20tého října roku 2012 bylo k večeru krásné počasí, nedalo mi to a musel jsem jít na procházku k našemu rybníčku.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
KOSTELY A KAPLE V MĚSTSKÝCH ČÁSTECH BRNĚ
Advertisements

Auto výlet na Českomoravskou vysočinu
VYHLÍDKOVÉ LETY v roce 2011 a 2012.
Tak v tomto objektu pracujeme
Od leteckých modelů k Rogalu Andromeda, bohyn ě úsvitu.
Vysočany 17. března Zase mrazivé ráno
VÝLET DO MORAVSKÉHO KRASU
Vzduch se tetelí při poledním zvonu, s klekáním nás vítá soumrak, znovu a znovu…
GASTRO VEČERY VE VARNĚ Galerie Obrazů z cest Salon restaurace Varna.
Návštěva areálu Podskalní mlýn ….. Návštěva areálu se uskutečnila Areál se nachází na okraji Brna v pěkné přírodní lokalitě.
Letecký pohled na část města ZAJÍMAVÉ OBJEKTY a PAMÁTKY ve Velké Bíteši Snímky Vladimír Hudec Srpen 2011 Grafická úprava Antonín Jirušek.
ZÁKLADNÍ ŠKOLA PODBOŘANY, HUSOVA 276, OKR LOUNY
Nový, zatím málo známý, fotograf v Brně.
Slavnostní otevření MODELÁŘSKÉHO LETIŠTĚ LMK Morava Ve Vysočanech.
Naše obec Nový Oldřichov Mistrovice. Obecní úřad.
Jmenuji se Michaela Petrová
Český jazyk ( sloh ) – 8. ročník
Tak kdy již přijde je ta naše maminka? ??
NÁZEV ŠKOLY: SPECIÁLNÍ ZÁKLADNÍ ŠKOLA A MATEŘSKÁ ŠKOLA VARNSDORF AUTOR: Marcela Kanisová, NÁZEV: VY_32_INOVACE_17_Rodina TÉMA: Příbuzenské.
MŠ Chodovická, Praha 9 třída BROUČEK …pořád se něco děje…
Kolja 5 (první část). Kdo je tady? Kdo má domácí úkol?
Správné pády I In the following sentences, put the nouns between slash marks into the correct case. Vzor: Přes naše rozdíly zůstanu /tvůj přítel/. Přes.
Udělej si čas na snění…. Udělej si čas na krásné večerní a ranní procházky….
Pro ty, kteří nemohou publikovat na obecních stránkách a mají chuť a zájem napsat svůj příspěvek k aktuálnímu dění v obci, nebo třeba popřát i svému příteli.
První ročník předvádění leteckých modelů Vysočany.
Tak jsme se p ř átelé p ř es všechny potí ž e, na našem podzimním setkání všichni sešli. Chyb ě l Petr, toho jsme omluvili. 20. zá ř í jsme se zase sešli,
Poděkování všem návštěvníkům mého webu:
Začátek listopadu je již tradičně spojen s ukončením zemědělského roku a vrcholí svěcení svátku svatého Martina Dnešní obnovená svatomartinská tradice.
NÁVŠTĚVA KROMĚŘÍŽE ÚVOD Autovýlet Vladimíra a jeho kamaráda Karla na prohlídku města a památek v Kroměříži se uskutečnil Odjetí.
Klíčová aktivita: 03 Člověk a příroda 2. Přírodovědný pobyt 2. skupina.
PROJEKT: Vzdělávací internetové kluby PROJEKT: Vzdělávací internetové kluby Jméno: Adéla Švehlová Jméno: Adéla Švehlová Téma: Příroda a já Téma: Příroda.
SVÁTEK SENIORŮ Brno Náměstí Svobody ……. Ve bylo oficiální zahájení za účasti PŘEDSTAVITELŮ MĚSTA BRNA. Záštitu nad akcí měli JUDr. Michal.
Návštěva Bratislavy Listopad 2013 … Bratislava je hlavní město Slovenské republiky, kde má sídlo prezident v Grasalkovičovom paláci na Hodžově náměstí.
20tého října roku 2012 bylo k večeru krásné počasí, nedalo mi to a musel jsem jít na procházku k našemu rybníčku.
Vysočany Odpolední část leteckých modelářů ve Vysočanech. Tak jak bylo napsáno, tak se létání protáhlo až do nočních hodin. Vzhledem k mému zdravotnímu.
Vánoce přicházejí Posuňte kliknutím podle délky poslechu hudby
Vzhůru do života. V září se všichni sejdeme a povídáme si, co bylo o prázdninách.Pak nás přivítají paní učitelky a sdělí nám, co pěkného nás čeká.
Základní škola a mateřská škola Bzenec Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Číslo a název šablony klíčové aktivity: III/2: využívání ICT – inovace Vypracoval/a:
Z CHUDÉ OBCE „MOLENBURKU,“ ZALO Ž ENÉ P Ř ED 290 TI LÉTY, VYROSTLA KRÁSNÁ OBEC VYSO Č ANY.
SENIOR KLUB Brno-Bo s onohy výroční členská schůze v bosonožské Orlovně.
Rozsvícení vánočního stromku na Bosonožském náměstí
Budování obce v létech 1971 až 1976 Tak vypadal Molenburk v roce 1971 a zruba tak v roce Mimo výměny chodníků a opravy silnice a domů se nic nezměnilo.
Ať stromeček krásně voní, ať tisíce zvonečků na Štědrý den zvoní, ať pocit štěstí a lásky hřeje, dárků plné závěje, ať Vám láska navěje.
Jako přispívající občan do našich obecních internetových stránek, bych rád všem, kteří si rádi moje příspěvky četli poděkovat a také všem občanům naší.
Krásné pláže Kalifornie Paní Vicki s manželem u svého domu v Kalifornii.
POSEZENÍ NA MYSLIVNĚ Brno-Bosonohy.
Před nedávnem jsem dostal od přítele pěknou prezentaci, „Muzeum voskových figurín ve Vídni.“ Při promítání prezentace jsem si zase zavzpomínal, jak jsem.
Zvěrolékař každého druhu
Mezilidské vztahy 3. ročník
Simona Hrbáčková 8.A Tyto prázdniny jsem si hodně užila. Ještě když jsme je měli o 14 dní delší... Na konci jsem se už trochu.
Letos jsem se k našemu krásnému rybníčku v pohodě ještě nedostal. Tak pro Petra, jak to bylo krásné před pár léty.
Ohlédnutí za rokem 2015 Kiwanis Club Golden Prague.
Návštěva VYSOČAN Molenburku melodie Úvod Do obce v Moravském krasu Vysočan- Molenburku přijeli autem z Brna Vladimír a Karel. První jejich.
Stopami dějin obce Rybníky a SDH Rybníky. Obec Rybníky.
Věta se skládá ze slov Název školyZákladní škola a mateřská škola, Jetřichov, okres Náchod AutorMgr. Marie Hanzlíková Datum NázevVY_32_INOVACE_18_Slovní.
Správné pády I In the following sentences, put the nouns between slash marks into the correct case. Vzor: Přes naše rozdíly zůstanu /tvůj přítel/. Přes.
Název školy: ZŠ Klášterec nad Ohří, Krátká 676
VZPOMÍNKA NAROZENIN T.G. Masaryka
PŘICHÁZEJÍCÍ JARO 2017.
ALEGORIE PODZIMU.
ŠKOLA V PŘÍRODĚ Školní rok 2013/ – ZŠ
Slavnostní otevření MODELÁŘSKÉHO LETIŠTĚ
Skoro devadesátiletý, od mládí zapálený včelař pan Josef Král- Mlénské, předseda spolku včelařů, zase připravil pěknou akci nejen pro děti, ale i dospělé.
Vysočany 30 září Nevěda, jak si zlepšit moje dýchání, vydal jsem se zase k našemu rybníčku, podívat se, jak nám jeho okolí zlátne.
Název projektu: Učíme obrazem Šablona: III/2
PODZIM 2017.
Tak jsem se zase vydal po dlouhé době k našemu rybníčku, Chtěl jsem vidět, jak tam začíná podzim. Tak se také podívejte.
Tak jsem se vydal ve čtvrtek 2
Tak jsem se zase včera šel podívat do lesíku
1. Domů, domů touží duše moje, | domů, domů touží duše má
Transkript prezentace:

20tého října roku 2012 bylo k večeru krásné počasí, nedalo mi to a musel jsem jít na procházku k našemu rybníčku

Obec Vysočany, dříve Molenburk, leží na rozhraní Moravského krasu a Drahanské vrchoviny. Založen byl roku Pomalu se rozrůstal a roku 1793 zde bylo jen 32 domů s 230 obyvateli. V současné době má asi 850 obyvatel.

Podzimní kouzelné snímky části obce Vysočany pořídil p. Antonín Jirušek-rodák z této obce, přítel-kamarád Vladimira. Do obce Vysočany dřívější název Molenburk jsem jezdil jako školák se svým bratrem Jaroslavem z Bosonoh na prázdniny k Babičce/matce mého otce / strýcovi a tetě na velký statek. Dosud do této obce rád jezdím, mám zde příbuzné a také kamarády. Byl jsem posledně v Molenburku na „Slavnostním otevření modelářského letiště“ a zpracoval jsem z této akce prezentaci, která je na web. stránkách našeho senior klubu. Můj kamarád Antonín vytváří také různé prezentace a proto jsem si dovolil tuto pěknou prezentaci nabídnout na zveřejnění do našich senior stránek. V prezentaci jsou podzimní kouzelné snímky u rybníku Polačka, který dříve napájel mlýnské kolo, které pohánělo na tu dobu velký moderní mlýn. Doplnil: Vladimír Hudec 2.listopadu 2012

Tak se podívejte, že to stálo za to pobýt hodnou chvíli a podívat se na tu krásu podzimu

To není grafická úprava, barvy jsou skutečné

Rybář byl velmi spokojen, takové posezení je balzám na nervy říkal

Tak se obraz zrcadlí ve vodě

Toto je otočený snímek z vody

Tohle je zase obrázek tak jak jsem ho vyfotografoval. Voda byla klidná, takže rozmazání je velmi mírné

Dělící čára skutečnost a voda

Jak to ty přírodo čaruješ, každý den nám jiný obraz maluješ. Zachytil jsem tvoje krásy do obrazu, vložil jsem tam i paprsek slunce při odrazu. Co se mi však stále nedaří, zachytit tam i tu vůni, která obraz provází. Přírodo, přírodo…, jsi velký kouzelník, posílám po větru velký dík. A.J.

Tak se pomalu loučíme a těšíme se na další procházku. Antonín Jirušek