Projekt COMENIUS: Volkstraditionen unserer Region und ihr Einfluss auf die Gegenwart Virtuelle Galerie PL AHOL – Střední odborná škola Ostrava – Vítkovice.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Rok 2013 trochu hodnocení Připravili jsme 9 vycházek, navštívili jsme 8 muzeí a galerií, kde jsme shlédli 12 výstav.Poseděli jsme také v 9 občerstvovnách.
Advertisements

MLÁDEŽ V EVROPĚ BERNARD  14 denní pracovní setkání středoškolských studentů z Finska, Německa, Ruska a České republiky podporující aktivity směřující.
Přeshraniční spolupráce při nakládání
Navštivte hlavní město České republiky
Výměnný pobyt. Spolupráce • Od roku 2000 spolupracuje Obchodní akademie a Jazyková škola Pardubice se Státním centrem pro výchovu k povolání v Aschaffenburgu.
Zpráva o aktivitách a výsledcích projektu Obchodní akademie a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky, Liberec Šamánkova 500/8 Ing. Ludmila Krabsová.
Seite 1 GOETHE-INSTITUT PRAHA PRAHA, Seite 2 ČÍM JE GOETHE-INSTITUT?  KULTURNÍ A VZDĚLÁVACÍ INSTITUCÍ  ZÁKLADEM NAŠÍ PRÁCE JE SPOLUPRÁCE.
Pedagogická porada 14. června 2013 Bc. Zrcek Miroslav.
NÁVŠTĚVA JIŽNÍ MORAVY 7. BŘEZNA 2012 ÚVOD Návštěvu JIŽNÍ MORAVY- obcí kde se pěstuje a vyrábí víno jsme provedli Navštívili jsme obce Vrbice.
LLP Comenius Evropská jazyková cena Label Petr Chaluš.
III.Ročník Kurz běhu na lyžích zrakově a tělesně postižených Jindřichov účastníků z toho 14 zrakově postižených,3 tělesně postižení,
Seminář o mořských rybách Dne jsme navštívili restauraci Na hradbách, kde byl pro nás připraven seminář o pokrmech z mořských ryb. Tato akce.
Cena eTwinning Ve dnech 20. a 21. září 2005 se vyučující Ing. Tomanová a Mgr. Solničková s 6 zástupci tříd 4Z a 4Y, které se v loňském roce pracovali tříd.
VYŠŠÍ ODBORNÁ ŠKOLA A STŘEDNÍ PRŮMYSLOVÁ ŠKOLA DOPRAVNÍ
V letech 2010 – 2012 na škole probíhá projekt Comenius The European START: Solutions through Tales and ART.
Exkurze v Jeseníkách (Dlouhé Stráně) 6. – 10. října 2014 Projekt „Přírodní vědy pro každého a bez překážek“
NÁVŠTĚVA SLOVENSKA 17. – 22. března 2013.
8.6. – Bratislava Střední škola slaboproudé elektrotechniky Praha 9 Stredná odborná škola elektrotechnická Bratislava.
Projektový den Střední školy elektrotechnické, Ostrava, Na Jízdárně 30, příspěvkové organizace Mária Borovská Ostrava, TIME (tréninkové, inovační,
Ve středu jsem se svými spolužáky a s učiteli vyrazil na přátelskou návštěvu do Polska. Cesta trvala asi 4 hodiny a vedla do.
Stáž žáků Stavebních oborů ve Švédsku
Národní agentura pro evropské vzdělávací programy Národní agentura pro evropské vzdělávací programy.
Malovací a poznávací zájezd do Českého Krumlova PO ŠKOLE DO ŠKOLY Tento projekt je spolufinancován Evropským Sociálním fondem a státním rozpočtem.
Spolupráce lokálních institucí Seminář Komunitní role veřejných knihoven ZLÍN
DALŠÍ VZDĚLÁVÁNÍ NA ŠKOLE. ANO, NE?
THE GARDEN A PLACE FOR LIFELONG LEARNING Projekt partnerství Grundtvig.
Náš kraj - Moravskoslezský kraj
JÍZDA ZA POKLADEM HANÉ aneb „HANÁCKÉ CESTOVATEL“
PO ŠKOLE DO ŠKOLY Projekt OPVK č. CZ.1.07/1.1.32/ Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky.
ČESKO-POLSKÝ EXPRES aneb spolupráce ZŠ a MŠ Zdíkov s Gymnaziem Jana Pavla II. v Rakowě.
…… Úvod Křest nové knihy (druhé vydání) se uskutečnil v Městské části Bosonohy ve dvoře budovy Centra volného času BOSA. Slavnostního ceremoniálu.
Projekt COMENIUS: Volkstraditionen unserer Region und ihr Einfluss auf die Gegenwart Virtuelle Galerie BRD AHOL – Střední odborná škola Ostrava – Vítkovice.
STROMY V SUCHÉM DOLE 2008.
Vyhodnocení besed a ankety studentů SŠ o neobnovitelných přírodních zdrojích VŠB - TU Ostrava, katedra společenských věd Ing. Jiří.
CERMAT 2007 Celostátní hodnocení výsledků vzdělávání žáků 9. tříd a odpovídajících ročníků víceletých gymnázií.
Slezské muzeum Alena Křížová. Historie muzea: Roku 1814 bylo založeno Gymnazijní muzeum - první instituce na území ČR. Roku 1882 bylo založeno Uměleckoprůmyslové.
Naše vlast – Česká republika
Evropský den v 5.A Projektový den Comenius
Anglie / Školní studijní  V druhém dubnovém týdnu se někteří studenti primy, sekundy a kvarty zúčastnili studijního pobytu v jihoanglickém.
Projekt COMENIUS: Volkstraditionen unserer Region und ihr Einfluss auf die Gegenwart Virtuelle Galerie SK AHOL – Střední odborná škola Ostrava – Vítkovice.
Život v regionech Petr Machala.
Střední odborná škola a Střední odborné učiliště Horky nad Jizerou 35 Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Předmět:Německý jazyk Ročník:4.
Odborná stáž - Galanta Žáci oboru Truhlář a Zpracování dřeva se zúčastnili oborné stáže na Slovensku, v malebném městě Galanta v termínu: 8.3. až
Autrýč a komunikace v částicové fyzice Máme se tím zabývat? Jak to dělají jinde (ve VB) Jak to (ne)děláme my Jak bychom to měli dělat Jak to organizačně.
2009/2010 Střední průmyslová škola strojnická Olomouc Slovanské gymnázium Olomouc Christelijk Lyceum Veenendaal.
Projekt - Kdo jiný? ZŠ Komenského náměstí Kralupy nad Vltavou Daniela Hofmannová, Denisa Válková, Adéla Holomková, Karolína Fousková, Markéta Bendová,
Zkvalitnění výuky německého jazyka na Vyšší odborné škole Zahradnické v Mělníku CZ.1.07/2.1.00/
Uvítalo nás sluníčkem a teplem. Navštívil jsem Athény – město bohů.
Rozvoj technického vzdělávání v Jihočeském kraji Exkurze Praha 16. –
STŘEDNÍ ODBORNÁ ŠKOLA A STŘEDNÍ ODBORNÉ UČILIŠTĚ MĚSTEC KRÁLOVÉ.
Slezská univerzita v Opavě, Fakulta veřejných politik v Opavě, Ústav středoevropských studií Partner projektu: Państwowa Wyższa Szkoła Zawodowa w Raciborzu.
Slezská univerzita v Opavě, Fakulta veřejných politik v Opavě, Ústav středoevropských studií Partner projektu: Państwowa Wyższa Szkoła Zawodowa w Raciborzu.
statutární náměstkyně hejtmana
Pracovní stáž v Londýně
Kreativní metody: teorie a praxe výuky ruského jazyka jako cizího
A Visual Travel to Traditions
DEN ZEMĚ
ROTENBURG (WÜMME) Lenka Bitarová –
Aktuální informace o stavu
Počet účastníků ZD České Budějovice Praha Ostrava
Španělsko “Co jsme si odnesli z Evropy“
AUTOR: Mgr. Ludmila Faiková
PRAXE V NĚMECKU květen 2013.
Škola ZŠ Třeboň, Sokolská 296, Třeboň Autor Mgr. Šárka Petříková Číslo
E-learningový kurz e-learningu
Civilní obrana a řízení rizik/ Zivilschutz und Gefahrensteuerung
Aktuální informace o činnosti CCRJM
Naše vlast – Česká republika
Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu
Projekt VOV Ekonomická sekce jazyky
Transkript prezentace:

