D I G I T Á L N Í V Ý Z V Y 2 0 1 3 ING. JAN ŠTĚPNIČKA PRAHA - 6. PROSINCE 2013 TRENDY VÝSTAVBY BEZDRÁTOVÝCH TELEKOMUNIKAČNÍCH SÍTÍ ARBOR, spol. s r.o.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
GENSETS CZECH REPUBLIC SE
Advertisements

PREZENTACE SPOLEČNOSTI DIVIZE PŮJČOVNY DIESELAGREGÁTŮ
Informační systém krizového řízení kraje
Daňové plánování při výstavbě nemovitostí Financování a výstavba nemovitostí s využitím zahraniční společnosti.
1 AOV „Nástroje a distribuční cesty v současné ekonomické a obchodní situaci mezi výrobcem a spotřebitelem v aplikaci společností Sanitec“ Ing.Michal.
Tvorba mezinárodních podnikových sítí a strategických aliancí
Facility management ČSN EN
Aktuální vývoj v pojišťovnictví a jeho regulaci
CzechInvest Agentura pro podporu podnikání a investic
Aktivity ČTÚ pro období let 2014 a 2015
Michal Pluta Česká spořitelna, a.s. IX / 2008
1 E - S V Ě T S E T O Č Í S T Á L E R Y C H L E J I. S T A Č Í T E M U ? Praktická realizace bezpečnostních požadavků standardů ISVS při tvorbě.
Energetický management jako nízkonákladové opatření k dosažení úspor
CzechInvest Agentura pro podporu podnikání a investic.
Sustainable Construction and RES in the Czech Republic Irena Plocková Ministry of Industry and Trade CR, Na Františku 32, Praha, CR.
Informační strategie. řešíte otázku kde získat konkurenční výhodu hledáte jistotu při realizaci projektů ICT Nejste si jisti ekonomickou efektivností.
Strukturální fondy EU a ICT v polygrafických podnicích Pavel Karásek.
Lenka Míkovcová10. března Rozvoj lidských zdrojů jako „motor“ ekonomického růstu Rozvoj lidských zdrojů jako „motor“ ekonomického růstu Lenka Míkovcová.
Martin Sloup Jiří Kučera Natalia Rubinova Jindřich Štefan.
BROWNFIELDS vs. GREENFIELDS Dr. Ing. Vávra Přemysl, MBA
ÚSPORY ENERGIÍ V HLAVNÍ ROLI Společnost 3E system s.r.o.
Výstavba otevřených optických sítí první zkušenosti
Jak předcházet finančním problémům Odbor: Finanční a strategické služby 2011.
Podpora dopravních společností provozující CNG autobusy Svaz dopravy – sekce silniční dopravy, SOR Libchavy Lubomír Kolman, Project Manager RWE.
MODERNÍ ZPRACOVÁNÍ PROJEKTOVÉ DOKUMENTACE. Obsah Vývoj reprografických služeb Co by dnes měli projekční, developerské a stavební firmy požadovat od svého.
Teleworking v Asseco CR Renata Leflerová Ředitel LZ Praha
1 Brno, Ing. Petr Fajmon Dopady liberalizace a legislativních změn na JMP,a.s.
24. září 2008 DŮVĚRNÉ benson oak Projekt BROOK: Rekapitalizace Diskusní materiál pro setkání s Komerční bankou.
Česká asociace rozvojových agentur Regionální inovační strategie Manfred Hellmich Inovace 2006 Praha 5. prosince 2006.
 P1 - Strategické plánování  P2 - Systém managementu jakosti a legislativy  P3 - Řízení informací  P4 – Audity.
1 Zabezpečení dlouhodobé spolehlivosti přenosu v podmínkách mezinárodního trhu s energií Poděbrady 18. a 19. března 2003.
Projekt internetizace knihoven (PIK) Mgr. Martin Boka 08/2004.
CATE 2001 – Brno, 9. května 2001 Bezpečnost a ochrana informací Pavel Věchet, IBM Česká republika, spol. s r.o.
Regionální inovační struktura Karlovarského kraje Brno URBIS 2010.
1 Regionální inovační strategie RIS. 2 O Regionálních inovačních strategiích Projekty RIS mají za cíl podporu rozvoje regionálních inovačních strategií,
Přístup k řešení bezpečnosti IT Nemochovský František ISSS Hradec Králové, dubna 2005.
