Společnost pro trvale udržitelný život – diskusní seminář Praha 3. 12. 2013.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Představení MAS Zubří země, o. p. s.
Advertisements

Podpora dostupnosti a kvality sociálních služeb v Pardubickém kraji Úvodní seminář k projektu Pardubice
Vstupní informační seminář k přípravě dokumentu Strategie rozvoje města Ústí nad Labem do roku 2015 a posuzování vlivu tohoto dokumentu na životní prostředí.
Zavedli jsme systém environmentálního řízení a auditu Zavedli jsme systém environmentálního řízení a auditu Individuální projekt „Plánování sociálních.
1. veřejné projednání ke Strategii rozvoje města ÚL do roku :00 Informační středisko města ÚL, Palác Zdar, Mírové náměstí.
MČ Praha 21 - Újezd nad Lesy Újezd nad Lesy dne 8. března 2012.
SPOLUPRÁCE ZDRAVÝCH MĚST A ZDRAVÝCH ŠKOL Chrudim, 17. května 2005.
2.komunitní plán sociálních a navazujících služeb v Zábřehu na období
Implementace strategie prostřednictvím akčního plánu
Konference Dobrovolnictví v obci – jak na to? Soběslav, října 2013 Akce je součástí projektu NSZM ČR „Dobrovolnictví a veřejná služba v obci -
© NSZM ČR1 Zdravé město C H R U D I M Fórum, 11. dubna 2011.
© NSZM ČR1 Zdravá města, regiony, kraje – cesta ke zdravému rozvoji Oucmanice, 5. června 2007.
KONTAKT BOHUMÍN – metodika komunitního centra a soc
Digitální správa věcí veřejných
Propojování metod kvality ve Zdravém městě Kopřivnice Propojení metod kvality.
M ĚSTSKÁ ČÁST P RAHA 21 M ĚSTSKÁ ČÁST P RAHA 21 Zavádění procesu místní Agendy 21 Strategie, otevřenost, komunikace koordinátorka MA21 Iva Hájková
© NSZM ČR 2006 Budování partnerství, projektové kapacity a posilování strategického řízení v Olomouckém kraji.
Rozvojový plán statutárního města České Budějovice v oblasti sociálních služeb na období Ing. Martina Kučerová.
Budování kapacity NNO Globální grant Operační program Rozvoj lidských zdrojů.
Zavedli jsme systém environmentálního řízení a auditu Rozvoj sociálních služeb v Moravskoslezském kraji Vize Moravskoslezského kraje: Partnerstvím zadavatelů.
Veřejné setkání dne 21. května 2012 rok 2012 – rok 2022.
„Budování rozvojového partnerství za účelem posílení kapacity při plánování a realizaci programů v kraji Vysočina“
VZDĚLÁVÁNÍ ÚČASTNÍKŮ KOMUNITNÍHO PLÁNOVÁNÍ SOCIÁLNÍCH SLUŽEB VE SPRÁVNÍCH OBVODECH HL. MĚSTA PRAHY.
Projekt 3.3 „Partnerství pro budoucnost“. Úvodní informace o projektu Projekt byl úspěšně předložen Karlovarským krajem v rámci výzvy SROP, priority 3.
SCLLD MAS Pobeskydí ve verzi návrhu Ostrava,
NEZISKOVÉ ORGANIZACE PARTICIPACE a KOMUNIKACE. Role participace „Každá centrální moc, i když má minimální pravomoci, má stálou tendenci ve jménu efektivity.
Management a rozvoj obcí
Projekt Brno-Zdravé město přínos občanům v rámci veřejné správy
1 Modernizace veřejné správy (Praha ) Zkušenosti se zaváděním modelu CAF z pohledu regionálního manažera kvality Osnova prezentace:
Zavádění procesu místní Agendy 21 Strategie, otevřenost, komunikace
Národní síť Zdravých měst ČR Místní Agenda 21 Brno, NKQ, 20. února 2013.
Ing. arch. Marie Petrová Jarní škola NSZM ČR - Litoměřice, Hodnocení MA21 Ing. arch. Marie Petrová Jarní škola NSZM ČR - Litoměřice,
Místní Agenda 21 podpora místní udržitelnosti Ing. arch. Marie Petrová Praha, 23. března 2012.
Koncepce podpory místní Agendy 21 v ČR zpracování strategického dokumentu 2010.