Projekt COMENIUS: Volkstraditionen unserer Region und ihr Einfluss auf die Gegenwart Virtuelle Galerie PL AHOL – Střední odborná škola Ostrava – Vítkovice WWV Berufliche Schule für Wirtschaft in Nauen/Berlin Zespół Szkół Gastronomiczno-Hotelarskich Wisła Stredná odborná škola Námestovo

Polsko

V termínu 14. až se 12 studentek AHOL SOŠ v doprovodu pedagogů Bc. Mrázka a Bc. Sokoly zúčastnilo výjezdu do Polska v rámci projektu Comenius. Naše studentky měly možnost seznámit se s kulturním a lidovým dědictvím polského Slezska. Hostitelská Střední škola gastronomie a hotelnictví ve Wisle si pro účastníky pobytu připravila pestrý program. Studenti navštívili dva skanzeny, kde mohli shlédnout lidovou architekturu minulých století. Pro pohybově nadané byl jistě zajímavý několika hodinový taneční workshop, při kterém si jeho účastníci osvojili tanec polonéza. Dále měli studenti možnost vidět na vlastní oči zubry, jež se v minulosti vyskytovali i na území České republiky. Pro mnohé byla zážitkem návštěva pivovarnického muzea Zywiec nebo muzea chleba v obci Radzionków Na závěr pobytu si studenti vyzkoušeli, jak se dříve pracovalo v uhelném dole 320 metrů pod zemí.