O GALERII CHODBA ● na Katolické gymnázium Třebíč působí od roku 2000 ● založena s cílem vzdělávat a kultivovat studenty školy ● výstavy českých i zahraničních.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Kreativní centrum Brno
Advertisements

Rok 2013 trochu hodnocení Připravili jsme 9 vycházek, navštívili jsme 8 muzeí a galerií, kde jsme shlédli 12 výstav.Poseděli jsme také v 9 občerstvovnách.
P Ř E K R Ý V Á N Í S Y M B O L Ů P Ř E K R Ý V Á N Í S Y M B O L Ů
Grafické programy Zoner: využití na ZŠ
Nabídka pro partnery Procházka českým animovaným filmem Písek, 22. –
Aktivizační programy pro seniory
Město jako místo pro člověka projekt mezinárodního kulturního dialogu
BOHUMIL MATĚJÍČEK Osobnosti Chyšecka.
M Ě S T O J A K O M Í S T O P R O Č L O V Ě K A TRIALOG – brněnský institut rozvoje občanské společnosti Unie výtvarných umělců Olomoucka Kulturní sdružení.
Začátek … Městská knihovna Sedlčany 1. červen 2001 – otevření knihovny v nových prostorách červen 2003 – první schůzka partnerů, narození Lukáška Potřeba.
Základní škola národního umělce Petra Bezruče, Frýdek-Místek, tř. T. G
Občanské sdružení KolumbusPředstavuje Výstavy děl svých členů.
ART Oborová brána umění a architektura České oborové brány - současný stav a výhled.
Česká secese Základní škola Kutná Hora, Kremnická 98
Na internetu: Karel Šimek říjen 2006.
Vítejte v Městské knihovně Čelákovice
Malovací a poznávací zájezd do Českého Krumlova PO ŠKOLE DO ŠKOLY Tento projekt je spolufinancován Evropským Sociálním fondem a státním rozpočtem.
Památková hlediska ochrany urbanistické struktury sídla příklady ze Zlínského kraje dubna 2010.
NOVÁ FIGURACE SOUČASNÉHO UMĚNÍ
Vytvořila Nina Kravčenková 2014
Anotace Žáci se seznámí s životem a dílem Mikoláše Alše, jeho typickými kresbami, ilustracemi… AutorMgr. Eva Dvořáková Jazyk Čeština Očekávaný výstup Žáci.
TŘEBENICE Okres Litoměřice PSČ:
Bratři Čapkové.
Tento materiál byl vytvořen v rámci projektu Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost. SADA č.22I Identifikátor: VY_32_INOVACE_SADA22 _ VkO.
Baroko v českých zemích
PROJEKT EU - PENÍZE ŠKOLÁM Registrační číslo projektuCZ.1.07/1.4.00/ Název projektuModerní škola Šablona III/2Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím.
Architekt a stavitel Přeštice – Praha
Vizovice Eliška Kratinová.
Kultura.
Vlastnosti relací Říjen Prostá relace Každý obraz má nejvýše jeden vzor.
Občanské sdružení Abertamy Staletími k budoucnosti - Ryžovna
JAN ZRZAVÝ český malíř, grafik, ilustrátor a scénograf, významný představitel české výtvarné avantgardy nastupující začátkem 20. stol ,
Mikoláš Aleš
INVESTICE DO ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ
Ing. Michal Unzeitig ARTIO s.r.o..  Co je Museo24  Vize a cíle  Role společnosti ARTIO  Technické řešení –CIDOC CRM –Sémantický web Obsah.
Vyhlášení výsledků 8. ročníku fotografické soutěže Foťte naše město Sponzoři soutěže:
ŠKOLA: Gymnázium, Tanvald, Školní 305, p ř ísp ě vková organizace Č ÍSLO PROJEKTU: CZ.1.07/1.5.00/ NÁZEV PROJEKTU Šablony – Gymnázium Tanvald Č.
...dává ti šanci stát se úspěšným!. Prezentace ve výstavnictví 2 TYPY PREZENTACÍ „KOMENTOVANÁ“ „VIZUÁLNÍ“
Rembrandt (Rembrandt Harmenszoon van Rijn )
Nové modulové výukové a inovativní programy - zvýšení kvality ve vzdělávání Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem.
ŠKOLA: Gymnázium, Tanvald, Školní 305, příspěvková organizace
Spisovatelé dětské literatury
U3V – kurz Vyšehrad v proměnách staletí (Gabriela Cundrová)
SYMBOLISMUS Centrum pro virtuální a moderní metody a formy vzdělávání na Obchodní akademii T. G. Masaryka, Kostelec nad Orlicí.
Symbolismus.
ZS1BP_IVU1 Interpretace výtvarného umění 1 Mgr. Alice Stuchlíková katedra výtvarné výchovy, Pedagogická fakulta, Masarykova univerzita, Brno 5. a
ZŠ Řevnice Školní Řevnice
Technika pro člověka Gymnázium a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky Zlín Tematická oblast Motivace praktické výuky uměním, společenskými a.
ČESKÁ KULTURA A SPOLEČNOST V 2. POLOVINĚ 19. STOLETÍ Vypracoval: Jakub Kuchta.
Putovní výstava Ochrana přírody a krajiny v České republice.
PLZEŇSKÉ VILY MĚSTSKÁ PMÁTKOVÁ ZÓNA PLZEŇ - LOCHOTÍN PUTOVÁNÍ PO PLZNI- AKADEMIE TŘETÍHO VĚKU TOTEM RDC PLZEŇ.
1)O projektu Můj dům, moje město Organizátoři Organizátoři Obsah projektu, aktivity Obsah projektu, aktivity Časový harmonogram Časový harmonogram Výstupy.
Galerie - prostor pro zábavu i vzdělávání nabídka programů pro střední školy a možnosti spolupráce.
Lomnice nad Popelkou Liberec Lomnice nad Popelkou Představení města Lomnice a památky Program regenerace Lomnické zkušenosti.
Projekty PANTu v oblasti česko-polských vztahů rok 2011 Z periferie impéria do svobodné Evropy aneb proměny českých a polských vztahů k Rusku v novodobých.
Galerijní animace na výstavách klasického a současného umění, příklady ze zahraničních i českých institucí. GP3MP_MGP Metodika galerijní pedagogiky, jaro.
Muzeum Josefa Hyláka v radnicích
Graffiti Tematická oblast ESV Komunikace vizuálního umění se znakovými
ZÁKLADNÍ ŠKOLA A MATEŘSKÁ ŠKOLA BLÍŽEJOV ZÁVĚREČNÁ PRÁCE IX. ROČNÍK
Karolína Hejduková GP3MP_MGP Metodika galerijní pedagogiky 2013
Zpracovala: Mgr. Monika Dvořáková
Svitavské památky – kostel svatého Jiljí
ŠKOLA: Gymnázium, Tanvald, Školní 305, příspěvková organizace
Májovci.
Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu
Královské město Rakovník
Výtvarka při ZUŠ Habrmanova, spolek Cesty za uměním a akce ve školním roce Návštěva renesančního zámku v Litomyšli doplněná návštěvou Portmonea.
Konference Křižovatky integrace
Klášter Zlatá Koruna- MICE, balíčky Školní výlety, svatby a další
Malí umělci a jejich pracovní nástroje
Transkript prezentace:

