MOŽNOSTI FINANCOVÁNÍ ASITENTŮ V PŘEDŠKOLNÍCH ZAŘÍZENÍCH V PRAZE

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Závěrečná konference k regionálním individuálním projektům (RIP) „Dobrá práce v Jihočeském kraji“ reg.č.: CZ.1.04/2.1.00/ a „Cesta do práce v Jihočeském.
Advertisements

Podnikání Podnikáním se rozumí soustavná činnost prováděná samostatně podnikatelem vlastním jménem a na vlastní odpovědnost za účelem dosažení zisku. Podnikatelem.
Stáže pro mladé zájemce o zaměstnání Představení projektu
Další profesní vzdělávání, realizované prostřednictvím úřadu práce
Hmotná nouze Mgr. Terezie Pemová.
1 Opatření 1.1 JPD3 Rozšíření a zvýšení adresnosti aktivní politiky zaměstnanosti Úřad práce hl.m. Prahy 19.října 2004.
„Vzdělávejte se pro růst v Ústeckém kraji II“
Aktivní politika zaměstnanosti aneb podpora zaměstnanosti
Stáže pro mladé zájemce o zaměstnání Představení projektu Fond dalšího vzdělávání, Na Maninách 20, Praha 7
Projekt PŘÍPRAVA+ v Moravskoslezském kraji Závěrečná konference CLARION CONGRESS HOTEL 29. února 2012 Mgr. Martin Kovalský vedoucí monitoringu trhu práce.
Krajská pobočka Úřadu práce ČR ve Zlíně
Evropský sociální fond v ČR
Příležitost dělá(t) zaměstnance
Regionální individuální projekt OSOBNÍ ASISTENCE A PRÁCE V OBLASTI SOCIÁLNÍ PÉČE zkrácený název „Pomoc potřebným“ Reg. č. CZ.1.04/2.1.00/
ADAPTA Vzděláváním k vyšší adaptabilitě zaměstnanců ohrožených restrukturalizací v Libereckém kraji CZ.1.04/1.2.05/ MUSÍTE DÁT VÝPOVĚĎ – POMŮŽEME.
Obchodní akademie a Střední odborná škola, gen. Fr. Fajtla, Louny, p.o. Osvoboditelů 380, Louny Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Číslo sady 15Číslo.
Podpora v nezaměstnanosti
Půjčky NNO v rámci grantového schématu „Podpora sociální integrace v Olomouckém kraji“ při SROP.
Podpora sociálního podnikání ve stávajícím období a příprava na období 2014+
Představení projektu Příležitost dělá(t) zaměstnance
Představení společnosti MARLIN, s. r. o
REKVALIFIKACE REALIZOVANÉ ÚŘADEM PRÁCE HL. M. PRAHY
Aktivní politika zaměstnanosti zabezpečovaná Úřadem práce ČR
Realizace aktivní politiky zaměstnanosti – Kritéria a postupy pro poskytování příspěvků z prostředků APZ pro rok 2015 Úřad práce ČR, Krajská pobočka.
Střední odborná škola a Střední odborné učiliště Horky nad Jizerou 35 Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Předmět: Ekonomika Ročník: 2.
Vzdělavatel, zaměstnavatel a uživatel Tomáš Hájek.
Krátké představení aktuálních výzev pro NNO zaměřených na podporu zaměstnanosti (3.3 a 2.1 OP LZZ) Seminář pro NNO Rumburk,
Právní procesy. Právní řád Předpisy zákonné –Ústava –Ústavní zákony –Zákony –Zákonná opatření Předpisy prováděcí –Vládní nařízení –Vyhlášky –Vyhlášky.
Vzdělávejte se pro růst v Jihočeském kraji reg. č. CZ /1. 1
Stávající stav Normativní financování (rozpočet na mzdy pedagogů je určován podle počtu dětí, stejně jako počet pedagogů na určité množství dětí) 112.
Název školy: Střední průmyslová škola, Ostrava – Vítkovice,příspěvková organizace Autor: Ing. Andrea Modrovská Datum: 3. dubna 2012 Název: VY_32_INOVACE_7.3.7.
Pracovní právo ES a změny v pracovně právních předpisech v ČR.
Základy podnikání živnostenské podnikání, postup při ohlášení živnosti
Regionální individuální projekt OSOBNÍ ASISTENCE A PRÁCE V OBLASTI SOCIÁLNÍ PÉČE (CZ.1.04/2.1.00/ ) Informační seminář pro poskytovatele sociálních.
