Ostrava 26.11.2009 Česko –polská obchodní komora.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Fakta o vývoji vlastnictví bytů v ČR za posledních 10 let Stanislav Drápal, Český statistický úřad Praha, 18. září 2012.
Advertisements

1 Vliv ekonomické krize na spotřebu energie a na energetické trhy Ing. Ladislav Pelcl, VUPEK-ECONOMY, s.r.o. Hornická společnost podkrušnohorské oblasti.
Konec recese v ČR? David Marek listopad Přehled témat •Krátké ohlédnutí za dvěma recesemi v rychlém sledu •Jak je na tom česká ekonomika dnes •Pohled.
Statutární město Ostrava
Automobilový průmysl ČR v roce 2013 Základní údaje a fakta
Trendy finančních produktů ČLFA
Prezentace pro Forum 2013, SME Union
Financování nemovitostí MAJORDOMUS Praha, 11 st January 2011 Ivo Caha.
Investiční produkty pro opatrné nebo začínající investory.
Výukový materiál zpracovaný v rámci "EU peníze školám" Projekt: Škola pro život Šablona: III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT Sada: A.
Veronika Flíčková KS Česká Lípa 2.ročník
Český Internet po (uši v?) krizi Marek Antoš. snímek |datum |dokument | 1. Internetové prostředí 2.
Exportní příležitosti pro MSP ve Vietnamu Milan Vágner, ODEV, MZV Designovaný DEK ZÚ Hanoj Praha PS Parlamentu ČR.
NEJLEPŠÍ KVALITOU PENĚZ JE JEJICH KVANTITA Aktivní správa peněžních prostředků ATLANTIK AM Akciové trhy
Makroekonomika a stát VY_32_INOVACE_ Zásahy státu do ekonomiky - Keynesovská teorie - neoklasická (monetaristická) teorie.
Počet žáků ve třídě Marcela Matějková Dagmar Šetková Martina Říhová
Kohezní politika EU – současnost a perspektiva Radomír Špok Institut pro evropskou politiku EUROPEUM.
Fond soudržnosti EU v ČR Evropský sociální fond Praha & EU: Investujeme do vaší budoucnosti Název projektu: Kvalitní vzdělání je efektivní investice do.
MAKROEKONOMIE – 2. část Autor: Ing. Vladimír Havlík.
EU 2020: Obnovitelné zdroje či jádro Petr Binhack
Věda v Olomouci III. Agentura CzechInvest Lenka Gondová Olomouc
Praha (blízké) budoucnosti: věda, výzkum a inovace Co Praha nabízí a nabídne?
Aktuální vývoj v pojišťovnictví a jeho regulaci
Investice v Polsku – jak investovat
Obchodní akademie, Ostrava-Poruba, příspěvková organizace Vzdělávací materiál/DUMVY_52_INOVACE_01/A17 AutorIng. Marie Grygarová Období vytvořeníprosinec.
XI. jarní konference energetických manažerů Problémy ČR v kontextu evropského trhu s energiemi (Bezpečnost a dostupnost dodávek energií v ČR a EU) Vliv.
Evropské seskupení pro územní spolupráci TRITIA – vývoj spolupráce čtyř regionů Mgr. Petr Ksenič Ostrava, 18. října 2011.
Analýza vlivu cen elektřiny na ekonomiku průmyslových podniků Prezentace EGÚ Brno, a. s. Sekce provozu a rozvoje elektrizační soustavy Květen 2007.
Veřejný dluh a Barro-Ricardova hypotéza
CzechInvest Agentura pro podporu podnikání a investic NÁRODNÍ DIALOG KE KLASTROVÝM KONCEPCÍM Martina Froňková Praha,
Obchodní akademie, Ostrava-Poruba, příspěvková organizace
Pojištění exportu - EGAP 2009/10 Ostrava,
Předpokládaný vývoj počtu osob v produktivním a důchodovém věku
1 ČLFA se představuje ČLFA  založena 1991 (ALS ČSFR, ALS ČR, ČLFA)  48 členů  cíle prosazovat prostředí vhodné pro finanční produkty (právní, ekonomické)
Cvičná hodnotící prezentace Hodnocení vybraného projektu 1.
Vnějšího prostředí Marián Vávra Ekonomické modelování.
Zahraniční obchod ČR po vstupu do EU Zahraniční obchod ČR po vstupu do EU Podklad pro seminář odboru 31 MF Smilovice Ladislav Prokop odbor.
Měnová unie : definice  Nezrušitelně fixované měn. kurzy  Vzájemná plná směnitelnost  Úplná liberalizace pohybu kapitálu  Společná měna.
Spotřebitel na finančním trhu Eva Zamrazilová Členka bankovní rady a vrchní ředitelka ČNB ČSE 22. září 2010.
Statutární město Ostrava
Český statistický úřad a zpracované regionální analýzy o Královéhradeckém kraji Ing. Ivana Dušková Český statistický úřad, Hradec Králové,Oddělení regionálních.
Jméno autora VMPavlína Gärtnerová Datum vytvoření VM září 2011 Ročník použití VM 9. ročník Vzdělávací oblast/obordějepis Anotace VM Opakování - Powerpoint.
Velká hospodářská krize
Spolupracovat a společně překonat těžké období. 1.Vliv mezinárodní finanční krize na čínské hospodářství Mezinárodnífinančníkrize Zpomalení světové ekonomiky.
Digitální výukový materiál zpracovaný v rámci projektu „EU peníze školám“ Projekt:CZ.1.07/1.5.00/ „SŠHL Frýdlant.moderní školy“ Škola:Střední škola.
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Javorník, okres Jeseník REDIZO:
Vnější ekonomické vztahy - hlavní faktory a rizika na běžném účtu Ing. Miroslav Kalous, CSc. Česká národní banka, sekce měnová a statistiky
Investice 2011 – Tsunami na finančních trzích? David Navrátil.
První registrace nových osobních automobilů v zemích EU + EFTA za období 1990 až 2014 (z ) První registrace nových osobních automobilů Kontakt,
Ruská federace x WTO a OECD
Real Estate Market > Autumn 2006 Komerční nemovitosti a budoucnost výnosů Současný vývoj výnosů na trhu nemovitostí v České republice PRAHA, 5. října 2006.
Praha, 15. březen 2012 „POLSKO - OBCHODNÍ PARTNER“ Karel Kysilka, rada velvyslanectví velvyslanectví České republiky v Polsku.
Mateřská škola, Základní škola a Praktická škola, Horní Česká 15, Znojmo EU peníze školám Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Název projektu:
Význam sektoru obchodu v české ekonomice
Trh práce a politika zaměstnanosti
Česká exportní banka Spolehlivý finanční partner exportu Klíčový partner českých exportérů a jejich zahraničních zákazníků.
Ing. Jan Mládek, CSc. Ministr Vývoj české ekonomiky 11.
Platební bilance ČR z hlediska členství v EU a perspektivně v EZ (seminář na VŠFS dne , projekt IGA VŠFS č. 7701)
Český stavební trh rozložení jednotlivých segmentů součastný stav a výhled.
Měnový kurz.
Společná zemědělská politika Mgr. Oldřich Hájek. Společná zemědělská politika Zemědělství obecně: Je základním sektorem ekonomiky Dnes nehraje tak důležitou.
Perspektivy mzdové konvergence mezi ČR a EU v širší národohospodářské perspektivě Seminář Friedrich Ebert Stiftung a ČMKOS 6. duben 2016 Aleš Chmelař,
ČESKÝ STATISTICKÝ ÚŘAD Na padesátém 81, Praha 10 Česká ekonomika v prvním pololetí 2011: na prahu nového útlumu? Tisková konference.
OBSAH  HDP - definice  Výpočet HDP  HDP České republiky: o HDP v letech 1993 – 1996 o HDP v letech 1997 – 1998 o HDP v letech 1999 – 2002 o HDP v letech.
Maastrichtská kritéria a ČR, současnost a perspektivy. ČR a Euro.
8 EKONOMICKÝ RŮST, VÝKYVY VÝKONU EKONOMIKY. Základy ekonomie 2 Produkce a růst Životní úroveň závisí na schopnosti země produkovat statky a služby Z hlediska.
Východní Afrika.
Příliv investic do České republiky
Plán investic pro Evropu
Petr Gapko Hlavní ekonom GE Money Bank, a.s.
Transkript prezentace:

Ostrava Česko –polská obchodní komora

Polsko a krize  Polské hospodářství je na dobré cestě k oživení méně podléhá vnějším šokům není tak závislé na exportu velký finanční trh

Polsko a krize Růst zahr. obchodu v mil. EURRůst HDP ve stálých cenách (kvartálně) 2009:+1,0%+3,4%5,8% 2010:+2,2%+2,6%6,5% HDPINFLACE DEFICIT

Hospod. potenciál CZ a PL v Evropě % průměru EU Růst úrovně HDP/obyvatele

HDP podle regionů HDP podle wojewodství na 1 ob. v PPS – relace k průměrné výši HDP v EU (2006) vytvořený produkt celkem – v mil. PLN Polsko: PLN/ob. Mazovsko: PLN/ob. Varšava: PLN/ob. Podkarpatí: PLN/ob.

Mzda v Polsku Průměrná hrubá mzda: 2943 PLN Z celkového počtu 380 okresů je v 320 okresech průměrná mzda nižší, než je polský průměr

Zahraniční přímé investice  Co Polsko nabízí: ekon. stabilitu nízké náklady práce stabilitu práva Pokles přílivu investic na přelomu 2008/2009 z 23 na 6 mld. USD. Nicméně Polsko zůstává atraktivní pro investory. Celk. objem zahr. přímých investic 160 mld. USD.

Plán výstavby autostrád a silnic

EURO 2012  Výstavba stadionů v PL Warszawa, Gdansk, Wroclaw, rekonstrukce Poznań, Chorzów, Kraków

EURO 2012 Ministerstvo sportu a turystykihttp://msport.gov.pl Masterplanhttp://masterplan.2012.org.pl GDDKiA ČPOK EURO

Kontakt Velvyslanectví České republiky obchodně-ekon. úsek Koszykowa Warszawa Tel ,859 Fax: