Tabulkový procesor – Excel Základní operace s buňkami.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Olomouc, únor 2012.
Advertisements

Microsoft Word 2010 I. Spuštění aplikace Wordu Popis prostředí Základní editace textu VY_32_INOVACE_52_MS_Word_ I.
X EXEL.
Výpočetní technika Akademický rok 2009/2010 Letní semestr Mgr. Petr Novák Katedra informatiky a geoinformatiky FŽP UJEP
Školení počítače Excel
Řez písma (práce s textem-tři základní řezy)
Základní pojmy v informatice –II.
TABULKOVÝ PROCESOR Tadeáš Řezníček 4.A
Tabulkové procesory (MS Excel) Ing. Jan Roubíček.
Excel – editace ( formát ) buněk
EXCEL 2010 Metody vkládání dat. Název a adresa školy: Střední odborné učiliště stavební, Opava, příspěvková organizace, Boženy Němcové 22/2309,
Zapínáme PC. Spouštíme aplikace pomocí kláves.
Základy ovládání operačního systému III
MICROSOFT EXCEL 2..
Velikost písma (Klávesové zkratky nebo myš?)
Buňka Základem tabulky je buňka (cell).
Tabulkové kalkulátory
Klávesy – kamarád při psaní
Barva písma Barva zvýrazněného textu Textové efekty
Práce s tabulkou v Excelu 2010
Tabulkové procesory Pelikánová Lucie 2002.
Práce s tabulkou vytvořenou ve Wordu 2010.
Úprava grafických objektů –klipartů ve Wordu 2010.
Úprava grafických objektů –obrázků ve Wordu 2010.
Základní škola a mateřská škola Bzenec Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Číslo a název šablony klíčové aktivity: III/2: využívání ICT – inovace Vypracoval/a:
Název projektuInovace ŠVP na OA a JŠ Třebíč Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Číslo a název šablony klíčové aktivityIII/2 Inovace a zkvalitnění výuky.
Digitální výukový materiál zpracovaný v rámci projektu „EU peníze školám“ Projekt:CZ.1.07/1.5.00/ „SŠHL Frýdlant.moderní školy“ Škola:Střední škola.
Tabulkový procesor – Excel 2010 Listy
Úvod  Při psaní vzorců se můžeme dopustit různých chyb.  Pokud se dopustíme chyby kterou Excel odhalí, bude nás informovat chybovým hlášením.  Chyby.
Práce s textem ve Wordu 2010, vkládání obrázků do textu.
Anotace Žák se seznámí se základy psaní textu ve Wordu a pohyb po dokumentu. Autor Petr Samec Jazyk Čeština Očekávaný výstup Dokáže napsat, opravit a smazat.
Klávesnice Seznamte se, prosím..
Tvorba záhlaví, zápatí ve Wordu 2010 ; číslo stránky.
Úprava textu - řádkování a odrážky.
Operace s grafickým objektem ve Wordu 2010
Psaní do buňky Klikneme na buňku → označí se → → můžeme začít do buňky psát.
Tvorba prezentace Rozložení snímků Vkládání obrázků do snímků
Editace textu O. Kánský Editace textu Psaní textu – vložení posloupnosti znaků Znaky –Tisknutelné znaky písmena, číslice, interpunkční znaménka,
Tabulkový procesor – Excel 2010.
Základní škola a mateřská škola Bzenec Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Číslo a název šablony klíčové aktivity: III/2: využívání ICT – inovace Vypracoval/a:
Název školy: Základní škola a Mateřská škola Kladno, Vodárenská 2115 Autor: Mgr. Ilona Sadílková Materiál: VY_32_INOVACE_ICT35.05 Téma: Excel Číslo projektu:
Ohraničování textu ve Wordu 2010 Pomocí kláves Pomocí myši.
Práce s textem (Word 2010)-kopírování
Tabulkový procesor – Excel 2010 Práce se sloupci a řádky Sloupce Řádky (nastavení šířky sloupce i řádku)
Formátování ve Wordu bloky Textový editor - základní funkce Odstavec, bloky, úprava textu.
Práce s tabulkou v Excelu 2010
Základní škola a Mateřská škola, Šumná, okres Znojmo OP VK Tematický celek: Informatika Název a číslo učebního materiálu VY _32_INOVACE_04_15.
Název školyStřední odborná škola a Gymnázium Staré Město Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ AutorIng. Ivana Brhelová Název šablonyIII/2.
Podmíněné příkazy jednoduché bVbVbVbVytvořené jednoduché tabulky bJbJbJbJednoduché opravy údajů bPbPbPbPodmíněné zadávání údajů.
Implementace ICT do výuky č. CZ.1.07/1.1.02/ GG OP VK 3. Tabulkové procesory Učební obor: Kadeřník, Kuchař-číšník Ročník: 2.
Úpravy dat v tabulce WinBase Upravování a přidávání dat do tabulky.
Šablona: Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT Vzdělávací oblast:Informační a komunikační technologie Předmět:Informatika Ročník: 8. Datum vytvoření:Únor.
Šablona: Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT Vzdělávací oblast:Informační a komunikační technologie Předmět:Informatika Ročník: 8. Datum vytvoření:Únor.
Elektronické učební materiály - II. stupeň Informatika – tabulkový procesor Autor: Bc. Pavel Šiktanc MS EXCEL 2010 Co se všechno naučíme??? Citlivostní.
Prezentace Powerpoint 1 Předmět:INFORMATIKA Ročník:7. Tematický okruh:Seznámení s programem MS Excel Název učiva:Návod na používání programu MS Excel Prezentace.
Název školy:Základní škola a mateřská škola Dolní Bojanovice, okres Hodonín příspěvková organizace Číslo projektu:CZ.1.07/1.4.00/ Označení materiálu:VY_32_INOVACE_NAV2-4.
 Program pro tvorbu tabulek.  Síť buněk, do kterých můžeme vkládat libovolné údaje  Podstatou jsou vzorce, pomocí kterých provádíme v buňce operace.
Elektronické učební materiály - II. stupeň Informatika – tabulkový procesor Autor: Bc. Pavel Šiktanc MS EXCEL 2010 Co se všechno naučíme??? Práce s listy.
Tabulkový procesor Práce s listy, adresace buňky, definice řady Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, Růžena Hynková. Dostupné z.
MS Excel – Chyby ve vzorcích
Digitální učební materiál
Vypracoval-Matěj Šmíd
Informatika – Práce s listy
Číslo projektu CZ.1.07/1.4.00/ Název sady materiálů
Základní škola a Mateřská škola, Liberec, Barvířská 38/6, příspěvková organizace MS Excel - Buňka Název : VY_32_inovace_03 Informatika - MS Excel.
Název školy: Základní škola a mateřská škola Dolní Bojanovice, okres Hodonín příspěvková organizace Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Označení materiálu:
Název školy: Základní škola a mateřská škola Dolní Bojanovice, okres Hodonín příspěvková organizace Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Označení materiálu:
Microsoft Excel Funkce Když. Microsoft Excel Funkce Když.
Název školy: Základní škola a mateřská škola Dolní Bojanovice, okres Hodonín příspěvková organizace Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Označení materiálu:
Číslo projektu CZ.1.07/1.4.00/ Název sady materiálů
Transkript prezentace:

Tabulkový procesor – Excel 2010. Základní operace s buňkami. Pohyb mezi buňkami (v síti). Oprava, přepis, vymazání textu v buňce.

Informační technologie / zpracování a využití informací Název : Základní operace s buňkami v Excelu 2010 Klíčová slova : tabulkový procesor Excel 2010, buňka, klávesa TAB, F2, kurzorové šipky, CTRL+ kurzorové šipky Věková skupina : 3.ročník Datum ověření : 16.4.2012 Autor : Mgr. Eva Marková

Umí se pohybovat mezi buňkami v síti. Anotace : Žák používá tabulkový procesore Excel 2010, pracuje se základními operacemi – vložení údajů do buňky; jejich opravu, vymazání či přepis. Umí se pohybovat mezi buňkami v síti. Při práci používá známé klávesové zkratky, seznamuje se s klávesami Tab, F2, CTRL+ ... v síti

POHYB V BUŇKÁCH - vše vyzkoušej a zhodnoť. 1. Pohyb v buňkách je možný pomocí myšky, kurzorovými šipkami (ve všech směrech vždy o jednu buňku), klávesou Tab (v daném řádku). 2. Klávesovými zkratkami CTRL+ , CTRL + , CTRL + , CTRL + na daný okraj celé tabulky.

VKLÁDÁNÍ ÚDAJŮ DO BUŇKY Do buňky se dá vložit – text , číslo, datum, vzorec… 1.Spusť aplikaci Excel 2010, vyber buňku E8. 2.Otevřená buňka je vždy černě orámována. Její pozice je také vepsána v horním řádku . 3. Vepiš do buňky dnešní datum. Pozoruj, jak se údaj současně vpisuje na řádek vzorců.

OPRAVA ÚDAJŮ V BUŇCE - klávesa F2. Vše vyzkoušej, svoji práci zhodnoť. Zjistíme-li, že se nám při zápisu data vloudila chybička, můžeme ji opravit. Kliknu na buňku, kterou budu opravovat a stisknu klávesu F2. Najdeme ji na klávesnici. Buňka se otevře k provedení opravy. Opravený údaj potvrdíme klávesou ENTER. Vstup do buňky můžeme také provést dvojklikem myší.

PŘEPISOVÁNÍ ÚDAJŮ V BUŇCE - klávesa ENTER PŘEPISOVÁNÍ ÚDAJŮ V BUŇCE - klávesa ENTER. Vše vyzkoušej, svoji práci zhodnoť. Zjistíme-li, že OBSAH buňky potřebujeme změnit a nahradit jiným, nemusíme buňku otvírat. Na danou buňku se přesuneme kurzorovými šipkami či klikneme myší a údaje v buňce pouze přepíšeme. Při prvním úhozu údaje z buňky zmizí. Objevují se údaje nové. Změnu je nutno potvrdit klávesou ENTER.

VYMAZÁNÍ ÚDAJŮ V BUŇCE - klávesa DELETE VYMAZÁNÍ ÚDAJŮ V BUŇCE - klávesa DELETE. Vše vyzkoušej, svoji práci zhodnoť. Zjistíme-li, že NECHCEME v dané buňce zanechat žádný zapsaný údaj, musíme obsah buňky vymazat. Na danou buňku se dostaneme opět kurzorovými šipkami či na ni klikneme myškou. Poté stačí stisknout klávesu DELETE a obsah buňky zmizí- je vymazán. Co nezmizí, je formát buňky. To ale později.

Samostatná práce. Procvič si vpisování údajů do buněk včetně přepisování, opravy či mazání údajů. Do buňky G1O napiš svoje jméno, poté ho označ a změn barvu písma. Do buňky D7 napiš tvé datum narození, poté změň velikost číslic. Do buňky C3 napiš jméno tvého kamaráda, poté ho přepiš jménem kamarádky. V závěru hodiny obsahy buněk smaž.

Zdroje : psaný text je tvořen a upravován ve Smart Notebooku 10 Zdroje : psaný text je tvořen a upravován ve Smart Notebooku 10.8 „ prostředí tabulkového procesoru“ je tvořeno digitalizací ve Smart Notebooku 10.8 „ikony, obrázky “ jsou tvořeny v aplikaci MALOVÁNÍ