Vzdělávejte se pro růst v Karlovarském kraji II seminář pro zaměstnavatele Karlovy Vary
1 Povinné přílohy přikládané k žádosti 1.Čestné prohlášení o bezdlužnosti 1.Čestné prohlášení o bezdlužnosti 2. Rozpočet akce 2. Rozpočet akce 3. Podklady.
Situace na trhu práce /Plzeň – město/ Únor Tato prezentace vznikla v rámci projektu „Systém kariérového poradenství pro studenty vysokých škol v.
Tyto projekty jsou spolufinancovány Evropským sociálním fondem státním rozpočtem České republiky 1 „Vzdělávejte se!“ Ing. Blanka Švorcová vedoucí Odboru.
OSVČ – sociální zabezpečení 2014
Živnosti Právnické a fyzické osoby Čtyři typy živností
Mgr. Ilona Kostadinovová, advokát I.K.
Právní procesy.
Z0027 GEOGRAFICKÁ ANALÝZA TRHU PRÁCE úvodní informace + cvičení září 2013.
1 prezentuje : Mgr. Helena Adamcová vedoucí odboru zprostředkování a poradenství Úřad práce v Liberci Postup resortu práce a sociálních věcí v oblasti.
Aktivní politika zaměstnanosti zabezpečovaná Úřadem práce ČR.
Informační a poradenské středisko Mgr. Jindřiška Dvorská Mgr. Markéta Severinová.
Informace ÚP ČR, Krajské pobočky v Ostravě. Nezaměstnanost v Moravskoslezském kraji k
Politika zaměstnanosti Krajská pobočka v Olomouci.
Zákon o obchodních korporacích. Obchodní korporace 90/2012 Sb., zákon o obchodních společnostech a družstvech (zákon o obchodních korporacích) Kolizní.
Dotační program Podpora veřejně účelných aktivit seniorských a proseniorských organizací s celostátní působností Workshop Realizace politiky přípravy na.
PLÁNOVANÉ REGIONÁLNÍ INDIVIDUÁLNÍ PROJEKTY PRO KRÁLOVÉHRADECKÝ KRAJ PROGRAMOVACÍ OBDOBÍ 2014 – 2020.
JAK VYUŽÍT SLUŽEB ÚŘADU PRÁCE Mgr. Ivona Černohausová Jeronýmovy dny.
Úřad práce České republiky Krajská pobočka v Ústí nad Labem Dvořákova 1609/18 Ústí nad Labem-centrum Ústí nad Labem
Dopad nového občanského práva na nestátní neziskové organizace JUDr. Hynek Pečinka.
Logo Úřad práce ČR - krajská pobočka v Brně Mgr. Pavel Ondrák, Ing. Jiří Šimbera.
Název školy Gymnázium, střední odborná škola, střední odborné učiliště a vyšší odborná škola, Hořice Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Název materiálu.
Úřad práce ČR – Krajská pobočka v Ostravě Ing. Petra Prouzová.
Výzva č. 126 investiční priority 1.2 OPZ.  Pilotní ověření péče o nejmenší děti v mikrojeslích v ČR (mimo hl. m. Prahu)  Číslo výzvy: 03_16_126  Investiční.
OKRESNÍ HOSPODÁŘSKÁ KOMORA PŘEROV PROGRAMY PODPORY PODNIKÁNÍ Zaměřené na vzdělávání zaměstnanců a tvorbu nových pracovních míst OKRESNÍ.
Digitální učební materiál Název projektu: Inovace vzdělávání na SPŠ a VOŠ PísekČíslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Škola: Střední průmyslová škola a.
DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Název projektu: Škola budoucnosti s využitím IT Název materiálu: VY_9_INOVACE_EKO31 Název.
Trh práce v ČR, veřejné služby zaměstnanosti ČR
Výzva OP VVV 02_16_032 Budování kapacit pro rozvoj škol II.
JAK VYUŽÍT SLUŽEB ÚŘADU PRÁCE Mgr. Ivona Černohausová
Podpora vzniku a rozvoje sociálních podniků a chráněných pracovišť
Workshop Realizace politiky přípravy na stárnutí, Brno, 15. října 2015
Základy podnikání živnostenské podnikání, postup při ohlášení živnosti
Základy podnikání živnostenské podnikání, postup při ohlášení živnosti
V rámci Operačního programu Zaměstnanost
Podpora vybraných druhů sociálních služeb ve Středočeském kraji II
Transkript prezentace:

MOŽNOSTI FINANCOVÁNÍ ASITENTŮ V PŘEDŠKOLNÍCH ZAŘÍZENÍCH V PRAZE

Společensky účelová pracovní místa

(o příspěvek se žádá v místě bydliště uchazeče o zaměstnání) Cílové skupiny (o příspěvek se žádá v místě bydliště uchazeče o zaměstnání) Osoby v evidenci ÚP 5 a více měsíců nepřetržitě, kteří nespadají do níže uvedených kategorií Tuto délku nemusí splňovat: Osoby pečující o děti do 15 let Osoby do 25 let Osoby nad 55 let Osoby ohrožené sociálním vyloučením (např. záznam v trestním rejstříku, bezdomovci atd.) Osoby se změnou zdravotního stavu

Výše příspěvku Maximální superhrubá mzda: Při plném úvazku = 15 tis. Při částečném úvazku = 12 tis. Na příspěvek není právní nárok Každá žádost posuzována individuálně

Kdo může o podporu žádat Občanská sdružení Obecně prospěšné společnosti Nadace Společnosti s ručením omezeným Příspěvkové organizace Akciové společnosti Živnostníci atd. NE: organizace zřizované ministerstvy

K žádosti je třeba doložit Zřizovací listina Potvrzení o bankovním účtu Doklad o statutárním zástupci či jednateli společnosti Nájemní smlouva, je-li organizace v pronajatých prostorách + doklad o zaplacení nájmu Potvrzení o bezdlužnosti ze sociální správy, pojišťoven zaměstnanců, finanční úřad, celní správa Žádost, ve které je uvedena charakteristika práce, mzda, délka pracovní smlouvy, konkrétní jméno uchazeče, pro kterého žádáme tento institut Pokud organizace zatím nikoho nezaměstnávala (DPP se nepočítá), stačí čestné prohlášení

Co je podporováno Nově vzniklá pracovní místa na pracovní smlouvu, která se řídí pravidly zákoníku práce (tzn. zkušební doba max. 3 měsíce atd.) – s odchodem zaměstnance končí dané pracovní místo Možno využít i na nárazové akce – doba určitá nedosáhne na max. výši finanční podpory Možnost žádat o neomezené množství pracovních míst

Všeobecné informace Dle §113 zákona č. 435/2004 Sb., o zaměstnanosti, ve znění pozdějších předpisů, § 25 vyhlášky č. 518/2004 Sb., kterou se provádí zákon č. 435/2004 Sb., o zaměstnanosti, ve znění pozdějších předpisů Formulář žádosti ke stažení na Integrovaném portálu MPSV v sekci Formuláře pro zaměstnavatele „Příspěvek na společensky účelné pracovní místo vyhrazené pro uchazeče o zaměstnání“ (http://portal.mpsv.cz) Pro bližší informace kontaktujte Janu Přibovou na tel. 774 786 672 či na emailu jana.pribova@aa.mpsv.cz

Projekt „Zkušenosti pro Prahu“ Projekt končí 30.8.2015

Cílová skupina projektu: Účastníci projektu absolvují: uchazeči o zaměstnání bez rozdílu vzdělání nad 50 let Účastníci projektu absolvují: Motivační kurz Základní počítačové dovednosti Profesní rekvalifikaci

Společensky účelná pracovní místa Možnost poskytnutí příspěvku na vyhrazení SÚPM podle zákona č. 435/2004 Sb., o zaměstnanosti Pro účastníky projektu 50-55 let až do výše 15.000,-Kč/osoba/měsíc/při HPP Starší 55 let až do výše 24.000,- Kř/osoba/měsíc/při HPP Maximální délka podpůrčí doby 12 měsíců

2. Nově vytvořená pracovní místa (NVPM) – cíl min. 35 míst Možnost poskytnutí příspěvku podle pravidel OP LZZ – příručky D2 50-55 let max. 15.000,- Kč/osoba/měsíc/při HPP Starší 55 let až do výše 24.000,- Kč/osoba/měsíc/při HPP Podpůrčí doba max. 12 měsíců

Kontaktní osoba: Bc. Helena Vlčková helena. vlckova@aa. mpsv Kontaktní osoba: Bc. Helena Vlčková helena.vlckova@aa.mpsv.cz 950 178 149 http://portal.mpsv.cz/upcr/kp/pha/evropsky_socialni_fond/op_lzz/rip_op_lzz

Projekt „Pracovní start pro mladé Pražany“ Projekt končí 30.8.2015

Max. 67 uchazečů ve věkové kategorii 18 do 30 let Cílová skupina: Max. 67 uchazečů ve věkové kategorii 18 do 30 let Min. se středním odborným vzděláním s výučním listem a maximálně vysokoškolské vzdělání na úrovni bakalář Žádnou či min. pracovní praxi, kteří jsou evidovaní na ÚP déle než 2 měsíce

Výstupy projektu: Vytvoření 38 společensky účelových pracovních míst 10 účastníků projektu se zájmem a potenciálem k samostatnému podnikání získá finanční podporu

Kontaktní osoba: Mgr. Blanka Brandová blanka. brandova@aa. mpsv Kontaktní osoba: Mgr. Blanka Brandová blanka.brandova@aa.mpsv.cz 950 178 148

Projekt „Rychlý návrat na pracovní trh“ Projekt končí 31.5.2015

Cílová skupina projektu: Uchazeči s nejméně středním odborným vzděláváním s výučním listem Výše příspěvku: Max. 24.000,- Kč/osoba/měsíc u osob mladších 30 let Max. 15.000,- Kč/osoba/měsíc u osob starších Výše příspěvku se odvíjí od reálné mzdy poskytnuté zaměstnavatelem

Kontaktní osoba: Ing. Karel Siegl karel. siegl@uradprace Kontaktní osoba: Ing. Karel Siegl karel.siegl@uradprace.cz 950 178 131 http://portal.mpsv.cz/upcr/kp/pha