O GALERII CHODBA ● na Katolické gymnázium Třebíč působí od roku 2000 ● založena s cílem vzdělávat a kultivovat studenty školy ● výstavy českých i zahraničních umělců ● vernisáže a besedy s umělci ● galerijní programy - animace

VÝSTAVY VE ŠKOLNÍM ROCE 2013/ PŘÁTELSTVÍ OTOKARA BŘEZINY A FRANTIŠKA BÍLKA – Zora Ergensová 2. OBRAZY – Bořivoj Pejchal 3. FOTOGRAFIE (PRŮŘEZ TVORBOU) – Boris Kjulleněn ml. 4. VÝBĚR Z ILUSTRACÍ APOKALYPSY – Roman Podrázský 5. NÁVRAT – Petr Hana 6. LIDOVÁ ARCHITEKTURA KRAJE VYSOČINA

PŘÁTELSTVÍ OTOKARA BŘEZINY A FRANTIŠKA BÍLKA

● ve spolupráci se Společností Otokara Březiny v Jaroměřicích nad Rokytnou ● beseda se Zorou Ergensovou (představitelka Společnosti O.B., spoluautorka výstavy) ● básnická tvorba Otokara Březiny, výtvarný projev Františka Bílka ● náhled do soukromých životů autorů

OBRAZY – BOŘIVOJ PEJCHAL ● malíř, fotograf ● narozen v roce 1953, Velké Meziříčí ● obrazy spojují objektivní poznatky se subjektivními pocity ● grafický řád obrazů, reliéfy ● výstava se konala ve dnech: 18. října listopadu 2013 ● vernisáž – úvodní slovo Mgr. Jan Dočekal

FOTOGRAFIE – BORIS KJULLENĚN ML. ● výstava – velkoformátové fotografie (průřez tvorbou) ● beseda s autorem ● výtvarná animace s autorem – netradiční výtvarné techniky, seznámení s význačnými fotografy

FOTOGRAFIE – BORIS KJULLENĚN ML.

VÝBĚR Z ILUSTRACÍ APOKALYPSY – ROMAN PODRÁZSKÝ ● akademický sochař, malíř, bývalý starosta města Přibyslavi, zemřel v roce 2001 ● nejrozsáhlejší dílo – křížová cesta Meditační zahrada (Plzeň) ● PhDr. Josef Chalupa –beseda s ředitelem Horácké galerie v Novém Městě na Mor.

NÁVRAT – PETR HANA ● výstava předčasně zemřelého akademického malíře ● expresivní díla malých formátů ● inspirováno krajinou v okolí Čížové u Písku ● vyjádření autorova tragického pocitu života ● vernisáž – úvodní slovo Mgr. Jan Dočekal

LIDOVÁ ARCHITEKTURA KRAJE VYSOČINA ● výstava, beseda a výtvarná animace pro žáky nižšího gymnázia (pracovní listy) ● představeny hodnoty lidové architektury ● ukázány zajímavé stavby z kraje Vysočina ● zobrazeny národní kulturní památky, památkové rezervace a zóny z Vysočiny

DĚKUJI ZA POZORNOST!