M ĚSTSKÁ ČÁST P RAHA 21 M ĚSTSKÁ ČÁST P RAHA 21 Zavádění procesu místní Agendy 21 Strategie, otevřenost, spolupráce koordinátorka MA21 Iva Hájková
lenové NSZM ČR: Členové Služby pro členy NSZM ČR  Semináře a školení pro koordinátory PZM a MA21 Boskovice, říjen 2004 Chrudim, červenec 2004.
Záměrem Moravskoslezského kraje je provést systémovou změnu v poskytování sociálních služeb Závěrečná konference k projektu „Podpora transformace pobytových.
Výzva č. 42 OP LZZ – Projekt Moravskoslezského kraje Rozvoj kompetencí strategického, procesního a projektového řízení a kvality Výzva č. 42 OP LZZ Zpracoval:
Projekt Zdravé město a místní Agenda 21 Ing. Soňa Krátká
1. Zkvalitnění služeb státních organizací pomocí strukturálních fondů příklad Technologické agentury ČR Marie Stehlíková vedoucí Projektové kanceláře.
Strategie regionu, obce. Strategický plán rozvoje Má úzký vztah k územnímu plánu Měl by být flexibilní, slaďuje představy subjektů Vymezeny perspektivní.
Efektivní řízení lidských zdrojů a zavádění moderních metod řízení na Městském úřadu Bruntál CZ.1.04/4.1.01/
Debyrokratizace státu a redukce administrativní zátěže - Personální audit ministerstev a dalších státních úřadů - Konec obíhání úřadů – soustředění souvisejících.
Strategie komunitně vedeného místního rozvoje místní akční skupiny Prostějov venkov o.p.s Veřejné projednání Vranovice-Kelčice 4. března 2015.
1 Projekt Brno-Zdravé město. 2 Cíl zlepšení zdraví a kvality života obyvatel podpora udržitelného rozvoje Projekt Zdravé město Zásady mezioborová spolupráce.
„MAS jako nástroj spolupráce obcí pro efektivní chod úřadů“ CZ.1.04/4.1.00/B
Strategie spolupráce obcí Společnost pro rozvoj Humpolecka, z. s. 2. Kulatý stůl v Humpolci
Město Valašské Meziříčí Spolupráce se zahraničím.
Komunitní a akční plánování v praxi Co je to zapojování veřejnosti.
E-government - moderní podoba veřejné správy v České republice.
Strategie rozvoje obce – tvorba koncepčního dokumentu Strategie rozvoje města Ústí nad Labem na období fáze tvorby koncepčního dokumentu Mgr.
MÍSTNÍ AKČNÍ PLÁN ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ ORP KLADNO Pracovní skupiny: Předškolní vzdělávání Čtenářská gramotnost Matematická gramotnost Inkluzivní vzdělávání.
Místní Agenda 21 MŽP a PS MA21 RVUR Ing.arch. Marie Petrová PS URROU,
Projekt: „Aktualizace Střednědobého plánu rozvoje sociálních služeb na území ORP Veselí nad Moravou “ Bc. Gabriela Fellingerová 1. Veřejné setkání 1. října.
Integrovaná strategie rozvoje území , Vrbátky.
Projekt Jihlava Zdravé město.  město Jihlava je členem Národní sítě Zdravých měst ČR od června 2007  politikem zodpovědným za PZM a MA21 je náměstkyně.
Úvodní setkání k projektu „Efektivní veřejná správa“ 17. 1
5 POTŘEBNÝCH SOUČÁSTÍ místní Agendy 21
KOMUNITNÍ PLÁN SOCIÁLNÍCH SLUŽEB NA DOBŘÍŠSKU A ZAPOJOVÁNÍ VEŘEJNOSTI
Regionální inovační strategie Libereckého kraje
Desatero problémů – „10P“
Systém a struktura MA 21 Vsetín
Místní akční plán vzdělávání MAP rozvoje vzdělávání na území Prahy 8
PhDr. Radek Suda, odbor sociálních služeb a sociální práce, MPSV
Strategie regionu, obce
Organizační řád Městského úřadu Uherské Hradiště Příloha č
Síť Mateřských center o.s.
Role SVAZU při podpoře městské mobility
Role manažerů kvality na odborech MěÚ
Základní údaje Samostatná městská část od roku 1994 Rozloha 1 353,1 ha
Transkript prezentace:

Společnost pro trvale udržitelný život – diskusní seminář Praha

 Jedna z 57 MČ a 22 správních obvodů  Východní okrajová část Prahy  k.ú. Újezd nad Lesy  Správní obvod pro Klánovice, Koloděje, Běchovice  obyvatel  Rozloha ha  516 ha lesní půdy

Cíle nového vedení MČ po volbách v roce 2010  Otevřený úřad  Spolupráce a vzájemná diskuze  Trvalá ochrana lesní plochy  Čistý a bezpečný Újezd nad Lesy  Strategický plán rozvoje  Udržitelný rozvoj MČ od roku 2012 členem NSZM ČR

13 veřejných projednání v roce 2013 Veřejné fórum 4 dotazníková šetření

Strategický plán na roky ROKY

Újezd nad Lesy kvalitně a moderně spravované místo pro společenský a rodinný život v klidném, zdravém a bezpečném prostředí s dobrou dostupností

VÝHODY  Občané jsou součástí procesu  Všichni se učí vzájemně komunikovat  Podílejí se úředníci a samospráva  Zpracování je „na míru“ potřebám a následné realizaci NEVÝHODY  Mnoho drobných námětů  Problém kapacity lidské a časové  Možnost vyhoření  Absence profesionálního vedení

KOMUNITNÍ PLÁN KOMUNITNÍ PLÁN AKČNÍ PLÁN KOMUNITNÍ PLÁNOVÁNÍ 10P STRATEGICKÝ PLÁN ROZPOČET

Uvnitř úřadu  Více práce  Přetíženost  Neznalost komunitního plánování, strategického a projektového řízení  Nedostatek finančních prostředků pro realizaci  Odbory organizují veřejná projednání Vně úřadu  Pomalá realizace  Otevřenost úřadu  Ochota komunikovat  Možnost říct svůj názor  Možnost zapojení do procesu MA21

CHYBÍ vzdělávací proces  v oblasti udržitelnosti a MA21 (vnitřní i vnější)  ve strategickém řízení a plánování  v projektovém řízení  Plán zlepšování ve výše uvedených procesech včetně interních předpisů, které tyto procesy zakotví v organizační struktuře úřadu  Vnitřní informační systém pro efektivní správu projektů JE TŘEBA ZLEPŠIT  Spolupráci mezi starostou a tajemníkem (model zlý a hodný muž nefunguje)  Motivaci vedoucích pracovníků za proces plánování SP  Aktuálnější informování veřejnosti o plánech a výsledcích

E-participace občanů na práci úřadu  Hlášení problémů a podnětů mobilním telefonem  Ankety a hlasování mobilním telefonem  Elektronizace agend související s MA21 a strategickým plánováním  Portálové řešení webu Rychlé zpravodajství  Mobilní aplikace (více zpráv v mnoha kategoriích) Dotace z Operačního programu Praha – Konkurenceschopnost ve výši 1,6 mil. Kč (7,5 % spoluúčast MČ)

RNDr. Pavel Roušar starosta MČ a politik MA21 Iva Hájková koordinátorka MA21