Prof. Molnár1 Podnikové informační systémy Outsourcing IS/IT a ASP Prof. Ing. Zdeněk Molnár, CSc Ústav řízení a ekonomiky podniku
1 14.Postakviziční integrace-jaké kroky se mají učinit po podpisu kupní smlouvy Kateřina Čepeláková, E-72 Šk.rok:2009/2010.
Výzva č. 42 OP LZZ – Projekt Moravskoslezského kraje Rozvoj kompetencí strategického, procesního a projektového řízení a kvality Výzva č. 42 OP LZZ Zpracoval:
Telefónica O2 - informační a komunikační řešení
Petr Štoček, SPZ, part 11 Strategie prodeje textilního zboží Ing. Petr Štoček LS 2005/ 2006 FT, TM3.
HLAVNÍ ČINNOST Hlavní činností společnosti je obchod s elektřinou a provoz energetických zdrojů. Vyrábíme teplo. Zajišťujeme komplexní dodávky energií.
Struktura podnikatelského plánu
Mobilní bezpečná platforma Policie ČR CZ.1.06/1.1.00/ projekt spolufinancovaný z programového období Integrovaný operační program (IOP)
Prezentace společnosti CONTE spol. s r.o.. Základní informace/ Kdo jsmeInformace o majitelíchProč právě my/ Co umíme Jak zajistíme bezpečnost dodávek.
Důvody sestavování podnikatelského piánu Struktura podnikatelského plánu poskytuje podnikateli užitečný kontrolní prostředek pro zpracování informací.
MORAVSKÁ VYSOKÁ ŠKOLA OLOMOUC VÁŠ PARTNER PRO BYZNYS INOVACE.
MINISTERSTVO PRO MÍSTNÍ ROZVOJ ČR E-tržiště České pošty.
Projektování elektrických zařízení Fakulta elektrotechniky a informatiky VŠB – TUO Katedra elektrotechniky.
PROVÁDĚCÍ PŘEDPISY transparentní novela zákona Vlastimil Fidler 1.
Projekt „Podpora plánování rozvoje sociálních služeb v JMK III.“ a jeho výstupy Střednědobý plán rozvoje sociálních služeb v Jihomoravském kraji na období.
Sjednocení technologické platformy Policie ČR CZ.1.06/1.1.00/ Sjednocení technologické platformy Policie ČR CZ.1.06/1.1.00/ Projekt je.
Zabezpečení dat a komunikační infrastruktury Policie ČR CZ.1.06/1.1.00/ Zabezpečení dat a komunikační infrastruktury Policie ČR CZ.1.06/1.1.00/
Tato prezentace je spolufinancována Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky. Navrhování a hodnocení technického produktu z hlediska.
Asociace dodavatelů montovaných domů Dokument národní kvality pro dřevostavby Zasedání odborné sekce Rady kvality ČR "Kvalita v průmyslu a stavebnictví",
Přednáška Akce: Přednášející: Ing. Zdeněk Čežík | Konzultant managementu a podnikových procesů | TFM Výzvy Facility managera.
KOMPLEXNÍ ENERGETICKÁ ŘEŠENÍ PRO VŠECHNY
Kompresní stanice Jirkov
Marketingový plán podniku
Regionální inovační strategie Libereckého kraje
Zakladatelský projekt pilařského a dřevozpracujícího provozu
Dopady energetické politiky na provozovatele přenosové soustavy
Management projektu Fakulta sportovních studií MU Brno 2013 Ing
Vysoká škola technická a ekonomická Ústav technicko-technologický
Telefónica Czech Republic a.s.- co vše pro vás děláme Miroslav Hořejší
Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích ANALÝZA MARKETINGOVÉHO MIXU VYBRANÉHO SUBJEKTU (Obhajoba bakalářské práce) Autor práce: Libuša.
Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích
Mobilní bezpečná platforma Policie ČR CZ / /17
Nový přístup ŘSD ČR k činnostem pro zajištění údržby
Konference Dopravní Infrastruktura Litomyšl 2019
Transkript prezentace:

D I G I T Á L N Í V Ý Z V Y ING. JAN ŠTĚPNIČKA PRAHA - 6. PROSINCE 2013 TRENDY VÝSTAVBY BEZDRÁTOVÝCH TELEKOMUNIKAČNÍCH SÍTÍ ARBOR, spol. s r.o.

