZNALOSTI
Jakub Nejedlý, Marek Štrach 7.B
Slovenský kopov.
Pejsci.
Opakování - vývoj jedince
Anglický plnokrevník Martina Kotíková.
Historie vzniku plemene - legendy - předchůdci plemene - pojmenování plemene Vlastnosti - míry - barvy Charakter.
CHOV KOZ.
Kriteria třídění koní Podle fylogenetického původu - skupina mongolských koní - skupina orientálních koní iránských arabských araboberberských anglických.
KLÍČOVÉ ÚDAJE Země původu: Peru Doba vzniku: starověk Původní využití: společník Využití dnes: společník Průměrná délka života: 11 – 12 let Další jména:
Kavalír king charles španěl. Původ a historie plemene Podobné typy španělů můžeme dohledat již v 15. století. Důkazem jsou nesčetné malby, kde byli tito.
Labrador, labrador retriever
PORTUGALSKÝ PODENGO MALÝ (Podengo Portuguese pequeno)
Atlas psů Iveta Nováková 8.A rok 2008.
KLÍČOVÉ ÚDAJE Země původu: střední Afrika Doba vzniku: starověk Původní využití: lovecký pes Využití dnes: společník Průměrná délka života: 12 let Další.
Downův a Edwardsův syndrom
Velššpringršpaněl.
Jagdteriér.
S AMOJED. Rasa Samojed  Země původu je Rusko  Hmotnost je kg  Výška cm  Barva sněhově nebo krémově bílá  Velmi staré plemeno sibiřského.
KANÁRSKÝ CHRT-PODENGO
Bavorský barvá ř Původ: Podstatně lehčí a menší varieta hannoverského barváře, vyšlechtěná z něj v druhé polovině minulého století v Bavorských Alpách.
Nejznámější světová plemena, jejich historie a moderní užití
Fenka křížence jorkširského teriéra a pražského krysaříka Ája
KLÍČOVÉ ÚDAJE Země původu: Izrael Doba vzniku: starověk Původní využití: pária, mrchožrout Využití dnes: dobytkářský pes, stopař, hlídač, zachránce, společník.
KLÍČOVÉ ÚDAJE Země původu: Itálie Doba vzniku: starověk Původní využití: lovecký pes-honič, slídič Využití dnes: lov drobné zvěře Průměrná délka života:
BORDER KOLIE Hedvika Kočendová R1.A kellyamuninka.blog.cz.
Výběr koní do plemenitby, nákup koně
Nejznámější plemena koní
ROTTWEILER.
KLÍČOVÉ ÚDAJE Země původu: Portugalsko Doba vzniku: starověk Původní využití: lov králíků a zajíců Využití dnes: společenský pes, lov králíků a zajíců.
LETOUNI Letouni tvoří početnou skupinu velmi zvláštních savců (asi 750 druhů) Mezi letouny patří kaloni a netopýři Největší zvláštností jsou přední končetiny.
Jack Russell Terier. Historie  Předchůdce tohoto teriéra je Parson Russellimu, má však kratší nohy  Také rád noruje => díry na vašich záhonkách.
Bulteriér.
Psovité šelmy.
Něco o této rase ( původ, země vzniku.. ) ● V roce 2001 tomu bylo deset let, co bylo toto plemeno dovezeno do České republiky ● Země původu - Velká.
Psovité šelmy By: Petr West.
PLEMENA KONÍ.
PES DOMÁCÍ Základní škola a Mateřská škola Valašské Meziříčí, Poličná 276, okres Vsetín, příspěvková organizace projekt č. CZ.1.07/1.4.00/ Č. DUMu:
VLK OBECNÝ Tereza Mičkova 8.A. OBSAH Zařazení Jak vypadá ? (obecné informace) Rozdíly mezi psem a vlkem Zajímavostí Obrázky Zdroje.
Projekt spolufinancován ze státního rozpočtu ČR a Evropským sociálním fondem Název projektu: Živá příroda ve škole Číslo projektu : CZ.1.07/1.1.20/
PSÍ PLEMENA Bernardýn, milý obr.
Tento materiál byl vytvořen rámci projektu EU peníze školám
Náš mazlík Husky Autor: David Pšenička.
Tento materiál byl vytvořen rámci projektu EU peníze školám
NÁZEV: VY_52_INOVACE_04_02_26_DOMÁCÍ ZVÍŘATA TÉMA: DOMÁCÍ ZVÍŘATA
Tento materiál byl vytvořen rámci projektu EU peníze školám
Tento materiál byl vytvořen rámci projektu EU peníze školám
Základní škola T. G. Masaryka Blatná,
Bílý švýcarský ovčák. Povaha plemene Je velice inteligentní a snadno se učí novým povelům. V rodině je klidný a přátelský společník, jeho vztahy s dětmi.
RISKUJ ! PES PSI V ČÍSLECH Psi v Praze 2 Pojmy Smysly psů Rozmnožování Riskuj – hrací pole.
Transkript prezentace:

American Staffordshire Terrier

Historie plemene Popis a charakteristika Domácí výchova a výcvik Březost a štěňata Stáří, změny chování a nejčastější zdravotní potíže

Historie plemene známé z 19. stol pochází z Velké Británie původní cíl chovu – zápasy, hlídač stád, hranic plemeno schváleno r. 1974

Popis AST Uši kupírované, nebo nekupírované Široká, výrazná hlava, silné lícní svaly Krátký, mírně spáditý hřbet od kohoutku k zádi Krátký, nízko nasazený ocas, nesmí být zatočený, nekupíruje se Pevně vázaná žebra Přední nohy daleko rozestavěné Zadní nohy osvalené

Rozměry: výška a hmotnost jsou vždy rovnováze Rozměry: výška a hmotnost jsou vždy rovnováze. Výška v kohoutku je 46 – 48 cm, u feny 43 – 46 cm. Zbarvení: libovolné, dvoubarevné, nebo skvrnité. Čistě bílá, nebo více než 80% bílé, černá s pálením a játrová jsou nežádoucí. Staford musí působit dojmem velké síly, je to dobře stavěný svalnatý pes. Musí být zavalitý, nesmí mít dlouhé nohy nebo štíhlou linii. Jeho odvaha je příslovečná. Pohodový, společenský a klidný pes. Je výborným domácím společníkem, inteligentní a skvělý hlídač. Má nízký práh vzrušivosti, proto se hodí k dětem, pro starší lidi i pro vozíčkáře. Využití pro canisterapii, vodí se do léčebných středisek, rád si hraje.

Březost a štěňata Feny hárají 2x ročně (3 týdny) Březost: 54 až 60 dní Falešná březost = předvádění mateřského chování feny např. na hračkách Období vývoje štěněte: Vegetativní až vtiskávací období – od narození do 7 týdnů Vtiskávaci a socializační období – 8 až 12 týdnů I. a II. štěněcí stadium – 13 až 16 týdnů Puberta – 4 až 8 měsíců

Domácí výchova a výcvik Myslete, neštěkejte DŮSLEDNOST při výcviku je důležitá Již v počátcích zarazte nežádoucí chování, opět DŮSLEDNĚ ! (hryzání, skákání, trhání, vrčení, …) Kňučení, nářek – neoblomně zastavte, milým způsobem Výcvikové pomůcky: obojek a vodítko, pamlsky Nezapomeňte: Jaký pán, takový pes. A výchova záleží čistě na majiteli. Pokud si do rodiny přivedete psa, který se stane vůdcem, budete VY jeho smečkou !

Stáří Známky stárnutí se objevují v sedmém roce života Fyzické problémy: ztráta sluchu a zraku, artritis, ledvinové a jaterní potíže, cukrovka, srdeční potíže, … Změny chování: závisí na fyz. problémech (nevrlost, netrpělivost, podrážděnost, …) Nejčastější nemoci: Syndrom dysfunkce poznávání, infekční zánět jater, kožní choroby, …

Konec