PROFIL SPOLEČNOSTI

Základní informace ARBOR je jednou z firem české akciové společnosti SOVIS CZ ARBOR je ryze česká firma se základním kapitálem 1 mil. CZK ARBOR má od roku 1992 zastoupení na území České republiky v Praze, Kutné Hoře, Hradci Králové a Brně Přímý dodavatel technického vybavení, služeb spojených s komplexní výstavbou a uvedením do provozu pro společnosti Vodafone Czech Republic a.s., Telefónica Czech Republic, a.s., aj.

Služby Předprojekční a projekční činnost vč. statiky Akviziční činnost vč. uzavírání smluv, jednání s dotčenými orgány státní správy a jinými subjekty Inženýrská činnost Výroba a montáž kontejnerů pro telekomunikace Výroba a montáž stožárů a ocelových konstrukcí Komplexní stavební práce a výškové práce Plánování a návrh optimální přístupové sítě, technologie a to včetně TCO kalkulace, aj. Možnost dodávek a refinancování technologických zařízení v rámci projektů, zajištění logistiky, aj. Výstavba mikrovlnných sítí PtP a PtMP, optických sítí, instalace koncových zařízení, atd. Měření v telekomunikačních sítích a servis

Současné modely výstavby

Využití většího počtu „Regionálních“ firem Jak to vidíme my: + : Flexibilita a znalost lokálního prostředí Kontakty pro potenciální podporu prodeje Nižší cena (ale …..) - : Omezený rozsah KNOW HOW a certifikace Omezená možnost garance objemů Nutnost vyšší úrovně péče ze strany operátora Omezená garance dlouhodobé stability a záruk Omezené krytí rizik a škod Značná administrativní zátěž

Využití významných společností s celoplošnou působností Jak to vidíme my: + : Rozsah KNOW HOW a certifikace Garance objemů Samostatnost a výstavba na klíč v plném rozsahu Garance dlouhodobé stability a záruk Garance krytí rizik a škod Klíčové KNOW HOW i nadále u operátora - : Vyšší cena Nutnost převedení části klíčových aktivit na dodavatele Stále významná administrativní zátěž pro operátora

Využití pouze jednoho strategického partnera Jak to vidíme my: + : Plný outsourcing – úspora supportních aktivit Garance objemů Samostatnost a výstavba na klíč v plném rozsahu Garance krytí rizik a škod - : Nutnost převedení části klíčových aktivit na dodavatele Ztráta „kontaktu se sítí“ v dlouhodobém horizontu Závislost na jednom dodavateli (často se zahraničním kapitálem) Nutnost zajištění detailních kontrolních mechanismů

Finanční aspekty

Skryté náklady – past na past Předpokládaná úroveň edukace zaměstnanců Úroveň mandatorních podmínek a zadávací dokumentace Obchodní podmínky (splatnost, záruky, rizika, pojištění, aj.) Legislativa (BOZP, zákony, normy, nařízení, aj.) Předpokládaná certifikace společnosti samotné Nepředvídatelnost telekomunikačního trhu jako celku

Skryté náklady – past na past

K zamyšlení ….. Podporuji lokální firmu? Je srovnáváno srovnatelné? Je mi známa finanční hodnota risk managementu? Má být cena vždy až na prvním místě? Cena technologie vs cena výstavby…. Vyplatí se sázka na alespoň udržitelný rozvoj?

DĚKUJI ZA POZORNOST Ing. Jan Štěpnička – jednatel společnosti